Lucky heeft pech..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Wat is tie leuk!! Veel geluk samen, dat gaat vast goed komen zo te lezen.

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor 3 doggies

honden foto van Anne-Marije & Noor

Super dat alles al zo goed gaat. Prachtig hondje!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Mooi gedaan van jullie en wat een voorbeeldig hondje 

 

Ik heb even gespiekt  op je fotos en die ene rechtgezet, hopelijk neem je het me niet kwalijk.

Ik vond ze zó vertederend dat ik ze nog even hier wil zetten , in de goede stand nu.

 

  

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

" Hij lijkt me een heel slim hondje.
 
Die rand om zijn ogen zit daar wel haar of is het kaal (ik ben altijd bang voor een demodex explosie na een periode van stress dat had Jenna ineens en haar ogen leken toen wel wat op die van Lucky, vandaar......)
 
Als hij inmiddels al gewend is aan de bench zal hij niet meer plassen daarin, het is een goed idee om er een gezellig holletje van te maken. "

 Hij heeft inderdaad ook geen ongelukjes meer gehad. Dat rond zijn ogen is gewoon een lichtere kleur, niet kaal. We zijn onwijs gek op hem en alles gaat nog steeds goed hier. Het is echt genieten zo'n vrolijke schat om je heen.

 

En bedankt Anny voor het recht zetten van de foto! Hier stonden we samen naar buiten te kijken. Het liefst staat hij de hele dag met zn voorpootjes in het kozijn naar buiten te kijken haha!

 

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Mooi!

honden page profiel Noortje Noortje 3 doggies

honden foto van Noortje

Wauw!

Wat een prachtige en stoere hond hebben jullie!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ja die foto is geweldig

 

 

Hoe gaat het inmiddels?

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Mooie foto

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

" Ja die foto is geweldig
 
 
Hoe gaat het inmiddels? "

 Het gaat nog steeds heel goed. We merken dat hij steeds losser komt en steeds meer speelt en liever bij je is. Gisteren was het even schrikken. Domenique had de tussendeur open laten staan terwijl hij de voordeur open deed en daar ging Lucky. Hij rende heel hard weg en Domenique ging er snel achter aan. Ik zag ze nog net de hoek om schieten en dus ben ik als een gek via de achter deur gegaan. Lucky bleek het allemaal prachtig te vinden en begon Domenique uit te dagen op een veldje. Domenique ging op zijn hurken zitten en Lucky kwam aanlopen. Helaas waren daar 6 kinderen die wouden helpen. Op het moment dat Domenique Lucky wou pakken kwamen deze gillend aangerend en daar schrok hij erg van en sloeg dus weer op de vlucht. Gelukkig kwamen Lucky en Domenique mij te gemoed rennen en toen hij mij zag rende hij heel hard naar me toe. Ik roepen en dacht echt dat hij zou stoppen. Maar nee, schijnbeweging en hij rende zo langs me heen op de drukke weg af. Ik schreeuwde in paniek heel hard LUCKY STOP!! En daar ging meneer, vol in de ankers en ging naar me zitten kijken. Toen ben ik heel rustig op hem afgelopen en kon ik hem pakken. Ik was zo geschrokken dat ik hem alleen maar huilend heb zitten knuffelen. Daarna liep hij zo mee naar huis en was hij even de weg kwijt. Hij wou zijn bench niet meer uit en was duidelijk erg geschrokken. ' savonds moest hij toch echt uit en eenmaal buiten knapte hij al weer erg op. Vandaag is er al niks meer van het incident te merken. Hij is weer zijn heerlijke vrolijke zelf en is weer de hele dag aan het knuffelen en spelen. 1 ding is zeker, Domenique zal niet snel meer vergeten de deur dicht te doen!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Pfff bangelijk zeg als ze zo op de drukke rijweg afstormen ......je eerste grijze haar Melissa 

 

Gelukkig heeft hij mooi gereageerd , is gestopt ....en ben jijzelf kalm gebleven.

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ai , gelukkig dat het goed afgelopen is, wat kan je dan toch schrikken en in de zorgen zitten.

 

Fijn dat het verder zo goed gaat

honden page profiel Noortje Noortje 3 doggies

honden foto van Noortje

Mag ik vragen van welke stichting je hem heb?

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

" Mag ik vragen van welke stichting je hem heb? "

 Er zit geen nederlandse stichting achter. De vrouw van het gastgezin werkt samen met een stichting in Roemenië en zo is Lucky dus bij haar gekomen. Hoe de stichting heet zou ik eigenlijk niet weten.

Met lucky gaat het nog steeds iedere dag beter. Het is echt een lieverd!

honden page profiel Noortje Noortje 3 doggies

honden foto van Noortje

"  Er zit geen nederlandse stichting achter. De vrouw van het gastgezin werkt samen met een stichting in Roemenië en zo is Lucky dus bij haar gekomen. Hoe de stichting heet zou ik eigenlijk niet weten.
Met lucky gaat het nog steeds iedere dag beter. Het is echt een lieverd! "

 Oke bedankt! Je hebt echt geluk met zo'n lieverd

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Hier weer even een update! Lucky is morgen 2 weken bij ons en wij hadden ons nog steeds geen liever hondje kunnen wensen. Lucky heeft zelf alleen het idee dat hij een heel klein hondje is en dus makkelijk de hele dag op schoot past. Ga je even liggen, ligt meneer letterlijk boven op je. Zit je recht op, ook dan frommelt hij zich wel lekker op je. En stop vooral niet met hem aaien, want dan gaat hij je uitdagen net zo lang tot je hem weer lekker aan het kriebelen bent. En natuurlijk moet dit alles wel lekker lomp. Wij liggen dagelijks in een deuk. Maar omdat hij zo'n vreselijke lieve knuffelkont is zijn wij ook iets te lief voor hem. Nog steeds sturen wij hem nog lang niet altijd van de bank af als hij er stiekem bij komt liggen en ook het bed is niet meer veilig voor hem. Maar ja, we verwennen hem liever te veel als te weinig. Lucky's beste vriend uit de buurt is een enorme bouvier, waar hij dagelijks graag even mee speelt. Ook dit gaat natuurlijk lekker lomp. Ik heb zelf het idee dat hij steeds beter gaat luisteren. Daar waar hij eerder nog erg last had van Oost-Indisch doof zijn, gaat nu al veel beter. Er is 1 dingetje nog een beetje lastig. Domenique (mijn vriend) werkt als kok in een restaurant, die komt dus 's avonds pas laat thuis. Dit vind Lucky toch maar raar. Waar overdag iedereen binnen mag komen gaat Lucky er dan toch snel grommend op af. Na een paar minuten kijken en grommen gaat er ineens een knopje om en heeft die door dat het gewoon de baas is. Dan is hij weer vrolijk, Maar ja, wat zou jij zelf doen als er om 1 uur 's nachts ineens een enge stinkende man je huis in komt lopen.

Toen Lucky hier kwam, begon hij net erg te verharen. Geen probleem natuurlijk, maar wel als hij na 2 weken allemaal kale plekken heeft!De huid ziet er verder rustig uit, maar het is wel kaal! Ik maakte me dus toch een beetje zorgen en heb hem voor de zekerheid maar even meegenomen naar de dierenarts. Weer zo'n momentje dat ik vreselijk trots kon zijn op mijn pup! Na 2 koekjes was hij al dikke vrienden met de dierenarts! Ook op de tafel bleef hij prima staan. De dokter dacht aan een schimmeltje en dus hebben ze een kweek afgenomen en die is nu bij het lab. Over 10/14 dagen krijgen we de uitslag. Tot die tijd krijgt Lucky iedere dag wat zalmolie over zijn brokjes om zijn vacht in top conditie te krijgen. Als het nodig is kan hij dus gelijk na de uitslag met een kuurtje beginnen. Nu maar duimen voor onze lieverd dat het heel erg mee valt!

Onze kleine schat aan het uitdagen op bed..

honden page profiel Tanja, Tommie&NikkiTanja, Tommie&Nikki 3 doggies

honden foto van Tanja, Tommie&Nikki

Beterschap met Lucky, hoop dat hij snel weer lekker in zijn vachtje zit!

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Beterschap voor Lucky

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat een heerlijk hondje is het toch. Te lief zijn kan je denk ik niet hoor

 

Wat ik zelf denk, is dat herplaatsers vaak zoveel stress hadden en dat daardoor de afweer wat minder is geworden en er daarom zoiets ontstaat als "een schimmeltje".

 

Jenna (ook herplaatser) had in oktober ineens een explosie van demodex. Dit heb ik helemaal onder controle gekregen met Neem olie.

 

Je zou dit alvast kunnen inzetten, het is een natuurprodukt wat alle mogelijke ongedierte aanpakt. Wel de pure neemolie zonder toevoegingen nemen.

 

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

" Ik heb Faro een Spanjaard die met 8 jaar voor het eerst een baasje kreeg.
Ik heb niks vermeden, heb alles gedaan (tot op zekere hoogte) ik heb hem niet als porselein behandeld, wel begeleid bij zijn angsten, dat is wat anders dan toegeven aan zijn angsten.
Bij mij mocht er wel visite komen, alleen die mochten niet meteen naar hem toe gaan. Hoe meer hoe beter!
Ik ben lekker op pad gegaan, bang zijn mocht, meer zeer bang niet, ik denk er dus wat anders over dan de meeste hier.
Ik vind ook, kijk naar je hond, wat kan hij aan, vind hij iets eng, niet erg, maar is hij in paniek, wel erg.
begeleiden, niet betuttelen.
Faro is nu een enorme stabiele hond, nergens bang meer voor, helpt zelfs kleine honden met hun angsten. "

 ik kan me hier wel in vinden. Hier geen Spanjaard wel een hele angstige hond. Ging letterlijk tege  de muren op.. kon geeneens een halsbandje. Die grens heb ik hem overgetrokken  anders zat die nog binnen. Nu is lekker loslopen het liefst wat die doet. Soms moet je er ook even eerst overheen voordat een hond ervaart dat het leuk is. 

 

 

Zelfs met uitvallen uit onzekerheid.. je kunt wel alles mijden maar dan hou je juist het gedrag en de angst in stand. Wij zijn veel gaan oefenen. Een losse ontmoeting is nu meestal prima af en toe een rare reactie of het niet helemaal snappen. Had ik daar aan toegegeven liepen we nog niet op de hei en zou het nog allemaal heel akelig zijn.. Hij is juist graag onder de hondjes zelfs paar echte vriendjes en vriendinnetjes. Zo Heb ik nog vele voorbeelden. Als je het bekend maakt voor dr hond is het eerste stuk even vervelend maar je rekent wel af met de angst omdat het erna een herkenbare situatie wordt 

Wat een schatje is Lucky zeg.. en heeft het getroffen! Kan me voorstellen dat je je kapot geschrokken bent van de straat. Zijn reactie was puur paniek en dan vluchten ze. Toch knap dat die is blijven staan.. geeft tocu ook al heel wat vertrouwen aan. 

 

 

Zo hoor ik veel mensen ook zeggen eerste maanden niet los. Hunmie liep na paar weken los... wel tegen mijn voet geplakt.  Maar juist daarvan heeft die wandelen leuk leren vinden... Wat waren dat kostbare momenten toen hij voor het eerst weg van mijn been durfde te snuffelen. Daar groeit een hond ook in vertrouwen van. Veel mensen denken daar ook anders over 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Welke kruising?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^