Jaarlijkse enting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo goedemiddag,    graag zou ik van mensen willen horen of ze het nodig vinden dat hun hond ieder jaar geent wordt.Natuurlijk zal een da altijd zeggen dat dit wel noodzakelijk is. Ik heb dit tot nu toe  ieder jaar laten doen maar hoor van steeds meer mensen dat dit eigenlijk niet hoeft. Het gaat niet om de buitenland prik en mijn hond gaat ook niet naar een pension of iets dergelijks.  Alvast dank!

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Mijn reu is ruim 6 en al een jaar of 3 niet ingeënt. Ik wil hem niet belasten en hij gaat niet naar opvang of uitlaatservice. 

Je kunt je hond laten titeren.

Dan wordt er bloed afgenomen en bepaald hoeveel antistoffen er nog in het bloed zitten. 

Op basis daarvan kun je bepalen of je wilt laten inenten. 

 

Anoniem (Gast)

Eigenlijk weet ik nu al dat de dierenarts mij dat niet in dank afneemt, die begint meteen een preek dat jaarlijks enten de standaard is.Natuurlijk is het mijn hond en ik beslis maar ik heb het ook al vijf jaar elk jaar laten doen. 

 

Lastig is dit he...het is geen geldkwestie ofzo hoor, helemaal niet maar als mensen tegen me zeggen dat het echt niet elk jaar hoeft ga ik toch twijfelen....of het echt nodig is...

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

" Eigenlijk weet ik nu al dat de dierenarts mij dat niet in dank afneemt, die begint meteen een preek dat jaarlijks enten de standaard is.Natuurlijk is het mijn hond en ik beslis maar ik heb het ook al vijf jaar elk jaar laten doen. 
 
Lastig is dit he...het is geen geldkwestie ofzo hoor, helemaal niet maar als mensen tegen me zeggen dat het echt niet elk jaar hoeft ga ik toch twijfelen....of het echt nodig is... "

 Er zijn dierenartsen die juist liever niet "onnodig" inenten hoor.

Daar kun je laten titeren.....

Mijn dierenarts stuurt elk jaar zo'n oproep maar ik ga gewoon niet. Ik voer vers, vindt hij ook niks.

Ik zeg niemand wat ie moet doen, maar dit is mijn keus.

En inderdaad, dit gaat niet over geld. 

 

honden page profiel JetJet

honden foto van Jet

Idd kun je laten titeren om te weten of er nog voldoende weerstand in het lichaam aanwezig is. 

Alleen de ziekte van weill moet elk jaar geent worden,  omdat deze minder dan een jaar bescherming biedt

Dit is aan te raden als de hond veel zwemt of vaak drinkt uit openbare wateren.. 

Anoniem (Gast)

Kijk, dit is mijn eerste hond dus toen ik voor het eerst met hem naar de da ging is mij gewoon verteld dat ik jaarlijks moet komen, dan hadden ze destijds toch kunnen uitleggen dat je kunt laten titeren?? 

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

" Kijk, dit is mijn eerste hond dus toen ik voor het eerst met hem naar de da ging is mij gewoon verteld dat ik jaarlijks moet komen, dan hadden ze destijds toch kunnen uitleggen dat je kunt laten titeren??  "

 Hier ook de eerste hond.

Door gezondheidsproblemen ben ik me in dit soort dingen gaan verdiepen. 

 

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Zoals de rest zei, je kan laten titeren. Niet alle dierenartsen kunnen dit. Lees je dus even goed in en laat het doen door iemand die er verstand van heeft. Sommigen titeren maar kunnen niet zeggen voor hoeveel jaar het geldig is enz. Dus dan moet je het jaar erop weer terug.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo is sinds 2009 niet meer ge-ent, wel 2 keer getiterd en nog steeds heeft mijn ventje nog meer dan genoeg antistoffen, in augustus het 7de jaar! Na de puppie-entingen is de hond levenslang beschermd en om dat te checken titer ik, vooral ook voor het paspoort! De titerbepaling is sinds januari dit jaar wettelijk erkend. Een probleem kan zijn een dierenarts te vinden die titert. De prijzen varieren ook behoorlijk. Een dierenarts die heel veel van titeren af weet en ook het land in gaat om te titeren, is Tannetje Koning, Oase dierenkliniek. Op haar website staat een link met een filmpje, waarin ze over titeren vertelt! Succes!

 

 

 

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Jaarlijks enten is helemaal niet "de standaard". De standaard onder reguliere dierenartsen is om de 3 jaar. 

 

Titeren moet je trouwens wel elk jaar doen, en als de antistoffen te laag zijn, zul je je hond alsnog moeten laten vaccineren.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Hier wordt ook al een jaar of 5 niet meer geënt, ondertussen is mijn hond 10 en nog niet dood gevallen daardoor dus.

 

Ik heb hond en entingsboekje destijds meegenomen naar Tannetje Koning die veel van enten kent en zij heeft geadviseerd niet meer te enten. Onder andere ook omdat mijn hond last had van zijn poten en omdat hij al genoeg had gekregen voor de rest van zijn leven.

 

Ik heb dus gewoon niet meer geënt en ik heb daar verder aan mijn DA geen toestemming over gevraagd.

Anoniem (Gast)

Kath en Charlie..toestemming krijgen kan ook niet , het is jouw hond he, een da kan niet zeggen dat je verplicht bent of wat dan ook. Om de 3 jaar enten heb ik sowieso nooit gehoord, dat is bij mijn weten alleen bij de prik voor buitenland. Ik ga me er eens in verdiepen en kijken wat me het beste lijkt. Bedankt voor al het meedenken!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

De entingen werken 3 jaar, behalve ziekte van weil, die moet 2 keer per jaar.

Kijk in het boekje en google het zou ik zeggen, werking 3 jaar.

Ik heb mijn hond laten titeren en die is nog voor 5 jaar goed, ik ga ook niet elk jaar titeren, of is dit nu heel stom?

Hij is 12, maar zijn eerste entingen gekregen toen hij 7 a 8 jaar was.

Anoniem (Gast)

zo zie je maar..dat je je zelf er in moet verdiepen want mijn da zegt zeker weten dat het ieder jaar moet!! Je gaat er toch een beetje van uit dat de dierenarts weet waar die het over heeft, nietwaar?!

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

" zo zie je maar..dat je je zelf er in moet verdiepen want mijn da zegt zeker weten dat het ieder jaar moet!! Je gaat er toch een beetje van uit dat de dierenarts weet waar die het over heeft, nietwaar?! "

 "Vroeger" werd er ieder jaar gevaccineerd. 

Maar is toch al een paar jaar dat het om de 3 jaar gaat (muv de Weil). 

 

Een dierenarts weet zeker waar hij/zij het over heeft, maar ook een dierenarts moet mee met zijn tijd. Niet iedere dierenarts wil dit of heeft een andere mening over ontwikkelingen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Al jarenlang wordt de cocktail enting (tegen hondenziekte, parvo en hepatitis = DHP) van het merk Nobivac 1 x in 3 jaar gegeven.

 

Alleen de Weil- en Kennelhoest-enting 1 x per jaar, als je deze al zou willen geven. Weil tegen vier soorten leptospiren, is sinds geruime tijd op de markt; echter grotere risico's dat je hond niet goed reageert. Mijn dierenarts geeft nog steeds de L2 (tegen 2 soorten leptospiren); hij is in zijn praktijk nog geen hond tegengekomen, die besmet waren met de 2 nieuw toegevoegde leptospiren). Weil - als je deze wilt geven - kan je het beste in het voorjaar geven, want werkt ca. 6 maanden).

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/174137/weet-iemand-hier-meer-van:-nieuw-vaccin-ziekte-van-weil-.php

 

 

Mijn hondje is na de 3 puppy entingen getiterd wat de cocktailenting betreft en heeft genoeg antistoffen tot 2020. Tot die tijd geen DHP (cocktail) enting. Ik laat hem in 2020 opnieuw titeren.

Adressen waar je je hond kan laten titeren:

https://www.nmlhealth.com/vaccicheck

 

honden foto van Len@ en Jazz

Jazz is 2 en wordt morgen ingeent. Ik vraag meteen of er een titerbepaling wordt gedaan in deze dieren kliniek. Ik ben denk ik van plan om dat volgend jaar te doen. Prisca is 13 en haar laat ik 5 jaar al niet meer inenten.De vraag komt dan ook vlooien en wormen spul, nee niet nodig.

 

Anoniem (Gast)

Oke, ja dat is weer een ander verhaal ontwormen en ontvlooien, dat doe ik dan weer wel;) En Len, geef jij dan ook geen tekenmiddel?

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De dierenartsen willen graag dat je elk jaar terugkomt, vandaar dat ze zeggen, dat titeren elk jaar "moet". De dierenarts die Romeo de tweede keer titerde, had verwacht na zoveel jaren, dat de antistoffen wel verdwenen waren of sterk verminderd. Ze was verbaasd dat Romeo nog steeds meer dan genoeg antistoffen had. Zo weinig weten ze ervan! Elk jaar titeren is absoluut niet nodig. Ze zeggen niet graag, kom over 6 jaar maar eens terug! Ze titeren vaak niet uit overtuiging, maar omdat de baasjes het vragen. Ze hebben niet eens een separate enting van bv. hondenziekte in huis, alleen de cocktail, zo zijn ze gewend  de cocktail te enten. De dierenartsen zijn om de 3 jaar gaan enten, omdat er steeds meer mondigere baasjes zijn en niet omdat ze er achter staan. Ook na 3 jaar is enten meestal overbodig! Op datum enten, of dat na 1 jaar of  3 jaar is, is net zo klakkeloos! Een hond van hondenpage die nu 5 1/2 jaar is en alleen de 6 en 9 weken-enting heeft gehad, kwam bij de dierenarts. Die maakte het baasje bang, hij zou ziektes overbrengen, andere honden ziek maken, niet meer bij andere honden mogen. Hij moest meteen de cocktail krijgen! Het baasje ging elders en liet hem titeren en wat bleek, de antistoffen waren meer dan genoeg aanwezig. Titeren, daarvan had de eerste dierenarts nog nooit gehoord! Deze dierenarts zal niet vlug gaan titeren, liefst blijven enten en volharden in haar oude werkwijze! Kinderen worden toch ook niet levenslang, jaarlijks ge-ent, waarom honden dan wel? 

 

Anoniem (Gast)

Nog even nav het laatste bericht...snap je nu dat ik het heel lastig vind wat ik moet doen want iedereen zegt iets anders..hierboven staat nu dus dat zelfs titeren niet elk jaar hoeft...even voor de duidelijkheid..die prik die mijn hond tot nu toe ieder jaar heeft gehad is zo'n coctailprik. Mijn da heeft het nog nooit gehad over titerbepalingen..ik krijg elk jaar een oproep om te laten enten ... 

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

Wij enten ze wel, we komen op shows en daar moeten ze dus geënt zijn..

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Alexandra, aangezien titerbepalingen sinds januari van dit jaar wettelijk erkend zijn, zou het best kunnen, dat ze de titerbepalingen nu wel accepteren. De rasvereniging van de ruwharige Jack Russsell Terrier accepteert deze al een tijdje. Dus, wie weet! Ook pensions en hondenhotels gaan ze steeds meer accepteren!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Anoniem, ik zou de site van Tannetje Koning eens bezoeken en de link met het filmpje bekijken. Zij weet alles van titeren en als het niet duidelijk is, kun je haar bellen of mailen. Met haar informatie heb ik Romeo in Meijel laten titeren. Op Hondenpage staat mijn zoektocht naar een dierenkliniek die titert. Onder Medisch/Alternatief "Romeo wordt getiterd in Meijel" en "Romeo weer getiterd in Meijel". 

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

" Alexandra, aangezien titerbepalingen sinds januari van dit jaar wettelijk erkend zijn, zou het best kunnen, dat ze de titerbepalingen nu wel accepteren. De rasvereniging van de ruwharige Jack Russsell Terrier accepteert deze al een tijdje. Dus, wie weet! Ook pensions en hondenhotels gaan ze steeds meer accepteren! "

 Dat wist ik niet! ik heb me eigenlijk nooit in de enting verdiept, wist wel dat er een hoop ophef over was..

We zullen zien wat het met de tijd brengt 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Vraagje: wat is dan het 'gevaar' van ieder jaar laten enten? Een teveel aan stoffen?

Natuurlijk een uitkomst voor honden die overgevoelig zijn voor bepaalde bestanddelen van de vaccinaties, maar waarom titeren als je hond geen duidelijke signalen vertoont van overgevoeligheid?

honden foto van Len@ en Jazz

" Oke, ja dat is weer een ander verhaal ontwormen en ontvlooien, dat doe ik dan weer wel;-) En Len, geef jij dan ook geen tekenmiddel? "

 Euhm ik kom weinig in de bossen en parken. Teveel nare ervaringen. Wij hebben blijkbaar altijd zachtaardige honden waar een feller soort op wil klappen of de onze weg wil jagen. Strand is favoriet en open plekken. Daar heb je ook de ruimte en zie je wat voor honden er lopen. Vlooien en teken hebben wij nooit echt hoor.

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Hier worden ze standaard jaarlijks geënt. 

 

Hier word gewerkt met de honden en dus verplicht geënt. 

 

Zie geen nadeel bij mijn honden. 

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

" Hier worden ze standaard jaarlijks geënt. 
 
Hier word gewerkt met de honden en dus verplicht geënt. 
 
Zie geen nadeel bij mijn honden.  "

 Zelfde hier ja!

honden page profiel gregre

ik ent mijn oude hond al jaren niet meer.
ben gestopt toen een andere hond epilepsie kreeg.
nu heb ik er 1 van 11maanden.
die wil ik eigenlijk ook niet meer enten.
zal ik dan wel titeren?

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: gelig wondje randje piemeltje pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^