Rare plekken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gast (Gast)

Hallo, ik heb even een vraag..mij hond heeft ongeveer een week een rare plek onder zijn oor die ik heb laten zien bij de dierenarts. Deze dacht dat hij een bacterie had opgelopen en heeft antibiotica gegeven. Het leek iets beter te gaan maar nu zit er ook een plek in de nek (onder de bek) en ook bij het andere oor. Ik wil dus weer teruggaan naar de DA maar heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn. Het is zo dat je zeg maar op de huid kijkt, er zijn haren weg lijkt wel en je ziet een rauwe roze plek die een beetje nattig is..Hij krabt verder niet (deed hij eerder wel)...Moet ik me zorgen maken? Verder is de hond gewoon gezond en doet en eet/drinkt alles wat ik hem voorzet. Het gaat om een Golden van zeven jaar oud.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

als je een profiel aanmaakt en een foto plaatst, is het misschien te herkennen wat het zou kunnen zijn...

Gast (Gast)

Ja dat ga ik misschien nog wel proberen om een foto te plaatsen. Maar ik vroeg me gewoon af of iemand het zo misschien herkent..Het is wel zo dat mijn Golden veel klitten heeft op de plaatsen waar deze plekken nu zitten. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Moeilijk in te schatten zonder foto.

Een hotspot is ook rauw, roze en nat. Ik vraag me alleen af of op de plaatsen, die jij noemt, ook hotspots kunnen ontstaan.

Heeft je hond daar veel gekrabd?

http://www.diergeneeskundigcentrum.nl/hond/ziekten/406-hotspot

 

Zou zeker teruggaan naar de dierenarts.

Gast (Gast)

Loesje, de dierenarts zei vorige week dat de plek (toen was het er nog maar 1) onder het oor kwam doordat een irritatie is gaan 'broeien' ..Dus dat is een hotspot neem ik aan? Hij zit dus nu nog aan de medicijnen maar er komen dus plekken bij! Hij heeft wel bij het oor gekrabd maar in zijn hals niet. 

Gast (Gast)

Wel toevallig Loesje..Ik googlede precies dezelfde site als jij!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Loesje, de dierenarts zei vorige week dat de plek (toen was het er nog maar 1) onder het oor kwam doordat een irritatie is gaan 'broeien' ..Dus dat is een hotspot neem ik aan? Hij zit dus nu nog aan de medicijnen maar er komen dus plekken bij! Hij heeft wel bij het oor gekrabd maar in zijn hals niet.  "

 

Ja, zo'n  broeiplek is een hot spot.

 

 

Gast (Gast)

Is het dan verstandig om de aan elkaar geplakte haren wat weg te halen? Want een Golden heeft veel haar en dat wordt allemaal nat en klef...Het is ook echt een beetje vies, het haar eromheen...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het is zeker verstandig om de haren op en rondom de plekken weg te knippen of te scheren om het verder broeien te voorkomen; staat ook op de website waar ik de link van gaf. Dit gebied moet ook schoongemaakt worden.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een hotspot heeft wel een oorzaak. De hotspot ontstaat, doordat een hond jeuk heeft en gaat krabben of likken.

Waarom de jeuk!

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Kan ook door broei komen als de vacht bijvoorbeeld niet goed droogt. Natte huid gaat met krabben snel kapot. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Kan ook door broei komen als de vacht bijvoorbeeld niet goed droogt. Natte huid gaat met krabben snel kapot.  "

 Dat is ook waar, smetplekken

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Gemene plekken zijn het die hotspot. Bumba had ze laatst onder zijn poot. Duurde wel ff voor ze weg waren. Schoentje voor buiten was voor hem een marteling dus na elke keer uitlaten flink schoonmaken en drogen..

voor topicstarter. Haal de haren zover mogelijk weg. Bel desnoods een trimsalon in de buurt die willen je vaak gratis of voor klein bedrag helpen. En dan is frisse lucht het beste medicijn. Ga geen huis tuin en keuken zalfjes gebruiken. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het is belangrijk, dat je je hond klitvrij houdt; juist onder de klitten en daardoor eventuele vervilting, gaat het broeien. Er komt dan onvoldoende lucht bij.

Als je hond meer dan normaal krabt; ga op zoek naar de oorzaak.

honden page profiel ShadowthegoldenShadowthegolden

honden foto van Shadowthegolden

ik zie de laatste tijd veel Goldens langs komen die last hebben van hotspots.

dierenarts is stap 1.

Verder moet je er voor zorgen dat de hond niet aan de plek blijft likken/krabben.

Gast (Gast)

Ja ik ga vandaag maar weer naar de dierenarts..Inderdaad heeft mijn hond wel wat klitten maar dat is volgens mij niet altijd helemaal te voorkomen. Op zich valt het krabben nu wel mee maar ik vind het er zo naar uitzien...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een hotspot kan zich uitbreiden naar plekken waar je hond totaal niet gekrabt heeft...verminderde weerstand kan een reden zijn, een broeivacht , te lang nat of zelfs een insectebeet kan een oorzaak zijn, meestal wordt er antibiotica gegeven het is immers een ontsteking, en hydrocortiderm, dat is ook een goed middel om de plekker er mee in te wrijven, heel snel resultaat...dat het haar daar loslaat...de haarzakjes zijn daar gaan ontsteken, laat het haar los, groot gebied erom heen weg scheren, zo kort mogelijk, dan de hydrocortiderm erop, een tien dagen ,langer niet, en de plek heelt heel snel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ja ik ga vandaag maar weer naar de dierenarts..Inderdaad heeft mijn hond wel wat klitten maar dat is volgens mij niet altijd helemaal te voorkomen. Op zich valt het krabben nu wel mee maar ik vind het er zo naar uitzien... "

 Klitten zijn altijd te voorkomen, gebruik straks een spray tegen antiklit, het haar is dan soepel uit te kammen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Een hotspot heeft wel een oorzaak. De hotspot ontstaat, doordat een hond jeuk heeft en gaat krabben of likken.
Waarom de jeuk! "

 Nee zo ontstaat geen hotspot...honden die totaal geen jeuk hebben kunnen zo een hotspot krijgen door een broei plek, verminderde weerstand, insectebeet of gebeten met spelende honden, de plek gaat ontsteken, de hond krabt en kan zich helemaal besmetten.......en tuurlijk als een hond jeuk heeft gaat tie krabben en doordat tie zich openkrabt ...een hotspot, maar het merendeel heeft een hotspot door bovengenoemde.........een tekenbeet kan al een oorzaak zijn, zelfs een tand van een hond in de huid, beschadigde huid.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Nee zo ontstaat geen hotspot...honden die totaal geen jeuk hebben kunnen zo een hotspot krijgen door een broei plek, verminderde weerstand, insectebeet of gebeten met spelende honden, de plek gaat ontsteken, de hond krabt en kan zich helemaal besmetten.......en tuurlijk als een hond jeuk heeft gaat tie krabben en doordat tie zich openkrabt ...een hotspot, maar het merendeel heeft een hotspot door bovengenoemde.........een tekenbeet kan al een oorzaak zijn, zelfs een tand van een hond in de huid, beschadigde huid. "

Zie link Loesje:

 Hoe ontstaat een hotspot? Een hotspot ontstaat doordat de hond op een bepaalde plaats krabt, bijt en likt. Meestal is jeuk de oorzaak van het krabben en bijten. Jeuk door bijvoorbeeld een vlooien- of een tekenbeet, of door een allergie. Ook een oorontsteking kan de jeukbron zijn waardoor de hond gaat krabben. Door het bijten en krabben gaat de opperhuid stuk en kunnen huidbacteriën, die normaliter geen problemen geven, een ontsteking veroorzaken. Door deze huidontsteking ontstaat er meer jeuk waardoor de hond nog meer gaat krabben, bijten en likken. Er zal een vicieuze cirkel ontstaan die snel tot een uitgebreide natte huidontsteking leidt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bams is aangevallen, bij beiden wangen gebeten, geen jeuk ervoor en......een flinke hotspot, geen jeuk niets........oorzaken kan veel zijn.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bams is aangevallen, bij beiden wangen gebeten, geen jeuk ervoor en......een flinke hotspot, geen jeuk niets........oorzaken kan veel zijn. "

Ik ben geen arts, ik citeerde alleen maar uit het volgende artikel.

 

http://www.diergeneeskundigcentrum.nl/hond/ziekten/406

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Die extra plekken ontstaan m.i. door teveel warmte om wat voor reden dan ook, daardoor te vochtig, en dat daardoor bacterien vrij spel hebben en in no time een flinke plek kan ontstaan. Jenna had er ook op plekken waar ze helemaal niet kon krabben, toen ze net bij ons was.

 

Ja dan krijg je cortisone en antibiotica, en ja dat helpt...in ons geval voor 2 weken daarna kwamen de hotspots en jeuk in alle hevigheid terug. Dus dat schoot niet op.

Wij zijn dus aan de afweer gaan werken en met natuurlijke middelen aan de slag gegaan, en afkloppen maar tot nu toe gaat het goed.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik ben geen arts, ik citeerde alleen maar uit het volgende artikel.
 
http://www.diergeneeskundigcentrum.nl/hond/ziekten/406 "

 weet ik, ik bedoel er niets mee, vaak komen deze hotspots zonder dat er jeuk aan te pas is gekomen, op plekken waar de hond totaal niet bij kan komen....... en tuurlijk als de hond jeuk heeft die krabt zich, de huid wordt opengehaald en het is gebeurd.

 

het is een beschadiging van de huid, broeiplekken, insecten beten, weinig weerstand, geld ook niet voor iedereen.... Bams is door honderden wespen gestoken toen ze nog geen jaar oud was, een grote brei die zich uitbreiden, geen jeuk, niets van dat alles, maar de hotspotten zaten op haar hoofd voorborst en voorpoten, beten van wespen die dat veroorzaakten, antibiotica tegen de ontsteking en, hydrocortiderm, binnen een tien dagen geheeld, wanneer men een hond heeft die veel klitten heeft dat veroorzaakt veel jeuk, dan gaat de hond krabben en beschadigd de huid, resultaat hotspot, je hebt het goed verwoord alleen de hotspot komt ook als er totaal geen jeuk is......  een tiendagen geleden is bams gebeten op haar wangen, ze heeft niet gekrabt, maar de huid was flink bescahdigd....... twee flinke hotspotten, antibiotica pijnstilling en hydrocortiderm, je ziet het het is zo gebeurd, Ogin is op haar kop gebeten, door en door door het oor, geen hotspot... niets, paar hechtingen erin en niets geen hotspot, wil niet zeggen goede weerstand, want ogin is nog heel jong, Bams heeft een goede weerstand, nimmer een hotspot gehad. een keer van een ijzerstuk, ook huid beschadigd, en als dat een ontsteking vormt gaat het zich uitbreiden, altijd naar deze plekken.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ja ik ga vandaag maar weer naar de dierenarts..Inderdaad heeft mijn hond wel wat klitten maar dat is volgens mij niet altijd helemaal te voorkomen. Op zich valt het krabben nu wel mee maar ik vind het er zo naar uitzien... "

 

Gast/Topic Starter

 

Hoe was het bij de dierenarts; heb je nu Cortison creme meegekregen? Wat is er verder gedaan?

 

Het is toch aan te raden om de plekken, waar snel klitvorming is, zoals bijv. onder de oren, regelmatig te borstelen en te kammen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  weet ik, ik bedoel er niets mee, vaak komen deze hotspots zonder dat er jeuk aan te pas is gekomen, op plekken waar de hond totaal niet bij kan komen....... en tuurlijk als de hond jeuk heeft die krabt zich, de huid wordt opengehaald en het is gebeurd.
 
het is een beschadiging van de huid, broeiplekken, insecten beten, weinig weerstand, geld ook niet voor iedereen.... Bams is door honderden wespen gestoken toen ze nog geen jaar oud was, een grote brei die zich uitbreiden, geen jeuk, niets van dat alles, maar de hotspotten zaten op haar hoofd voorborst en voorpoten, beten van wespen die dat veroorzaakten, antibiotica tegen de ontsteking en, hydrocortiderm, binnen een tien dagen geheeld, wanneer men een hond heeft die veel klitten heeft dat veroorzaakt veel jeuk, dan gaat de hond krabben en beschadigd de huid, resultaat hotspot, je hebt het goed verwoord alleen de hotspot komt ook als er totaal geen jeuk is......  een tiendagen geleden is bams gebeten op haar wangen, ze heeft niet gekrabt, maar de huid was flink bescahdigd....... twee flinke hotspotten, antibiotica pijnstilling en hydrocortiderm, je ziet het het is zo gebeurd, Ogin is op haar kop gebeten, door en door door het oor, geen hotspot... niets, paar hechtingen erin en niets geen hotspot, wil niet zeggen goede weerstand, want ogin is nog heel jong, Bams heeft een goede weerstand, nimmer een hotspot gehad. een keer van een ijzerstuk, ook huid beschadigd, en als dat een ontsteking vormt gaat het zich uitbreiden, altijd naar deze plekken. "

 Ik zag het wat je overkomen is, wat vreselijk! Net bij jou lieve honden, doen niets of niemand kwaad. Echt heel erg. Sterkte nog!

 

Een warme vochtige omgeving, zal misschien ook een rol spelen met hotspots?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .


 
Een warme vochtige omgeving, zal misschien ook een rol spelen met hotspots? "

 Dat ligt hoe je je honden verzorgt, nimmer nat naar bed laten gaan, de blazer gebruiken om de vacht open te blazen........Zorg dat er geen klitten ontstaan, toch snel klitten dan een spray antiklit gebruiken.....dat hoef niet over de hele vacht, maar bijvoorbeeld onder de oksels, als daar een klitt ontstaat en je die er uit wil halen kan dat pijnlijk zijn...de oksels zijn heel teer.....

Gast (Gast)

Nou ik ben naar de dierenarts geweest en we moeten het kuurtje antibiotica afmaken en ik heb een middel gekregen waar ik hem mee moet wassen. We moeten proberen hem zo weinig mogelijk aan de wonden te laten likken, bijv door een halskraag en mocht dit alles niet voldoende werken dan kijken we weer verder.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja de antibiotica altijd afmaken, tenzij er een allergische reaktie is.

 

Ondertussen zou je kunnen kijken hoe je het gaat aanpakken om het immuunsysteem te versterken.

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Wat voor ras is het? Als je hond nu al veel klitten heeft zou ik hem lekker naar de trimsalon brengen, ook daar laten wassen met je shampoo van de dierenarts en goed laten droogblazen. Kunnen ze meteen de plekken goed kort maken. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hondentolk, werkt het echt?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^