Duitse herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Tja dat is wel iets waar eigenaren wel rekening mee moeten houden, ik kan er absoluut niet tegen, dat gepiep, gekreun, als je weet dat je daar niet tegen kan ga je je er blauw aan ergeren en een duitse herder kan toch wel een 12 jaar worden, luister je 12 jaar naar dat 'gebabbel'.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

" .......Bams d'r buiten verblijf. "

 Laika is jaloers

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

"  

Ohw het is niet zozeer het aanslaan, constant dat gepiep en gekreun, mensen zeggen dan heel schattig hij praat, ik heb er gewoon een gruwelijke hekel aan.

Kijk maar eens naar Commesaris Rex zie je dat ook, natuurlijk is dat beetje aangedikt en op de juiste momenten, maar dat doen ze gewoon. Vind het niet erg als een hond me aankijkt, en vind het ook niet erg als ze wat grauwen tijdens het spelen, maar dat gekreun, gepiep en dergelijke brrrrrr gaan me de nekharen van overeind staan.

Maar moet toegeven heb ook katten, als die de hele tijd doelloos door het huis gaan lopen mauwen, mogen ze dat ook even buiten voortzetten. "

 Dan heb ik echt een aparte Duitse herder.... ik herken die constante onrust niet met gepiep en gekreun  

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Tja dat is wel iets waar eigenaren wel rekening mee moeten houden, ik kan er absoluut niet tegen, dat gepiep, gekreun, als je weet dat je daar niet tegen kan ga je je er blauw aan ergeren en een duitse herder kan toch wel een 12 jaar worden, luister je 12 jaar naar dat 'gebabbel'. "

 Ja soms... soms wordt je er een beetje simpel van, meestal als obi stresst of zo, dan miemelt/piept ie veel. Daarin vind ik hem erger dan andere rassen die ik gehad heb, zeker weten. Maar zo in normale omgang vind ik het meestal echt heerlijk hahah. Ik kan er zoo om lachen soms, obi maakt mij meer aan het lachen dan een hele dag comedy central op tv.  Zo 's avonds als hij heel moe is en met kleine oogjes komt kijken of jij nog niet kunt "oprotten" naar bed met veel gezucht gekreun en gebrom omdat hij zooooo moeeehoeee is. Sorry hij is dan gewoon te schattig met z'n gemiemel en gezeur. Dan kun je niet anders dan een grote knuffel-attack. En dan staat ie daar... "moet dit nou... moet het?"  Oortjes op standje gremlin, de slaapkwijl druipend vanaf z'n hangende mondhoeken haha.

 

Onze westie had trouwens ook typisch gedoe wat zeg maar het bloed onder je nagels vandaan haalde. Maar meer omdat haar gepiep/gejank soms overkwam als echt getreiter, tone of voice was heel anders. Ze was vaak enorm driftig en dat merkte je dan weer in haar vocale gedrag. Pfoe daar moest je ook tegen kunnen soms.  Bij Obi is het altijd "Ik ben zooo zielig! Help mij dan!.. toe nou please.. zie hoe ik eronder lijd..." bij haar was het: "Ik heb (@#$* hulp nodig jij lui AAPMENS komop en wel nu! NU NU NU NU NU" Ze kon dat zelfde hoge schelle ietswat valse (in toonhoogte) klinkende blafje eindeloos herhalen. En zorgde dan altijd dat ze in je gezichtsveld kwam staan, zodat je het goed hoorde. Normaal blafte ze anders maar in zo'n situatie.. altijd vals! Precies hetzelfde.. tot JIJ uit je stoel kwam, je moest wel!  Eigenlijk best grappig nu ik daar zo over nadenk... Onze golden was ook behoorlijk vocaal maar niet zielig zoals obi maar meer enthousiast alsof het altijd party-time was en JIJ was de party-pooper. En tijdens het blaffen stampte die altijd beurtelings met eerst links en dan rechtervoorpoot op de grond.. precies in de maat van het blaffen vond ik ook geweldig haha. Ohhhh eigenlijk is er maar 1 conclusie: alle honden zijn maf. 

honden page profiel DisneyDisney

ik ben best wel verbaasd over het gepiep en gekreun van duitse herders...wat ik hier lees.

Zelf de afgelopen jaren diverse gehad.(4x duitse herder 1x witte herder)

Rustige en stabiele honden en was blij dat ze minimaal 12 jaar zijn geworden.

Had ze echt liefst nog veel langer om mij heen gehad!!!!

Ik vind het personlijk jammer als mensen dit lezen dat(alle/vooral) herders piepers zijn.........??

als je er voldoende mee doet zijn het wat mij betreft lieve,loyale honden waar ik nog steeds een groot zwak voor heb.

waar wij lezen en schrijven mee konden.

(met een mooie rechte rug)

het waren bij ons geen kennel honden en ook nooit in een bench geweest binnen.

nu hebben wij een ander ras.

wie weet word het later ooit voor ons nog een keer een duitse herder (met rechte rug)

ik ben en blijf een fan van de duitse herder.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Dan heb ik echt een aparte Duitse herder.... ik herken die constante onrust niet met gepiep en gekreun   "

wij hadden dan ook heel aparte Duitse herders,  ik herken dat ook helemaal niet, niet van vroeger thuis, en niet met mijn eigen hond.

honden page profiel nickynicky

honden foto van nicky

"  Obi is geen Duitse herder maar een zwitser maar ook hij is érg vocaal. Wanneer hij zichzelf zielig vind, oortje jeukt ik moet eraan krabben, met veel gezucht en gekreun. Wanneer hij gaapt kan dat niet zonder geeuwgeluid. Als hij iets wil dan blaft hij, woef woef woef woef... "Obi hou je kop es en heb geduld...!".. WOEF WOEF WOEF WOEF! Hij heeft zelfs een verkorte/zachte versie van woef, meer een wuf als hij weet dat we het over hem hebben doet ie dat, meestal als we hem uitlachen, een soort weerwoord? Als hij gaat liggen dan ploft ie neer en volgt een diepe zucht.
 
Eén keer was het zo dat hij in een ruimte moest wachten met mij. Buiten de ruimte speelde zich iets af waar hij bij wilde zijn, maar dat mocht niet. Hij wou de deur openen met z'n poot maar hij mocht niet! Hij ging onafgebroken mij aankijkend, steeds harder en dieper zuchten. Tot.... tja tot nog dieper niet meer kon maar toen klonk het  als bijna hyperventileren. Neee.... dacht ik dat doet ie niet. De grootste aansteller! Daarna brommen... toen hij z'n zin niet kreeg en z'n kop wegdraaien. 
Af en toe is het echt hilarisch.. maar ik kan me inderdaad voorstellen dat ze dat met commisaris rex weinig hebben moeten sturen die geluiden op de juiste momenten. Obi doet net zo!  "

 Haha,  zo herkenbaar.  Raks is daar ook een ster in 

Ik hoor ook aan haar blaf wat ze wil;  naar buiten,  weer naar binnen,  kluifje, lege waterbak enz.

Alleen van dat neusfluiten word ik ook wel eens moe ;-)

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Oh het zal misschien sommige mensen niet eens zo opvallen, maar als het je bloed onder de nagels haalt valt elk piepje en kreuntje op. Kennis van mij heeft ook een herder en die zegt ook wel eens, pfffff ze maken wel meer lawaai dan andere ras.

Dat is geen negatieve eigenschap, zijn zat mensen die dat leuk vinden tot zelfs grappig, maar als je net als mij niet gediend bent van dat gepiep en gekreun dan is het wel heel handig op te weten. Voor de rest erg fijne hond, willen absoluut werken, aan de fiets, speuren, spelen, balletje halen, hartstikke leuk en als ze niet zo veel geluid zouden maken was ik nooit bij de Kangal terecht gekomen en tuurlijk slaan die wel eens aan of als er jeugd door de straat loopt te klooien dan hoor ik ze ook grommen en van dat brommerige blaffen, maar niet dat iiiiuuueeeeeewwwwwwww iiiieeeeuuuwwwwwwwww dat is voor mij als nagels over een bord gaan.

honden page profiel ingrid vd postingrid vd post

ik heb zelf geen duitse herder, maar herken dat gedrag wel. En in de trimsalon, en van andere mensen met duitse herders.
Daarentegen ken ik ook weer een duitse herder, die echt de rust zelve is, zou hem zo stiekem willen ontvoeren, wat een heerlijke stabiele herder.

honden page profiel AnneAnne

honden foto van Anne

Wij hebben sinds 1 week een duitse herder pup, ook bij ons is het de bedoeling dat hij straks in een kennel/schuur buiten gaat verblijven.

Omdat we hem nu nog erg jong vinden (as. zaterdag 8 weken) is hij nu nog lekker bij ons binnen in de bench. Zodra hij goed gewend is aan ons en aan alleen blijven gaat hij over naar de schuur.

Onze schuur heeft 1 houten wand en de helft van het dak is ook van hout. Daar hebben we isolatiemateriaal en platen voor getimmerd om de kou iets meer buiten te houden. 

Ook hebben we er een kleine verwarming opgehangen voor als het straks echt koud wordt. 

Onze fokker had ook al zijn honden in buitenkennels (totaal 6 allemaal eigen kennel) en die hadden nergens last van! pracht beesten en wat een vacht!!! :O 

Onze schuur heeft gewoon een dichte deur, maar die van hem alleen zon kenneldeur dus altijd in de buitenlucht.

 

Zie dus het probleem niet met herders buiten ;) 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Wij hebben sinds 1 week een duitse herder pup, ook bij ons is het de bedoeling dat hij straks in een kennel/schuur buiten gaat verblijven.
Omdat we hem nu nog erg jong vinden (as. zaterdag 8 weken) is hij nu nog lekker bij ons binnen in de bench. Zodra hij goed gewend is aan ons en aan alleen blijven gaat hij over naar de schuur.
Onze schuur heeft 1 houten wand en de helft van het dak is ook van hout. Daar hebben we isolatiemateriaal en platen voor getimmerd om de kou iets meer buiten te houden. 
Ook hebben we er een kleine verwarming opgehangen voor als het straks echt koud wordt. 
Onze fokker had ook al zijn honden in buitenkennels (totaal 6 allemaal eigen kennel) en die hadden nergens last van! pracht beesten en wat een vacht!!! :O 
Onze schuur heeft gewoon een dichte deur, maar die van hem alleen zon kenneldeur dus altijd in de buitenlucht.
 
Zie dus het probleem niet met herders buiten ;-) 
  "

 Hoe lang is het plan, dat je hond buiten gaat wonen?

Permanent buiten?

honden page profiel AnneAnne

honden foto van Anne

"  Hoe lang is het plan, dat je hond buiten gaat wonen?
Permanent buiten? "

 uiteindelijk wel ja.

maar zover zijn we nog lang niet hoor ;)

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Wij hebben sinds 1 week een duitse herder pup, ook bij ons is het de bedoeling dat hij straks in een kennel/schuur buiten gaat verblijven.
Omdat we hem nu nog erg jong vinden (as. zaterdag 8 weken) is hij nu nog lekker bij ons binnen in de bench. Zodra hij goed gewend is aan ons en aan alleen blijven gaat hij over naar de schuur.
Onze schuur heeft 1 houten wand en de helft van het dak is ook van hout. Daar hebben we isolatiemateriaal en platen voor getimmerd om de kou iets meer buiten te houden. 
Ook hebben we er een kleine verwarming opgehangen voor als het straks echt koud wordt. 
Onze fokker had ook al zijn honden in buitenkennels (totaal 6 allemaal eigen kennel) en die hadden nergens last van! pracht beesten en wat een vacht!!! :O 
Onze schuur heeft gewoon een dichte deur, maar die van hem alleen zon kenneldeur dus altijd in de buitenlucht.
 
Zie dus het probleem niet met herders buiten ;-) 
  "

 Mag ik vragen waarom de hond permanent buiten gaat wonen?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een hond permanent buiten, lijkt me alleen maar kunnen als je minimaal 2 honden hebt.

Dan hebben ze elkaar in ieder geval.

Anders is het wel een erg eenzaam leven.

Of is het de bedoeling dat de hond de hele dag met jullie op stap gaat, en alleen de nachten alleen is, of zo?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  uiteindelijk wel ja.
maar zover zijn we nog lang niet hoor ;-) "

 Wat ongezellig.

 

Ik geniet erg van onze hond 24/7  in huis. Ze komt gezellig bij je zitten en loopt in huis graag met me mee. Af en toe spelen.

Heerlijk bij je op de bank knuffelen. Als hier een zieke is, ligt ze de hele dag bij die gene.

's Nachts slaapt ze op ons bed.

Voor mij is de gezelligheid de rede om een hond te hebbem.

 

Ik vraag me oprecht af, wat je aan een hond hebt als die 24/7 buiten woont

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Gaan we nu weer alles vanaf pagina 1 van de oorspronkelijke ts herhalen?  

Dezelfde discussie over wel of niet je herder/hond buiten laten verblijven? 

Nee toch hè? 

honden page profiel AnneAnne

honden foto van Anne

"  Mag ik vragen waarom de hond permanent buiten gaat wonen? "

 Natuurlijk mag dat! 

Wij hebben bewust gekozen voor een duitse herder, omdat we intensief met hem gaan trainen. 

Duitse herder zijn zoals iedereen wel weet grote honden met een dikke vacht (ze kunnen -25 graden aan) dus over kou hoeft niemand zich zorgen te maken. 

In een kennel heeft hij meer bewegingsvrijheid dan in huis en een hond die veel buiten is is beter bestand tegen slechte invloeden dan een eentje die altijd voor de kachel ligt 

 daarmee ze ik niet dat ik tegen een hond in huis ben, zeker niet! iedereen moet het op zijn eigen manier doen. en het ligt er natuurlijk ook maar net aan wat voor hond je hebt! 

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

"  Natuurlijk mag dat! 
Wij hebben bewust gekozen voor een duitse herder, omdat we intensief met hem gaan trainen. 
Duitse herder zijn zoals iedereen wel weet grote honden met een dikke vacht (ze kunnen -25 graden aan) dus over kou hoeft niemand zich zorgen te maken. 
In een kennel heeft hij meer bewegingsvrijheid dan in huis en een hond die veel buiten is is beter bestand tegen slechte invloeden dan een eentje die altijd voor de kachel ligt 
 daarmee ze ik niet dat ik tegen een hond in huis ben, zeker niet! iedereen moet het op zijn eigen manier doen. en het ligt er natuurlijk ook maar net aan wat voor hond je hebt!  "

 :) Leuk dat je intensief met de hond gaat trainen. Wat ga je voor training met de hond doen? IPO programma oid?

honden page profiel AnneAnne

honden foto van Anne

"  :-) Leuk dat je intensief met de hond gaat trainen. Wat ga je voor training met de hond doen? IPO programma oid? "

 haha we beginnen eerst bij het begin ;)

puppycursus, basiscursus + vervolg daarna kijken wat het best bij hem past  en bij ons natuurlijk. daar zijn we nog niet helemaal over uit, maar gelukkig nog alle tijd om daar informatie over in te winnen!

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

"  haha we beginnen eerst bij het begin ;-)
puppycursus, basiscursus + vervolg daarna kijken wat het best bij hem past  en bij ons natuurlijk. daar zijn we nog niet helemaal over uit, maar gelukkig nog alle tijd om daar informatie over in te winnen! "

 Leuk, veel plezier! Duitse herders zijn erg werkwillig.. heb er zelf ook eentje hier thuis

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik heb zelf geen Duitse Herder, maar ik ken er een paar en inderdaad, het zijn wel lawaaimakers en voor mij te zenuwachtig.

Voor mij geen Duitse of Mechelse herder, ik zou er gek van worden.

Ik heb Argentijnse doggen en ik ben gek op het karakter van die honden!  Rustig in huis, zelfstandig, niet zo "en nu baasje? en nu? en nu?" 

Heerlijke knuffels zijn het!

Ik zou dan ook nooit willen dat mijn honden buiten zitten.  Ik wil ze bij me, ik wil ze kunnen knuffelen, ik wil met ze op de zetel TV kijken enz.

 

Eén van mijn Dogo's gaat mee slapen en slaapt in bed tussen ons in, de kleinste, Gioia, een Lagotto Romagnolo slaapt ook bij ons, maar meer aan de voeten.  Dat vind ik juist het leukste aan huisdieren, dat ze bij je zijn en dat je ze kan aaien en knuffelen!

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Ik heb zelf geen Duitse Herder, maar ik ken er een paar en inderdaad, het zijn wel lawaaimakers en voor mij te zenuwachtig.
Voor mij geen Duitse of Mechelse herder, ik zou er gek van worden.
Ik heb Argentijnse doggen en ik ben gek op het karakter van die honden!  Rustig in huis, zelfstandig, niet zo "en nu baasje? en nu? en nu?" 
Heerlijke knuffels zijn het!
Ik zou dan ook nooit willen dat mijn honden buiten zitten.  Ik wil ze bij me, ik wil ze kunnen knuffelen, ik wil met ze op de zetel TV kijken enz.
 
Eén van mijn Dogo's gaat mee slapen en slaapt in bed tussen ons in, de kleinste, Gioia, een Lagotto Romagnolo slaapt ook bij ons, maar meer aan de voeten.  Dat vind ik juist het leukste aan huisdieren, dat ze bij je zijn en dat je ze kan aaien en knuffelen! "

 Het zenuwachtige en lawaaimakerige is denk ik best afhankelijk per herder. Ik heb zelf een duitse herder waar ik overdag enorm veel mee doe, en die is erg rustig. De enige keer dat ze zenuwachtig is is dat ze aan voelt komen dat ik een epileptische aanval krijg ;-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Wij hebben sinds 1 week een duitse herder pup, ook bij ons is het de bedoeling dat hij straks in een kennel/schuur buiten gaat verblijven.

Omdat we hem nu nog erg jong vinden (as. zaterdag 8 weken) is hij nu nog lekker bij ons binnen in de bench. Zodra hij goed gewend is aan ons en aan alleen blijven gaat hij over naar de schuur.

Onze schuur heeft 1 houten wand en de helft van het dak is ook van hout. Daar hebben we isolatiemateriaal en platen voor getimmerd om de kou iets meer buiten te houden. 

Ook hebben we er een kleine verwarming opgehangen voor als het straks echt koud wordt. 

Onze fokker had ook al zijn honden in buitenkennels (totaal 6 allemaal eigen kennel) en die hadden nergens last van! pracht beesten en wat een vacht!!! :O 

Onze schuur heeft gewoon een dichte deur, maar die van hem alleen zon kenneldeur dus altijd in de buitenlucht.

 

Zie dus het probleem niet met herders buiten <img class=" /> 

  "

 



Kwa vacht gaat het vast wel. Maar obi buiten.. Mijn god nee dat zou niet kunnen hier. Obi is veel te aanhankelijk daarvoor. Typje " ik eet mijn snoepstokje niet op zonder jullie". En dat doet hij ook niet... Hem buiten alleen.. Moet er niet aan denken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Het zenuwachtige en lawaaimakerige is denk ik best afhankelijk per herder. Ik heb zelf een duitse herder waar ik overdag enorm veel mee doe, en die is erg rustig. De enige keer dat ze zenuwachtig is is dat ze aan voelt komen dat ik een epileptische aanval krijg ;-) "

 denk ik ook, eigenlijk hoort een goed gefokte duitse herder juist een stabiel karakter te hebben. Wel zijn ze heel gevoelig en belanden vaak in de verkeerde handen en ik denk dat er ook gefokt wordt met honden die niet  zo stabiel en evenwichtig zijn waardoor de pups al een slechte start en voorbeeld hebben.

 

Ik had zelf een wolfsgrauwe duitse herder uit een werklijn, een pittige, ondernemende hond die graag iets samen met de baas deed, maar echt niet nerveus of lawaaierig. Ook de herders van mijn vader waren geen van alle nerveus en blafferig of pieperig.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wij hadden ooit een DH , een zalig beest.  En ook nooit gesjauwel of gepiep. Slimme fijne hond , geen zuiver ras maar toch gezond 12 jaar geworden.

Als ik vergelijk met een collega die Mechelaars kweekt....oei wat zijn me dat pas zenuwachtige honden.

 

moest ik jonger zijn , direct terug een DH pup. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik heb zelf geen Duitse Herder, maar ik ken er een paar en inderdaad, het zijn wel lawaaimakers en voor mij te zenuwachtig.
Voor mij geen Duitse of Mechelse herder, ik zou er gek van worden.
Ik heb Argentijnse doggen en ik ben gek op het karakter van die honden!  Rustig in huis, zelfstandig, niet zo "en nu baasje? en nu? en nu?" 
Heerlijke knuffels zijn het!
Ik zou dan ook nooit willen dat mijn honden buiten zitten.  Ik wil ze bij me, ik wil ze kunnen knuffelen, ik wil met ze op de zetel TV kijken enz.
 
Eén van mijn Dogo's gaat mee slapen en slaapt in bed tussen ons in, de kleinste, Gioia, een Lagotto Romagnolo slaapt ook bij ons, maar meer aan de voeten.  Dat vind ik juist het leukste aan huisdieren, dat ze bij je zijn en dat je ze kan aaien en knuffelen! "

 Er zit wel een groot verschil in een Mechelaar en DH vind ik.

Mechelaars zijn erge neuroten, een Duitser is een stuk rustiger.

 

Ik vergelijk een Mechelaar met een border collie en een DH meer met een schotse collie. Mijn schotse dame, wilt absoluut werken, maar een dagje bank hangen is ook geen probleem.

Met een mechelaar en border, gaat dat echt niet.

Natuurlijk moet je wel zorgen dat ze aan hun trekken komen.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Net als met mensen is geen enkele hond hetzelfde, elke hond heeft zijn eigen karakter. Laika heeft de wel de standaard eigenschappen zoals waaks, wilt werken voor de baas, slim en snel lerend maar ze is ook erg enthousiast, zelfstandig, lief, en kan af en toe behoorlijk haar wil doorduwen. Binnen is ze rustig en buiten is ze dat niet. Zoveel te ruiken en te ontdekken :-)

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Nou ik denk dat je dan al gauw rond de 1000 euro zit. Ik ken een oud duitse herder fokker in belgie die werkelijk de mooiste duitse herders fokt die 1200 euro rekent voor een pup. Ouders zijn getest op alle mogelijke afwijkingen.  "

 



Misschien trap ik nu wat mensen op hun tenen, maar een Oud Duitse Herder is gewoon een langhaar hoor.
Word alleen zo genoemd omdat hij dan wat duurder in de aanschaf is.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

"  

Misschien trap ik nu wat mensen op hun tenen, maar een Oud Duitse Herder is gewoon een langhaar hoor.
Word alleen zo genoemd omdat hij dan wat duurder in de aanschaf is. "

 Nou dat ben ik niet met je eens, je hebt ook kort en half langharige oud duitse herders en het belangrijkste kenmerk is dat een oud duitse herder een rechte rug heeft ipv aflopende rug.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Toen wij nog intensief met de honden sporten, ook Duitse Herders zaten er 3 buiten in de kennel, dat was gewoon hun rust plaats.
Maar niet dag én nacht, overdag liepen ze gewoon los, maar s nachts sliepen ze buiten en daar hadden ze helemaal niks van, omdat er (bijna ) iedere dag iets met hun gedaan werd.
Of trainen, of lekker door de polder wandelen.


Groetjes Didy

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: Labrador
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^