Labrador

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jana (Gast)

Hallo allemaal We zouden thuis graag een labrador aanschaffen. Nu waren we aan het twijfelen, een labrador heeft energie en die moet hij ergens op kwijt kunnen. We willen natuurlijk niet dat hij zich gaat uitleven op ons meubilair. We zouden een labrador willen aanschaffen en er mee naar de hondenschool gaan zodat hij goed getraind is. Maar nu twijfelen we of we een labrador binnen kunnen laten zitten als wij niet thuis zijn overdag.  Zouden we de tuin buiten best afmaken of kunnen we hem ook binnen laten zitten als we niet thuis zijn en hem dan buiten los laten lopen als we terug thuis zijn? We weten dat een labrador een echte gezinshond is dus daarom willen we hem niet buiten zetten, maar we weten ook dat hij veel energie kan hebben. We gaan zeker dagelijks een wandeling met hem maken maar we weten niet goed wat we ermee moeten als we zelf niet thuis zijn. Iemand die ons kan helpen?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Een hond die goed opgevoed is, en geleerd is alleen te blijven kan prima in huis verblijven. 

Dagelijks een wandeling is in mijn ogen voor geen enkele hond voldoende. 

Mijn eerste vragen aan jou zijn. 

Hoe lang moet de hond per week alleen zijn? 

Hoeveel tijd ben je bereid te bestedenaan wandelingen per dag?

 

Ik ben alleen en heb een golden retriever van ruim 6.

Daar wandel ik minimaal 2.5 uur per dag mee. Verdeeld over 2 grote van een uur en 2 kleine van 15-30 minuten. 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe lang zou de hond dan gemiddeld alleen moeten zijn?

En is dat elke werkdag of af en toe?

 

Een labrador kan veel energie hebben, maar als je genoeg met de hond doet zal hij in huis rustig zijn.

Dat betekent wel dat je dagelijks met je hond bezig moet zijn.

Eén keer per dag een wandeling lijkt me dan ook niet genoeg.

Een hondenschool is natuurlijk prima, daar leer je veel.

Maar alles wat je daar leert, moet je thuis verder trainen.

Jana (Gast)

We hebben een tuin van ongeveer 400m² waar de hond elke dag in kan rondlopen en spelen. Daar buitenuit willen we elke dag een wandeling gaan maken van ongeveer een uur. De hond zou overdag ongeveer een 5-tal uurtjes alleen thuis zijn, voor de rest is er altijd iemand thuis en kan de hond dus naar buiten wanneer hij maar wil.

Onze vraag was vooral of hij het dan zou aankunnen om 5 uur alleen binnen te zitten zonder vernielingen aan te brengen. We hebben een natuurlijke omheining aan onze tuin in de vorm van een haag maar hij zou aan de onderkant in bepaalde stukjes kunnen ontsnappen. Natuurlijk wordt hem aangeleerd dat hij daar niet door mag maar als we hem overdag buiten moeten laten zitten, gaan we dit voor alle zekerheid toch afmaken. 

Als wij zelf thuis zijn, kunnen we erop toezien dat hij niet wegloopt maar als we niet thuis zijn (die 5-tal uurtjes per dag) zou hij alleen binnen of buiten zitten. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

5 uurtjes alleen binnen per dag (mits goed aangeleerd ) kan prima, zolang de hond daarnaast genoeg uitdaging krijgt. 

Met een grote tuin en een uur wandelen per dag red je dat niet. 

Wij wandelen per dag minimaal 2 uur per dag en doen daarnaast nog verschillende sporten met haar. 

Maar ook dit verschilt per hond. Alleen denk ik dat geen enkele labrador voldoende heeft aan een uurtje wandelen per dag. 

 

Bedenk je ook dat een pup niet direct 5 uur alleen kan zijn, dit zal opgebouwd moeten worden

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Ik vind 1x uurtje per dag ook weinig.
Mag ze dan ook haar behoefte in de tuin doen? Want dan zul je vaker moeten wandelen.
Ik zou dan eerder 3x een half uur gaan wandelen en dan nog een klein rondje voor de nacht.

Een hond kan verder prima 5 uur alleen thuis zijn als je dit hebt aangeleerd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Waarom maak je geen goede ren in de tuin van 3x 4 meter, zet die goed af.......genoeg speelgoed en verantwoord, ook een verantwoord bot erin en je hond zit veilig daar, maak de ren zo dat tie naast het huis staat en je van binnen in de ren kan kijken, vanuit huis......wel leren om daar te verblijven, niet gelijk vijf uurtjes daar in doen, begin met een minuut of tien...zet er een bankje in zodat je ook bij de hond in de ren kan zitten, en langzaam uitbreiden naar het alleen zijn.....dan hoef je niet de hele tuin af te zetten, ben je zelf thuis dan kan je hond vrij rondlopen in de hele tuin.......

honden page profiel ..

honden foto van .

Hier een labrador x beagle kruising in huis. Ze is een herplaatser. Beagles staan bekend als echte slopers. 

Bij haar vorige baasje heeft ze wel dingen gesloopt omdat er te weinig met haar gedaan werd. Bij ons heeft ze in de ruim 1,5 jaar dat ze hier is vrijwel niks gesloopt. 1 mandje van zichzelf maar dit kwam door schijnzwangerschap. 

Nu deze lente/zomer periode doen we 2 grote rondes per dag met haar waar ze veel los kan en veel mag snuffelen, ruiken, graven en stoeien met andere honden. Ook doe ik sindskort met haar steppen. Verder gaat ze er nog 2 keer een kort rondje uit om te plassen/poepen. 

 

Ik geloof echt dat dit te trainen valt en dat genoeg aandacht/beweging en dingen samen doen met de hond heel belangrijk hier bij is. Puk is ook wel eens 5 uur alleen en dat gaat super. 

honden page profiel DD

honden foto van D

Mijn moeder deed het ook op die manier met haar hond (labrador X friese stabij); 1 grote wandeling op een dag (soms ook niet) en de hond mocht zichzelf vermaken. Mijn moeder is wel de hele dag thuis en een bezige bij die in de zomer aan het tuinieren en dergelijke is, en waar mijn moeder is, is de hond. Maar door het weinige wandelen vermaakte de hond wel zichzelf; eten van kleding/papier/speelgoed, graven in de tuin. Nu mijn ouders een tweede hond hebben, vermaken ze zich samen door door de tuin te racen waardoor het op sommige plekken nu meer een modderpoel is omdat ze het gras stuk gerend hebben.

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Hier een labrador van inmiddels bijna anderhalf. 

Kan hij 5 uur alleen thuis blijven? Ja hoor! Tevens is bij mij de max ook 5 uur, blijf ik langer weg, regel ik dat iemand hem uitlaat. 

 

Wanneer wij weg zijn en s nachts ligt Willem bij ons in de gang, dit mede ivm de kat. Bijkomend voordeel, hij kan er niks slopen.. 

Verder wanneer ik eventjes weg ben, bijv kids naar school brengen oid laat ik Willem wel in de woonkamer, dit gaat prima! 

Willem is gelukkig ook geen sloper! 

 

 

Verder ben ik het wel met de rest eens, een hond, en zeker een labrador, heeft niet genoeg aan een uurtje wandelen per dag. Hoe groot een tuin ook is, een hond (in ieder geval verreweg de meeste) spelen niet alleen! 

Dus ook al heb je een tuin van 400 m2 en je zet hem geheel af, de hond zal meest van de tijd gewoon slapen wanneer er niks met hem gedaan wordt.

 

 

 

 

 

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Wat leuk dat je een lab wilt aanschaffen! Je hebt al vele goede tips gekregen zie ik..

Zolang je genoeg met de hond doet kunnen ze gewoon rustig in huis zitten. Maar vooral de 1e levensjaren zijn ze wel erg actief en energiek. Geef ze genoeg te doen, mentaal ook. 

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

Onze labrador is eentje uit de showlijn. Ik heb op internet gelezen en is me ook nog gezegd door de fokkers dat de showlijn rustiger is dan de werklijn. Deze laatste zijn ook groter.

 

Wat ook gezegd wordt en dat wisten wij niet, dat de bruin de moeilijkste zijn. Ze heeft haar karakter en als ze iets wil zal ze dat ook willen bereiken, op haar manier. 

 

Slopen heeft ze nooit gedaan en stelen doet ze ook niet. Mijn man zijn jas hangt over een stoel in de living. In de zak steken haar beloningssnoepjes voor onderweg. Ze heeft er nog nooit geen uit gestolen.

 

Lenka heeft een tuin van bijna 1000 M2 dus echt best groot. Ze kan hier van harte lust spelen, snuffelen, droge takken stelen om kapot te trekken. Spelen doet ze niet alleen, ze heeft ons nodig en maakt ook duidelijk wanneer ze wil spelen. En dit is echt veel. Toch is niet voldoende. Ze heeft wel degelijk haar 3 x daagse wandeling nodig. andere geuren opsnuiven want ze gaat echt haar neus achterna

 

Ze doet ook enkel een plasje in de tuin. Poepje is niet in haar tuin. Ik denk dat ze het vies vindt.

Als het slecht weer is harde regen, ijzel, sneeuw, is de wandeling 2 x per dag maar dan doen we denkspelletjes of verstoppen we stukjes wortel in het ganse huis. Wortel omdat we haar gewicht op peil willen houden.

 

Maar ze zijn zo lief, zo aanhankelijk hebben zo een grote will to please. 

 

Succes met de zoektocht naar een goede fokker.

 

 

 

Volgende forumvraag: Allereerste pup, welk ras?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^