trimsalon omg. apeldoorn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Ik vroeg me af of iemand een trimsalon in de omgeving van Apeldoorn aan kan raden? Ik wil mijn hond graag laten trimmen voor de zomer maar dan natuurlijk wel bij iemand die er verstand van heeft. Liefst blijf ik er ook bij, hij is nog nooit getrimd en hij is ook sowieso nooit zonder mij in een vreemde omgeving geweest dus dat lijkt me niet zo'n goede om hem meteen in het diepe te gooien. Ik wil het ook meer zien als een soort oefenen dan dat ik het echt doe om het trimmen zelf, hoewel ik wel denk dat het prettig voor hem is als het warmer wordt. 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Maar het trimmen van een golden retriever bestaat vooral uit ontwollen, dit is dus ook alleen handig om te doen als de hond vol in de rui zit. Dan wordt de hond gewassen en met een waterblazer droog geblazen, door de kracht van de lucht die de waterblazer uit blaast komt ook alle losse onderwol er mee uit.

Verder wordt er bij een golden alleen wat bijgewerkt, de broek wordt iets bijgewerkt en de kraag eventueel als deze vol is. En de voetjes en benen worden beetje bij gepunt. 

Als je hond nu nog vol in de rui zit is het idd wel lekker voor hem om even naar de trimsalon te gaan. Is hij al niet meer in de rui dan ruikt hij vooral erg lekker na het bezoekje en ziet hij er net even wat strakker uit, maar hij heeft niet ineens een Zomer kapsel hoor. Tenminste een goede trimmer zal nooit een golden kort scheren, want dan verpruts je de hele vacht en wordt hij nooit meer zo mooi als hij was.

honden page profiel ShadowthegoldenShadowthegolden 3 doggies

honden foto van Shadowthegolden

googlend kom ik hier uit http://www.fromgoldenmillennium.nl/trimsalon.htm 

dat is de dochter, terwijl moeder goldens fokt.

 

zou je meer willen weten misschien informeren bij Golden Retriever Praathuis op facebook

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

" Maar het trimmen van een golden retriever bestaat vooral uit ontwollen, dit is dus ook alleen handig om te doen als de hond vol in de rui zit. Dan wordt de hond gewassen en met een waterblazer droog geblazen, door de kracht van de lucht die de waterblazer uit blaast komt ook alle losse onderwol er mee uit.
Verder wordt er bij een golden alleen wat bijgewerkt, de broek wordt iets bijgewerkt en de kraag eventueel als deze vol is. En de voetjes en benen worden beetje bij gepunt. 
Als je hond nu nog vol in de rui zit is het idd wel lekker voor hem om even naar de trimsalon te gaan. Is hij al niet meer in de rui dan ruikt hij vooral erg lekker na het bezoekje en ziet hij er net even wat strakker uit, maar hij heeft niet ineens een Zomer kapsel hoor. Tenminste een goede trimmer zal nooit een golden kort scheren, want dan verpruts je de hele vacht en wordt hij nooit meer zo mooi als hij was. "

 Nee dat was ook zeker niet de bedoeling hoor ;) Maar inderdaad voor het ontwollen als de tijd daar is, hij begint net een beetje maar ik ben graag op tijd aan het oriënteren

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

" googlend kom ik hier uit http://www.fromgoldenmillennium.nl/trimsalon.htm 
dat is de dochter, terwijl moeder goldens fokt.
 
zou je meer willen weten misschien informeren bij Golden Retriever Praathuis op facebook "

 Bedankt voor de tip! Ik zal daar eens gaan vragen :)

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Trimsalon Binky in Apeldoorn.

Eva Weers heeft een drukke praktijk en tientallen jaren ervaring.

http://www.hondentrimsalonbinky.nl/

 

 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Inderdaad naar Laura! (link van Esmé) Levert pracht trimwerk af en heeft heel veel verstand van Goldens. Daarnaast is ze ook nog eens ontzettend lief en betrokken.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  Nee dat was ook zeker niet de bedoeling hoor ;-) Maar inderdaad voor het ontwollen als de tijd daar is, hij begint net een beetje maar ik ben graag op tijd aan het oriënteren "

 

Ik heb 2 jaar stage gelopen en gewerkt in een trimsalon in Apeldoorn,  maar je wilt niet weten hoe veel mensen er toch nog om vroegen om hun golden lekker kort te scheren voor de zomer 

Maar wij deden dat dus ook niet na wat uitleg snapten sommige mensen het wel, maar ook een paar niet en die gingen op zoek naar een trimmer die het wel wilden doen. 

 

Daar waar ik stage heb gelopen ga ik je niet adviseren, want de 2 goede trimmers daar zijn daar ook al weg, dus ik kan je niet zeggen of het überhaupt nog bestaat en zo ja of deze trimmers ook goed zijn.

Volgende forumvraag: Hond misselijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^