Wooof hondenvoer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Wie van jullie er ervaring? Op facebook zie ik veel mensen die dit blijkbaar kopen en bestellen, maar kritische vragen over de samenstelling worden niet beantwoord of mensen worden geblokkeerd  waardoor ze niet meer kunnen reageren....

 

Ik vind dit behoorlijk onprofessioneel en ik vroeg me af of er meer mensen waren die deze ervaring hebben of juist heel tevreden zijn en dat dit blijkbaar een uitzondering is. (Al ben ik van mening dat je als bedrijf nooit mensen moet blokkeren ivm het stellen van kritische vragen maar goed).

 

Of zijn er misschien mensen die dit zelf hebben meegemaakt maar dan bij andere merken?

 

Aangezien deze mensen dus niet meer op de Facebookpagina zelf kunnen reageren hebben ze mij gevraagd dit eventjes hier te posten aangezien ik een account heb :)

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wooof hondenvoer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ik heb het even opgezocht, 30 kilo voor 36 euro... jeetje wat goedkoop  

 

Maar uit de samenstelling wordt dan ook niks duidelijk, die is gesloten ;  Rund/(dierlijk eiwit)-ontsloten mais, Gevolgtevet, Gevogelte vleesmeel, lijnzaad, Zalmolie, L-Carnitine, Taurine. 

 

Eigenlijk zou volgens de regelgeving het eerste ingrediënt degene moeten zijn waarvan het meeste inzit, maar dit wordt lang niet door alle producenten nageleefd, dus hier zou ik niet op vertrouwen. 

 

Ik vind de samenstelling ook niet transparant genoeg. Je kan echt niks zeggen over wat er in die brok zit. Dit in combinatie met de enorm lage prijs zal niet veel beloven.

 

Dat mensen hun vragen niet worden beantwoord en worden geblokkeerd zegt mij ook al ; wegblijven daar. Inderdaad heel onprofessioneel. 

 

Daarnaast hebben ze op hun website een "vergelijking" met hun concurrenten, met daaronder nog even benoemd hoe goedkoop ze wel niet zijn in vergelijking, dat vind ik niet netjes. 

 

Onprofessioneel, niet transparant, heel erg dubieus en niet netjes, dat is mijn mening. 

 

 

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Bedankt voor je toelichting!

Oh die vergelijking had ik nog niet eens gezien? Ik stelde de vraag of het rund dus vleesbeendermeel betrof gezien de rare benaming maar blijkbaar willen ze daar geen antwoord op geven en is dit dus een ja. Een zeer laagwaardige en goedkope eiwitbron dus.

 

Maar ja, je kan ook niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten natuurlijk...

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

ik zie de vergelijking nu, die slaat echt als een tang op een varken... zullen de andere merken wel blij mee zijn. Sneu als je op die manier je product denkt te moeten verkopen :(

 

Analyse zegt niks over de kwaliteit van de ingrediënten of de verteerbaarheid. Een gemalen schoenzool heeft bv perfecte verhoudingen voor hondenvoeding. Maar eetbaar of verteerbaar is het niet ;)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zelf geen ervaring en zal het ook niet gaan proberen.

Lees de reacties van Jimmy (Zinno) in het volgende topic:

http://www.hondenpage.com/hondenforum/206551/honden-voer!.php

 

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Ah, het hoort dus bij Yourdog, waarom verbaasd me dat niet heel erg haha.

Marian (Gast)

Ook ik had een vraag gesteld maar geen antwoord gekregen. De vraag was hoeveel procent zalm er in zit. Geen reactie ... Vraag nog een paar keer gevraagd en weer geen antwoord. Later was het zelfs zo dat alle vragen die daar over gingen werden weg gehaald. Dit vond ik raar en heb gevraagd waarom we niet fatsoenlijk antwoord kregen op normale vragen zoals de ingrediënten . Wederom werd mijn vraag verwijderd en ben zelfs geblokkeerd zodat ik niet meer kan reageren . Dit zegt voor mij genoeg, ik hou het wel bij mijn vertrouwde brokken . Voor die prijs mag en kan je eigenlijk ook niet verwachten dat je super kwaliteit krijgt 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Proest:Even de graan %
-Zalm 64% graan
-REGULAR 68.8% graan
-HIGH ENERGY 62.4 graan
-Puppy 54.7% graan

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Oh, jou wilden ze dus wel info geven? ;)

Ben benieuwd of ze hierbij de rehydratiefactor voor vlees hebben toegepast of niet... en wat de dierlijk eiwitbron is. Deze staat nogal vaag omschreven namelijk.

 

 

 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Die willen niks enkel maar zoveel mogelijk reclame door de mensen hun strot jagen met de nodige onzin info erbij,elke kritiek wordt afgedaan als anti brok voerders....
Nuja zo ken ik de oude wielco wel.

Anoniem (Gast)

Wat een graanpercentage Jimmy !! En dan staat er heel groot ... Graanvrij ! Mij werd de zalm aangeraden ivm de graanallergie ????????????

Anoniem (Gast)

Oh ik had smilys maar krijg vraagtekens hahaha

Anoniem (Gast)

Nou ik heb gesteren  een 15 kilo zak opgestuuerd gekrijgen  

Verpakking goedkoop  maar  da gaat het ja ook niet om

Ik gaan miet de Verpakking voeren

Ik heb Zalm   voor een kleine  kiskeurige 1 jaarige  Chih-Zuh

 De erste 2  st moest ik hem lekker maken .maar nuuuuu vreet hij de bak mij vingers alles mee op.mij kat jat ook out de bak hihi 

Het ruikt fantastisch na Zalm

  Ik ben heel tevreden tot nu!!!!!!!  Meld mij volgend week wier

 

Anoniem (Gast)

Nou ik heb gesteren  een 15 kilo zak opgestuuerd gekrijgen  

Verpakking goedkoop  maar  da gaat het ja ook niet om

Ik gaan miet de Verpakking voeren

Ik heb Zalm   voor een kleine  kiskeurige 1 jaarige  Chih-Zuh

 De erste 2  st moest ik hem lekker maken .maar nuuuuu vreet hij de bak mij vingers alles mee op.mij kat jat ook out de bak hihi 

Het ruikt fantastisch na Zalm

  Ik ben heel tevreden tot nu!!!!!!!  Meld mij volgend week wier

 

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ohw maar dat doen heel veel bedrijven, zet je iets op hun pagina verwijderen ze het of je krijgt een kinderachtig prive berichtje dat je het moet verwijderen. Ik ben zelfs al bij facebook pagina's die reclame maken met het werk van hele andere mensen, handig google plaatjes, kun je zo de herkomst herleiden. Nederlands bedrijf maar al zijn werk is gedaan in de meest exotische plaatsen en in hele andere tijden en jaren.

Anoniem (Gast)

Wij gebruiken Wooof een tijdje nu en zijn eigenlijk zeer tevreden. We hebben nu 6 honden er op. Hiervoor hadden we Cavom en zijn over gestapt. Als je het Wooof vergelijkt met voeren uit het zelfde segment (geperst) of vergelijk met ander voer in dit prijs segment doen ze het helemaal niet slecht.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook wel begrijp dat men daar stuurt op wat er op hun facebook pagina staat... dat doe ik voor mijn pagina ook. Dat is iig hoe ik er over denk.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Mijn hond zag er super uit qua vacht toen ik hem kreeg (stond op goedkoop lidl voer). Dus je kan aan de buitenkant niet direct zeggen hoe gezond iets voor je dier is (veel vet = glanzende vacht), veel onverteerbare delen = harde ontlasting, bloedmeel = mooi donkere ontlasting etc.

Dus ik kijk wel altijd naar de samenstelling en als je een vraag daarover stelde die te moeilijk was of niet op prijs werd gesteld werd je bericht verwijderd of verborgen. Als je kritiek levert zonder onderbouwing of respectloos bent ok, maar dit soort berichten verwijderen en daarvoor mensen blokkeren valt onder censuur en vind ik persoonlijk onbetrouwbaar overkomen.

honden page profiel Wouter HWouter H

Het is een discount merk. 36 euro voor 30KG. Natuurlijk kun je daar niet teveel van verwachten. Als je hond het er goed op doet is het natuurlijk prima.

Verder las ik hierboven ergens iets over een link met Yourdog? Ik ken zowel de mensen achter Yourdog als Wooof. Ik voel er weinig voor om er over in detail te treden. Ik weet dat de mensen achter deze merken zelf ook actief forums lezen. Als ze er meer informatie over kwijt willen, moeten ze dat zelf delen.

Het enige wat ik wel met klem wil benoemen is, dat Yourdog uit een andere fabriek komt, andere grondstoffen heeft, een andere samenstelling heeft en tot slot ook nog door andere personen ontwikkeld is. Deze merken hebben dus erg weinig met elkaar te maken. De kwaliteit van de 1 zegt niets over de kwaliteit van de ander.

honden page profiel --

honden foto van -

" Mijn hond zag er super uit qua vacht toen ik hem kreeg (stond op goedkoop lidl voer). Dus je kan aan de buitenkant niet direct zeggen hoe gezond iets voor je dier is (veel vet = glanzende vacht), veel onverteerbare delen = harde ontlasting, bloedmeel = mooi donkere ontlasting etc.
Dus ik kijk wel altijd naar de samenstelling en als je een vraag daarover stelde die te moeilijk was of niet op prijs werd gesteld werd je bericht verwijderd of verborgen. Als je kritiek levert zonder onderbouwing of respectloos bent ok, maar dit soort berichten verwijderen en daarvoor mensen blokkeren valt onder censuur en vind ik persoonlijk onbetrouwbaar overkomen. "

Ik dacht juist altijd dat harde ontlasting betekent dat er veel verteerd is en zachte ontlasting dat het slecht verteerd wordt. Mijn hondjes staan op vlees en hebben nu mooie stevige, donkere ontlasting en weinig ook (dus veel opgenomen in het lichaam). Als ik veel graan voer, in brok of beloning, dan poepen ze heel veel en is het erg zacht.. En gelig ook. Het moet ook niet knoerthard zijn natuurlijk! Maar dat heb ik alleen als ik eens teveel bot heb gevoerd.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

"
Het enige wat ik wel met klem wil benoemen is, dat Yourdog uit een andere fabriek komt, andere grondstoffen heeft, een andere samenstelling heeft en tot slot ook nog door andere personen ontwikkeld is. Deze merken hebben dus erg weinig met elkaar te maken. De kwaliteit van de 1 zegt niets over de kwaliteit van de ander. "

 


Komt allemaal van dezelfde distributie en wat ze allemaal samen gemeen hebben is dat ze allemaal bagger ingrediënten gebruiken dus het één zegt wel wat over het ander.


honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

" Ik dacht juist altijd dat harde ontlasting betekent dat er veel verteerd is en zachte ontlasting dat het slecht verteerd wordt. Mijn hondjes staan op vlees en hebben nu mooie stevige, donkere ontlasting en weinig ook (dus veel opgenomen in het lichaam). Als ik veel graan voer, in brok of beloning, dan poepen ze heel veel en is het erg zacht.. En gelig ook. Het moet ook niet knoerthard zijn natuurlijk! Maar dat heb ik alleen als ik eens teveel bot heb gevoerd. "

 Klopt, maar als je veel én harde ontlasting hebt dan betekent het dat er veel bot/karkas inzit dat niet verteerbaar is voor zover ik weet. Dus  het zegt niet altijd alles, net als de kleur.

Als het hard en weinig is dan is het uiteraard goed (niet te hard uiteraard) :)

honden page profiel Wouter HWouter H

"  
Komt allemaal van dezelfde distributie en wat ze allemaal samen gemeen hebben is dat ze allemaal bagger ingrediënten gebruiken dus het één zegt wel wat over het ander. "

 Volledig niet waar.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

"  Volledig niet waar. "

 


En toch is het zo kijk eens naar de contact gegevens komt allemaal van dezelfde distributie en qua inhoud is het allemaal rommel.

honden page profiel Wouter HWouter H

"  
En toch is het zo kijk eens naar de contact gegevens komt allemaal van dezelfde distributie en qua inhoud is het allemaal rommel. "

De inhoud is compleet verschillend en zeker ook in kwaliteit. Deze stelling is net zo niet waar als stellen dat Nutro's Choice net zo slecht is als Pedigree, omdat het allebei van Mars komt. Zo kan men nog wel even doorgaan.

 

Of wat dacht je van Renske Super Premium vergelijken met Dr. John. Hebben in Nederland beiden dezelfde distributeur. Die komen als ik me niet vergis zelfs allebei bij dezelfde fabriek in Engeland vandaan. Overigens komt 'Dog Lovers Gold' uit diezelfde fabriek in Engeland. Zijn toch echt wel compleet verschillende brokken.

 

Dit geval ligt nog verder uit elkaar. Het zijn 2 compleet verschillende fabrieken, waarbij de herkomst van de grondstoffen ook compleet verschillend is. Is echt compleet appels met peren vergelijken.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Mais of veel ander opvulmiddel in hills of mais of veel ander opvulmiddel in yourdogg of mais of veel ander opvulmiddel in wooof enz enz
is voor mij gewoon allemaal rommel. Het woord kwaliteit neem ik nog niet eens in de mond bij zulke merken. En ja ik vind nutro choice nu ook niet zo denderend zou er men geld niet aan verspillen.

honden page profiel Wouter HWouter H

Maïseiwitten hebben een hogere biologische waarde dan bijvoorbeeld aardappel, erwten en rijst. Het is een fantastische trend, dat men maïs tegenwoordig kwalificeert als 'rommel' voor hondenvoer, maar niet echt op feiten berust.

 

Als u een brok zonder vulstof zoekt, is er maar 1 keuze. K9 Natural. Zelf ben ik daar dan weer geen voorstander van. Als ik mijn honden dat geef, heb ik de hele dag hongerige honden om me heen met een knorrende maag. Doe mij maar een brok met 'vulstof', dan voelt me hond zich ook verzadigt na het eten.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik kwam die link tegen,interessant om eens te lezen. 

http://www.reviews.com/dog-food/

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Maïseiwitten hebben een hogere biologische waarde dan bijvoorbeeld aardappel, erwten en rijst. Het is een fantastische trend, dat men maïs tegenwoordig kwalificeert als 'rommel' voor hondenvoer, maar niet echt op feiten berust.
 
Als u een brok zonder vulstof zoekt, is er maar 1 keuze. K9 Natural. Zelf ben ik daar dan weer geen voorstander van. Als ik mijn honden dat geef, heb ik de hele dag hongerige honden om me heen met een knorrende maag. Doe mij maar een brok met 'vulstof', dan voelt me hond zich ook verzadigt na het eten. "

 

Hier op het forum zul je alleen mensen tegenkomen die de trends volgen. Logisch ook, daar zijn het juist trends voor. Als je zelf maar weet hoe het in elkaar steekt, zou ik me als ik jou was daar niks van aan trekken. 

honden page profiel --

honden foto van -

"  Klopt, maar als je veel én harde ontlasting hebt dan betekent het dat er veel bot/karkas inzit dat niet verteerbaar is voor zover ik weet. Dus  het zegt niet altijd alles, net als de kleur.
Als het hard en weinig is dan is het uiteraard goed (niet te hard uiteraard) :-) "

Oh zo, ja dat snap ik ;-) Ik dacht dat je het net andersom bedoelde! Nee het moet ook weer geen steen zijn haha

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Pff wat maakt mij de biologische waarde uit het is opvulmiddel door menig merken dan ook nog eens in belachelijke hoeveelheden erin gepropt,neem nu yourdog ze claimen natuurlijk hondenvoer is maïs dan een product wat een hond van nature eet?denk het niet
Het is niet meer dan wat slap verkoop gelul

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wooof hondenvoer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: bouvier x koningspoedel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^