giardia

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bigs&NeoBigs&Neo

honden foto van Bigs&Neo

Hoi allemaal! Onze bigs van 6 maanden is nu sinds 23-01 bij ons. Sinds wij hem hier hebben heeft hij al diarree met af en toe een beetje slijm. Aantal keer al bij de DA geweest, 2x diarree remmers, prikje voor darmpjes. Hypoallergenic voer ect.  Niks lijkt te helpen. Het wisselt af van diarree naar perfecte poep en weer terug. Nu heeft onze pup van 8 weken ook last van diarree. Nu moeten wij voor 3 dagen poep verzamelen en inleveren en hem toch laten testen op giardia. Honden baasjes die bekend zijn met giardia bij hun 4voeter? Ze eten allebei prima en genoeg, drinken genoeg en zijn nog altijd even speels.  

Maak me er zorgen over, niet dat 1 van hun straks dood ligt.

 

Misschien iemand wat tips voor me voor de tussentijd?

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke 3 doggies

honden foto van Saskia & Duke

Het is een rot aandoening!
Je kan al beginnen met het huis extra goed ontsmetten, wij hadden daarvoor HAC van de apotheek (speciaal besteld) ook moeten alle dingen waar je honden en/of katten op liggen goed uitgekookt worden en vergeet ook niet de water, voerbakjes en speeltjes goed te wassen (knuffels kunnen bv ook in de wasmachine)

Verder moet je gewoon de uitslag afwachten en zorgen dat ze genoeg blijven drinken, zodat ze niet uitdrogen door de diarree.

Enneuh, ze zullen er niet aan sterven hoor ;-)

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor 3 doggies

honden foto van Anne-Marije & Noor

Onze Noor heeft ook Giardia gehad.
Sommige honden zijn er snel vanaf, bij ons ging het wat minder snel.
Noor was ook gewoon levendig en at goed, dus ze liggen heus niet opeens dood hoor.(Voor zover ik er verstand van heb)

We hebben verschillende antibioticakuren in combinatie met Panacur gehad, en die Panacur dan ook weer dubbel maar niks hielp.

Toen hebben we Giardex gebruikt en dit in combinatie met een probiotica, en toen was ze er eindelijk vanaf!


Ik heb begrepen dat de parasiet leeft van koolhydraten, dus zo min mogelijk koolhydraten geven. En goed op de hygiëne letten, dus als er een besmetting is dat ze zich niet kunnen herbesmetten..

honden page profiel Bigs&NeoBigs&Neo

honden foto van Bigs&Neo

Top bedankt! Weten jullie ook na hoelang je de uitslag krijgt,

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Wij hadden het dezelfde dag nog..

honden page profiel Bigs&NeoBigs&Neo

honden foto van Bigs&Neo

Dan ga ik nu maat alvast alles heet wassen en uitkoken en alles extra goed schoonmaken 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Veel geluk met je hondje

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Als het Giardia is, moeten ook andere huisdieren behandeld worden.

Giardia is zeer besmettelijk en vaak vindt er herbesmetting plaats.

Heel vaak je handen wassen.

Reinig de anus van je hond nadat hij gepoept heeft.

 

citaat

Pas op herbesmetting!
De hond kan zichzelh herbesmetten met oocysten van de giardia die in de vacht terecht zijn gekomen. Dit kan gebeuren als de diarree (met daarin de oocysten) aan de vacht blijft plakken. De hond likt zich en op die manier herbesmet de hond zich!
Wij adviseren om uw gehele hond op de 3e en de 5e dag na het begin van de behandeling te wassen om dit te voorkomen. Indien u poep aan de haren ziet was dit gelijk weg.


Alle dieren in het gezin moeten behandeld worden! 

Daarbij is een goede hygiene heel belangrijk. Was als eigenaar je handen na contact met je hond. Reinig en desinfecteer de omgeving waar je dier leeft, dit is belangrijk om herbesmetting te voorkomen.

einde citaat

Bron: http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/hond/giardia.html

 

Hadden de mensen ,waar Bigs vandaan komt, meerdere honden en/of andere huisdieren? Je hebt Bigs dus meegekregen inclusief de Giardia.

Ik zou een hartig woordje met deze mensen spreken; zij hebben ook gezien dat Bigs diarree had.

honden page profiel Bigs&NeoBigs&Neo

honden foto van Bigs&Neo

" Als het Giardia is, moeten ook andere huisdieren behandeld worden.
Giardia is zeer besmettelijk en vaak vindt er herbesmetting plaats.
Heel vaak je handen wassen.
Reinig de anus van je hond nadat hij gepoept heeft.
 
citaat
Pas op herbesmetting!De hond kan zichzelh herbesmetten met oocysten van de giardia die in de vacht terecht zijn gekomen. Dit kan gebeuren als de diarree (met daarin de oocysten) aan de vacht blijft plakken. De hond likt zich en op die manier herbesmet de hond zich!Wij adviseren om uw gehele hond op de 3e en de 5e dag na het begin van de behandeling te wassen om dit te voorkomen. Indien u poep aan de haren ziet was dit gelijk weg.
Alle dieren in het gezin moeten behandeld worden! Daarbij is een goede hygiene heel belangrijk. Was als eigenaar je handen na contact met je hond. Reinig en desinfecteer de omgeving waar je dier leeft, dit is belangrijk om herbesmetting te voorkomen.
einde citaat
Bron: http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/hond/giardia.html
 
Hadden de mensen ,waar Bigs vandaan komt, meerdere honden en/of andere huisdieren? Je hebt Bigs dus meegekregen inclusief de Giardia.
Ik zou een hartig woordje met deze mensen spreken; zij hebben ook gezien dat Bigs diarree had. "

 Ik heb bigs uit een hele nare situatie gehaald. Jongeren die de hele dag jointjes roken en met straat taal praten. Huis zag er niet uit, kapot gevreten bank geen speelgoed en we vroegen voor een halsbandje voor bigs kregen we een stuk touw want hij had geen riem en halsband. Entingen had die niet gehad na zijn puppy enting. Hebben wij hem ook gegeven. Bigs was ook niet gechipt. Normaal verwacht je dat een hond verdriet laat zien maar bigs was gelijk heel dankbaar naar ons. Alsof hij blij was om daar weg te zijn. Hij zat daar met een andere volwassen hond. Hij heeft volgensmij ook geen puppy brokken gehad. Die kreeg die van ons wel. Nu zijn we over gegaan op hypoallergenic voer van royal canin. We hebben bigs niet lang, maar zou alles voor hem over hebben. Hij is zo ontzettend lief. De dieren arts zei idd dat als bigs het heeft dan heeft neo het 100% zeker ook. Denk je dat ik zijn oude huisje moet waarschuwen? Huisje van bigs.

Bigs was trouwens ook heel mager toen we hem op haalde. Hij is al flink opgeknapt. Iedereen zegt tegen ons dat hij er veel beter uit ziet.

Maar bigs had vandaag weer byv. De hele dag perfecte poep. Komt dat voor bij giardia?

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

"  Ik heb bigs uit een hele nare situatie gehaald. Jongeren die de hele dag jointjes roken en met straat taal praten. Huis zag er niet uit, kapot gevreten bank geen speelgoed en we vroegen voor een halsbandje voor bigs kregen we een stuk touw want hij had geen riem en halsband. Entingen had die niet gehad na zijn puppy enting. Hebben wij hem ook gegeven. Bigs was ook niet gechipt. Normaal verwacht je dat een hond verdriet laat zien maar bigs was gelijk heel dankbaar naar ons. Alsof hij blij was om daar weg te zijn. Hij zat daar met een andere volwassen hond. Hij heeft volgensmij ook geen puppy brokken gehad. Die kreeg die van ons wel. Nu zijn we over gegaan op hypoallergenic voer van royal canin. We hebben bigs niet lang, maar zou alles voor hem over hebben. Hij is zo ontzettend lief. De dieren arts zei idd dat als bigs het heeft dan heeft neo het 100% zeker ook. Denk je dat ik zijn oude huisje moet waarschuwen? Huisje van bigs.
Bigs was trouwens ook heel mager toen we hem op haalde. Hij is al flink opgeknapt. Iedereen zegt tegen ons dat hij er veel beter uit ziet.
Maar bigs had vandaag weer byv. De hele dag perfecte poep. Komt dat voor bij giardia? "

 

Machtig mooi dat jullie Bigs uit deze situatie gered hebben.

Bij Giardia hebben de honden inderdaad de ene keer goede poep andere keer dun. Ben benieuwd naar de uitslag.

Ik heb geen idee of zulke asociale lui iets zullen doen met je eventuele melding dat er bij Bigs giardia is vastgesteld. Vreselijk zoals deze met honden omgaan.

Ik neem aan dat je op de hoogte bent dat dergelijke rassen als ze volwassen worden vaak geen andere honden verdragen. Zeer mensvriendelijk, maar eenmaal volwassen niet tolerant tegenover andere honden.

 

mila (Gast)

Wat een afschuwelijk verhaal wat fijn dat bigs nu bij jullie  woont.

Ik kan alleen zeggen mijn hond heeft giardia (gehad) maar het is vaak gele ontlasting en het stinkt ook zit er vaak slijm bij.

Eenmaal die bepaalde geur geroken herken je het direct.

De tips hierboven heb ik ook allemaal gedaan  alles wassen  steeds na elke uitlaatbeurt de snoet poten en geslachtsdelen schoonmaken.

Maar als je hond het eenmaal  heeft is het hardnekkig en kan het ondanks alle maatregelen  terug komen  todat ze hun weerstand weer zo verhoogd hebben  dat ze het zelf kunnen  oplossen. 

Ik geef probiotica en kvv.

Geen granen  snoep hopelijk gaat het snel beter.

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik volg even mee.. Beer ook wisselende ontlasting. Hij is ook heel erg levendig, eet en drinkt goed maar ik vertrouw het toch niet helemaal. Er zijn meer dingen die meespelen (wisselen, van voer gewisseld etc) dus wie weet komt het daar wel door, maar toch.. O-)

honden page profiel Bigs&NeoBigs&Neo

honden foto van Bigs&Neo

" Ik volg even mee.. Beer ook wisselende ontlasting. Hij is ook heel erg levendig, eet en drinkt goed maar ik vertrouw het toch niet helemaal. Er zijn meer dingen die meespelen (wisselen, van voer gewisseld etc) dus wie weet komt het daar wel door, maar toch.. O-) "

 Ja hier ook maar ook misschien nog stress van nieuw huisje Enzo maar dacht toch voor de zekerheid aangezien hij ook soms een beetje slijm er tussen heeft en soms ook gelig en hij heeft volgensmij ook eens met harde poep beetje bloed er tussen gehad. Zei mijn vriend.

honden page profiel Bigs&NeoBigs&Neo

honden foto van Bigs&Neo

" Wat een afschuwelijk verhaal wat fijn dat bigs nu bij jullie  woont.
Ik kan alleen zeggen mijn hond heeft giardia (gehad) maar het is vaak gele ontlasting en het stinkt ook zit er vaak slijm bij.
Eenmaal die bepaalde geur geroken herken je het direct.
De tips hierboven heb ik ook allemaal gedaan  alles wassen  steeds na elke uitlaatbeurt de snoet poten en geslachtsdelen schoonmaken.
Maar als je hond het eenmaal  heeft is het hardnekkig en kan het ondanks alle maatregelen  terug komen  todat ze hun weerstand weer zo verhoogd hebben  dat ze het zelf kunnen  oplossen. 
Ik geef probiotica en kvv.
Geen granen  snoep hopelijk gaat het snel beter.
  "

 Komt heel bekend voor, pff. Zijn poep stinkt ook heel erg. Ruik je al van 2 meter afstand als je buiten staat.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Fyn dat bigs nu by jullie woont

honden page profiel Bigs&NeoBigs&Neo

honden foto van Bigs&Neo

"  
Machtig mooi dat jullie Bigs uit deze situatie gered hebben.
Bij Giardia hebben de honden inderdaad de ene keer goede poep andere keer dun. Ben benieuwd naar de uitslag.
Ik heb geen idee of zulke asociale lui iets zullen doen met je eventuele melding dat er bij Bigs giardia is vastgesteld. Vreselijk zoals deze met honden omgaan.
Ik neem aan dat je op de hoogte bent dat dergelijke rassen als ze volwassen worden vaak geen andere honden verdragen. Zeer mensvriendelijk, maar eenmaal volwassen niet tolerant tegenover andere honden.
  "

 Het geeft mij ook elke dag een goed gevoel wetend dat bigs hier goed zit en niet in een asiel is beland of als vecht hond word gebruikt. Hij is heel lief en houd van Veel aandacht. Ook met neo is die gelukkig heel lief. Ik hoop ontzettend dat dat ook zo gaat blijven. Toen bigs hier kwam had hij last van verlatings angst en sinds neo er Is lijkt het als sneeuw voor de zon verdwenen . Hoop echt dat het geen giardia is maar we zullen het afwachten. Ik hou jullie zeker op de hoogte. 

honden page profiel Bigs&NeoBigs&Neo

honden foto van Bigs&Neo

" Fyn dat bigs nu by jullie woont "

 Wij zijn er ook heel blij mee. Hij lijkt zo vooruit gegaan! We zouden afgelopen zondag ook puppy cursus beginnen met hem maar vanwege de diarree dachten we dat het beter was nog even te wachten

honden page profiel Bigs&NeoBigs&Neo

honden foto van Bigs&Neo

Bigs was ook heel mager toen we hem ophaalde. Hij is nu al ongeveer 3 Tot 4 kilo aangekomen Sinds 23-01.  

Heb ook sterk het gevoel dat als hij wel iets heeft dat hun hem daarom hebben weg gedaan, dat hun de kosten er niet voor konden dragen. Ook denk ik stiekem dat hij daar niet voldoende te eten kreeg. 

honden page profiel Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono 3 doggies

honden foto van Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono

Ons Chiva heeft dat ook gehad rond 6 maanden, meegekregen uit de kennel, zij was er snel vanaf met een antibiotica en panacur. Bij Giardia is het normaal dat poep van structuur afwisselt, zei onze DA toch. Verder had ons Chiva ook geen ziekte symptomen toen. De test wordt bij de dierenarts gedaan en je weet meteen de uitslag (zoals een zwangerschapstest eigenlijk) 

honden page profiel Bigs&NeoBigs&Neo

honden foto van Bigs&Neo

" Ons Chiva heeft dat ook gehad rond 6 maanden, meegekregen uit de kennel, zij was er snel vanaf met een antibiotica en panacur. Bij Giardia is het normaal dat poep van structuur afwisselt, zei onze DA toch. Verder had ons Chiva ook geen ziekte symptomen toen. De test wordt bij de dierenarts gedaan en je weet meteen de uitslag (zoals een zwangerschapstest eigenlijk)  "

 Heel fijn om te weten dat mensen hier toch redelijk "positieve" ervaringen mee hebben 

honden page profiel Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono 3 doggies

honden foto van Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono

"  Heel fijn om te weten dat mensen hier toch redelijk "positieve" ervaringen mee hebben  "

 Ja, het komt wel goed hoor, wel opletten Giardia is een zoonose. Kan ook op mensen overgaan. 

honden page profiel Bigs&NeoBigs&Neo

honden foto van Bigs&Neo

"  Ja, het komt wel goed hoor, wel opletten Giardia is een zoonose. Kan ook op mensen overgaan.  "

 Ja zoiets las ik op Internet.. Maar is het dan ook weer besmettelijk voor de hond? Mijn vriend en ik hebben namelijk ook afwisselende poep. Ik vermoeid maar dat ben ik al een hele tijd. Verder allebei nergens last van 

honden page profiel Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono 3 doggies

honden foto van Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono

"  Ja zoiets las ik op Internet.. Maar is het dan ook weer besmettelijk voor de hond? Mijn vriend en ik hebben namelijk ook afwisselende poep. Ik vermoeid maar dat ben ik al een hele tijd. Verder allebei nergens last van  "

 Geen idee eigenlijk...

honden page profiel Bigs&NeoBigs&Neo

honden foto van Bigs&Neo

"  Geen idee eigenlijk... "

 Naja als bigs het wel heeft laten wij ons ook gelijk testen 

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Als het geen giardia is, dan is het de moeite waard om even na te gaan wat bigs en de pup vor voer kregen voordat ze bij jullie kwamen... Verandering van voer kan namelijk ook tot diarree leiden... Vooral bij overgang naar beter voer zie je dat vaak ... Als het wel giardia is zou ik zelf voor een voer gaan met zo weinig mogelijk granen ... En dan zit je bij Royal kanin niet helemaal goed... kijk bij hondeneten op de verpakking... Als er als eerste ingrediënt enige vorm van graan staat, dan weet je dat het voer vooral uit graan bestaat... Staat er als eerste een vleessoort, dat bestaat het voornamelijk uit vlees...

Heel veel sterkte met je honden.. En super dat je bigs uit zijn niet zo fijne thuis hebt gehaald!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

In de link van de Wilhelminapark dierenkliniek, die ik gaf om 16:58 uur staat inderdaad dat giardia een zoönose is en dus van hond op mens kan worden overgebracht. Een hoge mate van hygiëne (o.a. vaak handen wassen) is nodig.

 

Probeer de ontlasting van de hond te begraven (niet oppervlakkig); zodat andere honden niet worden besmet. 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

Tussentijds kun je https://www.dierapotheker.nl/product/1279/Kleindier/Probiotica/Protexin-Pro-Fibre-probiotica-500-gram-pellets geven  om de darmen te herstellen . Ook mocht de hond giardia hebben is dit een goed supplement  Staffordachtige hebben nu eenmaal gevoelige darmen ,waarschijnlijk gewoon dikke darm ontsteking  Mocht dit niet helpen weet ik nog wel eens om erbij te geven ,maar dit is vaak al voldoende

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

Darmflora speelt ook een grote rol bij het ontstaan van allergieën  ,dus met een beetje geluk woorden oren en oogjes ook beter .

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

" Ik volg even mee.. Beer ook wisselende ontlasting. Hij is ook heel erg levendig, eet en drinkt goed maar ik vertrouw het toch niet helemaal. Er zijn meer dingen die meespelen (wisselen, van voer gewisseld etc) dus wie weet komt het daar wel door, maar toch.. O-) "

 Ook bij wisselen van voer ,is een goeie ondersteuning voor de darmen  

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Ik volg mee succes ermee

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Snotneus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^