Schaafwond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Dinsdag heeft Puck de binnenkant van haar poot geschaafd toen ze te lomp de trap op rende tijdens een wandeling. Het viel eigenlijk wel mee, heel oppervlakkig. Maar na een paar dagen, toen het ging genezen, is ze er aan gaan likken. Nu is het dus wel erger en begint het te ontsteken.

 

Gisteren heb ik het schoongemaakt en ontsmet en er wat wondspray op gedaan. Dit leek haar wel rust te geven, maar ik houd het wondje het liefst zoveel mogelijk droog. Of kan ik het beter wel vaker gebruiken??

 

We hebben een kap, maar die is haar te groot. Ze heeft ook zo'n smalle snuit, ze schuift het er zo af. Heb nog zitten klooien met een halsband er aan maken, maar ook dat is er zo af.

 

Ik ben bang als ik het verbind dat ze er nog meer aan gaat likken en dat wordt het verband nat, en de wond dus ook.

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Mijn ouders gaan nu trouwens naar de dierenwinkel om een kap voor Puck te kopen. (Kan zelf niet) Hopelijk blijft een kleinere wel zitten aan onze spitskop.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Wij gebruiken meestal een sok als ze iets aan een poot hebben. Even met een stukje tape bovenaan vastzetten (niet te strak) en dan blijven ze er ook keurig vanaf. Maar ik weet niet precies hoe hoog het bij Puck zit? Is dat met een sok te bedekken?

 

Dat gelik maakt het er inderdaad niet beter op. Als ze er niet aan zitten, dan gaat de genezing supersnel, echt een kwestie van een paar dagen.

 

Hier de kussentjes van 2 poten die open lagen (te wild spelen op het asfalt met een andere hond met dezelfde hyperactiviteit is niet zo handig... )

 

Ik heb ook altijd een rolletje zelfklevende bandage in huis, dat is misschien ook nog een optie als het te hoog zit voor een sok. Is misschien ook wel bij de dierenwinkel te verkrijgen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Liefst laten drogen aan de buitenlucht, je scheijft dat het nu is gaan ontsteken, een hotspot is het heel snel, je kan Vetericyn gebruiken, reinigt en beschermt.....niet giftig geen alcohol, steroiden of antibiotica....

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Dankje!

Voor een sok zit het te hoog, maar zo'n rol hebben we nog wel liggen geloof ik. Als die kap niet werkt kan dat nog.

 

Ik heb het nu ontsmet met zo'n wit poeder dat oplost in water, ben even de naam kwijt.

 

Zal eens even kijken naar vetoricyn, misschien is dat beter? Maar ik verwacht als ze er vanaf blijft met de kap dat het dan redelijk snel over is. 

Hoop ik

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Je kunt het voetgedeelte van de sok afknippen, dan kan je dit wel op de juiste plaats krijgen.

Voor zulke wondjes zorg ik altijd dat ik honingzalf of Acederm in huis heb. Beide werken ontsmettend.

Als de wond te veel ontstoken raakt, antibiotica zalf bij je dierenarts halen; vaak moet je dan wel op consult komen.

Volgende forumvraag: Staart moet eraf!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^