Rare plekken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik heb twee Goldens, waarvan één een volle showvacht. Klitten hebben ze hier hooguit wel eens in de staart, maar die kam ik er dan uit. Nu is het wel zo dat mijn beide meiden nog intact zijn. Daarnaast trim ik ze regelmatig. Iedere week de vacht volledig uitborstelen.

 

Wat betreft de hotspot: de eerste stap is om alle vacht rondom de plek weg te knippen of weg te scheren. Maak het goed kort, zodat het kan luchten.

Er zijn verschillende natuurlijke producten aanwezig die kunnen helpen tegen het behandelen van hotspots. Zelf probeer ik de hoeveelheid cortisolen en dergelijke die de hond binnen krijgt te verminderen (soms ontkom je er niet aan hoor). Voorbeelden van deze natuurlijke producten zijn Puur Hotspot en Espree Hotpot Foam.

Zorg ervoor dat de hond voorlopig niet meer zwemt, zodat de plek de tijd krijgt om goed op te drogen. Anders kom je dadelijk in een vicieuze cirkel terecht en wordt de plek alleen maar groter.

 

Antibiotica kuur inderdaad afmaken. Moet de shampoo op de hele hond? En moet ie daarvoor in bad? Daarnaast is de tip die hierboven gegeven is een goede, kijk eens of je wat weerstand verhogende producten kunt geven aan jouw hond. Sommigen reageren er erg goed op!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hondentolk, werkt het echt?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^