Dikke, gerafelde oorranden. Wat zou dat kunnen zijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sandra & PeterSandra & Peter

honden foto van Sandra & Peter

Hallo allemaal, 

Wij zijn nieuw op dit forum en hebben een vraag waar een van jullie hopelijk een antwoord op hebben. Onze hond Bloem is een kruising tussen een Amerikaanse Stafford en Welch Springer Spaniel, heeft nu sinds een tijdje verdikte oorranden, ze zien er ook gekarteld uit en je kunt er zo een stukje uittrekken. We zijn hiermee uiteraard al naar de dierenarts geweest en die heeft haar getest op leishmania, gelukkig kon dat worden uitgesloten maar wat het dan wel is daar kon hij verder niets over zeggen en gaf ons een ontsmettende shampoo mee. Dit heeft weinig uitwerking. Aan de binnenkant van haar oor zitten ook wat schrale exceemachtige plekjes. Is er wellicht iemand die dit herkent en weet wat het is en vooral wat we er aan kunnen doen?

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

Zou wel handig zijn als je er een foto bij doet

 

 

oja welkom nog

 

 

Welke schampoo heb je gekregen ?

honden page profiel Sandra & PeterSandra & Peter

honden foto van Sandra & Peter

Bedankt! Het lukt me helaas niet om een foto te uploaden... Begrijp niet zo goed waarom ik niet in mijn bibliotheek kom als ik dat aanklik.

De shampoo heet Etiderm.

 

honden page profiel Sandra & PeterSandra & Peter

honden foto van Sandra & Peter

Toch nog gelukt! 

Iemand een idee wat dit is?

 

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

mss een droge oorontsteking?

 

Er zijn 2 soorten oorontstekingen:

1. de droge oorontsteking, voor hond en kat.
Dit betreft meestal het uitwendige gehoorgang, de zogenaamde oorschelp (buiten het trommelvlies).

Opvallend gedrag van uw huisdier bij een droge oorontsteking kan zijn:
-  het schudden van de kop
-  schuren van het oor
-  krabben aan het oor

Als de ontsteking nog niet zo ernstig is, vindt uw dier het vaak prettig als u over zijn oor wrijft. In ernstige gevallen kan het aanraken van de oren juist pijnlijk zijn, en het dier laat dit meestal duidelijk merken.

Bij een droge oorontsteking is de binnenkant van de oorschelp is meestal rood (tot dieprood) en de huid gezwollen. In het oor is vaak een wasachtige substantie te zien, en ook schilfers zijn mogelijk. Het oor begint ook te stinken naarmate de oorontsteking erger wordt.

honden page profiel Sandra & PeterSandra & Peter

honden foto van Sandra & Peter

Hoi Stefanie, 

 

Bedankt voor je uitgebreide reactie, het zijn echter voornamelijk de oorranden waar ze last van heeft. 

 

Gr. Sandra

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Zie ik goed dat het alleen de haren is? Dan kan het een simpele verharing zijn.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het lijkt mij ook op alleen haren. Hoe voelt het oor aan?

Al geprobeerd om de flap te wassen met een washandje met lauw water?

De eczeem-achtige plekjes kun je misschien insmeren met wat honingzalf (maar daar heb ik geen ervaring mee, dus dat zou je even na moeten vragen bij mensen die er wél ervaring mee hebben).

 

Als je het niet vertrouwd kun je altijd verder onderzoek laten doen, wel fijn dat het geen Leishmania is.

 

Mellow heeft bij een oor, bij de aanzet, ook zo'n soort dingetje. Net een op zichzelf staand groepje haartjes zeg maar. Heel apart, maar het voelt normaal, ik kan er gewoon aan zitten. Ik ontdekte het een hele tijd geleden, bij een teek-controle. Dacht dat er een teek zat, maar dat was dus niet het geval.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Wat voor voeding krijgt de hond? 

En zit er ook een soort korst aan de randen? Dat als je eraan pulkt je een pluk haar mee krijgt. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hallo Sandra, Peter en Bloem..., welkom op HP.

 

Uit je berichtje begrijp ik dat Bloem uit (waarschijnlijk) Spanje komt, omdat er getest is op Leishmania waarvan de uitslag negatief was (dus positief in de zin van 'niet aanwezig')

 

Is de dierenarts zich bewust dat er naast Leish er meerdere MZZ (Middellandse Zee Ziektes) zijn die dezelfde ziekte verschijnselen kunnen geven.

 

Naast Leishmania is het dan verstandig om te testen op Ehrlichia en Babesia..., alleen dan heb je een zeker beeld van vermoedelijke MZZ besmetting.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor alle reacties! 

We hebben Bloem niet uit Spanje, ze is gewoon in Nederland geboren. 

 

De aandoening lijkt het meeste op de omschrijving van MBX. De randen zijn verdikt/korsten en als je eraan plukt dan trek je idd een hele pluk haar mee. Ze vind het ook vervelend als we er aan zitten, logisch uiteraard! We geven haar compleet vleesvoer, geen brokken dus. Ze krijgt wel eens een hondenkoekje huer of daar maar dat gebeurd hogguit een of twee keer in de week. Zelf geven we alleen gedroogd vlees als snack.

honden page profiel Sandra & PeterSandra & Peter

honden foto van Sandra & Peter

Bedankt voor alle reacties! We hebben Bloem niet uit Spanje, ze is gewoon in Nederland geboren. De aandoening lijkt het meeste op de omschrijving van MBX. De randen zijn verdikt/korsten en als je eraan plukt dan trek je idd een hele pluk haar mee. Ze vind het ook vervelend als we er aan zitten, logisch uiteraard! We geven haar compleet vleesvoer, geen brokken dus. Ze krijgt wel eens een hondenkoekje huer of daar maar dat gebeurd hogguit een of twee keer in de week. Zelf geven we alleen gedroogd vlees als snack.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Misschien moet je eens gaan kijken naar de diersoorten die in de KVV zitten. Kan zijn dat er een diersoort in zit waar ze niet goed op reageert. Kip en rund zijn het geen waar de meeste allergieën bij voorkomen. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Bedankt voor alle reacties! We hebben Bloem niet uit Spanje, ze is gewoon in Nederland geboren. De aandoening lijkt het meeste op de omschrijving van MBX. De randen zijn verdikt/korsten en als je eraan plukt dan trek je idd een hele pluk haar mee. Ze vind het ook vervelend als we er aan zitten, logisch uiteraard! We geven haar compleet vleesvoer, geen brokken dus. Ze krijgt wel eens een hondenkoekje huer of daar maar dat gebeurd hogguit een of twee keer in de week. Zelf geven we alleen gedroogd vlees als snack. "

 

Oke..., foute conclussie van mij, maar door het Leish onderzoek nam ik aan dat ze uit het buitenland kwam, omdat er normaal gesproken op 'Hollandse honden' niet snel aan dat soort ziektes gedacht word.

 

Veel succes met de zoektocht..., misschien inderdaad eens proberen uit te vinden of er bepaalde diersoorten zijn waar ze gevoelig voor is, maar dat zal dan door eliminatie uitgevonden moeten worden.

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

hallo sandra en peter

ik heb dat zelf ook een keer mee gemaakt,dit komt omdat de hond,in de winter een keer zijn oor randjes bevroren heeft gehad, als de hond zijn kop schut heb je kans dat de dode randjes breken en het soms gaat bloeden,ik heb dat zelf ook een keer gehad bij mijn eigen honden,ik deed daar zelf altijd wat betadine op en dat werkte verdomde goed al zeg ik het zelf,het is het proberen waard

grt hans mast

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Is er op mijt gecontroleerd?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Zwemt ze?

Het kan nl dat dat randje natter blijft en dat dit een reactie er op is. Wassen met bethadine shampo of deppen met betadhine oplossing. Droog maken en insmeren met sudo creme. Dit verkoelt en droogt is. Voor baby's met ontstoken billejtes werkt dit super. Ik gebruik het als de paarden ergens plekjes hebben die jij omschrijft. Vaak aan de benen door een natte wei.

 

De korstjes er zo veel mogelijk afhalen, wassen of deppen, dan niet meer aan de korstjes zitten, maar 2 x perdag de sudo creme. Je zult binnen een paardagen de plekken kleiner zien worden.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Sudocreme prikt wel onwijs op open plekken. Dan beter betadine en afgekoelde kamille thee. Kamille verkoeld en desinfecteerd. Niet in de oren laten lopen en een watje slechts 1 veeg gebruiken en dan weg gooien.

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Heb dit laatst gezien bij een teckel. Je kon het er zo aftrekken. Bleef geen haar meer opstaan en bleven van die leren lappen over. Wat je wel vaker ziet bij teckels. Ben toen alleen vergeten te vragen wat het was.

honden page profiel Sandra & PeterSandra & Peter

honden foto van Sandra & Peter

Geweldig dat iedereen zo met ons mee wil denken, bedankt daarvoor!!!!

 

@ Wendy; Wendy, ik denk dat jij het hebt gevonden, dit lijkt er wel heel erg op! Zou graag willen weten wat de Nederlandse benaming voor de aandoening is, als deze er is. Ik neem het in ieder geval mee naar de dierenarts.

 

Groet,

Sandra

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Sudocreme prikt wel onwijs op open plekken. Dan beter betadine en afgekoelde kamille thee. Kamille verkoeld en desinfecteerd. Niet in de oren laten lopen en een watje slechts 1 veeg gebruiken en dan weg gooien. "

 Heb je wel eens open baby billetjes gezien? Paarden met open smet en exceem plekken, Sudo creme prikt absoluut niet.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.spodan.com/nl/2882.html

 

Hier een vertaling, is volgens mij t zelfde??

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  Heb je wel eens open baby billetjes gezien? Paarden met open smet en exceem plekken, Sudo creme prikt absoluut niet. "

 



Ik heb zelf open billen gehad en het erop gesmeerd ;-) Net alsof je alcohol op een open wond smeert..

honden page profiel Sandra & PeterSandra & Peter

honden foto van Sandra & Peter

Ik heb nog even verder onderzoek verricht op het web en ben ervan overtuigd geraakt dat het idd seborroe moet zijn wij hebben hiervoor al een shampoo voorgeschreven gekregen van de dierenarts http://www.diergezondheidscentrumnicolai.nl/dierenspeciaalzaak/shampoo-amp-conditioners-1 maar omdat de dierenarts ook niet precies wist wat het was en het steeds weer terugkomt vroeg ik me af of het middel wel voldoende was voor de kwaal. Nu blijkt dat Seborroe niet genezen kan worden en komt en gaat. We zullen dus moeten blijven wassen met de shampoo. 

 

Iedereen hartelijk dank en in het bijzonder Wendy.

 

Groet, 

Sandra

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Geweldig dat iedereen zo met ons mee wil denken, bedankt daarvoor!!!!
 
@ Wendy; Wendy, ik denk dat jij het hebt gevonden, dit lijkt er wel heel erg op! Zou graag willen weten wat de Nederlandse benaming voor de aandoening is, als deze er is. Ik neem het in ieder geval mee naar de dierenarts.
 
Groet,
Sandra "

 Ik weet geen nederlandse naam. 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Succes bij de da!

Afdrukken en meenemen!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Ik heb zelf open billen gehad en het erop gesmeerd ;-) Net alsof je alcohol op een open wond smeert.. "

 Dan was het geen sudocreme

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ik weet geen nederlandse naam.  "

 Seborreha gewoon, zie mijn linkje die is NL.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  Dan was het geen sudocreme "

 



Grijze plastic pot met rood label :-)

Ik heb staan te joelen en dansen, dus weet het wel ;-)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: paniekaanval hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^