Vreemd gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Angie (Gast)

hallo allemaal, wij zitten een beetje met onze handen in t haar. We hebben een week geleden een muisje in huis gehad, inmiddels gevangen, maar sinds die tijd ligt Angie niet graag meer in der mand snachts. We horen als we in bed liggen de paneelgordijnen aan de kant schuiven, de vaas die op de vensterbank horen we wegschuiven tegen de raam aan, en als we gaan kijken, zit madam (Mechelse x Hollandse herder) bangig bovenop de vensterbank.. Heb gisteravond een stoel op de bank gelegd zodat ze er niet op kon komen, maar desondanks heeft ze het toch geprobeerd, tot vernieling van de panelen aan toe..  Ze is 6jaar, zowiezo wel bang aangelegd, maar dit heeft ze nooit gedaan..  Help! 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Weet je zeker dat er niet ergens een nestje zit?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je hond is duidelijk geschrokken en is bang van de muis. Ze zoekt een rustplaatsje hogerop. Waarom zou je haar die dan niet gunnen, tot ze het voorval wat vergeten is en jij zeker bent dat er geen andere muizen in huis zijn?

Ligt ze tijdens de dag nog wel in haar mand?

Want als ze schrik heeft gekregen van de mand zelf, haal dan de mand weg en vervang die door een ander ligkussen...

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Zal ik je mijn Babe eens brengen? Dan ben je meteen van de muizen verlost! (Jack Russel) Hahaha!

Nu effe serieus: ik zou even de hond ergens anders laten slapen, ze is duidelijk niet op haar gemak en de vernielingen heeft ze zo niet bedoeld. Een bange hond is echt wel beetje zielig, vind ik.

Kan je ze niet even in een andere ruimte plaatsen met mand en al, of naast je bed?

Wat ik meestal doe als er met een van de vier musketiers wat scheelt thuis, dan ga ik effe in hun kamer liggen om te zien wat er eigenlijk misloopt 's nachts.

Heb eerste week ook bij herplaatser geslapen tot ik gerust was dat het ging lukken. Je hond heeft blijkbaar even je steun nodig om met de muizenschrik om te gaan!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Plaid over de bank, tot ze niet meer bang is.....ik schrik ook van een muis zeker als het donker is, en ga dan ook niet met mijn voeten op de grond......

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Plaid over de bank, tot ze niet meer bang is.....ik schrik ook van een muis zeker als het donker is, en ga dan ook niet met mijn voeten op de grond...... "

 Zo bedoelde ik ook mijn antwoord, maar niet iedereen wil 'bankhonden', hahaha. Hier raken ze geen grond, willen ze niet, liggen alleen op de mat als het te warm is ... anders altijd op de bank.

honden page profiel Tanja & AngieTanja & Angie

honden foto van Tanja & Angie

Dankjewel voor jullie reacties, op de bank liggen is geen probleem, ligt ze nu ook altijd. Het is puur dat ze vanuit de bank bovenop de vensterbank wilt gaan.
Ga inderdaad de mand eens ergens anders neerzetten. Dankjewel :-)

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Dankjewel voor jullie reacties, op de bank liggen is geen probleem, ligt ze nu ook altijd. Het is puur dat ze vanuit de bank bovenop de vensterbank wilt gaan.
Ga inderdaad de mand eens ergens anders neerzetten. Dankjewel :-) "

 Laat ons weten hoe het verder ging...

honden page profiel Tanja & AngieTanja & Angie

honden foto van Tanja & Angie

Zal ik doen :-)

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

"  Laat ons weten hoe het verder ging... "

 

mee eens hoor

Volgende forumvraag: Claimen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^