Jaarlijkse enting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wij gaan vaak naar het buitenland en de hond gaat mee. Leuk dat het in Nederland erkend wordt, maar denken ze daar in het buitenland ook zo over?

Beer krijgt wel zijn entingen, ik krijg mijn ouders hier niet van overtuigd haha

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

CITAAT UIT ONDERSTAANDE LINK.

Vaccinatie honden                           

 

Uw hond jaarlijks laten vaccineren met een cocktail-enting: is dit wel nodig? Vaccineren is goed, maar met mate: Men zegt  eens in de 3  jaar is méér dan voldoende!!  ( Eigenlijk nog veel te veel )  Als de hond alle puppy entingen heeft gehad geeft dat een bescherming voor de rest van zijn leven.

http://www.diamondfauna.nl/index.php/alles-over-ziektes/72-vaccinatie-bij-honden

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Een bekende van mij is met haar 6 honden naar Spanje verhuist.

Haar honden waren nooit ziek en hadden alleen hun puppy enting gehad.Omdat haar dierenarts haar niet had verteld dat alleen de rabiës enting verplicht is als je naar het buitenland gaat, heeft zij ze allemaal de cocktail laten enten en 4 maanden later de rabiës enting. 

Nu hebben 2 van haar 6 honden plots epilepsie gekregen.Nooit eerder iets gemankeerd.De een is 8 jaar gezond geweest en de ander 9 jaar.Een derde hond van 11 jaar heeft plots een voedselallergie wat hij nooit eerder heeft gehad.Eten hun leven lang met de pot mee.Hun moeder is 17 jaar oud geworden.Na haar puppy enting nooit meer geënt.Geeft toch wel te denken. 

Zo ook mijn Spaanse hondje(Jessy) .Jessy was super gezond toen ze naar Nederland kwam.Ze heeft de eerste 3 jaar niks gemankeerd tot ik van mijn dierenarts een oproep kreeg voor haar cocktail enting.Kort daarna kreeg ze haar eerste epileptische aanval.Jessy mankeert nu van alles,epilepsie,voedselallergie en zeer waarschijnlijk melkklierkanker.Ik laat haar nooit meer enten!!! 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Alexandra, aangezien titerbepalingen sinds januari van dit jaar wettelijk erkend zijn, zou het best kunnen, dat ze de titerbepalingen nu wel accepteren. De rasvereniging van de ruwharige Jack Russsell Terrier accepteert deze al een tijdje. Dus, wie weet! Ook pensions en hondenhotels gaan ze steeds meer accepteren! "

 

Goed nieuws, Machtel.

 

citaat

Titerbepaling goede voorspellende waarde

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geeft aan dat titerbepalingen ingezet mogen worden om aan de vaccinatieplicht te voldoen. De titerbepaling blijkt namelijk een goede voorspellende waarde te hebben van de bescherming die een dier heeft. Wel moet de dierenarts de titerbepaling goed onderbouwen en duidelijk aangeven wanneer de huisdieren ingeënt zijn of wanneer de huisdieren voor herhaling van de entingen een bezoek moeten brengen aan de dierenarts.

Bij de hond is de titerbepaling in te zetten voor Parvo, HCC en Distemper en bij de kat voor Panleukopenie. Met een titerbepaling meet je de hoeveelheid antistoffen in het bloed. Met een vaccinatie stimuleer je het dier om antistoffen te maken. Boven een bepaalde hoeveelheid antistoffen is er voldoende bescherming en is een vaccinatie dus (nog) niet nodig.

einde citaat

Bron: http://dibevo.nl/nieuws/titerbepaling-toegestaan

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

De titer bepaling wordt al sinds januari 2015 door de Raad van Beheer geaccepteerd. Dit staat in de Raadar nieuwsbrief januari 2015

 

citaat

Wanneer de dierenarts aangeeft dat de hond voldoende beschermd is om ook deel te nemen aan shows, dan kan een titerbepaling en een verklaring van de dierenarts gezien worden als bewijs dat de hond “voldoende gevaccineerd” is. Let wel: de dierenarts moet  ook aangeven hoe lang de hond voldoende beschermd/gevaccineerd is en zo wordt er dus een geldigheidstermijn aan de verklaring gekoppeld.

einde citaat

 

Bron: bladzijde 7/12

https://www.houdenvanhonden.nl/globalassets/raadar/2015/rvb_raadar_2015_1_januari.pdf

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De rasvereniging van de Jack Russell accepteerde de titerbepaling ook al een hele tijd. Ook zijn er hondenpensions die deze al langer accepteren. De titerbepaling is toch pas sinds 28 januari van dit jaar wettelijk erkend. Er is veel willekeur. Er zijn dierenartsen, die niet weten/wisten wat een titerbepaling is. Romeo is zelfs geweigerd bij een hondenpension, terwijl de twee eigenaressen hem accepteerden, hun dierenarts hen adviseerde hem te weigeren! Europees gezien is er nog een lange weg te gaan, ook wat de rabbies-enting betreft. Maar de eerste stap is toch gezet.

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Zo Jazz is ingeent. En goed gekeurd. En mdr1 drager dat staat nu in hun computer. Vraagd de d.a. is hij gecastreerd..nee..u weet..ja ik weet..of een gezonde teef of niets zei ik. We hebben geen plannen in die richting dus ja.                                          

Inenten ik vroeg naar titerbepaling. Zij vond 3 jaar inenten als hij 4 is dan titeren. Ik kan me daar wel in vinden dus zo ga ik het doen. Komt inderdaad in zijn paspoort te staan.

 

 

 

Anoniem (Gast)

Ik heb een jonge hond van 9 maanden. Zijn puppy entingen heeft hij gehad. Ben wel benieuwd wat de reden er van is van pas na het 3e jaar titeren?

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Ik heb een jonge hond van 9 maanden. Zijn puppy entingen heeft hij gehad. Ben wel benieuwd wat de reden er van is van pas na het 3e jaar titeren? "

 Tsja dat antwoord gaf ze mij.  Ik kan me er wel in vinden. Voir mij persoonlijk vind ik alleen pup enting eng te weinig weet ik veel...;-)Ik wil dat niet. Ook niet 13 jaar. Voor mij vind ik 3x inenten 4e keer titeren wel mee te leven.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Eigenlijk weet ik nu al dat de dierenarts mij dat niet in dank afneemt, die begint meteen een preek dat jaarlijks enten de standaard is.Natuurlijk is het mijn hond en ik beslis maar ik heb het ook al vijf jaar elk jaar laten doen. 
 
Lastig is dit he...het is geen geldkwestie ofzo hoor, helemaal niet maar als mensen tegen me zeggen dat het echt niet elk jaar hoeft ga ik toch twijfelen....of het echt nodig is... "

 jaarlijks parvo hondenziekte en leverziekte enten is niet meer van deze tijd, deze enting is drie jaar geldig, jaarlijks ziekte van weil en kennelhoest.....

 

wat doe ik ? de pup heeft alle entingen  gehad, volgend jaar moet ze weer geent worden, ik laat haar bloed in een  lab controleren of ze genoeg sntistoffen bij zich heeft, dan geen enting als het voldoende is...... ziekte van  weil ent ik niet en ook geen kennelhoest........ mijn huidige hond is altijd geent tot en  met 2015 ...... ze is 1 mei 9 jaar geworden, wordt niet meer geent en ook niet nagekeken op antistoffen, kinderen laat je ook niet titeren  toch ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik heb een jonge hond van 9 maanden. Zijn puppy entingen heeft hij gehad. Ben wel benieuwd wat de reden er van is van pas na het 3e jaar titeren? "

 pup entingen gehad, de laatste pup enting, daarbij dan een jaar optellen, en dan titeren, bloed nakijken op antistoffen, waarom wachten tot je hond ouder is ?

Anoniem (Gast)

Mijn vorige hond liet ik altijd enten. Toen had ik zelfs nog nooit van titeren gehoord. Of van gevaren van enten. Iedereen ent zijn hond en de dierenarts raad het aan.

 

Maar nu ik weet dat het ook anders kan en er risico s zitten aan enten... Vandaar dat ik nieuwschierig was naar de reden. Mijn dierenarts titeert niet. maar er zit wel een dierenarts in de buurt die het wel doe. Zal daar eens naar bellen om te kijken wat die aanraden bij jonge honden.

Anoniem (Gast)

Dat vroeg ik me ook af Willemijn wat de reden was om 3 jaar te enten.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Willemijn, puck moet van de zomer weer voor de apk. Ik kan toch nu wel een afspraak maken bij een andere dierenarts om haar te laten titeren? Dan kan ik, tegen de tijd dat ik de uitnodiging krijg van mn eigen dierenarts, aangeven dat ik heb laten titeren en de afspraak verzeg? 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Ik ben gaan nadenken toen onze spaniel ingeent was op 8 jarige leeftijd we kwamen thuis en ze ging raar doen. Wezenloos staren ik riep haar maar ze was ver weg. Epileptisch achtig. Ik zag dat wel vaker bij haar. Dan ga je zoeken op forums en internet. Sinds  een jaar of 5 dat zei ik hierboven ergens in de vorige berichren laat ik haar niet meer inenten ze is nu 13. Was daar best wel van geschrokken.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Willemijn, puck moet van de zomer weer voor de apk. Ik kan toch nu wel een afspraak maken bij een andere dierenarts om haar te laten titeren? Dan kan ik, tegen de tijd dat ik de uitnodiging krijg van mn eigen dierenarts, aangeven dat ik heb laten titeren en de afspraak verzeg?  "

 Mag ik wat zeggen? Voor De spaniel krijg ik ook een kaart dat het tijd is. Ik heb gezegd dat ik niet meer laat enten. Waren ze niet echt mee eens. Het is dus wel mijn hond. Je mag toch titeren waar je wil toch zeker?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Mag ik wat zeggen? Voor De spaniel krijg ik ook een kaart dat het tijd is. Ik heb gezegd dat ik niet meer laat enten. Waren ze niet echt mee eens. Het is dus wel mijn hond. Je mag toch titeren waar je wil toch zeker? "

 Natuurlijk mag je wat zeggen :). Ik wil eerst titeren, mocht ze wat te kort komen dan laat ik datgene bij enten bij mn eigen dierenarts. Of kan dat niet, 1 specifiek iets bij laten enten?

 

Mijn eigen dierenarts titert niet, daarvoor moet ik naar een ander.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De meeste dierenartsen hebben geen separate enting, alleen de cocktail. Van "hondenziekte" hebben ze bv. geen aparte enting, wel van parvo. Mocht "hondenziekte" teruggelopen zijn, kun je besluiten deze niet te enten, omdat de ziekte in Nederland niet meer voorkomt of kiezen voor een minder belastende puppie-enting voor de volwassen hond. Bijna alle dierenartsen hebben alleen de cocktail in huis. Helaas!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: gelig wondje randje piemeltje pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^