Gek van de haren!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

Ze is nu 11 maanden en ze is pas geleden geplukt. Ik dacht van de haren af te zijn maar neeee. Van ellende een Furminator aangeschaft maar daar lees (helaas te laat) allemaal nare verhalen over dus die durf ik niet meer te gebruiken. Ik heb haar net met water afgespoeld en daarna haal ik het met plukken eruit.. Niet normaal haha. Of wel? Iemand een gouden tip? Weet iemand wel een goede borstel? Hellup

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

De rui is net begonnen! Kam met lange tanden of een zgn herderskam. Inderdaad geen furminator gebruiken, dat maakt de vacht echt kapot. 

Sterkte ermee, je bent niet de enige! 

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

Kijk dat vind ik al fijn om te horen! :-) Oke, herderskam, ik schakel google even in. Dankjewel!

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Je hondje is een kruisingen tussen een maltezer/york en een vlinderhondje? Dan is je hond niet ruwharig en dus een plukvacht heeft ze dan ook niet. Wel heb je bij bijvoorbeeld de spaniëls dat de dode ondervacht eruit geplukt wordt. Wat hebben ze nu dan bij jouw hondje gedaan? Is ze geplukt of is ze geknipt/geschoren?  Ik denk dat je hondje nu gewoon in de rui is. Borstelen met een rubberen borstel wil ook wel eens helpen. 

 

En nee een furminator zou ik echt niet gebruiken. 

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

" Je hondje is en kruisingen tussen een maltezer/york en een vlinderhondje? Dan is je hond niet ruwharig en dus een plukvacht heeft ze dan ook niet. Wel heb je bij bijvoorbeeld de spaniëls dat de dode ondervacht eruit geplukt wordt. Wat hebben ze nu dan bij jouw hondje gedaan? Is ze geplukt of is ze geknipt/geschoren?  

 

En nee een furminator zou ik echt niet gebruiken.  "

 Ja het is echt een plukvacht, ze is geplukt. Tja en die kruising, er zitten volgens mij meerdere rassen nog in hoor.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Bij Puk gebruik ik een rubberen roskam voor paarden en 1 voor honden. Werkt super... Rondjes draaien over de huid en alle losse haren vliegen eruit. Daarna met een zachte en harde borstel alle losse haren eraf borstelen. 

 

Puk heeft wel een labrador vacht. Ik weet niet of dit ook werkt bij jou hond. Waarschijnlijk maak je door de roskam alleen maar klitten in het haar.. 

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Ten eerste wat een scheetje!

je hondje heeft idd een plukvacht, waarschijnlijk ook een dikke ondervacht. Is je hondje na het plukken ook gewassen en drooggeblazen? Wat je ook zou kunnen gebruiken is een pluimsteen, die haalt alle losse haren en ook onderwol eruit, met de vacht van jou hondje werkt een eerder genoemde herderhark niet. Wel een hele fijne metalen kam, shedder of de pluimsteen. 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

" Kijk dat vind ik al fijn om te horen! :-) Oke, herderskam, ik schakel google even in. Dankjewel! "

 hier ook een de rui

Net van de week onder handen genomen En zou zo weer kunnen, maar vaak is ook niet goed want dan gaan ze nog meer verharen.

Tijdens de rui kam ik net als anders1x per week alleen dan grondiger en langer.

Rest wat meer stofzuigen enzo. tGaat vanzelf weer over

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

" Ten eerste wat een scheetje!

je hondje heeft idd een plukvacht, waarschijnlijk ook een dikke ondervacht. Is je hondje na het plukken ook gewassen en drooggeblazen? Wat je ook zou kunnen gebruiken is een pluimsteen, die haalt alle losse haren en ook onderwol eruit, met de vacht van jou hondje werkt een eerder genoemde herderhark niet. Wel een hele fijne metalen kam, shedder of de pluimsteen.  "

 
Ja is idd gewassen en drooggeblazen. Oke bedankt voor de tips. Ik zal er straks op uit voor een kam. Kun je zo'n pluimsteen bij de dierenwinkel kopen?

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy 3 doggies

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

zou even contact opnemen met de trimsalon, wassen en blazen is vast nog een keer een optie om de losse haren er uit te blazen. Zoek dan wel een trimsalon die was met de was en blaasmethode.

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Meestal wel en anders bij de paardenspullen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Als het zo erg is, even een nabehandeling bij de trimster.

Volgende forumvraag: trimsalon omgeving utrecht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^