Claimen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal,

Ik heb hier al bijna 2 weken een oppashond, deze slaapt ook net als May in mijn slaapkamer, en hoewel ze met elkaar zijn opgegroeid en altijd blij met elkaar zijn als ze elkaar weer zien. Heeft May de eerste 3 nachten tegen mijn bed aangelegen, zo van zij is van mij! Daarna weer gewoon gaan liggen waar ze wilt.

Maargoed nu spelen ze dagelijks buiten in de tuin, maar ook gewoon in het bos. Meisje (de oppashond) speelt dan met May, maar wil nog wel eens als er een andere hond (die niet een vriendje van haar is) bijkomt haar lip optillen, en als hij niet weggaat afblaffen (denk ik, heb het niet verder toegestaan dan die lip)

Is dit claimgedrag vanaf Meisje?
En is hier iets aan te doen?

Meisje is sociaal, maar heeft trouwens wel grenzen, te lang snuffelen word afgeblaft. Ook van pups, maar bij een pup wel vele malen zachter dan een volwassen hond.
Ze is niet altijd fan van ongecastreerde reuen, maar weet ondertussen dat ze die ook prima kan ontwijken.
Er is in de buurt ook een teefje die ze niet heel leuk vind, maar ze weet nu dat ze niet hoeft af te blaffen maar eromheen lopen, zij word wel steeds meer toegelaten in het spel. Maar als dat teefje eerst met May speelt wil Meisje wel graag meedoen, maar dan niet met dat teefje en alleen met May spelen.

Ofwel May heeft het af en toe zwaar.. Iedereen wil altijd met haar spelen, maar niet altijd met zijn allen

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Zoals je het beschrijft vind Meisje het gewoon allemaal erg spannend. 

Moh vertoond soms een beetje hetzelfde gedrag als zij bijvoorbeeld aan het spelen is met een bekende hond en er komt en derde hond bij dan wordt Moh ook een beetje bitchie. Ik zie het vooral zo: Moh overziet het spel dan gewoon niet meer zo en hapt dan in angst wat van haar af. Ik help haar door haar dan uit dat spel te halen en de anderen dan hun gang te laten gaan. Zijn de anderen uitgespeeld dan laat ik Moh weer gaan. Ik haal Moh uit het spel door haar bij mij te houden zonder aan te lijnen. Geef haar wat snoepjes en gooi af en toe wat in het gras. Dan zie ik haar weer ontspannen en kan ze weer meedoen. 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Dat zou ook goed kunnen!
Ze is ook een tikkeltje angstig/onzeker. Waardoor wat jij zegt ook vrij logisch is.

Afleiden ga ik proberen, al dan niet door snoepjes te gooien, dan word ze wel vriendelijk gezegd bezitterig.. Dan moet er niet een hond die ze niet kent in de buurt komen, dat zal die weten namelijk O-)

Maar bij me lokken en dan voer geven kan wel :-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Vindt Meisje andere honden wel leuk? Niet elke hond houdt van interactie met andere/vreemde honden. Dus misschien voelt ze zich erg goed bij May, maar hoeven al die andere honden niet voor haar.

 

Jij kent haar het beste, hoe zij van karakter en aard is. Dus hou daar rekening mee. Als ze liever afstand houdt met andere honden, zorg er dan voor dat jij dit voor haar regelt en andere honden ontwijkt, of weghoudt bij haar. Dan hoeft ze haar lip helemaal niet op te trekken.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ja ze vind andere honden wel leuk.
Ze houd er van te spelen, als May er niet is met andere honden. Als ze er wel is, moet de andere hond wel erg leuk zijn, maar het komt wel eens voor.

Ik denk dat haar gedrag voortkomt uit het feit dat haar baas haar mee naar het bos neemt, maar ook als ze loops is, laat haar ook gewoon los. (dom ik weet het..) Maar daardoor moest ze steeds reuen afblaffen, en het duurde steeds langer na een loopsheid dat ze die bleef afblaffen, tot het moment dat ze het gewoon altijd deed bij de baas.

Bij mij al stukken minder, en ik probeer het naar helemaal niet te krijgen, door gewoonweg te ontwijken, en voorkomen

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Probeer dan 1x daags de honden apart uit te laten als dat kan. Zo hebben ze dan 1x daags allebei de activiteit 'spelen met andere honden'.

 

De andere wandelingen, aan de lijn en geen interactie met andere honden.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Dat moet lukken.
Aan de lijn geen interactie nee, dan is ze ook een stuk feller, zeker in het donker

Volgende forumvraag: blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^