Sterilisatie teefje.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cynthia Cynthia

honden foto van Cynthia

Wij zijn erover uit dat ons teefje gesteriliseerd zal worden. Gisteren even een gesprek gehad met de dierenarts en deze adviseert absoluut om te steriliseren. Volgens haar wegen de nadelen niet op tegen de voordelen en we hebben veel argumenten gekregen.  We waren er al over uit, maar nu zijn we overtuigt. Wie heeft dit ook gedaan en hoe zijn de ervaringen?

honden foto van Antje en de beestenbende

Hoe oud is je teefje?

En met wat voor leeftijd heeft de dierenarts geadviseerd haar te laten helpen?

 

Het moet zo wie zo 3 maanden nadat ze loops is geweest.

Hier een teefje van 3 die dit jaar geholpen gaat worden.

Dit omdat ze steeds schijnzwanger was.

 

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Over 3 maand gaat Shengye heen, mijn hal leek de afgelopen loopsheid een moord scene uit CSI, was er helemaal vies van, dus toen de 3 katten werden gesnoeid meteen een afspraak voor haar snoeibeurt gemaakt. Wil toch geen pups van haar en gezien er volgend jaar een reu bij komt, gewoon nu laten steriliseren.

Enige wat even afwachten is, ze is aan het omschakelen qua karakter, ze is wat feller aan het worden en dat kan erger worden na sterilisatie, maar goed dat zien we dan wel weer.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik heb alleen ervaring met een reu, en vind het achteraf jammer dat hij gecastreerd is.

Ik zie dat je je hondje pas net hebt.

Geen aanval, maar wat is de aanleiding voor het gesprek met je dierenarts en wat overtuigt je?

 

Sowieso zou ik een paar jaar wachten. Enerzijds om haar goed uit te laten groeien en dan ken ik haar ook beter.

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Mijn teefje is ook gesteriliseerd na haar eerste loopsheid. Prima keuze,als ik zie hoe vaak teefjes last hebben van schijnzwangerschappen,baarmoederontstekingen,tumoren.....en bovenal geen gedonder met loslopende reuen in een niet losloopgebied.

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

"Sowieso zou ik een paar jaar wachten. Enerzijds om haar goed uit te laten groeien en dan ken ik haar ook beter."

Helemaal mee eens.

Ik zou ook wachten tot ze helemaal uit gegroeid is.

 

 

honden page profiel Cynthia Cynthia

honden foto van Cynthia

We hebben haar inderdaad pas en tijdens de enting heb ik meteen advies gevraagd over sterilisatie. Ik vind dat er veel gezondheids risico's zitten aan niet steriliseren en daarnaast wil ik beslist geen nestje met haar. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hebt al een keuze gemaakt samen met de dierenarts.......nadelen worden niet vaak gegeven, alleen de voordelen, wat je eens moet doen is in de encyclopedie kijken, hier boven aan het forum....bij medisch...aanklikken en dan, feiten en fabels van castratie.....dan lees je de voordelen en de nadelen.

honden page profiel Cynthia Cynthia

honden foto van Cynthia

" Mijn teefje is ook gesteriliseerd na haar eerste loopsheid. Prima keuze,als ik zie hoe vaak teefjes last hebben van schijnzwangerschappen,baarmoederontstekingen,tumoren.....en bovenal geen gedonder met loslopende reuen in een niet losloopgebied. "

 Precies monique!!

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Al onze meiden zijn gesteriliseerd, we hebben het wel laten uitvoeren drie maanden na de eerste loopsheid.  Tegenwoordig kan dit ook vroeger, volgens de DA zonder nadelen, ik heb er echter geen ervaring mee.

Tot hiertoe heeft geen van onze dames ooit melkkliertumoren gehad of iets anders aan de baarmoeder, geen suikerziekte op latere leeftijd, ik ben er dus van overtuigd dat het goed was wat ik gedaan heb.  Ik hoor in mijn omgeving regelmatig van teefjes welke één of meerdere tumoren aan de melkklier moeten laten verwijderen.

 

Ook heb je het probleem van schijnzwanger niet, niet elke hond heeft dit, maar vijf van mijn zes dames waren schijnzwanger na de loopsheid, wat dus ook de ontwikkeling van tumoren in de hand kan werken.

 

Ik raad het je aan, zo probeer je de risico's op problemen toch zo veel mogelijke te beperken.

 

PS : Ook van incontinentie op latere leeftijd hebben ze nooit last gehad.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Over 3 maand gaat Shengye heen, mijn hal leek de afgelopen loopsheid een moord scene uit CSI, was er helemaal vies van, dus toen de 3 katten werden gesnoeid meteen een afspraak voor haar snoeibeurt gemaakt. Wil toch geen pups van haar en gezien er volgend jaar een reu bij komt, gewoon nu laten steriliseren.

Enige wat even afwachten is, ze is aan het omschakelen qua karakter, ze is wat feller aan het worden en dat kan erger worden na sterilisatie, maar goed dat zien we dan wel weer. "

 Fay, bij ons is het juist minder geworden.  Onze Niké was heel fel en na de sterilisatie waren haar hormonen meer in evenwicht waardoor de scherpte eraf was.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" We hebben haar inderdaad pas en tijdens de enting heb ik meteen advies gevraagd over sterilisatie. Ik vind dat er veel gezondheids risico's zitten aan niet steriliseren en daarnaast wil ik beslist geen nestje met haar.  "

 En dat uitgroeien vind ik een beetje onzin,ze groeien niet meer in de hoogte als ze voor het eerste loops worden,je hond is dat in principe volwassen en dekrijp.

Ze zwaren nog uit na hun loopsheid. Mijn teefje is na haar sterilisatie gewoon breder geworden,niet dik....gewoon een mooie stafford.

Ze is nu 12 en ze heeft lijntje waar mening hondje jaloers zou op zijn.

Ze woog 15 kg toen ik haar liet steriliseren en 11 jaar later weegt ze 14,9 kg.

 

 

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Ook hier 3 mnd na de 1e loopsheid. 3x teefje 3x laten stereliseren. De vacht van onze spaniel werd wel wat minder mooi. Als ik jou was niet al te vroeg laten doen.

honden page profiel Cynthia Cynthia

honden foto van Cynthia

Onze arts raad aan op een leeftijd tussen de 6 en 12 maanden en het mag voor de eerste loopsheid. Ik heb overigens heel goede ervaringen met onze dierenarts, vandaar dat ik hier zeker vertrouwen in heb! 

honden page profiel Cynthia Cynthia

honden foto van Cynthia

" Ook hier 3 mnd na de 1e loopsheid. 3x teefje 3x laten stereliseren. De vacht van onze spaniel werd wel wat minder mooi. Als ik jou was niet al te vroeg laten doen. "

 Tja weet je wat het is.. Zaken worden altijd bijgesteld, aangepast. Wat is goed en wat niet? Je zult het toch nooit helemaal zeker weten en wilt tegelijkertijd het best voor je lieveling.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

"  Tja weet je wat het is.. Zaken worden altijd bijgesteld, aangepast. Wat is goed en wat niet? Je zult het toch nooit helemaal zeker weten en wilt tegelijkertijd het best voor je lieveling. "

 Dat is ook zo. Maar zelf zou ik zeggen meer naar de 12 mnd dan eerder zoals je eerdere bericht. Ik persoonlijk..zonde om het met jonge dieren te laten doen. Maar het is jou hond

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"  Tja weet je wat het is.. Zaken worden altijd bijgesteld, aangepast. Wat is goed en wat niet? Je zult het toch nooit helemaal zeker weten en wilt tegelijkertijd het best voor je lieveling. "

 Dat klopt. Er zijn zo nu en dan nieuwe inzichten en onderzoeken die andere informatie geven. 

Maar als je vraagt om ervaringen, ik lees hier eigenlijk nooit dat er voor de eerste loopsheid wordt ingegrepen. Als ik een teef had zou ik dat wel als belangrijk punt meenemen in de afweging. 

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Onze arts raad aan op een leeftijd tussen de 6 en 12 maanden en het mag voor de eerste loopsheid. Ik heb overigens heel goede ervaringen met onze dierenarts, vandaar dat ik hier zeker vertrouwen in heb!  "

 Ik heb geen ervaring met zo'n vroege sterilisatie. Wat zijn de voordelen daarvan? 

Ik weet dat men honden nu jonger voor de eerste loopsheid wil steriliseren. Zouden ze dan minder last hebben van hun hormonen?

 

Ik heb geen flauw idee,dit wil ik nog eens aan mijn da vragen,ben eigenlijk benieuwd.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

"  Fay, bij ons is het juist minder geworden.  Onze Niké was heel fel en na de sterilisatie waren haar hormonen meer in evenwicht waardoor de scherpte eraf was. "

 



Oh beter, want ze lijkt nu soms net een vrouw met PMS, net had ze alweer 'woorden' met de oude sokkenhond, die kan dan niets goed doen, zelfs op sterven na dood liggen is al verkeerd.

honden page profiel Cynthia Cynthia

honden foto van Cynthia

Hartstikke bedankt voor jullie inzichten! We hebben nog zat tijd om na te denken over wanneer!! Dus juist goed om nu al te oriënteren en andere visies te lezen! 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  

Oh beter, want ze lijkt nu soms net een vrouw met PMS, net had ze alweer 'woorden' met de oude sokkenhond, die kan dan niets goed doen, zelfs op sterven na dood liggen is al verkeerd. "

 hahahah...dat lijkt zeker op PMS.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Puk is een jaar geleden gesteriliseerd. Toen was ze ongeveer 3 jaar en 2 maanden oud. Eigenlijk volgens 'de regel' veel te oud. Maar we hebben haar pas sinds 1,5 jaar en toen ze net bij ons kwam moest ze loops worden en kon het al niet meer. 

Ondanks haar 'oude' leeftijd wilde we het toch graag laten doen. Ze loopt los en krijgt er veel aandacht van de reutjes. De kans dat ze dan gedekt zou worden was best wel aanwezig en dan moet je maar hopen als baas dat je er op tijd bij bent. Het zou ook zielig zijn om haar 3 weken niet los te laten lopen, juist omdat ze er zo van houd. Ook vonden we het onnodig om haar steeds loops te laten worden zonder dat het nodig is. De dierenarts heeft haar onderzocht en ermee ingestemd dat ze makkelijk nog gesteriliseerd kon worden. 

Enne .. Ook wel fijn dat je niet meer dat bloed hebt in je huis. 

 

Nu een jaar later hebben we nogsteeds geen negatieve effecten ondervonden. Alles is helemaal goed gegaan. Geen complicaties bij de operatie, herstel ging heel voorspoedig en er is zelfs geen zichtbaar litteken achter gebleven. 

Haar gedrag is niet veranderd op 1 ding na. Ze plast nu vaker een klein beetje. Net zoals een reutje wil ze haar geur overal afzetten. Als dit het enige blijft dan vinden wij de operatie 100% geslaagd. Haar karakter is helemaal niet veranderd door de sterilisatie. 

 

Ook had ze tijdens haar laatste loopsheid last van schijnzwangerschap. Ook dit is nooit meer voorgekomen na de sterilisatie. 

honden page profiel Cynthia Cynthia

honden foto van Cynthia

" Puk is een jaar geleden gesteriliseerd. Toen was ze ongeveer 3 jaar en 2 maanden oud. Eigenlijk volgens 'de regel' veel te oud. Maar we hebben haar pas sinds 1,5 jaar en toen ze net bij ons kwam moest ze loops worden en kon het al niet meer. 
Ondanks haar 'oude' leeftijd wilde we het toch graag laten doen. Ze loopt los en krijgt er veel aandacht van de reutjes. De kans dat ze dan gedekt zou worden was best wel aanwezig en dan moet je maar hopen als baas dat je er op tijd bij bent. Het zou ook zielig zijn om haar 3 weken niet los te laten lopen, juist omdat ze er zo van houd. Ook vonden we het onnodig om haar steeds loops te laten worden zonder dat het nodig is. De dierenarts heeft haar onderzocht en ermee ingestemd dat ze makkelijk nog gesteriliseerd kon worden. 
Enne .. Ook wel fijn dat je niet meer dat bloed hebt in je huis. 
 
Nu een jaar later hebben we nogsteeds geen negatieve effecten ondervonden. Alles is helemaal goed gegaan. Geen complicaties bij de operatie, herstel ging heel voorspoedig en er is zelfs geen zichtbaar litteken achter gebleven. 
Haar gedrag is niet veranderd op 1 ding na. Ze plast nu vaker een klein beetje. Net zoals een reutje wil ze haar geur overal afzetten. Als dit het enige blijft dan vinden wij de operatie 100% geslaagd. Haar karakter is helemaal niet veranderd door de sterilisatie. 
 
Ook had ze tijdens haar laatste loopsheid last van schijnzwangerschap. Ook dit is nooit meer voorgekomen na de sterilisatie.  "

 Dat is mooi om te horen Denies & Puk! Bedankt voor je uitgebreide ervaring!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"  Dat is mooi om te horen Denies & Puk! Bedankt voor je uitgebreide ervaring! "

 

Ik bedenk me net wel dat ze nogsteeds een hele mooie glanzende vacht heeft maar haar kleur veranderd wel van zwart naar donkerbruin. Geen idee of dit door de sterilisatie komt, het is wel mogelijk. Ze is half labrador en half beagle. Ze heeft een labrador kleur. Vaak veranderen de zwarte labradors door de jaren heen ook van kleur. 

 

Gisteren is ze naar de dierenarts geweest voor haar jaarlijkse inentingen en gezondheidscheck (APK keuring zeggen wij hier thuis). Ze is 100% door de apk gekomen haha. Hardstikke gezond en een gebit waaraan je niet ziet dat ze alweer 4 jaar is. Ze is alleen iets te dik maar daar werken we aan. Mijn vader denkt soms dat Puk net zo is als onze vorige hond(een reu). Die kon je alles voeren zonder een gram aan te komen. 

honden page profiel Cynthia Cynthia

honden foto van Cynthia

Ze zeggen inderdaad dat de vacht kan veranderen. Maar liever een wat mindere vacht, dan een baarmoeder vol pus of gezwellen etc... 

honden page profiel Cynthia Cynthia

honden foto van Cynthia

Ze zeggen inderdaad dat de vacht kan veranderen. Maar liever een wat mindere vacht, dan een baarmoeder vol pus of gezwellen etc... 

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

" Enige wat even afwachten is, ze is aan het omschakelen qua karakter, ze is wat feller aan het worden en dat kan erger worden na sterilisatie, maar goed dat zien we dan wel weer. "

 dat kan het geval zijn bij te jonge castratie of bij castratie als je teef komt uit een nest met een hoog reu/teef ratio omdat dan de kans bestaat op een natuurlijke androgenisatie 

http://www.diergeneeskunde.nl/media/filebank/783dc4593c65434f94b42762b03a6e79/infobrief-gedragskliniek-02.pdf

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik zou eerst even wachten tot je pup wat ouder is. Je hebt haar pas net. Laat haar eerst haar eigen karakter ontwikkelen. Ik zou niet weten waarom je zo vroeg al zou willen steriliseren. 
Eerst even lekker laten uitgroeien, niet alleen in de grootte of breedte maar ook mentaal. 

 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Onze 3 teven hebben alle 3 een baarmoederontsteking gehad en zijn dus alle 3 op latere leeftijd geholpen. Bij een volgende pup kiezen wij ervoor om na de 2de loopsheid te steriliseren. Ik vind het belangrijk dat ze eerst volledig uitgegroeid zijn. Er is namelijk een hormoon (ken de naam niet vanbuiten) dat de groei remt waardoor je hond haar botten trager groeien en steviger zijn. Wanneer je pup gesteriliseerd wordt maken ze dit hormoon niet meer aan. Gevolgen daarvan zijn grotere honden, minder stevige botten en sneller last van ouderdomskwaaltjes zoals artrose.

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

"  dat kan het geval zijn bij te jonge castratie of bij castratie als je teef komt uit een nest met een hoog reu/teef ratio omdat dan de kans bestaat op een natuurlijke androgenisatie 

http://www.diergeneeskunde.nl/media/filebank/783dc4593c65434f94b42762b03a6e79/infobrief-gedragskliniek-02.pdf

  "

 



Nee is het ras, daarom staan er zoveel van dit ras rond deze leeftijd te koop, dan komen mensen erachter dat ze een doorgewinterde waakhond hebben gekocht. Maakt mij verder niet uit, maar die kans was er gewoon, mijn oudste teef is nooit geholpen en die kan ook enorm fel op andere honden zijn.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: http://www.icare-web.be/
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^