Sterilisatie teefje.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Ik heb zelf ook een tijdje nagedacht over de voordelen en wanneer het beste moment is om te steriliseren. Uit meerdere belangrijke onderzoeken bleek dat het beter is om een teefje te steriliseren in tussen de 1ste en 3de loopsheid. Niet alleen vanwege de hormonen, maar het heeft ook impact op botten enzo. Ik heb helaas niet de onderzoeken zo een-twee-drie bij de hand helaas. 

En inderdaad drie maanden wachten na de loopsheid of iig tot de hormonen laag zijn. 

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

ons vlindertje Yenka is vorige maand gesteriliseerd op de leeftijd van 6 mnd , dus vóór de eerste loopsheid
ik heb best wel veel info gezocht , zowel op internet en bij verschillende dierenartsen
natuurlijk zijn er voor en tegenstanders maar wij hebben deze keuze weloverwogen genomen

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Onze 3 teven hebben alle 3 een baarmoederontsteking gehad en zijn dus alle 3 op latere leeftijd geholpen. Bij een volgende pup kiezen wij ervoor om na de 2de loopsheid te steriliseren. Ik vind het belangrijk dat ze eerst volledig uitgegroeid zijn. Er is namelijk een hormoon (ken de naam niet vanbuiten) dat de groei remt waardoor je hond haar botten trager groeien en steviger zijn. Wanneer je pup gesteriliseerd wordt maken ze dit hormoon niet meer aan. Gevolgen daarvan zijn grotere honden, minder stevige botten en sneller last van ouderdomskwaaltjes zoals artrose. "

 Dat geldt toch alleen bij reuen?

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  Dat geldt toch alleen bij reuen? "

 Niet dat ik weet. Ik heb er in de loop der tijd al heel wat van gelezen maar niet dat het alleen bij reutjes geldt.

Buiten die reden vind ik ook geen reden goed genoeg om een gezonde pup te laten opereren. Een volwassen hond kan daar (denk ik) beter tegen. iig voel ik mij er beter bij om te wachten tot ze volgroeit zijn.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika 3 doggies

honden foto van Danny en laika

Mijn teef is na de 2e loopsheid geholpen vanwege heftige schijnzwangerschappen. Het is nu 5 maanden geleden en ze is nu een happy hond, geen gezeur meer met al die hormonen. Ze is wel wat feller geworden maar nog steeds een lieve knuffelkont.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  En dat uitgroeien vind ik een beetje onzin,ze groeien niet meer in de hoogte als ze voor het eerste loops worden,je hond is dat in principe volwassen en dekrijp.
Ze zwaren nog uit na hun loopsheid. Mijn teefje is na haar sterilisatie gewoon breder geworden,niet dik....gewoon een mooie stafford.
Ze is nu 12 en ze heeft lijntje waar mening hondje jaloers zou op zijn.
Ze woog 15 kg toen ik haar liet steriliseren en 11 jaar later weegt ze 14,9 kg.
 
 
  "

 Dat is echt niet waar hoor. Mijn teefje werd exact op 6 maanden loops en zij is na haar eerste loopsheid echt nog een aardig stukje in de hoogte gegroeid. Zij is uiteindelijk geholpen op de leeftijd van 9 maanden. Prima hondje, goed uitgegroeid in de hoogte en in de breedte.

honden page profiel Cynthia Cynthia

honden foto van Cynthia

" ons vlindertje Yenka is vorige maand gesteriliseerd op de leeftijd van 6 mnd , dus vóór de eerste loopsheid
ik heb best wel veel info gezocht , zowel op internet en bij verschillende dierenartsen
natuurlijk zijn er voor en tegenstanders maar wij hebben deze keuze weloverwogen genomen "

 Fijn Marijke. Dan heb ik wat vergelijkingsmateriaal. Abby is ook een vlinder. Over mijn katten werd ook gezegd dat ik moest wachten met sterilisatie en castratie omdat de botten anders niet sterk genoeg zouden zijn. Anderen spraken dit weer tegen. Wat moet je nog geloven. Ik heb mijn gevoel gevolgd en vertrouwen gesteld in de dierenarts. Nou ik heb prachtige en gezin uitgegroeide katten.. Ik vertrouw ook in deze op de dierenarts en volg mijn gevoel. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: http://www.icare-web.be/
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^