Nagel gebroken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YasminYasmin

honden foto van Yasmin

Beste leden, 

 

onze Boston puber van 6 maand heeft nu al zijn derde nagel afgebroken. 

 

De eerste keer kwam hij al bloedend binnen. Toen ben ik er ook mee naar de da geweest en blijkbaar was het nagelbed geraakt. Dat is dan mooi genezen. 

 

Nu zijn het de twee nagels aan de voorpoot die zo wat hoger staan (weet niet goed of ik het duidelijk uitleg) Die zijn gewoon afgebroken. 

 

Is dit nu iets vreemd bij een hond? Ik begrijp niet hoe hij dat  doet. Moeten we daar op letten? 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Bij yara is het eigenlijk nog maar 1x voorgekomen. 

 

Zijn ze misschien erg lang? Ik kan me voorstellen dat ze dan sneller scheuren/breken.

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

De duimnageltjes? 
Daya heeft het al 2 keer gehad (bij beide poten). De eerste keer kon de dierenarts het er zo af halen en de tweede keer moest ze een roesje om de nagel te verwijderen. Het zijn vervelende nageltjes die vaak ergens achter blijven hangen. 
De tweede keer is het hier gebeurd met een kauwbot. Ze was aan het kauwen, trok het bot omhoog en scheurde zo haar nagel door erachter te blijven hangen.


Ik durf ze zelf niet te knippen, dus ik vijl ze nu regelmatig en het werkt (tot nu toe). Ik mag ook langs gaan bij de dierenarts, dan knippen ze ze daar.

Duimnageltjes worden snel te lang, omdat ze de grond niet raken. Kort houden is, denk ik, het enige wat je kunt doen en dan kunnen ze nog breken, maar minder snel. 


Ik ben beide keren wel naar de dierenarts geweest toen het was gebeurd. 


Is de nagel er bij je hondje er helemaal af of ingescheurd (en hangt er nog een deel aan)?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het kan geen toeval zijn, dat je Boston Terriër nu al 3 gebroken nagels heeft gehad. Ik zou de nagels in ieder geval zo kort mogelijk houden of laten houden. De vijfde nagels aan de voorpoten slijten niet. Als deze rond groeien, moet voorkomen worden dat deze in de huid gaan groeien.  Een trimster kan ook de nagels knippen.

 

Ik zou aan de dierenarts vragen, waar dit mee in verband kan staan; bijv. calcium tekort???

 

https://www.dierapotheker.nl/product/5912/Videotips/Hond/Video-Nagels-knippen-hond?gclid=CLyk9K3FhMwCFYEy0wodx7MCzg

 

honden page profiel YasminYasmin

honden foto van Yasmin

Mijn man knipt de nageltjes omdat ik dat niet echt durf.

Gaat dat vijlen makkelijk dan? Ze zijn echt afgebroken en er hangt nu nog een klein deeltje aan. Hij lijkt er geen pijn aan te hebben. 

 

Ik zie de da deze week en vraag zeker eens naar calcium te kort. 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Het vijlen is Daya inmiddels gewend en dat gaat goed (duurt wel wat langer), maar als jullie ze kort knippen is het ook goed toch? 
Fijn dat hij er geen pijn aan lijkt te hebben. Bij die van ons hing er een best groot stuk nog aan en bij iedere stoot (ergens tegenaan) bewoog dat natuurlijk. Dat deed haar toen wel erg pijn, omdat het ook erg ver in het leven gescheurd was. 


En, inderdaad, gewoon navragen aan de dierenarts van wat Loesje zegt. Bij Daya had het niets met calcium te maken, maar gewoon een snel groeiende, lange duimnagel. Eerst de ene en kort erop de andere. 

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Ik vind het erg bekend klinken. Onze doggen, vooral Pony, hadden dit ook in hun jonge jaren. Vooral het 1e jaar had ze regelmatig een afgebroken nagel. Dit vooral door hard rennen op verharde ondergrond en dan heel hard remmen of draaien. Wellicht heeft het iets te maken met de stand van de poot.

Volgende forumvraag: Raar plassen (loops) - update
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^