Pittig een pupje...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb de bench destijds overdag nooit gebruikt... Het was alleen (een korte periode) voor de nacht en alleen zijn ivm de kat die niet altijd even lief was.

 

Maar overdag als ik er was heeft hij nooit in de bench gezeten. Ik had hem altijd bij me, hij sliep altijd op plekken waar ik bezig was (hetzij buiten hetzij binnen). Hij pakte zelf zijn rust en zo niet dan gaf ik hem een kauwbotje en dan duurde het eventjes en viel hij als een blok in slaap. 

 

Ik hield me ook niet vast aan 'de boekjes'. Het was hier dus niet 1 uur buiten de bench is 2 uur slapen in de bench... Nee hoor. Soms was hij 3 uur wakker en 1 uur slapen. Soms 2 uur wakker 3 uur slapen. 

 

Ik maakte me daar niet te druk om, als hij echt moe was ging hij wel slapen. Zo niet kreeg hij het botje en sliep hij daarna vanzelf wel.

 

Het enige wat ik heb mee gemaakt is dat hij begon te piepen in de bench toen hij er 's avonds in ging.

Toen was hij net 2 weken bij ons en had hij de hele middag geslapen, tja. Toen was ie 's avonds klaarwakker natuurlijk en wilde hij de bench niet in. 

Toen was het 20 minuutjes piepen, even geruststellen en dan toch maar weer slapen.

Maar die dag heeft me wel doen veranderen. Niet meer zoveel slapen als de boekjes mij vertelden, haha... Gewoon kijken wat voor hem lekker werkt.

Overdag wat meer wakker en dan 's nachts sliep hij in 1 keer door.... Heerlijk!

Lien (Gast)

Sylvia, ik denk dat ik er idd te krampachtig mee omga. Als ie erg ligt met een botje zou het ook goed moeten zijn.... Sandra, ik probeer een ritme aan te houden, maar pup moet tussen de uitlaatmomenten ook vaak nog plassen en dan last ik m naar het uitlaatplekje in de tuin gaan. De tijd ertussen is nog te lang. Ik had gisteren het idee dat hij in de avond overprikkeld was. Van 1500 uur tot 23.00 uur niet echt gerust, hazenslaapjes met als gevolg veel bijtgedrag in de avond. Moet ik m dan verplicht tussendoor ik de bench laten rusten, ook al piept ie dan?? Vindt t soms echt lastig waar ik goed aan doe.. Daarom ben ik ook blij met jullie ervaringsdeskundigen!!!

Lien (Gast)

R&m hoe ging t dan overdag als hij toch de bench inmoest als jij wegging? Wanneer heb je de bench weggedaan?? Ging dat gelijk goed?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Sylvia, ik denk dat ik er idd te krampachtig mee omga. Als ie erg ligt met een botje zou het ook goed moeten zijn.... Sandra, ik probeer een ritme aan te houden, maar pup moet tussen de uitlaatmomenten ook vaak nog plassen en dan last ik m naar het uitlaatplekje in de tuin gaan. De tijd ertussen is nog te lang. Ik had gisteren het idee dat hij in de avond overprikkeld was. Van 1500 uur tot 23.00 uur niet echt gerust, hazenslaapjes met als gevolg veel bijtgedrag in de avond. Moet ik m dan verplicht tussendoor ik de bench laten rusten, ook al piept ie dan?? Vindt t soms echt lastig waar ik goed aan doe.. Daarom ben ik ook blij met jullie ervaringsdeskundigen!!! "

 

Honden doen ook vaak alleen maar hazenslaapjes.

 

Vanmorgen bijvoorbeeld, ik had puck uitgelaten een eindje gewandeld in alle vroegte. Toen we terug waren ging ze op haar kussen liggen snurken, luid en duidelijk echt even vast slapen. Na een kwartier /half uur was ze weer wakker. Klaar voor de volgende activiteit. 

 

Zo gaan de slaapjes de hele dag door. Ja, ze kunnen soms wel een paar uur liggen, of ze dan slapen? Denk dat ze er maar een gedeelte van slapen en de rest wakker zijn.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou de pup eens niet in de bench doen. Lekker laten lopen en als jij denkt dat het tijd is om te rusten, zelf ook even gaan zitten met een kop koffie /thee. Waarschijnlijk pakt je pup zijn rust dan ook. Hij hoeft dan immers niet in de gaten te houden waar jij heen gaat en wat jij allemaal doet.

honden page profiel --

honden foto van -

" R&m hoe ging t dan overdag als hij toch de bench inmoest als jij wegging? Wanneer heb je de bench weggedaan?? Ging dat gelijk goed? "

 

Dat hebben we langzaam opgebouwd.

We deden hem dan in de bench, zeiden: "Tot straks! Braaf zijn!" En liepen een klein rondje door de buurt van 5 minuutjes. Ondertussen stond de camera aan zodat we terug konden kijken hoe hij het deed en waar het eventueel mis ging.

Elke week plakte ik er 5 minuutjes aan vast, en keek elke keer weer op de camera terug hoe hij het had ervaren alleen te zijn in de bench.

 

Dat ging eigenlijk vrij goed, behalve als de kat hem kwam pesten. Maar hij accepteerde het prima en ging gewoon slapen. Hij was de bench voor de nacht natuurlijk gewend. (We deden dan ook de gordijnen dicht en de radio aan)

 

De bench ging er met ik geloof 7 maanden uit. Daarvoor stond het deurtje continu open vanaf een maand of 4 en toen lag hij er eigenlijk niet meer in.

We hebben hem langzaam laten wennen aan de grotere ruimte door eerst een deel af te zetten met een traphekje. Toen dat goed ging kreeg hij het hele huis ter beschikking. 

 

Dit is eigenlijk altijd goed gegaan. Zodra we 'tot straks' zeggen, dan weet hij dat hij even alleen moet zijn. Onze hond heeft het alleen zijn nooit als iets ergs ervaren. We hebben ook altijd afgesproken dat 5 uur ook het maximale is. Nu komt het vaker voor dat hij maximaal 2 a 3 uurtjes even alleen moet zijn. 

 

 

+ onze hond heeft nooit gesloopt. Dat heeft natuurlijk ook geholpen met het feit dat hij al zo vroeg zonder bench was. De bench had hij inprincipe niet nodig, het was meer zelfbescherming omdat de kat nog niet helemaal blij was met dat witte bolletje Golden Retriever.... Dus voor veiligheid van de pup en ook een beetje de kat, hadden we de bench aangeschaft.

 

Mocht er nu weer een pup komen, dan acht ik de kans zeer klein dat de bench gebruikt gaat worden....

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

  1. Dat bijten zal nog wel even blijven savonds. Kan zijn dat ie overprikkeld is of juist te weinig heeft gedaan maar zo met die tandjes wisselen blijft bijten wel een puntje. Bij ons is dat nu een stuk minder (Hij is nu 17 weken geweest). De bench wordt hier sowieso voor de nachten gebruikt en ben aan het oefenen om hem los te laten als ik even weg ben. Wie weet kan hij straks dan ook snachts los. En piepen in de bench tijdens het eten hebben wij ook gehad. Hebben we genegeerd en hem er uitgelaten bij stilte en dit opbouwen. Maar nu houdt hij zich rustig tijdens het eten dus hoeft hij niet meer in de bench

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik ben niet zo'n benchmens maar het heeft 1 voordeel. Hier mochten ze op de bank,springen dus.

Maar als er ééntje geopereerd was, sterilisatie,castratie tot erger dan moeten ze zich natuurlijk rustig houden en is springen uit den boze.

 

Dan komt hier de bench naar beneden en moest de herstellende hond in de bench,een dik kussen en rustig aan herstellen,dat heeft hier altijd goed gewerkt.

Corina (Gast)

Onze Lynne is nu14 weken oud. Ze slaapt door en piept niet. Een uur of 7 houdt ze dat gemakkelijk vol. Als ze naar bed gaat krijgt ze een half gevulde kong mee. Dat werkt echt super. Ze valt daarna altijd in  slaap. Ze is wel snel overprikkeld.  Past bij een cocker dat bijterige. Hoe meer rust hoe minder dat is. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hoe lang en hoe dikwijls gaat ze nu de bench in ? 

Nog altijd als jullie eten ook ? 

Sandra (Gast)

hoi Lien, hier gaat de pup tussen de genoemde tijden ook in de tuin hoor voor z'n behoefte. Is anders veels te lang. Ligt eraan wat voor piep je hond maakt als hij in de bench zit. Is het echt paniek en blaffen zou ik zeggen meteen eruit halen en veel langzamer opbouwen. In het begin heb ik er ook veel bijgezeten en een boek gaan lezen bijvoorbeeld. Als het een piep is uit protest even negeren dit is vaak met enkele minuten over. Lees veel mensen die geen bench gebruiken. Dat kan natuurlijk ook. Ik ben er wel fan van omdat ik op die momenten ook zelf weer even wat dingen kan doen zonder de hele tijd de pup in de gaten te moeten houden. Daarbij zal straks ook moeten worden opgebouwd dat als we weer gaan werken over een aantal weken hij van 09.00-12.00 even alleen is. Dan heb ik hem het liefst in de bench. Door nu al op te bouwen dat hij er rond die tijd gewoon in gaat ook al ben ik thuis of even snel een boodschapje doen is de overgang ook wat minder straks. Maar zoals je al leest is het erg persoonlijk en ook heel erg afhankelijk van de thuissituatie. 

Lien (Gast)

dank voor jullie reacties, kan ik weer wat mee, ff weer van me afschrijven. Gisteravond en vannacht echt weer pittig. Gister om 2300 uur laten plassen, in bench en ik naar boven. Piepen, janken, werd steeds erger. Na 15 min er toch weer uit om er even bij te gaan zitten, rook ik een poeplucht, had ie in de bench gepoept!!!! Heeft ie in de bijna 12 weken dat ie nu oud is nog nooit gedaan... Schoongemaakt , nog ff naar buiten, maar hoefde niets. Weer terug, nu ook piepen, maar niet meer zo heftig. Half 4 hoor ik m weer. Naar beneden... In bench geplast... Schoongemaakt en weer slapen. Vanochtend om 6.30 weer in bench geplast. Mijn dochter heeft m toen nog een keer laten plassen, half uur later geplast en gepoept in huis.. Pfffff op dat moment denk ik weer, pittig een pupje...... Zou dit aan de warmte kunnen liggen??? Hij lijkt wel ontregeld.. Lijken wel de regendagen bij babies haha..., maar wel vermoeiend!!

Lien (Gast)

regeldagen bedoel ik..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

De laatste ronde, wandel je dan ook echt een stuk? Hier gaan we gewoon nog een rondje wijk zodat Puck de tijd heeft om ook nog te kunnen poepen.

 

Verder, 't is warm een hond kan in een bench niet een echt koel plekje zoeken.

 

Hier ligt Puck door 't hele huis. Onder het bed, onder de kast, de tafel of de stoel, dan een keer weer op haar kussen of gezellig bij mij op de bank of in bed. Geef je hond ook de vrijheid door te kiezen waar die mag liggen. Als je hond nog sloopt, dan eventueel een puppyren aanschaffen? Die om de bench heen zetten zodat die een keuze kan maken.

 

Ik vind het erg zielig dat hij eerst flink tekeer moet gaan in blaffen/piepen en dergelijke. Zo krijgt hij wel negatieve associaties met de bench in mijn ogen.
Misschien dat hij daarom wel plast en poept in de bench/huis?? Volgens mij voelt hij zich even niet op z'n gemak.

 

Ik ben niet anti-bench, maar als Puck zo erg zou hebben geprotesteerd tegen de bench, dan ging die gelijk de deur uit.

Lien (Gast)

Hoi Ruby,

 

Dank voor je  reactie. Omdat hij zo tekeer ging, (en dat doet hij eigenlijk nooit zo) dacht ik dat er misschien iets zou zijn. Wat ik lees en hoor is dat als een hond zijn behoefte heeft gedaan, je m eigenlijk moet laten piepen als er verder niets aan de hand is. In deze was dat dus wel...

En ik denk dat je gelijk hebt wat betreft het kwijtraken van de warmte. Dat lijk me  in een bench idd echt lastig..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hoi Ruby,
 
Dank voor je  reactie. Omdat hij zo tekeer ging, (en dat doet hij eigenlijk nooit zo) dacht ik dat er misschien iets zou zijn. Wat ik lees en hoor is dat als een hond zijn behoefte heeft gedaan, je m eigenlijk moet laten piepen als er verder niets aan de hand is. In deze was dat dus wel...
En ik denk dat je gelijk hebt wat betreft het kwijtraken van de warmte. Dat lijk me  in een bench idd echt lastig.. "

 Waarom moet je 'm laten piepen? Als een hond piept, juist even er naar toe en kijken wat er is. Dat hoeft niet bij het eerste de beste piepje, want een hond kan ook dromen, maar ook niet na een kwartier. Even de boel sussen, uitlaten en zeggen dat je nu weer gaat slapen.

Een hond piept/blaft vaak niet voor niks. Maar daar ben je nu wel achter.

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

Misschien is het zo dat dag / nachtritme verstoord is door de hitte . Overdag veel slapen en dan s,nachts wakker . Als pups eenmaal goed wakker zijn is het ophouden moeilijker . Gelukkig heb ik de bench 3 weken geleden op kunnen ruimen . Ik heb nu een veel rustiger en tevreden jonge hond ...terwijl ik echt gedacht heb dat ik haar nooit los kon vertrouwen . Madam maakt nu gewoon gebruik van de hele woonkamer en dat gaat harstikke goed ( ben dan ook heel trots op haar ) 

honden page profiel --

honden foto van -

Wat zie je aan je pupje als je hem buiten zet en hij doen uiteindelijk geen plasje of poepje?

 

Wat met pups nog al vaak het geval is, is dat ze heel snel afgeleid zijn en dan gewoon (perongeluk) vergeten om zich te ontlasten.

 

Zetten jullie hem telkens op één en hetzelfde plekje? Of wandelen jullie, gaan jullie naar verschillende plekjes? 

 

Bij zulke pupjes adviseer ik vaak om de komende tijd alleen even naar hetzelfde plekje te gaan. Dat kan in de tuin zijn, maar mag ook een plekje buiten de tuin. Als het maar elke keer weer hetzelfde plekje is. Wanneer hij zijn behoeftes heeft gedaan, dan zou je eens een kort stukje kunnen wandelen. Maar doe je dat omdat je wilt dat hij zijm behoeftes doet, bestaat er een grote kans dat hij het vergeet door alle indrukken waardoor hij afgeleid raakt. En helemaal bij een ras als de Golden Retriever, die vooral in hun puppy tijd alles en iedereen leuk en interessant vinden.....

 

En koppel je ook een commando aan de behoeftes? Het klinkt misschien gek, maar wanneer je commando's gaat koppelen kan je je pup er makkelijker aan herinneren waarvoor jullie buiten zijn gekomen. Mijn hond kent dus de 'commando's' "plasje doen" en "poepje doen". Dit hebben we vanaf dag 1 aangeleerd... Deed 'ie een plasje dan was het "dat is knap plasje doen!" En belonen. Met het poepje ging dat hetzelfde....

 

Hierdoor herinnerde ik hem er tijdens het wandelen gewoon aan waarvoor we ookal weer buiten waren. Want ook hij was best al eens afgeleid en vergat wel eens zijn plasje te doen. Maar door het commando te benoemen, wist hij weer wat de bedoeling was en kwam dus het plasje en het poepje. 

 

Hierdoor hebben we nooit een drolletje in huis gevonden. Wel eens een plasje door te laat te reageren, maar na het wandelen was hij altijd droog omdat hij zich helemaal leegde. Puur op commando.

 

(En nu is dat nogsteeds handig, als we een lange autorit maken en we hebben een mogelijkheid om even te stoppen, dan doet hij het ook op 'commando')

Lien (Gast)

wilma, hoe oud is jullie hond? Fijn dat ie niks sloopt!! R&M we laten onze pup in de tuin op t zelfde plekje ontlasten. Poepen doet ie eig vaak daar niet meer, maar als we gaan wandelen. Gebruiken ook het commando plasje, poepje doen tot hij met z'n staart gaat kwispelen.. In de avond merken we dat het nog regelmatig mis gaat. Moet dan vaker naar buiten. Zijn we ons bewust van dat wij dan beter moeten opletten..

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

Bella is 5,5 maand Lien . We kunnen nog steeds niet beseffen hoe anders en makkelijk ze de laatste paar weken is geworden en zijn weer elke dag verbaasd   . Natuurlijk kan ze echt nog wel donderstralen hoor en in de tuin is niks veilig haha

honden page profiel Susan en LokiSusan en Loki

honden foto van Susan en Loki

Ik heb iets soort gelijks gehad. Ik ging dan s avonds eruit met Loki en dan middenin de nacht weer. Ineens begon hij s nachts in huis te poepen. Wat bleek nu, hij lag s avonds vaak al te slapen en als ik hem dan uitliet ging hij automatisch plassen, maar dacht er dan niet aan dat hij eigenlijk ook wel moest poepen. Ik ben hem toen voor het slapen gaan beter gaan uitlaten, zodat hij echt helemaal wakker was en daarna was het over..

 

Sinds 2 nachten hoef ik nu niet meer s'nachts eruit, wat ik erg fijn vind. hij houdt het nu van 22.30 tot 6.45 uit..en hij is nu 15 weken 

Lien (Gast)

Susan en Loki, wat een goeie tip..denk dat pup idd wel automatisch plast, maar vergeet te poepen. Ga ik vanavond gelijk uitproberen!!

honden page profiel CarolineCaroline

Beste Lien,

Niet makkelijk een pup in huis. Klopt. Summer is nu 2 weken bij ons. Bijna 3 weken. Zij slaapt nu goed door. Om 11 uur laatste keer uit en om 7 uur horen wij haar pas. Dus kom wel goed. Onze eerst hond piep nooit in de bench ook redelijk snel door sliep. Ieder hond is anders. Bench gebruiken wij alleen voor slapen gaan, de rest van de middag slaap Summer overaal waar we zijn. En waar koele plek is. Overdag als ik bezig ben, dan zit Summer in de ren in de tuin. Waar veel schaduw plekken en speelgoed. Daar kan ze ook rustig slapen en uitrusten. Piep alleen in het begin daarna weet ze wel dat ze kan rusten. Hou vol, kom goed. Volgens boekje is niet altijd geschikt voor ieder hond. Ieder hond hebben eigen karakter. Goed je hond leren kennen en bouw een band met ze. Echt... met liefde en geduld kom allemaal weer goed. Puppy tijd is maar heel kort, vergeet de leukste dingen niet om te genieten. Succes!

Lien (Gast)

Caroline, dank voor je opbeurende woorden. Het gaat eigenlijk al best goed. We merken nu wel dat ie veel gaat bijten. Aandacht? Zit veel aan veters, benen van kinderen. Vanochtend joggingbroek van mijn dochter kapot getrokken!! Ik weet dat het een fase is, maar ik vind t wel lastig. We zeggen veel nee, maar beseffen dat dit ook negatieve aandacht is. En negeren of bevriezen is ook lastig , want hij bijt dan gewoon door. We proberen een speeltje bij de hand te houden als vervanging. Iemand nog tips??

honden page profiel CarolineCaroline

Hi Lien,

Dat ken ik ook! Summer reagereen meteen als wij even hard schreuw "Au!". Dan laat ze het los en geven wij haar haar kauw spullen. Veters en schoenen blijven heel interessant. Dan moeten de schoenen maar opruimen(wat goed is voor mij dochters!!). Blitz reagereen helemaal niet. Mijn jongste dochter was zelf bang voor haar als ze in de ochtend naar beneden gaan. Opgegeven moment was het ineens over. Misschien omdat geen lol meer aan, wij bleven negeren. Heel lastig weliswaar. Dus, vol houden. Ze zijn net als kinderen, gewoon door gaan tot ze reactie krijgen. Na paar keer geen reactie, is de lol weg. En ik leer mijn jongste dochter om Blits toen hard aan te spreken met duidelijk toon dat ze echt boos was. Niet weg rennen. Heel veel werk en consuequent moet zijn. Maar echt, het gaat over. Blitz was super lieve hond geworden en had een hecte band met onze jongste dochter.

honden page profiel Susan en LokiSusan en Loki

honden foto van Susan en Loki

Dat bijten deed Loki ook heel veel. Hij heeft zelfs een t-shirt van mijn zoontje kapot getrokken. 

Na heel veel consequent zijn, begint het nu hij 15 weken is echt minder te worden

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: herkenbaar?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^