Ik zoek een hondenras

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

"  
Een vuilnisbakje koop je veelal bij de broodfok en oepsnestjes. De meesten zijn ziek, vol met ernstige erfelijke afwijkingen. Gaat je zo mogelijk handenvol geld kosten aan dure operaties.
Je kunt beter wat langer doorsparen en een hondje kopen waarvan je zeker weet dat het goed gefokt is. Dus de ouders vrij van erfelijke afwijkingen en ernstige ziektes. Dan pas heb je een gezond hondje.
 
Het is een dikke vette fabel dat vuilnisbakkies gezonder zijn. "

 Ik ga het overleggen met me moeder.. Bedankt voor je verhaal! Ik zal het er over hebben

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

" Hier nog een voorbeeldje wat het misschien wat duidelijker maakt. 
Ik heb zo'n 'goedkope' kruising/vuilnisbakkie (herplaatser).
€1000 per jaar teken ik direct voor. 
Ik ben veel meer kwijt en dan heb ik het enkel nog over de kosten waarvan ik 99%zeker kan zeggen dat dit voorkomen had kunnen worden met verantwoorde fok. 
Mijn hond heeft veel allergieën  (voeding en omgeving ), artrose, ED en HD en rugklachten. 
Daarnaast enorme problemen met haar weerstand. 
 
En een heel instabiel karakter. Dit kost erg veel tijd en geld (training, training en nog eens training ).
 
En naast de kosten is het vreselijk om je hond pijn te zien lijden.
 
Als ik ooit een pup aanschaf is dit zeker een pup uit geteste ouders.
 
Dus de adviezen van mensen zijn echt niet voor niets. 
Doe ermee wat je wilt, maar neem ze in elk geval serieus.
 
Oh en iedereen uit mijn buurt zal ook zeggen dat ze kerngezond is, want je ziet niks aan dr hoor. 
Maar gezond is ze zeker niet.  "

 Hier heb ik wat aan! ( dit is geen sarcasme hihi ) ik ga het met me moeder oerleggen

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Ik snap dat je me zo vind klinken.. Maar in probeer alles er over uit te zoeken en het enige wat ik hoor is dat ik beter geen hondje kan aanschaffen.. Ik probeer zo vriendelijk mogelijk te blijven maar sommige maken me een beetje boos als ik eerlijk ben... Ik hoop dat je begrijpt dat ik er zelf moe van word.. Sorry als ik arrogant over kwam! "

 

Je probeert zeker goed alles uit te zoeken. Maar leer dan ook van de dingen die hier neergezet worden, of dat nou negatief of positief binnen komt.
Mensen willen dat je straks een gezonde pup hebt, dat je niet de broodfok en de oepsnestjes hebt gesteund. Ze willen dat jij en je familie straks reuzeveel plezier hebben met de pup en dat je niet elke week bij de dierenarts zit omdat je pup meer dood dan levend is en dat je niet een gigantische dierenarts rekening binnen krijgt die je uiteindelijk niet kan betalen. Geloof me, die rekeningen kunnen tot in de duizenden euro's oplopen. Daarvoor had je dan ook een gezond gefokte pup kunnen kopen binnen de rasvereniging.

 

Als je dat gebeurd, dan denk je... Had ik maar beter geluisterd.

Er komen zoveel topics bij en soms ook van mensen die hier informatie hebben vergaard en uiteindelijk nog eigenwijs bij de broodfokker of oepsnestje hebben gekocht omdat dat toch goedkoper was. Vervolgens openen ze een topic dat hun hondje zo raar doet, dat hij slapjes is en helemaal niet zo vrolijk is als dat ie bij de fokker was.

 

We proberen allemaal tot je door te dringen, maar ergens lijkt het niet helemaal binnen te komen hebben we het idee...

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

"  
Je probeert zeker goed alles uit te zoeken. Maar leer dan ook van de dingen die hier neergezet worden, of dat nou negatief of positief binnen komt. Mensen willen dat je straks een gezonde pup hebt, dat je niet de broodfok en de oepsnestjes hebt gesteund. Ze willen dat jij en je familie straks reuzeveel plezier hebben met de pup en dat je niet elke week bij de dierenarts zit omdat je pup meer dood dan levend is en dat je niet een gigantische dierenarts rekening binnen krijgt die je uiteindelijk niet kan betalen. Geloof me, die rekeningen kunnen tot in de duizenden euro's oplopen. Daarvoor had je dan ook een gezond gefokte pup kunnen kopen binnen de rasvereniging.
 
Als je dat gebeurd, dan denk je... Had ik maar beter geluisterd.
Er komen zoveel topics bij en soms ook van mensen die hier informatie hebben vergaard en uiteindelijk nog eigenwijs bij de broodfokker of oepsnestje hebben gekocht omdat dat toch goedkoper was. Vervolgens openen ze een topic dat hun hondje zo raar doet, dat hij slapjes is en helemaal niet zo vrolijk is als dat ie bij de fokker was.
 
We proberen allemaal tot je door te dringen, maar ergens lijkt het niet helemaal binnen te komen hebben we het idee... "

 Ik geef net een reactie bij iemand dat ik toch door ga sparen.. Ik leer dr wel wat van.. Alleen wou gewoon tips..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Ik geef net een reactie bij iemand dat ik toch door ga sparen.. Ik leer dr wel wat van.. Alleen wou gewoon tips.. "

 

Niet gezien, die had natuurlijk net voor mij geplaatst terwijl ik nog aan het typen was .

 

Ik vind het goed dat je eerst gaat doorsparen. Echt waar, dat kan je een hele bult ellende besparen.

 

Sommige dingen hier kunnen verhitte discussies opleveren. Dat is niet erg, daar leer je van. Er word niet gescholden, en het is geen vechtpartij er vallen geen gewonden.

Echter is 14 jaar best jong om in een forum als dit terecht te komen. Het kan dus voor jou misschien nog moeilijk zijn om je er in staande te houden. Vandaar ook dat ik vroeg of je ouders dit meekrijgen. Het zou ook mooi zijn als zij zich 'voor zou stellen' en liet weten dat ze mee las.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

"  Ik ga het overleggen met me moeder.. Bedankt voor je verhaal! Ik zal het er over hebben "

 

Nou, dit stond anders bij al jouw topics al op pagina 1, wat je nu met je moeder wil overleggen.

Het is nu net alsof het nieuw voor je is terwijl het al tientallen keren is genoemd?

Maar ik vind dit topic een beetje irritant worden, dus ik reageer verder ook niet meer.

(gewoon in het geheel, niet persé door 1 persoon, het is gewoon een oneindig topic)

daan (Gast)

Ik heb dit doorgelezen en wat hebben jullie een commentaar op haar. Ik vind dat kaitlin zicht goed heb ingelezen. Kaitlin trek je er niks van aan. Succes met je zoektocht.

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

Tja rashonden zijn duurder er zijn goedkopere oplossingen maar denk niet dat een goedkoop aangeschafte hond later ook weinig kost.. mijn eerste hond was 200 gulden. Ordinair product van een br00dfokker.. 

Wij zouden haar voor geen goud hebben willen missen enige wat ik je wil meegeven is pas goed op en bespaar je ajb vooraf al de drama. Pups zijn daar idd goedkoper maar ze worden daar letterlijk geproduceerd. Bergen nestjes tegelijk etcetera.

Rusty was dat hondje bleek 5 weken oud te zijn ipv 8. Heeft met veel geluk en enorm veeel liefde en 3 (pa ma en ik) gekke mensen die er bergen geld in pompte sinds de dierenarts zei er is weinig kans. Jaar later kreeg ze epilepsie en heb ik 13 jaar medicijnen voor betaald. Operaties voor de kanker, later had ze een hernia en raakte ze tijdelijk verlamt had een kromme rug.. ik heb er een kleine 1000 euro per jaar aan besteed! Was een verrekt duur hondje maar ik had alles voor haar over. 

Nu heb ik mijzelf dit drama bespaard en ben ik goed op zoek gegaan. Heb een particulier gevonden dus iemand thuis die een nestje wilde. Moeder getest en vader was een dekreu met papieren en ook testen ondergaan, van de fokker waar moeder ook vandaan kwam. Allebei stamboom, alles in orde. Ze waren toevallig wat goedkoper dan de fokkers maar voor mij was vooral de omgeving waarin ze opgroeide waarom ik voor hen koos! Plus de papieren testen en goed gevoel.  

Je hebt zat opties ga samen maar eens goed kijken en echt bedenken wat je wilt en kunt. Ook financieel dus goed in kaart brengen etcetera. De hondjes lopen niet weg zijn er altijd wel te vinden hoor dus paar maandjes extra wachten en goed nadenken kan geen kwaad! Succes 

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

Ik heb niet alles doorgelezen, dus beg me pardon als ik iets hernoem.

Waarom leg je 1000+- euro voor een rashond neer? Omdat je garantie hebt, gezondheid, en goedkoop zal uitkomen (noem ik het maar even).

 

Ik heb bij al mijn honden nog geen enkel  probleem gehad waar ik voor moest dokken. Ik snap dat ik niet kan zeggen aangezien er altijd uitzonderingen zijn, maar zeg nou zelf 

 

Ben je niet bereid om zoveel geld neer te leggen kijk ik je niet raar aan hoor, maar ga dan naar het asiel of kijk op een herplaatsings pagina.

Er zijn eventueel zelfs fokkers die wel eens een kruising doen, met gekruisde ouders, die dus ook niet zo een bedrag zullen vragen. Hier zal je wel heel goed voor moeten zoeken.

 

1000 euro lijkt veel, maar dat is maar een aankoop bedrag, als je 13 jaar (ga ik nou vanuit) door dat bedrag deelt zal je een schreintje betalen vanwege een gezonde hond dan een goedkope aankoop.

 

Het is niet raar om je keuze van een budget af te laten hangen, omdat sommige mensen een bedrag te gek voor woorden vinden, en sommige niet 1500 hebben liggen maar misschien wel 800, maar een rashond is een zo veel betere keus.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Tja, t blijft toch altijd een persoonlijke keus. Ik ga never nooit 1000 euro voor een hond betalen ook al zou ik dat wel kunnen.

 

Maar dat is een discussie die in andere topics al meer dan genoeg gevoerd wordt.

 

Fijn dat je moeder ook meeleest Kaitlinn!

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik snap ook niet wat iedereen hier door blijft gaan over een hond bij een erkende fokker..

 

Het uitvoeren van gezondheidstesten bij de ouderdieren geeft geen garantie op goede gezondheid van de nakomelingen..

 

Daarbij is het zo dat kruisingen of vuilnisbakjes helemaal niet persee van een br00dfokker hoeven te komen   er staan genoeg nesten op marktplaats die bij gewone mensen worden geboren en die het beste voor hebben met hun honden.

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

" Ik snap ook niet wat iedereen hier door blijft gaan over een hond bij een erkende fokker..
 
Het uitvoeren van gezondheidstesten bij de ouderdieren geeft geen garantie op goede gezondheid van de nakomelingen..
 
Daarbij is het zo dat kruisingen of vuilnisbakjes helemaal niet persee van een br00dfokker hoeven te komen   er staan genoeg nesten op marktplaats die bij gewone mensen worden geboren en die het beste voor hebben met hun honden. "

 Moest ookal aan jou denken gurl, is wel lastig natuurlijk.

Verander nou eens niet je profielfoto de hele tijd haha, ik herken je steeds niet. :P

Nou heb je natuurlijk wel gezondheidsgarantie..

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

" Ik snap ook niet wat iedereen hier door blijft gaan over een hond bij een erkende fokker..
 
Het uitvoeren van gezondheidstesten bij de ouderdieren geeft geen garantie op goede gezondheid van de nakomelingen..
 
Daarbij is het zo dat kruisingen of vuilnisbakjes helemaal niet persee van een br00dfokker hoeven te komen   er staan genoeg nesten op marktplaats die bij gewone mensen worden geboren en die het beste voor hebben met hun honden. "

 Moest ookal aan jou denken gurl, is wel lastig natuurlijk.

Verander nou eens niet je profielfoto de hele tijd haha, ik herken je steeds niet. :P

Nou heb je natuurlijk wel gezondheidsgarantie..

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"  Moest ookal aan jou denken gurl, is wel lastig natuurlijk.
Verander nou eens niet je profielfoto de hele tijd haha, ik herken je steeds niet. :P
Nou heb je natuurlijk wel gezondheidsgarantie.. "

 

Haha  

 

Ja wel gezondheidsgarantie, maar wat heb je daar aan? Je zit toch met die zieke hond, enige is dat je een vergoeding krijgt van fokker voor de kosten die je maakt omdat t 'hun' hond is..

 

Het blijft toch een gok, of je nou bij een fokker haalt voor 1000+ euro of bij iemand thuis voor 150 euro  

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Ik snap ook niet wat iedereen hier door blijft gaan over een hond bij een erkende fokker..

 

Het uitvoeren van gezondheidstesten bij de ouderdieren geeft geen garantie op goede gezondheid van de nakomelingen..

 

Daarbij is het zo dat kruisingen of vuilnisbakjes helemaal niet persee van een br00dfokker hoeven te komen   er staan genoeg nesten op marktplaats die bij gewone mensen worden geboren en die het beste voor hebben met hun honden. "

 



Klopt, maar het gaat meer om de manier waarop het gaat. Een rashond is te duur, dan maar een vuilnisbak. Huh? Je wil toch een ras omdat je er zo dol op bent. Dat laat je toch niet zomaar schieten omdat hij duur is.

Ik heb absoluut niets tegen kruisingen hoor, als je mij over een jaar of tien spreekt woon ik waarschijnlijk als een eenzaam vrouwtje met vijfendertig katten en driehonderd rasloze honden ergens in lutjebroek :-D

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Ik snap ook niet wat iedereen hier door blijft gaan over een hond bij een erkende fokker..
 
Het uitvoeren van gezondheidstesten bij de ouderdieren geeft geen garantie op goede gezondheid van de nakomelingen..
 
Daarbij is het zo dat kruisingen of vuilnisbakjes helemaal niet persee van een br00dfokker hoeven te komen   er staan genoeg nesten op marktplaats die bij gewone mensen worden geboren en die het beste voor hebben met hun honden. "

 Als de testen goed zijn geeft het wel meer zekerheid dan dat je 2 niet geteste honden op elkaar zet.

Het blijft altijd een gok, maar de ene gok is wel kleiner dan de andere.

 

Kaitlin mocht je het interessant vinden in dit topic (vanaf pagina 5 ofzo) staat een hele leerzame discussie over het onderwerp van een wel of geen geteste hond (in dit geval een pretnestje en geen br00dfokker). KLIK

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"  

Klopt, maar het gaat meer om de manier waarop het gaat. Een rashond is te duur, dan maar een vuilnisbak. Huh? Je wil toch een ras omdat je er zo dol op bent. Dat laat je toch niet zomaar schieten omdat hij duur is.

Ik heb absoluut niets tegen kruisingen hoor, als je mij over een jaar of tien spreekt woon ik waarschijnlijk als een eenzaam vrouwtje met vijfendertig katten en driehonderd rasloze honden ergens in lutjebroek :-D "

 

Oh, wat kom je gezellig dichtbij wonen over een jaar of 10 dan  

 

Haha nee ik snap wat je bedoelt, maar ik begrijp Kaitlinn gewoon helemaal. Ik was ook 14 toen ik een hond erbij wou en die moest ik ook zelf betalen.

Ik wou dolgraag een Border Collie, maar die waren te duur, dus toen kwam er een Charlie. En ik heb daar totaal geen spijt van

 

Een hond laten schieten omdat hij duur is is natuurlijk balen, maar sommige mensen kunnen dat bedrag gewoon echt niet betalen (of hebben het er niet voor over)  en dan kom je toch op een alternatief uit als je wel graag een hond wilt. Asielhondje, kruising, vuilnisbak..

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

"  
Haha  
 
Ja wel gezondheidsgarantie, maar wat heb je daar aan? Je zit toch met die zieke hond, enige is dat je een vergoeding krijgt van fokker voor de kosten die je maakt omdat t 'hun' hond is..
 
Het blijft toch een gok, of je nou bij een fokker haalt voor 1000+ euro of bij iemand thuis voor 150 euro   "

 Kom jij trouwens is online smiegt. Ja maar dan is het wel fijn dat die 500 euro voor de dierenarts even terug de portomonee in gaat :P.

Tuurlijk is je hond nog steeds ziek maar je snapt wel wat ik bedoel girly.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"  Als de testen goed zijn geeft het wel meer zekerheid dan dat je 2 niet geteste honden op elkaar zet.
Het blijft altijd een gok, maar de ene gok is wel kleiner dan de andere. "

 

Ben ik niet met je eens Doortje, sorry  

 

2 niet geteste honden krijgen een nest pups, per ongeluk of bewust. De pups groeien allemaal gezond op en er word een normale vergoeding voor gevraagd.

 

2 geteste honden krijgen een nest pups, bewust. De pups groeien allemaal gezond op en er word een hoog bedrag voor gevraagd waardoor de fokker die 'O zoveel om zijn honden geeft en echt niet voor het geld fokt' er nog wat aan over houd ook.

 

Mooie gevolgen dus van je nest, in beide gevallen  

 

 

Echter kan het ook zo lopen dat 2 niet geteste honden een nest pups krijgen waarvan er misschien een enkel ziek zijn en dan draaien de eigenaren volledig voor de kosten op, maar dat is een risico die je neemt als je voor een hond gaat. Je hebt niet veel betaald voor de hond dus die paar keer dierenarts is te doen.

 

2 geteste honden krijgen een nest pups waarvan een aantal misschien ziek zijn of afwijkingen hebben en het enige wat je dan krijgt van die fokker is een gedeelte van je aankoopbedrag terug. Je zit in beide gevallen gewoon met een zieke hond hoor! Dat is toch sowieso niet leuk.

 

Kan je hond nog zo'n mooi papiertje hebben met een prachtige stamboomnaam erop. HIJ IS ALSNOG ZIEK.

 

 

 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"  Kom jij trouwens is online smiegt. Ja maar dan is het wel fijn dat die 500 euro voor de dierenarts even terug de portomonee in gaat :P.
Tuurlijk is je hond nog steeds ziek maar je snapt wel wat ik bedoel girly. "

 

Natuurlijk snap ik het wel, maar vind niet dat je erop door moet drammen dat een rashond beter is dan een kruising aka vuilnisbak. (niet alleen jij)

 

Het is voor mij gewoon niet zo, misschien omdat ik 2 kruisingen heb lopen die beide ontzettend gezond zijn en ik veel vaker rashonden zie die afwijkingen hebben.

En wie weet kom ik er ook nog wel op terug, als 1 ziek word en ik inderdaad geen vergoeding krijg van mijn 'fokker'. Maar daar reken ik niet op haha  

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

"  
Ben ik niet met je eens Doortje, sorry  
 
2 niet geteste honden krijgen een nest pups, per ongeluk of bewust. De pups groeien allemaal gezond op en er word een normale vergoeding voor gevraagd.
 
2 geteste honden krijgen een nest pups, bewust. De pups groeien allemaal gezond op en er word een hoog bedrag voor gevraagd waardoor de fokker die 'O zoveel om zijn honden geeft en echt niet voor het geld fokt' er nog wat aan over houd ook.
 
Mooie gevolgen dus van je nest, in beide gevallen  
 
 
Echter kan het ook zo lopen dat 2 niet geteste honden een nest pups krijgen waarvan er misschien een enkel ziek zijn en dan draaien de eigenaren volledig voor de kosten op, maar dat is een risico die je neemt als je voor een hond gaat. Je hebt niet veel betaald voor de hond dus die paar keer dierenarts is te doen.
 
2 geteste honden krijgen een nest pups waarvan een aantal misschien ziek zijn of afwijkingen hebben en het enige wat je dan krijgt van die fokker is een gedeelte van je aankoopbedrag terug. Je zit in beide gevallen gewoon met een zieke hond hoor! Dat is toch sowieso niet leuk.
 
Kan je hond nog zo'n mooi papiertje hebben met een prachtige stamboomnaam erop. HIJ IS ALSNOG ZIEK.
 
 
  "

 Ja maar liek, je neemt inderdaad een risico, dat zal er altijd zijn.

Dat risico blijft er altijd, dus dan heb ik liever een vergoeding of kosten betaald, want een risico dat er een hond ziek word zal er zoals je zegt altijd zijn xx

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  
Natuurlijk snap ik het wel, maar vind niet dat je erop door moet drammen dat een rashond beter is dan een kruising aka vuilnisbak. (niet alleen jij)
 

 

Ik dram er ook op door. Kom er eerlijk voor uit.

Als ik mag kiezen he, heb ik liever een ervaren fokker die gewoon donders goed weet waar die mee bezig is en dat ik een fijn pupje krijg en weet dat er met nadenken een combinatie is gemaakt, dan dat ik bij een pretnest kom waar de mensen niet eens weten wat de vader ook al weer was en niks aan socialisatie hebben gedaan. En kom liever helemaal niet bij de broodfok want die hebben helemaal het beste niet voor met de ouderdieren. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

We gaan nu off topic en ik ga even lekker meedoen;

Ik zit er nog altijd geruster op als mijn stamboomhond met geteste ouders ziek wordt, dan als mijn kruising uit een pretnest ziek wordt.
Ik wil er als pupkoper alles aan gedaan hebben om een gezonde hond te kopen; dit doe ik door naar een fokker te gaan die er alles voor doet om het ras te verbeteren/iets moois neer te zetten en een gezond nest te fokken. Als mijn stamboomloze kruising ziek wordt (en er aangetoond is dat deze ziekte erfelijk was), zou ik mezelf echt voor mijn op slaan. Daarnaast zie ik soms nog behoorlijke bedragen gevraagd worden voor een pup uit een pretnest. Dat geld geef ik liever aan een fokker die shows bezoekt en test.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

"  
Ben ik niet met je eens Doortje, sorry  
 
2 niet geteste honden krijgen een nest pups, per ongeluk of bewust. De pups groeien allemaal gezond op en er word een normale vergoeding voor gevraagd.
 
2 geteste honden krijgen een nest pups, bewust. De pups groeien allemaal gezond op en er word een hoog bedrag voor gevraagd waardoor de fokker die 'O zoveel om zijn honden geeft en echt niet voor het geld fokt' er nog wat aan over houd ook.
 
Mooie gevolgen dus van je nest, in beide gevallen  
 
 
Echter kan het ook zo lopen dat 2 niet geteste honden een nest pups krijgen waarvan er misschien een enkel ziek zijn en dan draaien de eigenaren volledig voor de kosten op, maar dat is een risico die je neemt als je voor een hond gaat. Je hebt niet veel betaald voor de hond dus die paar keer dierenarts is te doen.
 
2 geteste honden krijgen een nest pups waarvan een aantal misschien ziek zijn of afwijkingen hebben en het enige wat je dan krijgt van die fokker is een gedeelte van je aankoopbedrag terug. Je zit in beide gevallen gewoon met een zieke hond hoor! Dat is toch sowieso niet leuk.
 
Kan je hond nog zo'n mooi papiertje hebben met een prachtige stamboomnaam erop. HIJ IS ALSNOG ZIEK.
 
 
  "

Rashond fokkers er echt bitter weinig aan over. Ik had ooit van iemand in kunnen zien wat die kwijt zou zijn aan een nest (ik dacht van Anouk). Dan zie je dat ze daar in het algemeen geen mooi zakcentje aan overhouden. 

(ook hier zijn er uitzonderingen want ik heb soms belachelijke prijzen van 2.000 euro voor een hond gezien, tja dan kan het niet anders dan dat je er wat aan overhoudt. In zo'n geval doen ze het in mijn ogen ook voor het geld)

 

Ik vind de tweede vergelijking niet kloppen. Dit verschilt namelijk per fokker wat de afspraak is, of de honden nu getest zijn of niet. De hond is ziek, maar het gaat hier nu over de kans dat de hond ziek is. En de kans dat je een zieke hond hebt bij een stamboom fokker is nu eenmaal iets kleiner dan als je niet test. Omdat als je niet test er nu eenmaal een kans is dat je (onbewust) fokt met een hond met een erfelijke ziekte. 

 

Ik wil trouwens niet zeggen dat alle niet geteste honden ziek zijn of fout zijn. Want zoals je al zei niet iedereen kan het veroorloven. Maar ik vind wel dat als je dan kiest voor een niet geteste pup je wel je ogen open moet houden om uit de handen te blijven van broodfokkers. En dat je je bewust moet zijn van een eventueel risico dat er aan vast kan zitten. (zoals sommige mensen die denken dat alle kruisingen gezond zijn)

 

En ik zal nu niet meer off-topic gaan haha sorry Kaitlin! 

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

" Rashond fokkers er echt bitter weinig aan over. Ik had ooit van iemand in kunnen zien wat die kwijt zou zijn aan een nest (ik dacht van Anouk). Dan zie je dat ze daar in het algemeen geen mooi zakcentje aan overhouden. 
(ook hier zijn er uitzonderingen want ik heb soms belachelijke prijzen van 2.000 euro voor een hond gezien, tja dan kan het niet anders dan dat je er wat aan overhoudt. In zo'n geval doen ze het in mijn ogen ook voor het geld)
 
Ik vind de tweede vergelijking niet kloppen. Dit verschilt namelijk per fokker wat de afspraak is, of de honden nu getest zijn of niet. De hond is ziek, maar het gaat hier nu over de kans dat de hond ziek is. En de kans dat je een zieke hond hebt bij een stamboom fokker is nu eenmaal iets kleiner dan als je niet test. Omdat als je niet test er nu eenmaal een kans is dat je (onbewust) fokt met een hond met een erfelijke ziekte. 
 
Ik wil trouwens niet zeggen dat alle niet geteste honden ziek zijn of fout zijn. Want zoals je al zei niet iedereen kan het veroorloven. Maar ik vind wel dat als je dan kiest voor een niet geteste pup je wel je ogen open moet houden om uit de handen te blijven van broodfokkers. En dat je je bewust moet zijn van een eventueel risico dat er aan vast kan zitten. (zoals sommige mensen die denken dat alle kruisingen gezond zijn)
 
En ik zal nu niet meer off-topic gaan haha sorry Kaitlin!  "

 Inderdaad van de omzet, grote gok vanwege het niet weten van het aantal van de pups natuurlijk. Zullen het er twee worden (Dik verlies dus) of twaalf (winst van een tetra/penta maandsalaris :p)

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

"  Inderdaad van de omzet, grote gok vanwege het niet weten van het aantal van de pups natuurlijk. Zullen het er twee worden (Dik verlies dus) of twaalf (winst van een tetra/penta maandsalaris :p) "

 Klopt daar zit natuurlijk ook nog een verschil in! :)

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Als iemand een kruising of een leuke pup wilt kopen uit ongeteste ouders dan is dat wat wij betreft zijn/haar eigen keuze, zolang die persoon maar op de hoogte is van het feit dat die hond dan dingen als PL, HD en MDR1 en dergelijke bij zich kan dragen. Mijn keuze zou dat overigens niet zijn. Daarbij vind ik dat men bij de broodfok weg moet blijven, dan liever een gelegenheidsnestje. 

 

Waar ik echter totaal niet meer tegen kan is als mensen een goedkope pup nemen omdat ze bij voorbaat het geld al niet hebben. Dat ben ik beu. Ik heb een tijdje bij de dierenartspraktijk gelopen en heb het te vaak gezien dat een simpele en zelfs goedkope operatie een jong dier had kunnen redden, maar het baasje had het geld niet en zo werd regelmatig een hond of kat van soms nog niet eens een jaar ingeslapen... omdat de financiën er niet waren... Er is één keer geweest bij die dierenartspraktijk dat dit 4x in 1 week is voorgekomen waar ik bij was, en als je echt van beesten houd.. Dan sloopt dat je.

 

Ik kan me voorstellen dat het dan hard aan komt als ik zeg dat je dan beter geen hond kan nemen, maar ik meen het wel. Prima als je een bepaalde kruising wilt of gewoon een leuke pup zag op marktplaats en die wilt hebben (mits het karakter enigszins bij je past), maar als bij voorbaat de kosten het probleem zijn dan gaan mijn tenen krom staan. Om deze reden zet ik er gelijk mijn vraagtekens bij als iemand zegt een "goedkope" pup te willen. Dat is voor mij namelijk een signaal dat er wellicht ook geen geld is voor noodzakelijke medische hulp. 

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

" Als iemand een kruising of een leuke pup wilt kopen uit ongeteste ouders dan is dat wat wij betreft zijn/haar eigen keuze, zolang die persoon maar op de hoogte is van het feit dat die hond dan dingen als PL, HD en MDR1 en dergelijke bij zich kan dragen. Mijn keuze zou dat overigens niet zijn. Daarbij vind ik dat men bij de broodfok weg moet blijven, dan liever een gelegenheidsnestje. 
 
Waar ik echter totaal niet meer tegen kan is als mensen een goedkope pup nemen omdat ze bij voorbaat het geld al niet hebben. Dat ben ik beu. Ik heb een tijdje bij de dierenartspraktijk gelopen en heb het te vaak gezien dat een simpele en zelfs goedkope operatie een jong dier had kunnen redden, maar het baasje had het geld niet en zo werd regelmatig een hond of kat van soms nog niet eens een jaar ingeslapen... omdat de financiën er niet waren... Er is één keer geweest bij die dierenartspraktijk dat dit 4x in 1 week is voorgekomen waar ik bij was, en als je echt van beesten houd.. Dan sloopt dat je.
 
Ik kan me voorstellen dat het dan hard aan komt als ik zeg dat je dan beter geen hond kan nemen, maar ik meen het wel. Prima als je een bepaalde kruising wilt of gewoon een leuke pup zag op marktplaats en die wilt hebben (mits het karakter enigszins bij je past), maar als bij voorbaat de kosten het probleem zijn dan gaan mijn tenen krom staan. Om deze reden zet ik er gelijk mijn vraagtekens bij als iemand zegt een "goedkope" pup te willen. Dat is voor mij namelijk een signaal dat er wellicht ook geen geld is voor noodzakelijke medische hulp.  "

 Wat erg Anouk, geweldig uitgelegd en een super ondersteunende rede.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb een hond uit het asiel. Eigenlijk voornamelijk omdat ik geen pup wou. Aanschafprijs was rond de 150 euro, zo'n 7 jaar terug.

Ja, asielhonden zijn goedkoper. Maar het blijft een gok. Mijn hond ziet er uit als een Golden Retriever, maar volgens mij zit er iets doorheen gekruist, want zijn vacht klopt niet. Biologisch gezien is het dus een kruising, of vuilnisbakkie.


Dobby is allergisch voor kip. Moet je voor de lol eens op een site als zooplus.nl kijken in hoeveel hondenvoer als ingrediënt kip zit. Dobby heeft dus duurder voer dan gemiddeld, en hondenvoer vanuit de supermarkt is helemaal niet te doen. Ik ben zo 50 euro per maand kwijt aan voer, en dan hebben we het nog niet gehad over riem/halsband die een keer vervangen moet worden, of een mand. Of kluifmateriaal, of beloningssnoepjes. Of dingen tegen vlooien en/of teken.

En als dat nog het ergste was... Hoewel Goldens over het algemeen goed trainbaar zijn, is deze het dus niet. Hij heeft me 2000 euro aan training gekost om hem zo ver te krijgen dat hij niet ging jagen. Dat is 3 jaar goed gegaan en nu is het weer zo erg dat hij niet meer los kan lopen.

Dan heb ik nog de bonus dat dit mijn derde hond is, en ik dus al ruimschoots ervaring had. Alleen, met ervaring doe je verdraaid weinig als de hond een koppige karaktertrek heeft die er niet uit te trainen is.

Daar bovenop kwamen nog de medische kosten, en dan ben ik niet eens zo'n persoon wat voor ieder dingetje naar de dierenarts gaat. Maar ja, een keer een ongelukje met een scherp stuk hout en bam, 300 euro kwijt om het te hechten.

Dus: goedkoop kan duurkoop worden. Hetzij wegens gedragsproblemen, of gezondheidsproblemen. Of beide, als je pech hebt. Met een hond met stamboom kun je sómmige gezondheidsproblemen voor blijven. Met een hond van een goede fokker die goed gesocialiseerd is kun je sommige ernstige gedragsproblemen voor blijven.
Gezien je konijnen moet je absoluut geen jachthond nemen en dus ook geen vage kruising waar mogelijk wel jachthond doorheen kan zitten, je hebt nooit de garantie dat iets daadwerkelijk trainbaar is. Zéker ook geen buitenlands hondje nemen, die kan zomaar zijn eigen kostje bij elkaar gejaagd hebben, en dan is het einde konijn, terwijl je zelf zei dat de konijnen je alles zijn.

Ik vrees dus voor jullie, dat je tóch voor een stamboomhond van een goede fokker zult moeten gaan. Juist om onzekerheid te voorkomen. En als dat betekent dat je een jaar moet sparen, tja, dan is dat zo. Daar kun je een hoop ellende mee voorkomen.

honden page profiel --

honden foto van -

" Als iemand een kruising of een leuke pup wilt kopen uit ongeteste ouders dan is dat wat wij betreft zijn/haar eigen keuze, zolang die persoon maar op de hoogte is van het feit dat die hond dan dingen als PL, HD en MDR1 en dergelijke bij zich kan dragen. Mijn keuze zou dat overigens niet zijn. Daarbij vind ik dat men bij de broodfok weg moet blijven, dan liever een gelegenheidsnestje. 
 
Waar ik echter totaal niet meer tegen kan is als mensen een goedkope pup nemen omdat ze bij voorbaat het geld al niet hebben. Dat ben ik beu. Ik heb een tijdje bij de dierenartspraktijk gelopen en heb het te vaak gezien dat een simpele en zelfs goedkope operatie een jong dier had kunnen redden, maar het baasje had het geld niet en zo werd regelmatig een hond of kat van soms nog niet eens een jaar ingeslapen... omdat de financiën er niet waren... Er is één keer geweest bij die dierenartspraktijk dat dit 4x in 1 week is voorgekomen waar ik bij was, en als je echt van beesten houd.. Dan sloopt dat je.
 
Ik kan me voorstellen dat het dan hard aan komt als ik zeg dat je dan beter geen hond kan nemen, maar ik meen het wel. Prima als je een bepaalde kruising wilt of gewoon een leuke pup zag op marktplaats en die wilt hebben (mits het karakter enigszins bij je past), maar als bij voorbaat de kosten het probleem zijn dan gaan mijn tenen krom staan. Om deze reden zet ik er gelijk mijn vraagtekens bij als iemand zegt een "goedkope" pup te willen. Dat is voor mij namelijk een signaal dat er wellicht ook geen geld is voor noodzakelijke medische hulp.  "

 Mooi uitgelegd Anouk :-)

 

Ik heb ook meerdere ervaringen in de praktijk gehad op deze manier. En daarbij nog op veel meer manieren.... Ik deel hetzelfde gevoel wanneer iemand begint over het zo goedkoop mogelijk aan een hond komen........

pagina 13 van 15 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1314 15
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^