Welke kruising?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Wij willen erg graag naar zweden verhuizen. Nu hebben wij al een pup van bijna een jaar en 2 katten. Wij gaan op een behoorlijk land wonen, waar wij 2 waakhonden willen hebben. Nu kan ik vrij weinig vinden over rassen in zweden. Wij dachten aan een husky. Maar die staan bekend om weinig blaffen.  De bedoeling is dat alle honden binnen slapen, maar overdag buiten zijn. Niet in een kennel, maar los en uiteraard hun dagelijks lopen. Nu dachten wij aan een duitse herder met husky. Iemand ervaringen of tips? We hebben nu een teefje, word binnen een paar maanden geholpen. Kunnen er 2 reuen bij? Er komen ook paarden op ons land te staan, maar wel met de juiste omheining in de piste en weiland uiteraard. We gaan ze wel in zweden halen, niet vanuit nederland ivm de reis en de wet van 5 of meer dieren word gezien als handel.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Een Duitse herder kruisen met husky?
Ik weet niet of je specifiek die kruising kunt vinden ergens.. Misschien zit er wel een leuke hond die aan jullie eisen voldoet in het asiel?

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik denk dat 2 reuen bij een teef geen probleem moet zijn. Zeker als ze gesteriliseerd is zie ik geen probleem. Het zal aan de honden zelf liggen hoe ze er uiteindelijk op reageren.

 

Herders zijn hele goede waakhonden. Over husky's weet ik weinig dus daar kan ik niet over oordelen. Je zou bijvoorbeeld ook nog een rottweiler kunnen overwegen, die zijn ook goed in het waken. Ik ben niet iemand die honden op ras al keurt of ze wel of niet bij elkaar kunnen. Ik ben van mening dat het aan de honden zelf ligt en niet ras gebonden is. 

 

Als je in zweden niks kan vinden zou je misschien kunnen overwegen om (als je al in zweden woont) de honden vanuit nederland over te laten komen vanuit een nederlandse fokker. Je zit dan wel met de reis waar je tegenop ziet. Dat zal een nadeel zijn. 

Blijkbaar leer ik hier nu dat je niet met meer dan 5 dieren mag emigreren vanuit nederland. Door ze pas over te laten komen vanaf de fokker als je er woont omzeil je die regel hiermee denk ik. 

 

En wauw.. Ik moet dit even zeggen: Wat een grote stap maar wat onwijs gaaf om naar Zweden te verhuizen!! Ik ben serieus een beetje jaloers.. Heel erg veel geluk in Zweden met elkaar en alle dieren 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Een Duitse herder kruisen met husky?
Ik weet niet of je specifiek die kruising kunt vinden ergens.. Misschien zit er wel een leuke hond die aan jullie eisen voldoet in het asiel? "

 

Ohhhh... Ik dacht dat hij 2 reuen wilde een ras husky en een ras herder.. 

Oeps! Verkeerd gelezen! 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  

Ohhhh... Ik dacht dat hij 2 reuen wilde een ras husky en een ras herder.. 

Oeps! Verkeerd gelezen!  "

 



Oohhh ik kan het ook helemaal verkeerd opgevat hebben hoor!! Maar door het woord 'kruising' dacht ik dat hij zocht naar een kruising tussen die twee rassen.... O-)

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ik zou dan gaan voor een leuk Zweeds/Scandinavisch ras, dan weet je zeker dat je goed zit (aangezien deze rassen gewend zijn om in zo'n land te fungeren).

 

De Deens-Zweedse boerderijhond lijkt me perfect voor jullie (Dansk-Svensk Gårdshund); een waker die lekker over het erf kan scharrelen en ook wel echt een leuke familiehond is.

Een Svensk lapphund (Zweedse lappenhond) og Jämthund is ook leuk op de boerderij/als je landelijk woont, maar daar zit wel wat meer jachtinstinct in, dus daar moet je wel iets mee doen (vind ik persoonlijk ).

 

Om echt op zoek te gaan naar een kruising zou ik persoonlijk niet doen; je weet namelijk nooit welke karaktertrekken van welk ras overgenomen worden en vaak worden kruisingen ook niet bewust gefokt, dus dan moet je net maar mazzel hebben om iets te vinden waar je naar op zoek bent.

Ik zou het houden op een rashond, waarvan het karakter een stuk duidelijker is en veel meer vaststaat; dan weet je wat je krijgt 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

" Een Svensk lapphund (Zweedse lappenhond) og Jämthund "

 Zooooo, ik zit meteen in de Scandinavische 'mode': 'og' is 'en' in het Nederlands 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

De broholmer is een waakhond die daar volgens mij vaker voor komt. Een Deens ras.

Anoniem (Gast)

Wij willen niet voor een asielhond gaan, wij willen ze echt vanaf pups opvoeden. En we willen ze ook uit zweden. Inderdaad vanwege de reis, maar ook mogen ze dan pas met 14 weken naar zweden komen en zijn ze hrt klimaat in nederland al gewend. Ookal verschilt het niet heel veel in bijvoorbeeld zomermaanden, het zit niet in het bloed. 

Daarnaast willen we wel een stoere waakhond haha. Een herder/husky achtige. We wouden eerst wolfshonden, maar die blaffen bijna niet. Duitse herder komt wel voor in zweden, zijn geweldige wakers. Maar ik heb nou eenmaal wat met kruisingen haha. Is het wel verstandig om 2 broertjes te doen? Of beter uit 2 nestjes?

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Ik snap je niet zo goed TS, want wat wil je nu?

 

Je wil een hond die instaat is om een belangrijke functie uit te oefenen, maar dat moet dan wel een kruising zijn?

 

Denk dat je heel goed moet nadenken of hetgeen je wil wel zo'n goed idee is.... Kruising herder husky, zal je geen enkele zekerheid geven, dat de hond instaat zal zijn die functie uit te oefenen. Persoonlijk verwacht ik dat een dergelijke kruising nooit zijn functie zo goed zal kunnen uitvoeren als een volbloed werklijn Rottweiler of Mechelse herder! Je zwakt namelijk de werk eigenschappen van de herder enorm af met het kruisen. 

 

Dat je kruisingen leuk vind, tja.... Als huishond wellicht, maar zodra je over werkhonden gaat praten, die een functie moeten uitvoeren is dat toch wel een heel ander verhaal. Er zijn zeker kruisingen die gedaan worden op werkgebied, maar dat zijn kruisingen die met bepaalde gedachte gemaakt worden, om bepaalde eigenschappen te versterken of aan te vullen, een herder x husky valt daar niet onder.....!

 

 

 

 

Anoniem (Gast)

Ik zeg niet dat ik die ga kopen. Is een voorbeeld. En werkhond is misschien wel een groot hond. Aangezien buren wel een paar km verderop wonen, geloof ik niet dat er veel mensen zouden lopen. Is meer dat er wel een paar blaffen uitkomen áls er iemand bij het hek staat. Vandaar dat ik wel denk dat een kruising ook voldoende kan zijn. Denk dat ik een paar weken voor vertrek fokkers ga zoeken. Iemand nog tips voor de honden zelf? Zoals moet ik ze castreren, uit 1 of 2 nesten halen etc?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dan zou elke hond wel kunnen, maakt niet uit welk ras of kruising.

Ik heb 2 totaal verschillende honden, maar allebei helemaal niet waaks van oorsprong.

Toch blaffen ze heus wel als er iemand bij het hek staat, er komt nooit iemand ongemerkt binnen.

Dat zal vrijwel elke hond doen.

Maar eenmaal binnen, dan begroeten mijn honden iedereen als een vriend.

Als dat je enige eis is, dat ze blaffen als er iemand bij het hek staat, dan kun je elke hond nemen die kan blaffen.

 

Castreren is een persoonlijke keuze.

Uit één nest wordt vaak afgeraden, maar gaat ook wel eens goed bij mensen die dit wel doen.

Anoniem (Gast)

De teef die we nu hebben blaft niet. Is het ook niet het ras voor. Nouja, sinds ze echt puber is (loopsheid) zijn er 4 waakblafjes afgekomen, 1 keer tegen de buurhond uit het raam en 3 keer naar een beeld buiten in het donker. Zouden jullie dan wel iets in de richting van herder aanraden? Ik dacht aan een mechelse, maar vanwege de kou misschien toch duitse? Of maakt dat niet veel uit? Denk dat we toch niet voor een husky achtige gaan, juist vanwege het blaffen.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hahaha, dan schiet me net iets te binnen. Wist je dat ze op boerderijen vaak ganzen gebruiken als wakers omdat ze zoveel herrie maken als er iemand je terrein op komt?

Anoniem (Gast)

Dan mag ik elke dag een lading ganzen halen met onze vogelliefhebber hahaha

honden page profiel ..

honden foto van .

" Hahaha, dan schiet me net iets te binnen. Wist je dat ze op boerderijen vaak ganzen gebruiken als wakers omdat ze zoveel herrie maken als er iemand je terrein op komt? "

 

Hahaha dit wilde ik al eerder typen als grapje maar ik denk laat maar zitten.. Ben ik weer zn gek die dat zegt (niet dat jij nu een gek bent!!). Als ik het zeg geloven sommige mensen me gewoon niet 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik zou zelf meer voor een herder gaan ja. Of je beter een duitse of een mechelse kan nemen vanwege het weer weet ik niet. 

 

KNPV mechelaars die leven vaak in kennels. De binnenkennel is vaak wel verwarmd of hebben een goed winddicht hok met dikke kussens erin. Maar je had al vertelt dat ze snachts wel in huis mogen bij jullie volgens mij. 

KNPV honden horen altijd inzetbaar te zijn ook als het sneeuwt en -10 is. Denk bijvoorbeeld aan honden die werkzaam zijn bij de politie.

Ik weet niet over welke temperatuur we precies praten maar.. 

Ik denk dat een mechelaar(en alle andere honden) zich wel aanpassen aan het weer waarin ze leven en opgroeien. Je zou eventueel in een schuur op het erf een goed winddicht hok neer kunnen zetten met kussens of stro erin zodat ze zich kunnen warmen. Stel dat er dan iemand op het erf loopt slaan ze toch wel aan dat doet zelfs mijn beagle x labrador hier in huis en de tuin 

Ik heb hier verder geen ervaring mee, dit is meer mijn gedachte erover. Hopelijk reageert er een herder eigenaar die hier wel meer over kan vertellen vanuit ervaring. 

Volgende forumvraag: bernersenne x bouvier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^