klimmen met de honden, tips gevraagd.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wij willen een paar dagen op vakantie naar Italie met de honden.
Daar zouden wij graag een paar klim trajecten willen afleggen. Nu verschillen ze een beetje kwa moeilijkheidsgraad. Op sommige stukken zal het voor de honden redelijk onmogelijk zijn om zelf te lopen, er zullen ook een hoop stukken zijn waar ze wel lekker mee kunnen lopen door de bergen.

Ik ben nu dus op zoek naar een tas (Gruul is een kleine 10 kilo dus dat moet de tas aankunnen) waar ik de honden in kan doen, dus 2 tassen, 1 per hond. We gaan met zijn tweeën dus ieder kan 1 hond in de tas mee nemen. De andere tas moet een gewicht van 7 kilo aankunnen.

We zullen in een tent zitten dus de honden alleen achter laten gaat hem niet worden. De honden zullen de hele vakantie met ons mee op pad gaan.

Ik zat bijvoorbeeld al naar deze tas te kijken of iets soortgelijks:
http://www.dx.com/nl/p/hoopet-portable-double-shoulder-pet-travel-carrier-dog-backpack-fuchsia-l-408473?utm_rid=43134375&utm_source=tradetrackernl&utm_medium=feed&utm_campaign=#.V4OXGxJYW1s

Dit principe lijkt me erg fijn omdat de hond zo weinig bewegingsruimte heeft, en ons dus moeilijker uit balans kan krijgen tijdens het klimmen. Een tas met ruimte om te gaan liggen is er een waar ze in kunnen lopen en het zwaartepunt dus steeds aangepast word. Wat niet handig is als we moeten klimmen.
Dit kun je als een soort van jasje aan trekken en het zit strak om het lichaam heen (kan een thundershirt effect hebben op de honden?)
Ook zit deze tas op de rug wat het klimmen weer makkelijker maakt, als de honden eruit mogen omdat ze zelf weer kunnen lopen blijft er weinig van deze tas over dus ook niet veel extra voor ons om mee te nemen. De ene tas kunnen we dan makkelijk in de andere stoppen.

Uiteraard word er thuis ook geoefend zodat ze aan de tas gewend zijn, en ze niet in paniek schieten.

Iemand enig idee waar ik dit principe tas in Nederland kan kopen?
Iemand nog andere tips waar we rekening mee moeten houden of wat kwa andere tas ook erg handig is.

Kwa tuigen zitten we al goed, daar kunnen ze niet zomaar uit glippen. Ze hebben beide hetzelfde tuig op maat gemaakt voor ze.

 


Thanks voor het mee denken!

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Ik zit aan de producten van Julius K9 te denken. Die hebben speciale abseil-tuigen. Maar die zijn wel poepie duur, maar dan heb je wel het professionele spul. Of die er ook in de maat voor kleine hondjes is, geen idee.

Eigenlijk heb je niet zoveel aan mij. Maar misschien dat je die richting op kunt zoeken?

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Van ruffwear hebben ze inderdaad ook speciale klim tuigen, die lijken redelijk op hetgeen wat ze nu al aan hebben alleen hebben die tuigen dan nog een lus voor de achterbenen om het gewicht nog wat beter te kunnen verdelen.

Kwa prijs hoeft het niet het goedkoopste te zijn, maar heel duur liever ook weer niet aangezien het niet veel gebruikt gaat worden. Dat vind ik dan weer zonde.
Voor de tuigen hebben we over de 70 betaald en dat is niet erg omdat ze iedere dag gebruik van maken en het ook echt goed en degelijk spul is.

De honden zijn het ook niet gewend en ik ben bang dat ze het enger vinden om aan hun tuig te hangen dan in een zak te hangen die ook tegen ons aanhangt. Ze voelen ons lichaam dan dus.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Super gaaf!

Een tas lijkt me ook prettiger, zijn ze net meer beschermd. Stel, dat je ergens langs moet, takken of stenen.

Vraag me alleen af of het voor een hond prettiger is om met zijn 4 pootjes naar beneden te hangen, of zoals in je voorbeeld, in de zit houding.

Er bij nadenkend, zal de zit houding fijner zijn, zo is het keeltje vrij en zo kunnen ze goed rond kijken.

 

Weet niet waar je ze kan kopen. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik zelf zou ook niet voor een " hang constructie" kiezen voor de hond. Waar hij ook hangt ( voor je of op je rug), het lijkt me geen veilig gevoel voor de hond omdat hij machteloos en hulpeloos hangt. Ziet van alles maar kan er fysiek niet op reageren......

Dus die kan gaan worstelen met de pootjes en onrustig worden....

Ik zou liever voor een goed formaat rugzak kiezen: een met een stevige bodem. Daar kan de hond dan echt, als in een nest, veilig liggen of zitten. 

Hond aan de binnenkant van de rugzak vastmaken en alleen koppie er uit laten steken. Heerlijk veilig gevoel voor m.

Wel een rugzak nemen die ook een buik band heeft.

 

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Jazeker, alleen 2 schouderbanden is zeker niet voldoende. De rugzak moet stevig aan mij vastgemaakt kunnen worden zodat ik tijdens het klimmen ook niet de rugzak hoeft te verstellen. Het liefst nog een buik en borstband.
Hij moet echt stevig vast zitten.

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

De tas uit je link is bedoeld om op de buik te dragen volgens deze link 

http://dx.affmania.com/en/id-408473/hoopet-portable-double-shoulder-pet-travel-carrier-dog-backpack-fuchsia-l#.V4O-ylc2yu4

 

Ik heb nog niks soortgelijks kunnen vinden dat steviger en duurzamer oogt. 

misschien kan iemand van deze blog je helpen? http://www.rockandice.com/lates-news/tnb-the-best-crag-dogs-of-all-time

Ik zou trouwens oppassen met een hond in een dichte rugzak ivm warmte. Ik heb Janouk op een wandeling als pup in een MacPack rugzak gehad maar degene achter me hield wel in de gaten of hij het niet te warm kreeg (en dat was niet eens in de zomer). Ik weet niet hoe lang je klimmen zijn, maar je kunt ook niet onderweg even een hond eruit halen dan .. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja, je moet zeker ademend materiaal gebruiken voor een rugzak; liefst katoen. En zo mogelijk ook reflecterend: dat het zon en warmte weerkaatst ipv opneemt.

Ook geen donkere kleur kiezen dus.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" De tas uit je link is bedoeld om op de buik te dragen volgens deze link 
http://dx.affmania.com/en/id-408473/hoopet-portable-double-shoulder-pet-travel-carrier-dog-backpack-fuchsia-l#.V4O-ylc2yu4
 
Ik heb nog niks soortgelijks kunnen vinden dat steviger en duurzamer oogt. 
misschien kan iemand van deze blog je helpen? http://www.rockandice.com/lates-news/tnb-the-best-crag-dogs-of-all-time
Ik zou trouwens oppassen met een hond in een dichte rugzak ivm warmte. Ik heb Janouk op een wandeling als pup in een MacPack rugzak gehad maar degene achter me hield wel in de gaten of hij het niet te warm kreeg (en dat was niet eens in de zomer). Ik weet niet hoe lang je klimmen zijn, maar je kunt ook niet onderweg even een hond eruit halen dan ..  "

 

Het gaat om bepaalde stukken langs de route. Het is toch wel de bedoeling dat ze zelf ook een groot deel mee kunnen lopen. Anders is het voor de hondjes ook niet fijn om steeds opgesloten te zitten.

Op 1 route kunnen praktisch zelf mee lopen, er zijn een paar stukjes waar we ze even moeten dragen, is een kwestie van een trap omhoog (een paar ijzeren stangen die in de rots zitten)

De andere route is iets minder hondvriendelijk, daar zullen ze op het begin veel gedragen moeten worden, op het einde zit er een heel mooi stuk waar ze zelf weer mogen lopen. Tussen watervallen enzo door. Het eerste stuk is vooral rots en donker (zon kom er niet bij) en dan klim je ineens in een heel mooi stuk natuur.

Mijn vriend heeft deze 2 routes al vaker geklommen dus hij weet precies wat ons te wachten staat.

Warmte is ook zeker iets om rekening mee te houden. Daarom leek die in mijn eerste link ook wel fijn omdat ze zo niet helemaal ingepakt zitten, ze verliezen warmte door de pootjes en die bungelen dan lekker vrij.

Een bakje water en dergelijke gaat natuurlijk ook mee. Ook gaan we niet in de middag klimmen omdat de rotsen dan erg warm zijn, plus je hebt zelf veel meer water nodig. Dus in de ochtend of de avond als het niet meer zo warm is.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Voor Twink heb ik een rugtas waar hij gewoon in kan zitten (niet liggen, daar is de tas expres te klein voor). Enkel aan de bovenkant open zodat z'n kop eruit steekt. Aan de zijkanten gaas en van voren dicht. Hij zit vast met z'n tuig dus lopen kan ook niet. Enkel beetje draaien om beter te zitten.

Lijkt me fijner voor hem dan zo los met z'n poten bungelen. 

 

Qua koeling is het simpel, gewoon een koelmatje op de bodem van de rugtas of een koelband om. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

En verget niet, om ze altijd aan een lijn aan jullie vast te maken. Maar denk dat jullie dat al doen.

Straks glijd er een uit. 

Volgende forumvraag: Ringtraining voor iedereen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^