Raar plassen (loops) - update

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DD

honden foto van D

Misha is loops sinds dinsdag, en sinds woensdag doet plassen haar zeer. Haar ochtendplas vloog ze van op, piepend, bij haar tweede plas ook (blijkbaar dacht ze plaatsgebonden) en toen plaste ze niet meer. Alleen als ze écht moest. Donderdag maar 3 plassen gedaan. Naar de dierenarts geweest, helaas zonder plas aangezien ik die niet 'gevangen' kreeg. Hij dacht een blaasontsteking vanwege de pijn bij het plassen en ik kreeg pijnstilling en antibiotica voor haar mee. Ze plast nu wel vaker, en gaat niet meteen meer na het plassen zitten om alles schoon te likken, maar plassen is nog steeds niet zoals eerst, en misschien minder pijnlijk, maar ze voelt zich af en toe nog wel ongemakkelijk na het plassen. Maar misschien is het loopsheid gerelateerd? Dit is haar eerste loopsheid en mijn eerste hond.

Ze plast nu vaker (ik 'dwing' haar wel om meer te drinken), maar als het een kleine plas is, of als de plas bijna 'klaar' is, is het straaltje erg klein, bijna 'stotterend', en soms staat ze dan al op terwijl ze nog best erg druppelt of er nog een straaltje uitloopt.

 

Voelt ze minder goed van onderen wanneer ze misschien uitgeplast is? Voelt plassen raar vanwege haar opgezette vulva? Morgen haar laatste dag antibiotica, en hopelijk is de pijn dan helemaal weg, maar anders dinsdag weer naar de dierenarts met hopelijk wel een plasje.

Komt iemand dit bekend voor bij loopsheid/blaasontsteking?

 

Ze krabt nu ook sinds gisteren af en toe erg lang aan haar oor, en de da vond ze al een beetje rood donderdag, al dacht hij allergie. Ik vond ze rood vanwege opwinding, ze zien ook wel eens rood tijdens het wandelen bijvoorbeeld, maar nu krabde ze daarnet te lang aan haar oor (ik moest haar stoppen) en was deze echt vuurrood. Haar oor ruikt niet, en zolang ze niet denkt dat ik er in ga kijken kan ik haar oor omslaan om er stiekem in te gluren en ik mag er hard op duwen als haar oor omlaag is. Niet gerelateerd aan blaasontsteking/loopsheid. Maar misschien ook wel. Volgens da moest ze wel onder narcose of iets vergelijkbaars als hij echt haar oren goed wilde bekijken, want dat vindt ze niet leuk. Aanraken, kijken en voelen mag, maar owee als ze denkt dat je er te veel aandacht aan besteed Misschien bleef ze gisteren en vandaag gewoon iets te lang in haar krabben hangen, en is het niets.

 

We zijn dus lekker bezig... Iemand die haar rare plassen herkent?

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Als je hond voldoende drinkt om normaal te kunnen plassen, lijkt de manier van plassen niet goed alsof er bijv. een verstopping in de plasbuis is. Als dit zo is, moet er ingegrepen worden.  Ik zou hierover de dierenarts bellen.

 

Plas kan je opvangen met een pollepel of ik doe het ook wel met een kleine platte koekenpan; zodat je meer oppervlakte hebt om op te vangen.

 

Wat het oor betreft; een hond vraagt geen aandacht door aan zijn oor te krabben; daar moet een reden voor zijn. Dit zal ook verder onderzocht moeten worden.

 

Ik hoop dat er snel oplossingen komen voor de gezondheidsproblemen van je Misha.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Als je hond voldoende drinkt om normaal te kunnen plassen, lijkt de manier van plassen niet goed alsof er bijv. een verstopping in de plasbuis is. Als dit zo is, moet er ingegrepen worden.  Ik zou hierover de dierenarts bellen.
 
Plas kan je opvangen met een pollepel of ik doe het ook wel met een kleine platte koekenpan; zodat je meer oppervlakte hebt om op te vangen.
 
Wat het oor betreft; een hond vraagt geen aandacht door aan zijn oor te krabben; daar moet een reden voor zijn. Dit zal ook verder onderzocht moeten worden.
 
Ik hoop dat er snel oplossingen komen voor de gezondheidsproblemen van je Misha. "

 Ik bedoel dat je alles met haar oren mag doen, zolang je er maar niet te veel interesse in vertoont. Als ik haar kroel en subtiel haar oor omvouw en er in kijk is het goed, als ik hem omvouw om er aandachtig in te kijken, maakt ze dat ze wegkomt.

Tot nu toe gaat het nog elke dag beter qua pijn, dat minder vlot plassen richting het eind of bij kleine plasjes is nieuw, dus ik wacht (in de loop van) morgen af, en ga anders inderdaad weer langs.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Niet even haar plas gecontroleerd !!!!! Daar begrijp ik niets van, antibiotica gegeven en geen oorzaak, makkelijk deze dierenarts.........wanneer je hond loops is staat alles wijd open de vulva  , een blaasontsteking is er zo, ook kan er als je hond poept wat ontlasting binnen gekomen zijn aan de binnenkant van de vulva en kan er een blaasontsteking veroorzaken........geen urine dan had je dierenarts daar toch even op moeten wijzen en alsnog bij je dierenarts het opvangen ....dat je hond pijn heeft met plassen kan zeker, mijn hond is ook loops en heeft een fikse blaasontsteking .....inmiddels over, maar urine nagekeken, ondanks dat als een hond loops is kan er toch gekeken worden of......om de vijf minuten plassen dat duidt al op een blaasontsteking, ...........ik zou als de klachten aanhouden toch even urine opvangen, een steelpannetje even goed uitkoken met heet water......en als het afgekoeld is onder de billen schuiven als de hond plast......bij de apotheek kan je urine potjes krijgen ......en dan even na laten kijken of er toch meer aan de hand is......met de antibiotica kuur heb je direct na een dag al resultaat, het moet gelijk verminderen.......

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Veel drinken is goed, mooi doorspoelen.....maar drinken omdat ze dorst heeft, hou dat goed in de gaten......je hebt de antibiotica kuur bijna op schrijf je, dan moet je goede resultaten hebben, vind je dat het niet helemaal over is dan toch even de urine aanbieden.......je hond is loops dat er buiten plasje gedaan worden is normaal, maar nu mag je hond geen pijn meer hebben....

honden page profiel EviEvi 3 doggies

mijn hond plast normaal tijdens een wandeling 1x (en anders om de 4,5u eens buiten). Maar bij als ze loops is plast ze ook voortdurend en blijft ook soms niet staan tot ze volledig gedaan heeft met plassen. (Maar pijn heeft ze nooit!!) Mijn hond gedraagt zich helemaal anders als ze loops is dus die signalen leer je ook nog wel onderscheiden van wat van de loopsheid komt en wat niet gezond is. 

honden page profiel DD

honden foto van D

Update:

Loopsheid voorbij, en rare plassen ook! Het had dus uiteindelijk wel met de loopsheid te maken, misschien de pijn in het begin niet, maar het likken (ik denk dat zij dacht een lading bloed te verliezen ipv plas), en 'met samengeperste billen' lopen na het plassen wel. Dat laatste had te maken denk ik met genoeg plas proberen over te houden om overal te kunnen markeren En dat ze daarom soms nog door plaste tijdens het opstaan na de plas, of het wat 'stotterde'; dan probeerde ze het af te kappen om genoeg plas over te houden en dat lukte niet altijd goed. Zo interpreteerde ik het in ieder geval, aangezien ze over het algemeen wel haar plas goed kon 'afkappen'. Als ze elke plas zo had gedaan had ik wel naar de da gegaan.

 

Ongemak/pijn die ze ervoer met plassen was tegen de tijd dat de antibioticakuur af was weg, maar 'raar' plassen bleef, tot een paar dagen terug de loopsheid eindelijk voorbij was.

 

Oor kreeg ze Surolan(?) voor voor een week en is nu ook jeukvrij, en idiopathic head tremors waren ook alleen maar 1 dag 2 momenten. Ik ga haar laten steriliseren over 3 maanden, want wat een rare tante als ze loops is Wat een stress voor haar arme baasje Maar het is voorbij!

Volgende forumvraag: Prikpil
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^