Ik zoek een hondenras

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

"  Nou zo perfect is een speelgoedhondje niet hoor..
Die komt nooit als je roept.. naar welke cursus je er ook gaat 
  "

 

Hahaha 

honden page profiel thebarkingstarsthebarkingstars

honden foto van thebarkingstars

"  Neem een account ipv anoniem te komen zieken. "

 

Zuper ztoer! Doen we niks mee!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Volgens mij heeft niemand gezegd dat kruisingen sneller ziek zijn. Maar dat er bij (niet geteste) honden een groter risico is op erfelijke ziektes omdat er simpel weg niet getest word. Bij rashonden word op die erfelijke ziektes getest en (als je bij een goede fokker terecht komt) worden alleen honden ingezet die goede testresultaten hebben. 
Ik vind de zin "ziek kan elke hond worden" niet kloppen. Iedere hond kan ziek worden maar met testen sluit je wel heel wat vreselijke ziektes uit. 
Dus die 1500 euro investeer je in zekerheid dat je bepaalde (erfelijke) ziektes kan uitsluiten, dat scheelt toch weer. Natuurlijk kunnen alle honden ziek worden, maar alles dat je kan uitsluiten lijkt me mooi meegenomen. 
 
En inderdaad niet alle rashonden zijn gezond, dit door foute selectie van de fokkers. (zoals bij herders, fokkers die specifiek fokken op de enorm schuine rug) Daarom is het heel belangrijk om ook bij stamboom fokkers je ogen open te houden en te zoeken naar een fokker die het beste voor heeft met de honden en hun gezondheid. 
  "

 Ik lees het nu terug, maar test men bij die tests op dat de hond de ziekte heeft of dat het drager is? Dat maakt namelijk nog best een verschil. 

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Een kruising is geen ras, en ik las hier dat die geen dus  stamboom hebben.. Maar als je naar de ouders kijkt van die kruising die hebben wel een stamboom.. Dus heeft die kruising die toch gelijk ook ?

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

"  Ik lees het nu terug, maar test men bij die tests op dat de hond de ziekte heeft of dat het drager is? Dat maakt namelijk nog best een verschil.  "

 Dat verschilt per test en aandoening. Ik weet dat bij de friese stabij er DNA testen worden gedaan om te onderzoeken of een hond drager dan wel lijder is van een erfelijke zenuwziekte. 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Ik lees het nu terug, maar test men bij die tests op dat de hond de ziekte heeft of dat het drager is? Dat maakt namelijk nog best een verschil.  "

 

Beide. Je wilt toch voor je begint aan een nest weten of je hond vrij is van erfelijke afwijkingen?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Een kruising is geen ras, en ik las hier dat die geen dus  stamboom hebben.. Maar als je naar de ouders kijkt van die kruising die hebben wel een stamboom.. Dus heeft die kruising die toch gelijk ook ? "

 

Nee, want een kruising voldoet niet aan de eisen waaraan het ras aan moet voldoen. Een dergelijke kruising zal nooit een stamboom krijgen. 

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

"  
Nee, want een kruising voldoet niet aan de eisen waaraan het ras aan moet voldoen. Een dergelijke kruising zal nooit een stamboom krijgen.  "

 Oh nu snap ik het ! 

pagina 15 van 15 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^