Wooof hondenvoer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wouter HWouter H

Het vergelijk met Aldi brokken is eveneens misplaatst. Kippen eiwitten in Aldi brokken zijn voor het grootste deel vermalen kippen veren. Die hebben een extreem lage biologische waarde. Daardoor krijgen heel veel honden van dat soort brokken ook 'allergische klachten'. Al die nutteloze eiwitten moeten afgebroken worden om als energie gebruikt te worden. Dat is een flinke belasting voor het lichaam en maakt dat de hond essentiële aminozuren tekort komt.

 

Erg vreemd verhaal dat Orijen zogenaamd het walhalla onder de brokken is, maar Yourdog is zogenaamd vergelijkbaar met Aldi brokken? Wordt echt een hoop onzin verteld hier over hondenvoer. Jammer dat het nog niet zo is, dat fabrikanten verplicht de dierlijke componenten in hun brokken moeten specificeren. Zou een hoop verkeerde beelden wegnemen bij mensen. Immers zou u een zak brokken kopen waar bij de ingrediënten 'vermalen kippenveren' staat in plaats van 'gevogelte eiwit'? Ik hoor al een paar jaar dat er in de EU geluiden op gaan om dit te verplichten. Ik kan niet wachten!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wooof hondenvoer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Maar in yourdog zit niet meer of minder vlees dan in de gemiddelde commerce brok er ziet daar echt heus geen 20% vlees in hoor na de bereiding.... en dat het bestaat uit natuurlijk voer is ook dikke zever.

honden page profiel Wouter HWouter H

" Maar in yourdog zit niet meer of minder vlees dan in de gemiddelde commerce brok er ziet daar echt heus geen 20% vlees in hoor na de bereiding....
en dat het bestaat uit natuurlijk voer is ook dikke zever. "

 

Ook dat is echt gewoon niet waar.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

"  Een beetje graan in voeding kan geen kwaad. Het is ook gewoon een internet hype geworden.

Er is menig hond gezond oud geworden op uitsluitend brokken waar ook graan in zit.

 

Mijn honden hun bloed is vorige maand nagecheckt en ze waren prima in orde ook het bloedsuikergehalte.

 

Bij farmfood kan je een uitleg vinden over koolkydraten in de hondenvoeding. "

 


Voor mij is er gewoon een verschil tussen een brok met bv 20% graan of 50% graan zoals in farmfood waarom zou je 45 euro willen betalen voor een zak gevuld voor de helft met mais omdat er natuurlijk hondenvoer opstaat?

Ik ben hier nu niet bezig over goed opdoen zelfs op stront doen honden het goed...

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

"  

Ook dat is echt gewoon niet waar. "

 

nee zal eerder een 22% zijn maar meer echt niet meer hoor na de bereiding.
Begin al eens met het koolhydraat % van yourdogg te geven voor we verder praten.

honden page profiel Wouter HWouter H

"  nee zal eerder een 22% zijn maar meer echt niet meer hoor na de bereiding.
Begin al eens met het koolhydraat % van yourdogg te geven voor we verder praten. "

Dit is te berekenen door 100% - alles wat bij de analytische samenstelling staat. Dit is een standaard notatie voor voeding. Een rekenvoorbeeld en meer uitleg kun je ook vinden in het boek Kynologische Kennis 1 van de Raad van Beheer. Dat boek is echt een aanrader. Staat een hoop nuttige informatie in. Ook over de biologische waarde van eiwitten, verteerbaarheid en meer.

 

https://www.houdenvanhonden.nl/opleidingen-en-trainingen/kynologische-kennis-1/handboek-kynologische-kennis-1---3e-druk/

 

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

"  Wie de schoen past... Ik zie nergens staan dat ze aangeeft dat jij niet kritisch bent? Maar waar is jouw mening dan op gebaseerd? Ik neem aan grotendeels op wat je online leest? Of heb je een opleiding gedaan qua voedingsleer? 

 

Zaken als graanvrij, glutenvrij, gebruik van aardappel, 'gestoomd' vlees, vers vlees in brok etc zijn allemaal trends. Net als brok en nu weer kvv. Voor brok werd er vers gevoerd, dat komt nu weer terug. Vroeger was aardappel in honden voeding not-done, nu wordt het als heel goed gezien omdat het past binnen het 'graanvrij' principe.

 

Voorheen was Orijen de enige goede brok volgens dit forum, dit zie je nu ook nergens meer terug. Wel vreemd toch?

 

Dit is geen aanval, maar wel een nuance en een onderbouwing van hetgeen Anouk aangeeft. Aangezien daar naar mijn mening wel een kern van waarheid inzit <img class=" /> 

 

  "

 



Ik zal altijd nog met mijn eigen hoofd nadenken dat klakkeloos de trends te volgen.
En ja, ik heb een voedingscursus gevolgd. Juist om zo te kijken waar ik zelf achter sta.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Dit is te berekenen door 100% - alles wat bij de analytische samenstelling staat. Dit is een standaard notatie voor voeding. Een rekenvoorbeeld en meer uitleg kun je ook vinden in het boek Kynologische Kennis 1 van de Raad van Beheer. Dat boek is echt een aanrader. Staat een hoop nuttige informatie in. Ook over de biologische waarde van eiwitten, verteerbaarheid en meer.

 

https://www.houdenvanhonden.nl/opleidingen-en-trainingen/kynologische-kennis-1/handboek-kynologische-kennis-1---3e-druk/

  "

 

Ik weet perfect hoe je dit berekend,maar dat dit bewust achtergehouden wordt zegt al genoeg...als ej dan toch de grote wil uithangen zet er de % van het graan dan ook bij voor de leken...

honden page profiel Wouter HWouter H

"  Ik weet perfect hoe je dit berekend,maar dat dit bewust achtergehouden wordt zegt al genoeg...als ej dan toch de grote wil uithangen zet er de % van het graan dan ook bij voor de leken... "

 Haha, dat is wel een beetje grappige opmerking. De analytische samenstelling van een willekeurige Orijen:

 

Analytische bestanddelen
Ruw eiwit (min.) 38%, ruw vet (min.) 18%, ruwe as (max.) 8%, ruwe celstof (max.) 5%, vocht (max.) 10%, calcium 1.4%, fosfor 1.2%, omega – 6 (min.) 3%, *omega – 3 (min.) 1.1%, DHA / EPA (min.) 0.6%/0.3 %, *glucosamine (min.) 1400 mg/kg, *chondroitine sulfaat (min.) 1200 mg/kg.

 

 

Waar staat koolhydraten daar? Dat is standaard niet vermeld.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

weet niet hoor...orijen adult
Ruw eiwit (min.) 38%
Ruw vet (min.) 18%
Koolhydraten 21% Ruwe As (max.) 8%
Ruwe celstof (max.) 5%
Vocht (max.) 10%
Calcium 1,40%
Fosfor 1,20%
Natrium 0,4%
Omega – 6 (min.) 3,00%
Omega – 3 (min.) 1,10%
DHA / EPA (min.) 0.6 % / 0,3 %
Glucosamine (min.) 1400 mg/kg


En van hunzelf:3.CARBOHYDRATE: ORIJEN diets range from 18-22% of carbohydrate, while ACANA diets are typically in the 28-30% carbohydrate range. En ja staat miss niet standaard vermeld op de zak maar ze vermelden wel de % van niet vlees producten in hun ingrediënten lijst en het % van koolydraat zijn ook netjes terug te vinden op de site,ze doen niet zoals yourdog geheimzinnig over hun koolhydraat gehalte... Dus nu graag van yourdog de zogezegde natuurlijk graan % en het % koolhydraat....

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Nu 45/50% met dit cijfer zal je wel niet veraf zitten qua koolhydraat % bij yourdog.

tot zover de stelling voor elke 12 kg hondenvoer gebruiken we 10 kg vlees tja lekker misleidend,dat ze er voor de bereiding meer dan 25 kg graan bijkappen vermelden ze uiteraard niet,je hebt heel wat kilo's nodig om aan 12 kg droogvoer te komen 10 kilo gebruikt vlees is nog geen 1/4 wat nodig is voor 12kg droog eindproduct dus 22% vlees na de bereiding zal er wel boenk opzitten

honden page profiel DuctonDucton

honden foto van Ducton

" Helaas moet ik u hier toch wijzen op uw ongelijk. Er zijn niet voor niets zelfs vegetarische brokken / diëten voor honden beschikbaar. De oudste gemelde hond op een vegetarisch dieet is 27 geworden. Het draait juist volledig om de biologische waarde en ingrediënten die elkaar complimenteren.
 
Tegenwoordig zie je bijvoorbeeld juist vanwege dit rare misverstand, dat fabrikanten daar op inhaken door aardappel in plaats van maïs te gebruiken. Immers de consument krijgt, wat hij wilt. De biologische waarde van aardappel ligt op 34. Dan doet maïs het een stuk beter met een biologische waarde van 54. Zelfs tarwe bloem scoort nog 52.
 
Daarmee is aardappel zelfs beneden de norm. De norm is namelijk 50. Door het te combineren met andere eiwit bronnen die aardappel complimenteren is het op te krikken tot boven de 50. Bij maïs kun je echter door combineren natuurlijk ook de biologische waarde hoger krijgen.
 
Oftewel eiwit bronnen combineren is het beste. Maïs is 1 van de betere plantaardige eiwit bronnen voor een hond. Maïs kiezen als 'vulmiddel' is daarom niet per definitie kiezen met de portemonnee. Dat het goedkoop is, dat is natuurlijk een mooie bijkomstigheid voor het baasje.
 
En tot slot het voorbeeld van het 11 jarige hondje. Mijn vader heeft een hondje rondlopen van 15, die ze hele leven niets anders gegeten heeft als Frolic. Hij is nog steeds vitaal en speels. Dus sommige honden kunnen zelfs op de grootste troep nog gezond oud worden. "

 Wouter, ik had niets anders verwacht dat je me ongelijk zou geven na deze discussie gelezen te hebben.

Een kennis van mij is ook 92 jaar geworden na probleemloos 80 jaar zware Van Nelle gerookt te hebben.

Wat mij opvalt is dat je mais in hoge percentage geen probleem vindt, maar wat ik ook schreef dat commerciële fabrikanten misschien Monsanto genetische gemodificeerde zaden gebruiken.

Mais is een goedkoop waardeloos vulmiddel, de mais planten van genetische gemodificeerde zaden bevatten glyfosaat (roundup) en dat goedkope mais zal zeker gebruikt worden, uiteindelijk gaat het alleen maar om de winstcijfers.

Uit gesloten de in Europa vervaardigde brokken tot zo ver.

Het zou zo maar kunnen wezen als jij je hond vol stopt met brokken met deze commerciële mais dat je later de Da vaak zal bezoeken.

Jij schreef, De biologische waarde van rode linzen, kikkererwten, groene erwten, gele erwten, groene linzen is allemaal lager dan maïs.

Oftewel eiwit bronnen combineren is het beste. Maïs is 1 van de betere plantaardige eiwit bronnen voor een hond. Maïs kiezen als 'vulmiddel' is daarom niet per definitie kiezen met de portemonnee. Dat het goedkoop is, dat is natuurlijk een mooie bijkomstigheid voor het baasje.

Geloof me als ik een keuze zou moeten maken, dan wist ik het wel.

Kan me zelf meer vinden in de antwoorden van Jimmy, veel mais in het voer is echt rommel.

honden page profiel Wouter HWouter H

Wow in het kort is het enige wat ik hier op kan geven nogmaals de volgende link op te werpen:

 

https://www.houdenvanhonden.nl/opleidingen-en-trainingen/kynologische-kennis-1/handboek-kynologische-kennis-1---3e-druk/

 

In dat boek staat een hoop nuttige informatie over voedingsleer bij honden. Dat kan echt nuttig zijn. Dan begrijpt u allicht ook beter, waarom sommige mensen hierboven aangeven dat hun hond niet zo goed reageert op Orijen, maar wel op Farmfood.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

En weer geen % koolhydraat...en dat boek sorry hoor maar echt lol,na dat stukje over ei heb ik het dichtgeklapt...

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik volg bovenstaande discussie en krab toch af en toe achter mijn oren,de stelligheid waarmee dingen worden beweerd over goede en slechte brokken.

 

In de tijd dat ik van brokken nog niet zoveel wist,kocht ik gewoon,ik meen carocroc bij de da. Dacht het zal wel goed zijn,de da verkoopt het anders niet.

De honden kregen verse pens af en toe gemengd met brood,ik haalde zakken oud brood bij de bakker op,kreeg ik gratis.

 

Deze honden hebben hoge leeftijden bereikt voor bouviers. De ene kreeg een tumor met zijn 14e en de andere een hartaandoening.

 

Ik vind het eerlijk gezegd allemaal een beetje over de top.

 

Een goedkope brok met af en toe pens of ander vlees daar zal een hond volgens mij het nog altijd beter op doen dan op de duurste vleesbrok.

 

 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

"

Een goedkope brok met af en toe pens of ander vlees daar zal een hond volgens mij het nog altijd beter op doen dan op de duurste vleesbrok.

 

  "

 

Dit dus en daar heb je echt geen brok van 45 euro voor 15kg voor nodig ook al beweerd die natuurlijk te zijn wat die uiteraard niet is,dat er vele op orijen het niet goed doen verwonderd me ook niet vele ouderhonden zijn qua voer vernield en in mijn ogen vaak ook niet eens fokwaardig uiteraard is dat nefast voor de nakomelingen,nogmaals een Ast fokker die al 26 jaar meedraaid en zelfs al zijn eigen amstaff lijn heeft opgebouwd voert rond de 3000 euro per maand aan orijen zal wel niet voor niks zijn,uiteraard spreek je hier dan ook wel over tophonden,hoge eiwitten waar ze altijd mee afkomen is voor honden niet ongewoon een goede hond moet daar tegen kunnen indien niet zou die het in de nest ook niet halen als je de natuur zijn gang liet gaan

Heb er hier eentje zitten die kan geen orijen/acana en vele andere merken verdragen die gaat zelf over haar nek van een uitgebalanceerd barf menu,ligt niet aan het hoge vlees of hoog eiwit gehalte want Carnilove gaat perfect,dat zegt meer over die hond dan over het merk voer wel ik zal met haar nooit fokken die problemen die ze op bepaalde voeders krijgt zijn er niet voor niks.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Laat dudielijk zijn als honden het goed doen op orijen wijt ik dat niet perse aan orijen als ze het er slecht op doen ook niet

zelfde geldt voor yourdog als honden het daar goed op doen wijt ik dat niet aan yourdogg als ze het er slecht op doen ook niet

Yourdog is gewoon een middelmatige brok qua inhoud niet meer niet minder waar je kijkend naar de prijs en wat er op de markt nog te verkrijgen is 10/15 euro te veel betaal/15kg
De zogenaamde natuurlijke ingrediënten zijn niet natuurlijk laat staan dat het iets met een hond te maken heeft,% krijg je niet moet je zelf maar uitrekenen.
De claim voor 12 kg droogvoer gebruiken we 10kg vlees,juist en hoeveel kg graan wordt erin gepakt voor aan die 12kg vlees te komen 30kg?want die 12 kg yourdog bestaat niet enkel uit 10kg vlees he.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik vraag mij iets af.....Vigo is afgespeend op vers heeft de eerste jaren van zijn leven uitsluitend vers gegeten maar omdat hij van straat vrat met alle gevolgen van dien,heb ik toch voor wat koolhydraten gekozen en dat hielp,de verzadiging was beter.

 

Maar Vigo kan alles eten,dode vogels,orijen(wel stinkscheten)farmfood,aldi....vlees,vis zelfs hondenpoep zonder ziek te worden.(tennisbal werd hij ziek van)

 

Tosca is begonnen met brok,heeft een veel gevoeliger maag is zelfs af en toe problematisch.

 

Zou het er toch mee te maken hebben dat honden die afgespeend zijn op vers een sterkere maag-darmen hebben?

 

Het verschil tussen mijn 2 honden is groot.

Anoniem (Gast)

Een goed vers menu bevat koolhydraten lijkt me dat je vers menu niet goed uitgebalanceerd was

Anoniem (Gast)

Bedoel de juiste hoeveelheid vezels en plantaardig matreiaal

honden page profiel DuctonDucton

honden foto van Ducton


Zou het er toch mee te maken hebben dat honden die afgespeend zijn op vers een sterkere maag-darmen hebben?
 

Dat klopt, ze hebben op zeker een betere darmflora.

Het bacteriële evenwicht in de darmen is beter in balans.

Ook de aanmaak van enzymen is beter.

 

 

honden page profiel HannekeHanneke

Ik heb deze brok gebrok geprobeerd, net als bevriende fokker. Wat opgevallen is dat de samenstelling in het echt wel heel anders is dan op de site. Het klopt dus niet wat je op de site ziet!!! Iedere morgen misselijke honden, veel ontlasting en ze lusten het niet echt graag. Bellen met de klantenservice gaf een stevige reactie, daar zijn ze duidelijk niet van gediend. Het eerste wat de mevrouw vroeg was of ik een vraag had of alleen maar met kritiek belde. Vragen over de samenstelling is beantwoord met toeval en ik moest ze maar geloven....het was echt wel goed....De brok was samengesteld door een van de beste zo niet de beste hondenvoersamensteller van Europa maar wie dat is wilde of kon de mevrouw niet vertellen. Ze heeft de hoorn er op gegooid. Wie zoekt op internet komt dezelfde brok onder een andere naam tegen. Heel bijzonder allemaal en voor mij een reden om weg te blijven van deze brok.

honden page profiel paloompaloom

honden foto van paloom

Waardeloos voer! (Sorry voor de gene die het wel goed voer vind) Mijn hond kreeg donker bruine en zwarte ontlasting! Mijn puppy had door het voer verstopte anaalklieren gekregen! (De pup was bijna 4 maanden, komt bijna niet voor, zo jong!) De dierenarts was hier van geschrokken, 2 weken lang dacht ik, het is goede ontlasting maar verder van! Overgestapt op ander voer, zijn ontlasting is perfect. Ik heb gereageerd op Facebook naar het bedrijf, maar mijn reacties worden door Wooof verwijderd en ik ben ook geblokkeerd door hen, en kan dus geen contact meer opnemen! Schandalig!!!!!!!! Alleen positieve reacties worden behouden, maar met negatieve reacties wilt dit bedrijf niet dealen. Mijn ervaring is kijk uit. Bij het voer worden ook extra taurine toegevoegd.. wat niet nodig is, dit halen ze al uit vlees. Ook is de calcium te hoog voor grote ras honden. (Hebben 2 verschillende DA mij verteld). 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wooof hondenvoer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: bouvier x koningspoedel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^