Maylo aangevallen :( update

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Wat een ontspannende en leuke avond wandeling moest worden, draaide uit op een vervelende ervaring.

 

Maylo liep los en we kwamen Pino tegen met zijn eigenaresse. Pino is 1,5 jaar oude Griekse hond. De eigenaresse heeft Pino via een stichting en Pino is 3x groter dan Maylo (grote van een labrador). Enorm mooie hond om te zien en normaal gesproken een sulletje.

 

Pino en Maylo gaat normaal gesproken ook goed, ze hebben vorige week zelfs nog gespeeld. Dus toen ik hun aan zag komen zag ik dat Pino ook gewoon los was. Maylo was wat rond aan het snuffelen, hij had Pino al gezien maar, het snuffelen was interessanter. Dus ik stond even te praten met de eigenaresse en ineens stormt Pino op Maylo af die nog steeds stond te snuffelen en valt hem zo aan.

 

We hebben hem er af getrokken, helaas had de eigenaresse Pino niet goed vast en viel hij Maylo weer aan. Maylo wist niet wat hem overkwam maar vocht wel terug, maar ja hij maakte geen kans want Maylo is maar een hondje van 9 kilo en Pino is ruim 25 - 30 kilo.

 

In eerste instantie leek er niet veel te zien, alleen een oppervlakkige schram op Maylo's heup. Waarschijnlijk door een nagel van Pino of dat Maylo over het pad heen is geschoven. De eigenaresse van Pino schrok enorm en was meer in shock i.p.v. ik. Ze zei meteen als Maylo naar de dierenarts moet, zeg je het maar.

 

Maar ik zag verder eigenlijk niks, we liepen verder en Maylo wilde met zijn balletje spelen. Dus hij heeft stoom af mogen blazen met zijn balletje, eenmaal thuis zag ik ineens bloed op het kussen. Ik kijk eens beter en zag een grote wond tussen zijn achter poten op zijn rechter poot. Ook zag ik dat de huid op de linkerpoot wat gekwetst was, maar niet door. Tevens zag ik daarna nog een blauwe plek op zijn rug.

 

Ik Maylo bij genomen, op de aanrecht gezet (jep op de aanrecht, hier mag alles). Ik de wond schoongemaakt, niet ten harte van Maylo die keek me al dodelijk aan en vervolgens honingzalf er op. Hij had zichtbaar toch wel last, hij kon maar moeilijk opstaan gisteravond en alles was gezwollen.

 

Vandaag gaat het beter gelukkig en heb vanochtend de dierenarts gebeld en die zei dat ik het goed in de gaten en schoon moest houden. Dus na elke wandeling even uitspoelen en honingzalf er op. Ik heb gelukkig nog een spoelspuitje thuis liggen dus daarmee spoel ik de wond. Eddy is er vandaag ook en die laat Maylo met rust, dus die merk dat Maylo niet op en top is. Vanochtend ons rondje gelopen en kwamen een aantal honden tegen die we goed kennen en ook daar was Maylo wat gereserveerder tegen dan normaal.

Dit is de wond op zijn heup en die ziet er heel rustig uit vandaag. Dit is een foto van gisteren en lijkt heel wat maar het valt reuze mee gelukig. Hier maak ik me ook geen zorgen over, die genees wel.

 

En deze is de gene tussen zijn poten, beetje onduidelijk en alles was gezwollen + er zat al honing zalf op. (dat donkere zijn vlekken)
Ik zal kijken als ik strakjes een beter foto mag maken van hem.

 

Dus gisteren was niet zo leuk, Maylo wordt nu extra verwend en hij heeft vandaag zijn bodyguard Eddy achter hem staan.

 

Dit is een foto van vorige week van hun twee

 

 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ach arme Maylo! Gelukkig is het niks "ernstigs" en hoeft hij niet gehecht of iets dergelijks. Maar de schrik zal er wel goed inzitten! Hoe reageert hij op andere honden nu of ga je die nog even uit de weg?

 

Wel vreemd, dat het altijd goed gaat en nu zomaar niet! Geef hem maar een dikke knuffel van ons

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Och arme Maylo, van ons ook een knuffel hoor!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Dat is balen zeg, maar Maylo wordt goed verzorgd.

 

Hoe lang is Pino al bij zijn nieuwe baasje?

 

Het hangt van zoveel factoren af wat de oorzaak geweest kan zijn.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Jeetje, dat is schrikken!

Arme Maylo, geef hem van mij ook maar een dikke knuffel!

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Ach arme Maylo! Gelukkig is het niks "ernstigs" en hoeft hij niet gehecht of iets dergelijks. Maar de schrik zal er wel goed inzitten! Hoe reageert hij op andere honden nu of ga je die nog even uit de weg?
 
Wel vreemd, dat het altijd goed gaat en nu zomaar niet! Geef hem maar een dikke knuffel van ons "

 

Nee ik moet het goed in de gaten houden dat het niet gaat ontsteken. 

Vanmorgen liep ik samen met hem en Eddy de Bullmastiff van mijn zus. We kwamen toen 3 honden tegen die we alle drie goed kennen. Maylo reageerde gereserveerd, naar ze toe. Beetje onzichtbaar op stellen, terwijl hij normaal haantje de voorste is.

Hij mag sowieso nu alleen even bij honden die hij goed kent. De rest houden we voor nu op afstand. Ja vorige week hebben Pino en Maylo nog met elkaar gerend en gespeeld. Waarom hij nu ineens Maylo moest hebben....ik weet het niet.

 

Zal ik doen hij wordt behandeld als een koning momenteel.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Dat is balen zeg, maar Maylo wordt goed verzorgd.
 
Hoe lang is Pino al bij zijn nieuwe baasje?
 
Het hangt van zoveel factoren af wat de oorzaak geweest kan zijn. "

 

Ze heeft Pino sinds dat hij 12 weken is volgens mij. Ik weet ook niet wat de oorzaak had kunnen zijn. Maylo stond gewoon te snuffelen op een afstandje.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ach dat is schrikken! Sterkte !

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Zo dat zal schrikken geweest zijn! Hopelijk knapt Maylo snel op en houdt hij en psychisch ook niks aan over. En jij ook niet, want kan me voorstellen dat zo'n ervaring er toch even in hakt bij je.

 

Overigens wel goed om te lezen dat het baasje van Pino ook direct haar verantwoordelijkheid nam. Je hoort geregeld andere verhalen als er mot is geweest tussen twee honden. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Potverdikkeme wat een schrik.

Beterschap met je ventje.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Arme Maylo. Ik hoop dat hij vlug herstelt. 

Marie-Rose (Gast)

Ocharme dat is schrikken, zulke dingen gebeuren, maar leuk is anders.

 

Hopelijk is hij snel terug helemaal de oude en met zo'n bodyguard hoeft hij geen angst te hebben. Ben zelf altijd blij als mijn Freya op stap kan met haar allerbeste maatje Stafford reu Marley, die verdedigt haar ook door dik en dun, is toch wel makkelijk en geruststellend. Want net als Maylo kan ze nog niet veel beginnen moest een hond haar aanvallen.

 

De aanleiding kan allerlei zijn geweest, Pino kan het ook niet vertellen natuurlijk. Hoop dat het baasje hem nu niet anders bekijkt, want zelfs mijn brave Tibo durfde vroeger wel eens anders uit de hoek komen, daarom hield ik hem altijd goed in het oog.

 

Veel beterschap voor lieve Maylo !!!!

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Dankje allemaal net de wond weer schoongemaakt en honingzalf er op gedaan.

 

Kon van te voren even een foto maken want Maylo heeft liever niet dat ik er naar kijk of aan zit. Het lijkt heel diep op de foto, maar de wond is gelukkig oppervlakkig, rondom is het alleen enorm gekneusd en geschaafd en dat doet vreselijke pijn. Dat gele is overigens nog honingzalf dus geen pus.

 

 

En de wond loopt naar boven iets door

 

Voor de rest is Maylo eigenlijk wel zichzelf, af gezien dat hij wat gereserveerde is tegenover honden.

 

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika 3 doggies

honden foto van Danny en laika

Arme maylo :-( 

vraag me altijd af wat een hond bezielt om aan te vallen. Laika is ook al 3 x gebeten. Gelukkig heeft ze een zeer dikke vacht dus tot veel schade heeft het niet opgelevert alleen wat kale plekken in de vacht. 

 

Veel beterschap en een dikke knuffel voor maylo

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Flink aangekomen hoor.....het zal ook een behoorlijke kneuzing zijn, niet alleen bijtplekken waar die last van heeft....de kneuzing zal ook pijnlijk zijn.       Jammer twee vrienden en opeens is dat over....

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ach beterschap voor Maylo!

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Wanneer er wonden zijn kan men best het haar wegscheren. Dit geeft 1) betere kans tot hygienische verzorging. Ingroeiende haren kunnen mogelijk infecties veroorzaken) en 2) je kan alles beter nakijken en opvolgen.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Het gaat gelukkig goed met Maylo, de wond zoals het er nu uitziet geneest netjes. Zijn rechter poot beweegt hij wel nog iets stijver, maar al veel minder dan gisteren.

 

Vanmorgen hebben we gewandeld met Shebby, Shenna en Bucket. De eigenaresse van Bucket had gisteren nog met de eigenaresse van Pino staan te praten en die had 's nachts na het voorval bijna niet geslapen, had ze verteld. Ze maakte zich zo'n zorgen om Maylo, ik gezegd tegen de eigenaresse van Bucket dat als ze haar vanavond tegen zou komen (wat waarschijnlijk zal zijn), om te zeggen dat het goed gaat met Maylo.

 

Vanavond hebben we eigenlijk agility training, we gaan er wel heen maar Maylo mag lekker toekijken. Geen gespring voor hem deze week.

 

 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Bly dat het goed gaat met maylo ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Fijn dat het beter gaat met Mayo. Het baasje van Pino zal er ook wel blij mee zijn.

 

Als ik haar was, zou ik Pino liever vanaf nu uit zulke situaties houden voor ieders veiligheid.

Ook heb ik (weet niet of dat nu speelde of niet, maar in het algemeen) de indruk dat baasjes die met elkaar staan te praten toch iets aan een hond doorgeven, zo van: wij staan hier stil, er wordt iets van je verwacht. Een jonge reu, misschien nog niet eens zo lang hier zou hier weleens niet mee om kunnen gaan.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Even een update. Maylo heeft gisteren lekker langs de kant gezeten met de agility training. Hij vond het wel prima en hij mocht langs ze vriendin Shebby zitten en vriend Snuf. 

 

Vandaag gaat het stukken beter de wonden zien er goed uit. De grote wond is nu dicht aan het gaan en ziet er rustig uit. 

 

Vanavond stond ik even in de ren. Maylo was met zijn balletje aan het etteren en ik zag Messi aan komen een golden retriever. Ze kwamen de ren in en beide waren hun eigen ding aan het doen. Toen kwam er een meisje aan lopen met een hondje van 14 jaar oud genaamd Brixie. Die wilde wel samen met het balletje spelen en dat vond Maylo helemaal prima. 

 

Maylo en Brixie kende elkaar nog niet maar het ging super. Samen hebben ze met het balletje zitten te spelen. Toen kwam de eigenaresse van Pino er aan samen met Pino. Zij bleef buiten de ren staan en ze vroeg hoe het met Maylo ging en dat ze maandagavond de hele avond aan hem gedacht had en ze zelfs in tranen der moeder had opgebeld. 

 

Maylo negeerde Pino compleet en ging ook niet naar het hek toe. Pino liet hem ook links liggen en op een gegeven moment zei ik dat we beter even van plaats konden wisselen. Dat ik buiten de ren ging staan met Maylo, zodat Pino met Messi kon spelen. 

 

Zo gedaan en van plaats gewisseld en nog even verder geklets. De eigenaresse vind het vreselijk dat Pino, Maylo heeft aangevallen. Ze is daarna even uit de ren gegaan zonder Pino en heeft Maylo lekker geknuffeld. 

 

Maylo doet overigens gewoon weer normaal tegen honden zoals hij altijd deed. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Gelukkig dat het beter gaat met Maylo.

 

Zelf zou ik als ik de bazin van Pino was zulke plaatsen als de ren liever niet bezoeken, ik zou dat teveel risico op  herhalingen vinden. Hopelijk weet ze wat ze doet.

 

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Oh hé ik lees dit nu pas... Dat was schrikken zeg, arme Maylo! 

 

Fijn dat hij gelukkig nog wel normaal op honden reageert. Ik kan mij goed voorstellen dat de schrik er goed in zit bij hem... Sterkte voor hem!

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Gelukkig dat het beter gaat met Maylo.
 
Zelf zou ik als ik de bazin van Pino was zulke plaatsen als de ren liever niet bezoeken, ik zou dat teveel risico op  herhalingen vinden. Hopelijk weet ze wat ze doet.
 
  "

 Ben ik met je eens hoor, zoals ik begreep is Pino haar eerste hond. Enorm zoekende en als ik haar zie aankomen met de hond aangelijnd dan die ik soms wel...wie laat nou wie uit? Pino rent ook langs het hekwerk blaffend als er iemand de ren passeert met een hond. 

 

Daarbij is Pino onzeker maar ook de eigenaresse. Ik maak alleen nog met haar een praatje als er een hek tussen Pino en Maylo staat. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  Ben ik met je eens hoor, zoals ik begreep is Pino haar eerste hond. Enorm zoekende en als ik haar zie aankomen met de hond aangelijnd dan die ik soms wel...wie laat nou wie uit? Pino rent ook langs het hekwerk blaffend als er iemand de ren passeert met een hond. 
 
Daarbij is Pino onzeker maar ook de eigenaresse. Ik maak alleen nog met haar een praatje als er een hek tussen Pino en Maylo staat.  "

 daar was ik al bang voor dat het onervarenheid van haar is. Misschien kan je haar taktvol wat advies geven

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Wat vervelend dat dit Maylo en jou als baasje moest overkomen.

Jij bent natuurlijk enorm geschrokken en zo te lezen het baasje van Pino ook.

 

Een hond als Pino had door de organisatie, die buitenlandse honden laat "adopteren" niet bij iemand geplaatst moeten worden, die nog nooit een hond gehad heeft. Dit type hond is niet geschikt om te plaatsen bij iemand die geen ervaring heeft met honden. Dit is nu typisch een voorbeeld van een mismatch door een organisatie, die honden laat "adopteren". 

 

Bovendien kan dit soort honden, als ze eenmaal volwassen zijn intolerant voor andere honden worden. Als dit het geval is, kan Pino niet meer los lopen. Het baasje van Pino zou eigenlijk een goede gedragstherapeut moeten inschakelen om terdege te testen hoe Pino reageert op andere honden en te leren hoe met Pino om te gaan.

 

Zijn de wonden van Maylo al aardig genezen?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat is Pino dan voor soort hond, lees ik eroverheen? Het doet er denk ik ook niet toe, elke hond moet begeleid worden en dat wordt Pino helaas niet.

 

Inderdaad kunnen veel volwassen honden niet meer met andere honden, dat is bij veel rassen en individuen zo. Spelen wat wij dan spelen noemen is voor veel honden ook helemaal geen spelen.

 

Zo is het loslaten op een hondenwei voor sommige honden totaal onduidelijk wat daar nou de bedoeling van is, baasje staat daar stil,  wie weet voelt het alsof er iets van hen verwacht wordt, maar wat....

en dan al die geurtjes, wie weet wat een impact dat heeft. Wat gebeurd er als een jonge onzekere reu een geur ruikt van een andere hond wat hem helemaal niet bevalt en hij opkijkt en ziet een hond daar staan te snuffelen....  

 

Ik ben bang dat heel veel mensen dat helemaal niet doorhebben.

 

Ook helaas mensen die het wel zouden moeten weten en onervaren (hoeft nog niet eens, want hoeveel mensen hebben geen jarenlange ervaring, maar bljkbaar nauwelijks een idee wat voor behoeften een hond heeft) mensen voorlichting over hondengedrag en -beleving, zouden moeten geven zoals fokkers, mensen van een asiel, of mensen van een stichting.

 

 

Volgende forumvraag: Even voorstellen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^