Prikpil

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EviEvi

Heeft er iemand ervaring met een prikpil? Wanneer moet deze worden toegediend en hoelang werkt die? Heeft het bijwerkingen? 

 

Ik heb dit laatst ergens horen vallen en mss is dit iets voor mijn hond. Steriliseren wil ik liever niet nu doen want dan zou dit midden het zomerseizoen vallen (voor trainingen op de Hondenschool). Ze is nu net loops geweest (net helemaal voorbij). Ik zoek dus eig een alternatief zodat ik ze in de winterperiode kan laten steriliseren, dus dat ze 1 keer haar loopsheid 'overslaat'. 

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Als je wil dat je hond kanker krijgt, zou ik hem zeker aanraden, anders zou ik niet het nut weten van de prikpil

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Effe alle nadelen:

sterk verhoogde kans op ontwikkeling van een baarmoederontsteking
suikerziekte, doorat insuline wordt tegengewerkt
acromegalie, een ziekte waarbij er een te hoge productie is van groeihormoon, waardoor allerlei problemen kunnen optreden (benauwdheid, veel drinken, verminderd uithoudingsvermogen, …)
schijnzwangerschap
melkkliertumoren, de kans op tumoren op latere leeftijd is sterk verhoogd. Ongeveer de helft van deze tumoren is kwaadaardig
verlengde dracht, in het geval dat de prikpil wordt gegeven terwijl men niet weet dat de hond gedekt is
gewichtstoename

honden page profiel EviEvi

Is dit ook van 1keer toe te dienen? Want dit is de bedoeling want nu was ik gewoon te laat met het plannen van haar sterilisatie en zou dit op een slecht moment vallen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Hier ervaring.....niet doen, garantie voor een baarmoeder ontsteking, twee honden hebben de prikpil gebruikt, en allebei een baarmoeder ontsteking, ik wist toen niets ervan, werd aangeraden door de dierenarts, nu na heel veel jaren later weet ik beter, niet doen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Is dit ook van 1keer toe te dienen? Want dit is de bedoeling want nu was ik gewoon te laat met het plannen van haar sterilisatie en zou dit op een slecht moment vallen.  "

 Slecht moment om de loopsheid te laten komen....drie weekjes oplettend zijn, je kan heerlijk wandelen , neem lavendelolie en wrijf haar flanken en broek in, hier ook de hond gaat gewoon mee op vakantie of ze loops is of niet, zou zelf nimmer meer de prikpil geven. nimmer, ook niet voor een keer, het is zeker een keuze van je....

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik meen dat een teef 3 maanden na de loopsheid bij voorkeur gesteriliseerd mag worden.

Als je dit via de laparoscopische methode zou laten doen heeft ze daar weinig last van en hoef je niet veel te verzuimen van je plannen.Maar misschien mag je ook wel 5 maanden wachten, dan is de zomer al weer voorbij.

Prikpil bevat heel veel hormonen en is dus heel slecht.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Dat steriliseren valt wel mee, mijn hond hobbelde na 3 dagen gewoon weer rond, maar nooit geen prikpil doen, dat is echt heel slecht, misschien bracht ik het een beetje bot, maar het staat echt als kanker verwekker nummero 1.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Waarschuwen is een goed iets fay........tegen mij is dat niet verteld, dierenarts vond er niets mis mee......helaas twee honden raak met een fikse baarmoederontsteking.........een waarschuwing is zeker op zijn plaats, en tuurlijk een eigen keuze, naar echt begin er niet aan,ik heb ervaring daarin.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Tja Willemijn je kent me, het komt er soms wat ongezouten uit, maar dierenartsen zijn momenteel teveel met hun eigen zaakjes bezig en raden best wel veel dingen aan die eigenlijk nutteloos zijn. dat jaarlijks inenten, dat elk half jaar ontwormen.

Ook wijzen ze je niet op de nadelen, toen ik afspraak kwam maken voor sterilisatie hebben ze het even niet gehad over de nadelen zoals mogelijke incontinentie, vachtverandering enz enz.

Dus een dierenarts zal deze nadelen ook niet benoemen, die zal alleen zeggen, wanneer schikt het?

honden page profiel EviEvi

Nu ik dit weet is mijn keuze snel gemaakt! Niet dus :) weten jullie dan nog andere alternatieven? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

F" Tja Willemijn je kent me, het komt er soms wat ongezouten uit, maar dierenartsen zijn momenteel teveel met hun eigen zaakjes bezig en raden best wel veel dingen aan die eigenlijk nutteloos zijn. dat jaarlijks inenten, dat elk half jaar ontwormen.

Ook wijzen ze je niet op de nadelen, toen ik afspraak kwam maken voor sterilisatie hebben ze het even niet gehad over de nadelen zoals mogelijke incontinentie, vachtverandering enz enz.

Dus een dierenarts zal deze nadelen ook niet benoemen, die zal alleen zeggen, wanneer schikt het? "

 Klopt.....dierenartsen zullen niet snel de gevaren opnoemen, ook castratie nadelen vernoemen ze ook niet altijd..........ongezouten .....ik ken je langer dan vandaag, maar een ander die jou niet kent, 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Nu ik dit weet is mijn keuze snel gemaakt! Niet dus :-) weten jullie dan nog andere alternatieven?  "

 Andere alternatieve voor wat ? Ik castreer alleen als het medisch noodzaak is, anders niet........wat wil je weten over alternatieven ? 

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Waarom niet steriliseren ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Staat je keuze al vast voor castratie ? Eerst je hond dan uit laten groeien.....goed op gewicht gaan letten.....wanneer de hond gecastreerd is kan de hond incontinentie problemen krijgen......wat heb je voor hond ? Groot klein en wat voor vacht heeft je hond, kortharig of lang ? Vacht kan men wat aan doe als de hond geholpen is, maar incontinentie , de hormonen vallen weg en die zijn nodig voor de blaasspanning........maar dat is een keuze die je moet afwegen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Waarom niet steriliseren ? "

 Zie opening van de topicopener, ze gaat ook castreren.

honden page profiel EviEvi

" Staat je keuze al vast voor castratie ? Eerst je hond dan uit laten groeien.....goed op gewicht gaan letten.....wanneer de hond gecastreerd is kan de hond incontinentie problemen krijgen......wat heb je voor hond ? Groot klein en wat voor vacht heeft je hond, kortharig of lang ? Vacht kan men wat aan doe als de hond geholpen is, maar incontinentie , de hormonen vallen weg en die zijn nodig voor de blaasspanning........maar dat is een keuze die je moet afwegen. "

 Uiteindelijk zou ik ze liefst toch laten steriliseren. Wij hebben thuis nog een reu zitten en dat is lastig voor beide.. Nu gaat mijn hond van zodra ze loops is naar mijn moeder tot na haar loopsheid. 

Mijn dierenarts had me al gewaarschuwd voor incontintieproblemen na een sterilisatie en sneller kans op overgewicht. Het is een labrador en ze is nu 1,5jaar.

De reden waarom ik ze willen steriliseren is omdat hier een reu zit. En nu ik er over nadenk. Dit is de enige reden :) van thuis word er wel ook stevig aangeraden van ze te laten steriliseren en dit omdat er dan nooit een nest pups kan komen. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_
Volgende forumvraag: Hond Gezond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^