Snotneus

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Do (Gast)

Goedendag allemaal, Mijn hond van 9 jaar oud heeft al 1,5 maand last van een loopneus aan 1 neusgat. Uiteraard naar de DA gegaan, heel wat kuurtjes later is het nog niet over. Het is ook geen schimmel infectie of bacteriële infectie. Sinds 2 dagen komt er ook een beetje doorzichtige, soms groene, snot uit het andere neusgat. En sinds een paar dagen gaat het verse vlees wat ze als eten krijgt niet meer in 1 hap weg, maar doet ze er zeker een minuut over om een 150 gram weg te krijgen. Dit was eerst dus 2 seconden. Ze adviseren een Rhinoscopie, maar ademt door beide neusgaten, uitvloeisel stinkt ook niet en gezien haar leeftijd doe ik het liever niet, maar als het moet dan moet het natuurlijk.   Iemand ervaring mee of tips? Alvast bedankt.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Wat een nare situatie zeg. Is er ook getest op allergieen? Ik hoop dat jullie achter de oorzaak komen. Zo sneu altijd als onze viervoeters ziek zijn . Sterkte ermee!

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Het zou wel een schimmel kunnen zijn. Aspergillose is een schimmel die niet reageert op antibiotica en ontstekingsremmers.

De diagnose is vaak lastig te stellen.

http://www.dierenkliniekgo.nl/Aspergillose%20in%20de%20neus%20bij%20de%20hond.pdf

 

Beterschap voor jouw hondje.

 

 

De collie,s (Gast)

Ik zou voor de zekerheid een ct scan laten maken. Heb nl hetzelfde meegemaakt en bleek toch een schimmel te zijn aspergilose in diamond zn voorhoofdsholte, wij zijn. Bijna anderhalf jaar aan het dokteren. En 3x geopereerd. Maar nu is hij schimmelvrij!  Jij zegt dat het geen schimmel is is je hond dan al door de scan geweest want op een foto kunnen ze het niet zien. Is mij verteld in het dierenziekenhuis in drachten. In ieder geval sterkte succes en beterschap.

Volgende forumvraag: Mijn hond geeft regelmatig over
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^