Lucky heeft pech..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Hallo!

Eindelijk kregen mijn vriend (Domenique) en ik een nieuw huisje toegewezen. Top! Want naast dat wij meer ruimte kregen, mogen wij nu ook huisdieren houden. Gelukkiger konden wij niet zijn, want na allebei met honden opgegroeid te zijn, willen wij niets liever als weer een hondenvriendje in huis. En toen begon onze zoektocht. Ik ben eigenlijk vooral gaan zoeken op internet. Marktplaats, sites van asielen, verhuisdieren. Soort en afkomst waren voor mij niet belangrijk. Wat voor ons belangrijk was, is dat de hond lief is. Ook voor andere honden en kinderen. Dit omdat Domenique nog jonge broertjes heeft en die natuurlijk ook nog gewoon over de vloer moeten kunnen komen. Op een dag waren mijn ouders bij ons thuis en zaten we met zijn allen eens rond te kijken. En daar was Lucky.

Lucky was al in Nederland en werd opgevangen bij een gastgezin. Wij zagen hem en waren op slag verliefd. Na het lezen van de beschrijving klonk hij als het perfecte hondje voor ons en dus stuurde wij een mail. Die zelfde avond had ik al mail terug. De volgende dag mocht ik opbellen. Dit heb ik dus gedaan en had een onwijs leuk gesprek met de vrouw die de adoptie regelde en waar Lucky momenteel was opgevangen. Ze vertelde mij dat ze Lucky een erg speciaal hondje vond. Ze had geen idee wat voor mixje het is, maar hij was in ieder geval onwijs mooi. Hij moet even de kat uit de boom kijken, maar daarna is alles leuk! We spraken een dag af dat wij naar Lucky mochten komen kijken en vol spanning telden we de dagen af. De dag zelf reden wij naar het gastgezin toe. We hadden lekker kaasjes meegenomen om hem een beetje te kunnen paaien. We wisten niet zo goed wat we moesten verwachten en hoe spannend Lucky ons zou vinden. Eenmaal daar begon Lucky wat te brommen toen we binnen kwamen, maar voor ik mijn jas uit had kwam hij al snuffelen en een eerste voorzichtige aai halen. Opslag waren al onze zorgen als sneeuw voor de zon verdwenen. Begrijp mij niet verkeerd, we weten waar we aan beginnen en weten dat wij heel veel tijd en geduld in Lucky moeten stoppen. Maar wij zijn zeker bereid dit te doen en hebben er alle vertrouwen in dat het met Lucky goed gaat komen. Na een tijdje geknuffeld te hebben, mochten wij nog lekker een stukje met hem gaan wandelen. We hebben het onwijs leuk gehad en de mevrouw van het gastgezin was ook erg aardig. We hebben afgesproken dat wij Lucky zondag 28 februari op mogen halen. Voor die tijd gaat het gastgezin hem voor de zekerheid nog een keer laten checken bij de dierenarts. Ook neemt ze Lucky nog mee op pad met het openbaar vervoer naar de stad. En Lucky krijgt nog zijn eerste ervaringen met het lopen naast de fiets. Dit laatste is onderhand gebeurd en is super goed gegaan. Morgen gaat hij met de trein naar de stad en hij is ook geheel gezond verklaard door de dierenarts. Wij kunnen niet wachten tot wij hem zondag heerlijk mee naar huis kunnen nemen.

Nu ben ik eigenlijk alleen nog op zoek naar mensen die ook ervaring hebben met het adopteren van een buitenlands hondje. Ik zou het heel erg leuk vinden om jullie ervaringen te lezen en misschien wat goede tips van jullie te ontvangen!

Groetjes,

Melissa

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Hier een Spaanse dame in huis.

 

Mijn verhaal is bijna gelijk als wat jezelf hier neer hebt gezet toen ik op zoek was naar een nieuw maatje.

 

Waar komt je hondje vandaan? Hoe oud is ze? Heb je een foto?

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ah je titel zegt het al, het hondje komt uit Roemenië!  

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Op mijn profielfoto zie je de eerste ontmoeting tussen mijn vriend en Lucky. Hij komt inderdaad uit Roemenië en is 8 maanden oud. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat fijn dat Lucky in jullie leven komt. Hoe lang was hij in het gastgezin? Weet je iets over zijn achtergrond in Roemenie?

 

 

Wij hebben Jenna uit Polen, ze is onze tweede herplaatser uit een pools asiel, de eerste was Lola die anderhalf jaar geleden is overleden.

Je leert enorm veel van zulke honden vind ik, omdat je je wel MOET verdiepen in hondentaal, communicatie, geduld, inzicht hebben. Wat je natuurlijk altijd wel moet maar speciaal met zulke hondjes kan je niet forceren. Je moet wel in hun eigen tempo gaan. Lola bijvoorbeeld communiceerde goed, maar ik moest het wel leren herkennen, je kon niet bij haar in de buurt komen want dan gromde ze (wat in hondentaal betekend ik wil jou niet te dicht bij me hebben), ze viel uit bij haar etensbak (ik vertrouw je niet). Buiten sprong ze tegen mijn enkels op (ik vind dit te spannend en wil terug naar huis), liet zich soms voor dood neervallen (ik kan niet meer, dit is me veel te spannend) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik moest me dus wel aanpassen en zo heb ik veel kunnen leren van haar, geen moment spijt gehad, alleen dat ik haar veel eerder in huis had moeten halen. Op het laatst hadden we zo'n goede band dat een blik in de ogen al genoeg was om te begrijpen wat ze bedoelde.

 

Ik kan je als tip geven dat je ervan uit moet gaan dat Lucky eerst weer een flink stuk (zelf) vertrouwen kwijt zou kunnen zijn, ten slotte is het voor hem weer eerst een herplaatsing (zijn hoeveelste?) wat grote impact in zijn leven zou kunnen hebben. Ga er dan ook niet van uit dat de dingen die hij in het gastgezin kon automatisch bij jou ook kan. Een hond leert situatiegebonden.

 

Wij kregen als tips van de stichting mee

 

 

de hond rustig laten wennen aan zijn nieuwe huis, bewoners, en omgeving

nog geen bezoek ontvangen of op bezoek gaan de eerste tijd

wandelingen nog kort en saai houden eerst

de eerste weken zeker nog aan de lijn houden

houding en stem altijd rustig naar de hond toe

de hond moet rustig kunnen eten en slapen zonder storingen

niet naar de hond toelopen, maar de hond naar jou toe laten lopen.

 

 

 

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Lucky zit nu 5 weken bij het gastgezin. Toen wij er gingen kijken was hij daar 3 weken. Hij is nooit eerder geplaatst geweest, maar leefde op straat. Ik heb zelf vaak met bange honden gewerkt tijdens cursussen, dus ik ben zeker bereid hem alle ruimte en geduld te geven. Ik heb geen verwachtingen van Lucky als hij hier komt. Ik kijk het lekker aan en alles komt wel op z'n tijd. Het is alleen wel leuk om die dingen te horen te krijgen van het opvang gezin. Hoe ze in relatief zo'n korte tijd al zo veel met hem kunnen doen. Hij straalde toen al uit dat hij echt wel dingen wil ontdekken en leren. Ik ben me er zeker van bewust dat wij hem uit zijn nu vertrouwde omgeving weghalen en dat alles dus weer vanaf het begin opgebouwd moet worden. Ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen!

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Hier nog wat foto's van onze eerste kennismaking met onze lieve Lucky!

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Allereerst gefeliciteerd met Lucky.......wat een leukerd !!!!

Mooi te zien op de foto's hoe hij al naar jullie kijkt  .....beetje schuw maar wel nieuwsgierig.

 

Zelf heb ik sinds dik 2 jaar 2 Spaanse zwerf hondjes.

Zebee is in april 3 jaar bij ons. Van begin af aan een vrolijke spontane hond. Sinds een jaar heeft ze angsten ontwikkeld voor de maan, wolken, luchtballonnen....alles wat uit de lucht komt. Maar een enorm speelse actieve en vooral lieve hond. Het iets leren ging vanzelf.......ze wil het gewoon goed doen.

Ons Zabaa is in juli 3 jaar bij ons. Ze was zwaar getraumatiseerd toen ze hier kwam. Advies van een gedrags therapeut was inslapen omdat ze nooit goed kon worden. Na een heel moeilijk jaar en veel liefde en geduld heb ik nu een enorm lief hondje wat heel spontaan is en alles leuk vindt. Ze luisterd heel goed omdat ze niks fout wil doen. De moeite en het verdriet hebben zich geloond.

Heb altijd puppy's gehad die bij ons oud werden. Dit zijn mijn eerste adoptie honden. Ik zou niet meer anders willen. De dankbaarheid en genegenheid van deze hondjes is heel anders en heel mooi.

Wens je heel veel mooie jaren met Lucky. Met vooral liefde en geduld worden deze hondjes top hondjes die enorm dankbaar zijn en dat ook uitten.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Hartelijk gefeliciteerd met je hondje

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Het is een heel leuke hond zo op de foto's te zien.

 

Het lijkt me ook dat het echt wel goed komt als ik het zo lees

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Het aantal nachtjes die op de kalender al druk worden afgeteld, worden steeds minder. Nog maar 2! We hebben er zo veel zin in en zullen jullie ook zeker op de hoogte houden van ons mooie avontuur!

 

Kreeg nog een berichtje dat Lucky zoals de meeste puberhondjes graag op dingen kauwt. Vandaag dus maar een lekker bot aangeschaft waar het huis nu al naar stinkt haha! Vandaag gaat hij mee in de trein naar Utrecht. We zijn heel benieuwd hoe hij dat gaat doen.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik heb Faro een Spanjaard die met 8 jaar voor het eerst een baasje kreeg.

Ik heb niks vermeden, heb alles gedaan (tot op zekere hoogte) ik heb hem niet als porselein behandeld, wel begeleid bij zijn angsten, dat is wat anders dan toegeven aan zijn angsten.

Bij mij mocht er wel visite komen, alleen die mochten niet meteen naar hem toe gaan. Hoe meer hoe beter!

Ik ben lekker op pad gegaan, bang zijn mocht, meer zeer bang niet, ik denk er dus wat anders over dan de meeste hier.

Ik vind ook, kijk naar je hond, wat kan hij aan, vind hij iets eng, niet erg, maar is hij in paniek, wel erg.

begeleiden, niet betuttelen.

Faro is nu een enorme stabiele hond, nergens bang meer voor, helpt zelfs kleine honden met hun angsten.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Veel geluk met Lucky!

Knuffels van mij en de spaanse meiden!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Het hangt van de hond af ja hoe hij zal reageren, in mijn naiviteit wilde ik gaan compenseren wat altijd gemist was, knuffels, lange wandelingen, aandacht e.d. maar daar was geen denken aan bleek in de praktijk, daarom kijk naar wat de hond aankan (waar je dan natuurlijk wel enig inzicht in moet hebben en een hond die zich goed kan uiten, wat Lola wel kon en Jenna niet in het begin, die begon pas na maanden met mij te communiceren en te laten zien hoe ze zih voelde, hoewel ze geen bang hondje leek maar zich anders uitte: bijv. met diarree elke keer als we een bepaalde weg namen).

Het schaadt in elk geval nooit om de hond rustig eerst te laten wennen en goed naar de hond zelf te kijken.

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

" Ik heb Faro een Spanjaard die met 8 jaar voor het eerst een baasje kreeg.
Ik heb niks vermeden, heb alles gedaan (tot op zekere hoogte) ik heb hem niet als porselein behandeld, wel begeleid bij zijn angsten, dat is wat anders dan toegeven aan zijn angsten.
Bij mij mocht er wel visite komen, alleen die mochten niet meteen naar hem toe gaan. Hoe meer hoe beter!
Ik ben lekker op pad gegaan, bang zijn mocht, meer zeer bang niet, ik denk er dus wat anders over dan de meeste hier.
Ik vind ook, kijk naar je hond, wat kan hij aan, vind hij iets eng, niet erg, maar is hij in paniek, wel erg.
begeleiden, niet betuttelen.
Faro is nu een enorme stabiele hond, nergens bang meer voor, helpt zelfs kleine honden met hun angsten. "

 ik heb zelf ook besloten dat er wel visite mag komen, maar niet te veel in 1 keer en inderdaad lucky lekker met rust laten tot hij zelf komt kijken. Ik ben ook niet van het honden betuttelen, maar zeker wel luisteren naar wat de hond zelf aan geeft. Met betuttelen ben ik altijd bang dat ik het probleem groter maak omdat je hem bij wijze beloond voor zijn gedrag. Het wordt dus heel erg kijken naar wat Lucky zelf aan geeft en heel veel positiviteit uitstralen naar hem. Ik geloof juist dat als je een hond op een positieve manier motiveert je vaak meer bereikt als dat je de enge situaties maar uit de weg gaat. Natuurlijk komt dit allemaal wel op z'n tijd. Laat hem eerst maar eens even rustig wennen aan ons en dan komt de rest wel 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

mooi , je ziet het vanzelf, en hoe langer hij bij jullie is, hoe beter je het gaat zien.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

betuttelen nee dat is niet aan de orde hoor, het gaat om inzicht,

 

 en waarom zou je je hond niet rustig laten wennen eerst, wat is een paar dagen/weken op een heel leven, ik zie daar persoonlijk alleen maar voordelen in.

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

" betuttelen nee dat is niet aan de orde hoor, het gaat om inzicht,
 
 en waarom zou je je hond niet rustig laten wennen eerst, wat is een paar dagen/weken op een heel leven, ik zie daar persoonlijk alleen maar voordelen in. "

 daarom schreef ik ook: alles op z'n tijd

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor ! 3 doggies

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Aww wat lief!

Onze Abby komt uit Turkije, en Cantor uit Fuerteventura!

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Onze lieve Lucky is sinds gisteren ochtend bij ons thuis, dus ik dacht ik zal mijn update even met jullie delen. Nou rond half 11 kwamen wij aan bij zijn gastgezin. We werden vrolijk begroet door Lucky en na de laatste dingetjes doorgesproken te hebben, mochten wij hem meenemen. Voordat we de auto ingingen mocht hij nog even een plas doen op het veld. Toen ik eenmaal de deur van de auto open deed sprong hij er meteen in. Ik ben lekker bij hem op de achterbank gaan zitten en het hele uur naar huis heeft hij lekker naar buiten gekeken.

Uit de auto heb ik hem nog even meegenomen naar het veldje bij ons achter, waar hij keurig nog heeft gepoept. Eenmaal bij huis aangekomen was de nieuwe omgeving wel een beetje spannend. Maar ach Lucky is een hele stoere hond dus na alles even grondig geïnspecteerd te hebben, was het allemaal goed.

Helaas kregen wij nog te horen dat Lucky toch niet zo gewend was aan de bench als wij dachten. Hij had altijd met een andere hond in de bench gezeten en was er niet van gediend om hier alleen in te gaan. Ook had het gastgezin hem er vaak in moeten tillen, wat best lastig wordt als je hond nog aan je moet wennen. Lucky wilde dus ook absoluut helemaal niks van de bench weten. Op dat moment hebben wij besloten dat hij zijn bot alleen in zijn bench mocht hebben. Deze is hij erg gek op dus op deze manier ging hij er toch al vrij snel in kijken. Ook kwamen wij al snel achter zijn streken. Hij springt overal op! Met zijn voorpoten op het aanrecht, op de bank, op bed, met zijn voorpoten in het raamkozijn! Maar na hem een paar keer een standje gegeven te hebben, ging dit al weer veel beter!

Bij het gastgezin sliep Lucky dus iedere nacht in de bench bij een andere hond. Maarja, bij ons wou hij niet in zijn bench. Eigenlijk hadden wij dus besloten om zijn kussen lekker bij ons op de kamer te leggen. Maar toen wij 's avonds film zaten te kijken, lag hij toch wel erg lekker in zijn bench. Ik heb zijn deurtje toen even dicht gedaan. Hier was Lucky het absoluut niet mee eens. Gelijk begon hij te loeien en door de bench te draaien. Na hem een minuut of 5 genegeerd te hebben gaf hij het op en ging rustig liggen. Gelijk volop beloond en toen ik dit een paar uur later herhaalde, ging hij al gelijk liggen zonder gepiep. Om 12 uur hebben we zijn laatste ronde gelopen, daarna heb ik hem zijn bench ingelokt en zijn wij naar de slaapkamer gegaan. Toen ik na 10 minuten ging kijken lag hij heerlijk te slapen. Vannochtend om half 9 had ik zelf de wekker gezet. Lucky was nog steeds stil en had de hele nacht geen kick gegeven.

Gelijk lekker met hem gaan wandelen. Alles en iedereen is leuk en interessant. We hebben absoluut geen hondje dat met zijn staart tussen zijn poten loopt. Ook doet hij al heerlijk met ons spelen. Springen en rennen in de tuin vind hij het leukste wat er is!

We zijn enorm verrast door zijn leergierigheid. Hij wilt het zo graag goed doen voor je. Daarnaast is hij ook vreselijk slim. Na 2x 'nee' weet hij al heel goed dat hij iets niet mag. Het enige waar hij nog een beetje moeite mee heeft is het plassen. Dit doet hij eigenlijk wanneer het hem uit komt. Het kan best zijn dat hij net een half uur gewandeld heeft en bij binnenkomst gelijk gaat plassen, terwijl hij het de volgende keer wel weer netjes buiten doet. Dit gaan we dus lekker oefenen.

Nu is het weer tijd voor zijn ronde! Dankjewel nog voor alle leuke reacties, dat doet mij enorm goed! Tot de volgende update!

Knuffels van Melissa & Lucky

 

honden page profiel annekeanneke 3 doggies

honden foto van anneke

Wat een mooie foto's en wat een lief koppie heeft Lucky. Heel veel geluk met hem. Prachtig verhaal.....

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Wij (Blue, Nala, Babe en Ellie) wensen Lucky een hele fijne tijd toe!

En ik wens jou een leuke, lieve hond toe (maar anderen bestaan niet, dus dit kan niet mis gaan)!

Succes samen!

(Hier ook een Belgische asielhond en een Spaanse prinses)

honden page profiel Tanja, Tommie&NikkiTanja, Tommie&Nikki 3 doggies

honden foto van Tanja, Tommie&Nikki

Gefeliciteerd met jullie hond Lucky en fijn dat het zo goed gaat.  Hier ook een Roemeens hondje.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Gefeliciteerd veel geluk ermee

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Misschien kan je de bench nog iets aantrekkelijker maken door er een holletje van te maken. Door er een kleed ofzo overheen te leggen en alleen de voorkant open te houden. 

 

 

Sommige honden vinden een  bench gewoon echt niet leuk,  hoe je het ook probeert. 

Moh slaapt in de nacht ook in haar bench en heeft daar echt geen problemen mee. Maar overdag hoef ik haar daar echt niet in te stoppen als ik even weg ga. Toen ik haar net had was dat al snel duidelijk, ik moest haar er dan echt in zetten en ze begon gelijk te piepen. Daarna heb ik haar dus los gelaten als ze alleen thuis moet blijven. Want als ze de bench vervelend vind en ik ga dan ook nog het huis uit dan is het alleen zijn ook niet leuk natuurlijk. 

Kijk gewoon goed naar je hond, merk je dat hij het echt niet Leuk vind dan zou ik de hond ook echt niet dwingen en eerder kiezen voor de keuken ofzo. Het kan ook echt zeer gevaarlijk zijn als de hond uit de bench probeert te komen als hij alleen thuis zit. Denk aan: kop vast tussen deurtje, poten die vast komen te zitten, bek die aan gort gebeten wordt... 

 

Met andere woorden: bench is goed, mits de hond het ook goed vind.

 

Verder vergeet ik bijna te zeggen dat hij echt heel leuk is! En het ook echt al super goed doet! 

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Zo....de up date klinkt heel erg leuk !!!!!

Lucky heeft eindelijk zijn gouden mand gevonden

 

Als ik Lucky's gezicht en ogen zie moet ik altijd aan een zwarte pieten gezicht denken     die lichte randen rond zijn ogen.

 

Ja, en klopt, de benche kun je het beste gezellig maken zodat hij een knus plekje heeft wat echt van hem is. De dames hier vinden hun benche echt hun plekje met allemaal hun spulletjes en een lekker kussen.

 

Wens Lucky en jullie veel gelukkige en ondeugende jaren samen !!!!

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Lucky heeft er normaal ook een kussen in maar daar had hij op geplast toen ik hem de eerste keer dicht deed. De angst van de bench is al helemaal over. Hij ligt er nu heel veel in en sleept al zn speeltjes naar binnen. Hij gaat er ook al zelf in liggen als hij even een dutje gaat doen. Was dus toch even een kwestie van doorzetten. Hij snapt zelfs al dat als ik 'bench' zeg hij er in moet gaan! Echt heel trots op mijn slimme lieve hond!

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

" Lucky heeft er normaal ook een kussen in maar daar had hij op geplast toen ik hem de eerste keer dicht deed. De angst van de bench is al helemaal over. Hij ligt er nu heel veel in en sleept al zn speeltjes naar binnen. Hij gaat er ook al zelf in liggen als hij even een dutje gaat doen. Was dus toch even een kwestie van doorzetten. Hij snapt zelfs al dat als ik 'bench' zeg hij er in moet gaan! Echt heel trots op mijn slimme lieve hond! "

 

  Een compliment voor Lucky......en dat al op zo'n korte tijd !!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hij lijkt me een heel slim hondje.

 

Die rand om zijn ogen zit daar wel haar of is het kaal (ik ben altijd bang voor een demodex explosie na een periode van stress dat had Jenna ineens en haar ogen leken toen wel wat op die van Lucky, vandaar......)

 

Als hij inmiddels al gewend is aan de bench zal hij niet meer plassen daarin, het is een goed idee om er een gezellig holletje van te maken.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Veel geluk, Lucky en Melissa!

Knuffel van mij en de Spaanse meiden xxx

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Welke kruising?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^