Calcium/fosfor

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IlseIlse

Goedemiddag,

 

Aanstaande zaterdag gaan we dan eindelijk onze oud duitse herder pup ophalen. Onwijs veel zin in , loop alleen nog met 1 vraag rond. We zijn bij de fokker geweest toen de pup 5 weken was en ze raadde vers vlees sterk af. Ik wou graag carnibest gaan voeren maar ze zei dat bij dit ras vers vlees voor veel botproblemen zorgt. Ze fokt al meer dan 25 jaar met dit ras en ziet telkens problemen bij mensen die hun hond vlees voeren. Ik vind dit lastig te begrijpen omdat in mijn idee vers vlees het meest natuurlijk is en juist veel andere kwaaltjes voorkomt maar goed, na zoveel jaar ervaring zal ze ook geen onzin spreken. Ze adviseert dus royal canin. 1 zak puppyvoeding daarna gelijk over op volwassenvoeding ivm hoeveelheid eiwitten. Ze vertelde ons dat vers vlees geen goede calcium/fosfor verhouding heeft en daardoor de botproblemen ontstaan en dat er teveel vocht in vlees zit. Wie heeft er tips. Hoelang doorgaan met brok wanneer de pup er is en wanneer overstappen op vers vlees? Of helemaal niet doen? Mijn gevoel zegt even een weekje brok ivm stress verminderen en daarna stap voor stap overstappen op vlees.

 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik moet zeggen dat ik dit de grootste onzin vind die ik maar heb gehoord.

en vooral dan RC als alternatief

 

Wat maakt een herder anders als alle andere honden?

meer vocht in vers vlees>dan drinken ze minder water bij

ze eten en drinken dus nog steeds dezelfde hoeveelheid

Als je gewoon goed  diersoorten afwisselt en goede merken kvv gebruikt zal een pup daar prima op opgroeien

Wat ik niet zou doen is een pup op bv smuldier of  lotgering zetten

De 1 bevat geen echt bot,de andere is hele goedkope kwaliteit met dus kwalitatief lage grondstoffen

Ik zou gewoon overgaan op wat je wil geven

 

 

honden page profiel JetJet

honden foto van Jet

Leuk een pup!! 

Veel plezier! 

Er zijn nu eenmaal mensen die voor vers vlees zijn en mensen die tegen zijn. 

Jammer is altijd dat mensen hun mening aan anderen willen opleggen en dan schermen met hun ' jarenlange'  ervaring en expertise. 

Ik zou als ik jou was je op je gemak inlezen (Barfplaats. Nl  is een site waar veel te vinden is over vers vlees voeren.)  

En dan een keuze maken waar jij en je hond je goed bij voelen. 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Als je zorgt voor een merk wat 100% natuurlijk is, dus alleen spiervlees/vleesbot/orgaanvlees en geen toevoegingen heeft dan wordt je hond prima groot. Sommige mensen geven gepureerde groenten erbij en eens in de week een eitje ofzo. Zelf doe ik dat niet.

 

Zorg wel voor voldoende afwisseling, 3a4 diersoorten een vis en een pensdag. Zo is het mij geleerd, maar ook daar word natuurlijk anders over gedacht. 

 

De site die hier werd aangeraden, barfplaats is een goede site om door te nemen. Lees eerst uitgebreid alle informatie. Zomaar wat gaan voeren kan inderdaad wel voor problemen zorgen.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Hahaha

 

Oke dat de verhouding calcium goed moet zijn ja maar met voldoende verdiepen in kun je dat met kvv ook behalen. 

 

Maar RC aangeraden lol hoeveel vangt ze van RC om dit op te dringen aan de pups.

Lekker je gevoel volgen. En het eerst jaar niet te lang te veel laten lopen niet te lang spelen. Korte wendingen en onnodig springen vermijden. In elk geval niet van de pup vragen. Geen bal of stokken gooien (t afremmen e.d. is een zware belasting)

 

Heel veel geluk en plezier met je pup. Geniet er van. Volg je gevoel en let goed op/observeer je pup.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Om je een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van wat nu wat is zal je eerst moeten weten wat het allemaal inhoud. 

 

Om te beginnen de calcium/fosfor verhouding. Ideaal staat die op 1:1. Kunstmatig als in brokken heel makkelijk zo te krijgen, met een natuurproduct als vlees iets lastiger. De max is dan ook 2:1. Daarom is het prooidier model ook 70-15-15. Even simpel 70% Vlees (eiwitten) 15% bot (calcium) en 15% orgaan (fosfor).

 

Het ligt iets ingewikkelder dan dat ik het nu zeg maar chronisch fosfor overschot veroorzaakt botontkalking. Chronisch teveel calcium veroorzaakt echter groeipijnen, een onevenwichtige groei en ontlastingproblemen. Allemaal te maken met de groei dus ook uiteindelijk. 

 

Van een teveel aan eiwitten heb ik dat echter nog nooit gehoord. Ik heb twee honden van een groot ras op laten groeien op vlees. Prima gelukt. Mijn huidige hond nu staat op het meest haalbare eiwitrijke dieet. Het enige wat dat doet is de spieren optimaal houden. (Ook weer simpel).

 

Qua vlees en brokken verschilt dit overigens ook niet bijzonder. De meeste KVV's hebben een eiwitpercentage van 15-20%. Volgens mij RC ook 

 

Nu weet je dus ongeveer hoe je etiketten moet lezen. (Deze staan ook op de rollen KVV). Staan ze er niet op, niet kopen. Er wordt al genoeg geprutst en dan loop je wel gevaar wat betreft de zaken waar je twijfel bij hebt. 

 

Ik zou zeggen ga het vergelijken, sla het op en volg je boerenverstand. Dan zit je meestal wel goed 

honden page profiel IlseIlse

Iedereen hartelijk bedankt voor de super bruikbare tips, heel blij mee! Tegelijk bevestigd het ook mijn gevoel....je leest bijna alleen maar positieve verhalen over vers vlees...

Ik moet nog wel even vermelden, Jet, dat de fokster dit zelf niet zei hoor dat ze zo lang ervaring heeft, dat is meer mijn eigen gedachte erbij. Ze zei alleen dat ze vlees afraad en toen vertelde ze dit verhaal wat ik hierboven noemde . Misschien zijn er mensen die een voorbeeld schema oid hebben? Voor mij de eerste hond op vers vlees dus helemaal nieuw.....ik zie wel op barfplaats dat je het 1 en ander kan berekenen maar heb de hond natuurlijk nog niet, en verder ben ik ook wel benieuwd hoe ik het dan moet afwisselen.....zodat het gevarieerd blijft...Ik ga eens ff lekker zoeken op barfplaats.....tot hiertoe bedankt allemaal....en tips over bijv. supplementen etc zijn natuurlijk altijd welkom:)

honden page profiel ElianeEliane

Honden fokken is niet hetzelfde als voedingsspecialist te zijn.

Dat is een zeer groot verschil.

Ook ik heb al jaren honden en gaf vroeger brokken. Terwijl ik nu verse voeding, KVV dus, aan mijn honden geef.

Ik stel wel een aantal zaken vast ten voordelen van de vers voeding tov brokvoeding. Maar dat maakt mij nog geen specialist.

En zoals S&F het ook al aangeeft, van kwalitatieve KVV te geven. En dat kan je gerust van de eerste dag geven dat jullie pup in huis komt.

Er zijn trouwens ook fokkers die hun pups al vers voeren of laten barfen van zodra ze vaste voeding mogen eten.

Aan de hand van *studies van bepaalde specialisten over voeding en de effecten op het lichaam, heb ik ook besloten de laatste honden die hier in huis kwamen pup zijnde , meteen verse voeding te geven.

 

* Professor H. Hazewinkel http://vetscite.org/2013/01/herman-a-w-hazewinkel/

* Dierenarts Erwin Van Geijtenbeek http://anyanimal.nl/wie-zijn-wij/erwin-van-gijtenbeek/

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Bij royal canin zitten veel granen. En zon brokken slorpen heel veel lichaamsvocht op en zet uit in de maag. Honden drinken doorgaans ook minder als ze kvv krijgen. Door kvv groeien ze juist gelijkmatiger, trager en dus beter. Te snel groeien zorgt voor problemen. Niet alle kvv s zijn ook hetzelfde kijk altijd naar de samenstelling 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hoe kun je variëren, ik heb hier rollen van verschillende diersoorten in de vriezer zitten. Compleet konijn dus incl bot en organen, compleet kip, compleet hert, compleet ree, compleet rund, vis en pens. Het zijn rollen van 250 gram (zo bestel ik ze, maar je kan ook rollen van 500 of 1 kg bestellen), en ik snijd ze in 2. Puck krijgt dan 2 visdagen, 2 pensdagen (wel wat meer dagen tussen deze 2 laten zitten omdat het nogal de race kan veroorzaken), de rest van de dagen krijgt ze verschillende diersoorten. 

honden page profiel ElianeEliane

" Iedereen hartelijk bedankt voor de super bruikbare tips, heel blij mee! Tegelijk bevestigd het ook mijn gevoel....je leest bijna alleen maar positieve verhalen over vers vlees...
Ik moet nog wel even vermelden, Jet, dat de fokster dit zelf niet zei hoor dat ze zo lang ervaring heeft, dat is meer mijn eigen gedachte erbij. Ze zei alleen dat ze vlees afraad en toen vertelde ze dit verhaal wat ik hierboven noemde . Misschien zijn er mensen die een voorbeeld schema oid hebben? Voor mij de eerste hond op vers vlees dus helemaal nieuw.....ik zie wel op barfplaats dat je het 1 en ander kan berekenen maar heb de hond natuurlijk nog niet, en verder ben ik ook wel benieuwd hoe ik het dan moet afwisselen.....zodat het gevarieerd blijft...Ik ga eens ff lekker zoeken op barfplaats.....tot hiertoe bedankt allemaal....en tips over bijv. supplementen etc zijn natuurlijk altijd welkom:-) "

 Dr Ian Billinghurst -> heeft zich ook gespecialiseerd in verse voeding. Het barfen.  http://www.barfworld.com/html/dr_billinghurst/meet.shtml

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Nog een reden waarom kvv beter is. Een gevarieerd dieet is een veel beter dieet dan dat je elke dag heel uw leven lang hetzelfde eet. Met kvv kan je gevarieerd voeren 5 diersoorten per week. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 2 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Pup tot 4 maanden: 50 gram per kg lichaamsgewicht
4-7 maanden: 40 gram per kg lichaamsgewicht
7-10 maanden: 30 gram per kg lichaamsgewicht
10+ maanden: 20 gram per kg lichaamsgewicht
tot 3 maanden: 4 keer per dag,
3- 6 maanden : 3 keer per dag
6- 12 maanden:  2 keer per dag.
12+ maanden: 1 of 2 keer per dag

voedingsschema kvv voor pup, bron voerwijzer

honden page profiel IlseIlse

Super, bedankt allemaal

 

honden page profiel JetJet

honden foto van Jet

Nog even een aanvulling op het voedingsschema:

Aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. 

Kijk naar je hond en voer de hoeveelheid op wat je ziet. 

Heeft de hond honger, zijn de ribben te duidelijk te voelen: voer dan meer. 

En sommige honden hebben minder nodig.. 

Onze hond kreeg het eerste halfjaar de dubbele hoeveelheid van de aanbevolen hoeveelheid. 

Nu (15 mnd)  krijgt hij ook nog iets meer dan de aanbevolen hoeveelheid. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

op de volgende site vind je ook een schat aan informatie over allerlei soorten en merken hondenvoer en vergelijkingen

http://www.voerwijzer.com/

 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ook vers voeren is niet alleen maar rozengeur en manenschijn hoor. Je moet zelf zorgen voor de juiste verhoudingen, de afwisseling voor de verschillende aminozuren en zeker voor grotere honden hangt daar een kostenplaatje aan.

 

Het 'altijd hetzelfde eten' kan namelijk inderdaad niet. Wat bij brokken dan weer wel kan. (Zitten immers ook allerlei vitamines aan toegevoegd).

 

Zoals hier boven staat is het 4 diersoorten in de 3 weken maar met een scherp broodmes kun je porties maken. Carnibest heeft uit mijn hoofd puppyversies, diabetes versies (kun je ook gewoon voeren) en lam, eend, kip, kalkoen en natuurvoer  (rund). Als je die in stukken verdeeld kan je hond bijna iedere dag wat anders eten en kom je er makkelijk.

 

Uiteindelijk ga je waarschijnlijk vanzelf meerdere KVV's uitproberen (toch nieuwsgierigheid vaak) en dan kom je er helemaal makkelijk. Eventueel zou je ook in de morgen een goede brok kunnen voeren en in de avond vlees. Dan ben je evengoed compleet en heb je veel afwisseling. (Theorieën dat dit niet kan zijn alweer achterhaald.)

honden page profiel IlseIlse

ok, top, en heeft iemand misschien ervaringen met carnis? Dit word verkocht bij de hondenschool, lijkt me ook goed product. Alleen lees ik op voerwijzer weer dat daar voor pups te weinig calcium in zit.....en echt die verhouding waar de fokker het over had kan ik weinig over vinden....wat het ook lastig maakt is dat veel websites elkaar weer tegen spreken dus inderdaad zoals eerder al gezegd je boerenverstand gebruiken.....misschien probiotica gebruiken bij overstap van brok naar kvv? en deden jullie het stap voor stap of in 1 keer gelijk vlees,,,,?(als je tenminste een fokker had die brok voerde)

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

"

ok, top, en heeft iemand misschien ervaringen met carnis? Dit word verkocht bij de hondenschool, lijkt me ook goed product. Alleen lees ik op voerwijzer weer dat daar voor pups te weinig calcium in zit.....en echt
die verhouding waar de fokker het over had kan ik weinig over vinden....wat het ook lastig maakt is dat veel websites elkaar weer
tegen spreken dus inderdaad zoals eerder al gezegd je boerenverstand gebruiken.....misschien probiotica gebruiken bij overstap van brok naar
kvv? en deden jullie het stap voor stap of in 1 keer gelijk vlees,,,,?(als je tenminste een fokker had die brok voerde)

"



Carnis ken ik niet, kan ik je ook niet verder mee helpen.


Ik ben zelf erg tevreden over carnibest en kivo.


Wij kregen onze hond op 4 maanden leeftijd als herplaatser. At bij zijn vorige baasje brokken, happy life geloof ik.. bleh! Daar wilde ik meteen vanaf! :-)


Alsof Willem het wist, at hij die avond zijn brokken al niet meer! Haha

De volgende dag kvv gehaald en gewoon meteen gegeven, ging prima!


Hij vond (en nog steeds) het heerlijk!!


Ik zou dus meteen overgaan en zeker als je pup rc krijgt nu!


Veel plezier met jullie pupje!

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Oh ja, ik heb trouwens nooit de puppy varianten gevoerd, deze zijn alleen fijner gemalen.
Maar die tandjes zijn, naar mijn mening, scherp genoeg om gewone kvv te eten. :-)

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ken het niet maar dan is voerwijzer dus zo handig

http://www.voerwijzer.com/carnis-cvv

60-15-25 en veelal strot ipv bot. Inderdaad boerenverstand haha, geen bericht is in hondenvoer land geen goed bericht. Geen analyse  (zo heet dat met die procenten) = niet voeren.

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

" Ken het niet maar dan is voerwijzer dus zo handig

http://www.voerwijzer.com/carnis-cvv

60-15-25 en veelal strot ipv bot. Inderdaad boerenverstand haha, geen bericht is in hondenvoer land geen goed bericht. Geen analyse  (zo heet dat met die procenten) = niet voeren. "

 



Een voedingsanalyse is meer dan enkel hoeveel procent bot, spier en orgaanvlees of wat voor vlees/ingediënten de fabriekant in de KVV heeft gestopt. Het geeft aan hoeveel procent eiwit, vet, mineralen, sporenelementen enz. het voer bevat. Het kost een voederfabrikant veel geld om een voedingsanalyse te laten berekenen over het type voer. Dit is laboratorium werk. En ga nu maar eens op verschillende merken KVV kijken. Dan valt het vies tegen hoeveel werkelijke voedingsanalyses er maar vermeld staan.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

"  

Een voedingsanalyse is meer dan enkel hoeveel procent bot, spier en orgaanvlees of wat voor vlees/ingediënten de fabriekant in de KVV heeft gestopt. Het geeft aan hoeveel procent eiwit, vet, mineralen, sporenelementen enz. het voer bevat. Het kost een voederfabrikant veel geld om een voedingsanalyse te laten berekenen over het type voer. Dit is laboratorium werk. En ga nu maar eens op verschillende merken KVV kijken. Dan valt het vies tegen hoeveel werkelijke voedingsanalyses er maar vermeld staan. "

 Daarom zeg ik ook een paar keer dat het simpel uitgelegd is. De basis kun je er in ieder geval op die manier makkelijk uit halen.

 

En ja, dat kost het zeker. Echter lijkt het me iets wat je als fabrikant gewoon verplicht bent te communiceren naar je consument. Dit en dit zit er in, onafhankelijk getest. (Nutrilab doet ze geloof ik). 

 

Er is al eens eerder gebeurd dat een bepaalde KVV fabrikant zo overtuigd was van zijn of haar product en heel hp volgens mij.. Tot er dus analyses kwamen en er bewijs was van hoe en wat. Was wel even schokkend. Met een pup van een groter ras moet je dat gewoon niet willen, kans op ellende met de groei. Met geen enkele hond trouwens, nutritionele secundaire hyperparathyreoïdie (NSH of All Meat Syndrome) is en blijft wel een realistisch iets.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ook vers voeren is niet alleen maar rozengeur en manenschijn hoor. Je moet zelf zorgen voor de juiste verhoudingen, de afwisseling voor de verschillende aminozuren en zeker voor grotere honden hangt daar een kostenplaatje aan.
 
Het 'altijd hetzelfde eten' kan namelijk inderdaad niet. Wat bij brokken dan weer wel kan. (Zitten immers ook allerlei vitamines aan toegevoegd).
 
Zoals hier boven staat is het 4 diersoorten in de 3 weken maar met een scherp broodmes kun je porties maken. Carnibest heeft uit mijn hoofd puppyversies, diabetes versies (kun je ook gewoon voeren) en lam, eend, kip, kalkoen en natuurvoer  (rund). Als je die in stukken verdeeld kan je hond bijna iedere dag wat anders eten en kom je er makkelijk.
 
Uiteindelijk ga je waarschijnlijk vanzelf meerdere KVV's uitproberen (toch nieuwsgierigheid vaak) en dan kom je er helemaal makkelijk. Eventueel zou je ook in de morgen een goede brok kunnen voeren en in de avond vlees. Dan ben je evengoed compleet en heb je veel afwisseling. (Theorieën dat dit niet kan zijn alweer achterhaald.) "

 Als er een premix in zit kan dat dus wel..1 soort voeren

in carnibest zit een premix dus  dat is compleet 

 

Zit er geen premix  in dan is  vers alleen compleet bij 4 diersoorten en een vis

Of er een premix inzit kan je zien aan de btw

geen premix of toevoegingen is 6% btw

wel toevoegingen 20%btw

 

Ik blijf een voorstander van merken en diersoorten varieren overigens 

 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

"  Als er een premix in zit kan dat dus wel..1 soort voeren
in carnibest zit een premix dus  dat is compleet 
 
Zit er geen premix  in dan is  vers alleen compleet bij 4 diersoorten en een vis
Of er een premix inzit kan je zien aan de btw
geen premix of toevoegingen is 6% btw
wel toevoegingen 20%btw
 
Ik blijf een voorstander van merken en diersoorten varieren overigens 
  "

 Maar wat is die premix.. Dat verschilt ook bij iedere fabrikant. Bij sommigen is het enkel wat zonnebloem olie en wat vitamines. Dat dekt de lading nooit. (En ze zijn er altijd zo lekker open over )

 

Dus inderdaad, altijd blijven variëren. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik vraag me gelijk af hoe ziek onze in het wild levende vlees etens zouden moeten zijn.

Kvv is uitgebalanceerd voer.

Als je vlees wilt voeren, gewoon doen.

Als vlees eten echt bot problemen zou opleveren, dan was dat allang bekend geweest.

Als je pup thuis is kan je best al geleidelijk aan overgaan stappen.

Alvast gefeliciteerd en veel plezier met je pup.
Super leuk ras en mooi!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" ok, top, en heeft iemand misschien ervaringen met carnis? Dit word verkocht bij de hondenschool, lijkt me ook goed product. Alleen lees ik op voerwijzer weer dat daar voor pups te weinig calcium in zit.....en echt die verhouding waar de fokker het over had kan ik weinig over vinden....wat het ook lastig maakt is dat veel websites elkaar weer tegen spreken dus inderdaad zoals eerder al gezegd je boerenverstand gebruiken.....misschien probiotica gebruiken bij overstap van brok naar kvv? en deden jullie het stap voor stap of in 1 keer gelijk vlees,,,,?(als je tenminste een fokker had die brok voerde) "

 voerwijzer kan je wel serieus nemen  en puppy varianten zijn niet nodig tenzij je misschien een piepklein hondje hebt

Ik heb carnis ook nooit gevoerd dus geen idee daarover

 

op het moment dat je vers gaat voeren gaat er een wereld voor je open...het lijkt even heel verwarrend maar binnenkort weet je alles wat nodig is uit je hoofd

Je kan vaak meer krijgen in de buurt dan je denkt

er zijn zoveel dierenartsen en dierenwinkels die vers verkopen

Als je een vriezer hebt kan je vaak een heleboel online bestellen van een leverancier die bezorgd

 

 

tinlo barfmenu wordt oa verkocht bij petsplace

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Maar wat is die premix.. Dat verschilt ook bij iedere fabrikant. Bij sommigen is het enkel wat zonnebloem olie en wat vitamines. Dat dekt de lading nooit. (En ze zijn er altijd zo lekker open over )
 
Dus inderdaad, altijd blijven variëren. 
  "

 bij carnibest is de premix wel volledig

anders hadden die diabetische dieren allang het loodje gelegd

 voor alleen een scheutje zonnebloem olie laat je je produkt niet hoog btw verkopen

dan ben je als producent beter af met de lage prijs

 

Maar inderdaad om op veilig te spelen loont afwisseling

(net bij ons mensen dieet) ivm de grondstoffen nogal kunnen verschillen in kwaliteit

maar dat geldt net zo goed voor  elke brok..

honden page profiel IlseIlse

Wat een goeie tips allemaal, daar kan ik wat mee:) variëren had ik helemaal niet aan gedacht maar ga ik zeker doen. Ben zelf ook veel bezig met orthomoleculaire voeding voor mensen en we eten dus zelf ook volledig  biologisch en bijna alleen maar vers ....dus waarom je hond niet.....werk hetzelfde....gaaf om te zien dat steeds meer mensen weer terug gaan naar wat we echt nodig hebben en dus ook voor de dieren:) ik kan nu helemaal niet meer wachten!!! tnx allemaal!

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Wat een goeie tips allemaal, daar kan ik wat mee:-) variëren had ik helemaal niet aan gedacht maar ga ik zeker doen. Ben zelf ook veel bezig met orthomoleculaire voeding voor mensen en we eten dus zelf ook volledig  biologisch en bijna alleen maar vers ....dus waarom je hond niet.....werk hetzelfde....gaaf om te zien dat steeds meer mensen weer terug gaan naar wat we echt nodig hebben en dus ook voor de dieren:-) ik kan nu helemaal niet meer wachten!!! tnx allemaal!
  "

Misschien ook  eens naar darf eco kijken..of 

alroda

 

Niet goedkoop wel eco

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Enquête Hondenvoeding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^