Gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lolagoedgekeurde fokker

honden foto van Jeroen & Lola

"  

Dan gaat het erom om te zoeken waarom ze zelf geen rust neemt
Ik kan je denkwijze wel begrijpen, versta me niet verkeerd.
Maar ik zou dan zelf gaan zoeken naar de oorzaak ipv alleen de symptomen aan te pakken. "

 

Ja weetje wat ik denk...je praat naar de hond die je hebt.

en dat doe ik ook....lola, is een hele leuke hond, en was ook een leuke pup. maar oef! als ik  haar in je handen had gedrukt, trust me...had je misschien net als ik gepraat...

ik vind dat van die snert opmerkingen "dan is het zoeken waarom ze geen rust neemt"  je gaat dan dingen invullen en bij een baasje leggen, en die, nu mij dus, een soort van schuldgevoel aanpraten. 

alsof ik niet genoeg op mijn pup letten, haar niet snapte? niet goed begeleidde? niet genoeg tijd in stak?   mooi niet....

ik heb tot ze een half jaar ongeveer was de bench gebruikt, en JUIST DAT, gaf me de tools haar te trainen/conditioneren naar een leuke hond

die haar rust ging pakken. 

 

ik vind het echt niet tof dat je dit nu af doet als een symptoom bestrijding. en ik snap heus wat je zegt, in veel gevallen zou ik het ook met je eens zijn hoor. ik ga best een eind met je mee, maar niet in alle gevallen. even ter nuance, anders staat het er zo lullig 

honden page profiel Leonberger LeoLeonberger Leo

honden foto van Leonberger Leo

"  


Dan is het best even uitzoeken waarom de pup niet voldoende rust neemt.
En ik vind het super dat je de hond een goed leven wil bieden.

Wat ik eigenlijk helemaal fantastisch vind is dat je vrienden en familie die een hond niets vinden, je die in de bench gaat zetten.
Dan is de pup tenminste gerust dat er geen panikerende mensen rondlopen, maar veilig vast zitten.

Heb je ook zo'n bench waar je kinderen kan in opsluiten als je die hebt en er komen vrienden en familie langs die kinderen niet leuk vinden? "

Bij mij in de vriendenkring zijn er kinderen die bang zijn voor honden. Ik vind het dan normaal dat je de hond even weg haalt. 

honden page profiel ElianeEliane

" Bij mij in de vriendenkring zijn er kinderen die bang zijn voor honden. Ik vind het dan normaal dat je de hond even weg haalt.  "

 Dat is dan misschien de moment bij uitstek om deze kinderen te leren dat een hond ook iets geweldigs kan zijn. En niet alleen een voorwerp waar je bang voor bent.

honden page profiel Leonberger LeoLeonberger Leo

honden foto van Leonberger Leo

"  

Dat is dan misschien de moment bij uitstek om deze kinderen te leren dat een hond ook iets geweldigs kan zijn. En niet alleen een voorwerp waar je bang voor bent. "

 Dit is niet aan mij maar aan de ouders, ik zou ze met alle plezier willen laten zien dat een hond geweldig is. Niet iedereen denkt daar zo over he. En ik heb geleerd dat je respect moet hebben voor iemand zijn angst. Iets forceren lijkt me geen optie!

honden page profiel ElianeEliane

"  Dit is niet aan mij maar aan de ouders, ik zou ze met alle plezier willen laten zien dat een hond geweldig is. Niet iedereen denkt daar zo over he. En ik heb geleerd dat je respect moet hebben voor iemand zijn angst. Iets forceren lijkt me geen optie! "

 Ik spreek toch niet over forceren. Ik sprak over aanleren.

En waar is dan het respect voor de hond, want die wordt dan wel gedwongen opgesloten?


Jovi, Gaby en Yucca (Gast)

Hoi ik kan even niet inloggen dus dan maar als gast.

 

Het is volkomen normaal dat een puppy bijt. Het is aan de baas om dit ''proberen te voorkomen''. Een puppy is zeer snel moe en moet zeer veel verwerken. Geef hem dus voldoende rust. Een uur strijden tegen je puppy zodat die niet meer bijt heeft echt geen zin. Gewoon rustig de bench in zetten met iets voor te knabbelen. Heb je geen bench dan zet je hem op zijn slaapplaats. 

 

Het bijten betert wel, maar bij het tanden wisselen komt dit nog even terug (dat je hiervan wel op de hoogte bent). 

 

Corrigeren helpt niet echt. Je pup gaat alleen het vertrouwen verliezen in zijn baas. 

 

Negeren is het beste, maar wanneer een pup overprikkeld is helpt dit voor geen meter. 

 

 

honden page profiel Leonberger LeoLeonberger Leo

honden foto van Leonberger Leo

"  

Ik spreek toch niet over forceren. Ik sprak over aanleren.

En waar is dan het respect voor de hond, want die wordt dan wel gedwongen opgesloten? "

 Ik heb geleerd dat negeren soms het beste is en dat ga ik ook met je teksten doen nu. Want je schets hier een totaal verkeerd beeld en wil mij het gevoel geven als of ik niet weet wat ik doe. Succes met berichten plaatsen.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

"  Ik heb geleerd dat negeren soms het beste is en dat ga ik ook met je teksten doen nu. Want je schets hier een totaal verkeerd beeld en wil mij het gevoel geven als of ik niet weet wat ik doe. Succes met berichten plaatsen. "

 Leo, ze heeft wel een punt.  Mijn nichtjes waren bang van honden, ook van mijn pup van drie maanden.  Ik heb haar niet weggezet, maar ik heb haar wel bij me gehouden en met haar gespeeld terwijl de kinderen toekeken.  Tot den duur is één van de twee zo moedig geweest haar te aaien als ik haar in mijn armen had (op mijn uitnodiging natuurlijk), ze waren toen 4 jaar.  Nu zijn ze 16 en hebben ze thuis ook een hond, ik heb momenteel drie honden, die pup van toen en nog twee Argentijnse Doggen, ze hebben van geen van allen angst.

 

Ik vind dat ik mijn dieren niet moet wegsluiten in hun eigen huis, maar een middenweg moet vinden.  Ik verwittig de ouders dat mijn honden thuis zijn maar dat ik ze zal weghouden van de kinderen, mits ze ook een beetje willen meewerken.  Angsten in stand houden vind ik geen goed idee, als het de ouders hun  beslissing is, is het misschien best dat ze de kinderen niet meebrengen naar een omgeving waar een hond zit...

Mijn dieren (katten én honden) wonen bij mij en zijn een deel van mijn leven, de beslissing is geheel aan de bezoekers.  Net zoals ik mijn honden niet zal meenemen naar mensen als ik op bezoek ga, als ze niet gek zijn van honden, verwacht ik hetzelfde respect van anderen.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Ik deed wel mijn honden in de gang leggen als er een kind echt panisch voor de honden was en dan bedoel ik vriendjes die over de vloer kwamen zonder ouders.

Heb gezien dat sommige kinderen echt panisch zijn en daar heb ik wel begrip voor.

Ik zou ook niet bij iemand in huis komen waar een vogelspin rondliep,daar ben ik panisch voor.

 

De rest van wat over de vloer kwam daar hield ik geen rek.mee.

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Tja hangt van de hond af, ben eens bij een kennis geweest met Sari, haar zoon was heel bang voor honden. Dus heb Sari laten liggen en toen durfde hij wel, daarna is hij ook een keer bij mij geweest en is langs de drukkere kangal gegaan, zo handig dat ze op elkaar lijken, toen hij ineens zag dat er twee waren, was hij al niet meer zo bang.
Maar je zet geen bang kind zomaar bij een drukke hond, die zijn vaak erg opdringerig en dat is intimiderend

honden page profiel Leonberger LeoLeonberger Leo

honden foto van Leonberger Leo

" Tja hangt van de hond af, ben eens bij een kennis geweest met Sari, haar zoon was heel bang voor honden. Dus heb Sari laten liggen en toen durfde hij wel, daarna is hij ook een keer bij mij geweest en is langs de drukkere kangal gegaan, zo handig dat ze op elkaar lijken, toen hij ineens zag dat er twee waren, was hij al niet meer zo bang.
Maar je zet geen bang kind zomaar bij een drukke hond, die zijn vaak erg opdringerig en dat is intimiderend "

 Het is lastig want een jonge hond is onvoorspelbaar. Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben dat mijn hond een bang kind bijt. De hond bijt mij zelfs te hard en mijn pijngrens is vele male hoger als van een kind. Dus eerst de hond goed opvoeden de rest komt later. Als ik er zeker van ben dat hij niet zomaar springt naar het gezicht en hapt zal ik uiteraard mijn hond niet afzijdig houden tijdens visite.

honden page profiel gregre

mijn hond heeft zich ook een paar keer verstapt.
ging heel erg te keer,ik wrijf dan even over het pootje en dan loopt ze weer gewoon verder.
ze zijn zo druk bezig buiten met rennen enz.dat kan gebeuren.
nu is ouder en gebeurt het nooit meer.

honden page profiel Leonberger LeoLeonberger Leo

honden foto van Leonberger Leo

" mijn hond heeft zich ook een paar keer verstapt.
ging heel erg te keer,ik wrijf dan even over het pootje en dan loopt ze weer gewoon verder.
ze zijn zo druk bezig buiten met rennen enz.dat kan gebeuren.
nu is ouder en gebeurt het nooit meer. "

 Het lijkt erop dat jij magische handen hebt hahaha. 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Jachttraining pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^