schijndracht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

omdat ik zoveel verschillende dingen lees ben ik eens benieuwd naar jullie "meningen" 


Schijndracht, ga je daar mee naar de dierenarts? of negeer je het gewoon? 

Ik lees veel over medicatie, therapieën etc voor het tegen te gaan of voor te zijn, wat is jullie mening daar over? 

Als je teef schijndrachtig is, ga je dat behandelen? ookal merk je dat je teef er absoluut geen last van heeft? 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik heb alleen maar reuen dus geen ervaring met schijndracht.

Maar dit is een upje voor je, voor iemand die er wel ervaring mee heeft. 

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Mijn teef is niet geholpen maar schijndracht ook nooit opgemerkt of last van gehad. Als de teef er last van krijgt in de zin van veel melk produceren en er last van krijgt, zou ik er persoonlijk wel mee naar de DA gaan. Maar al zou ze het een beetje hebben zou ik denk ik niet gaan als dat na paar weken weer over is. Maar als je geen nestje neemt met een teef die toch ookal is het maar een beetje schijndracht is zou ik haar toch laten helpen want het lijt me dan voor haar ook niet prettig en overbodig. Maar ik denk dat het ook een persoonlijke keis is en dat iedereen er een andere mening over heeft 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wist je dat ... Elke teef 2 maand na elke loopsheid in theorie schijndrachtig is ( indien ze niet drachtig is uiteraard). De baarmoeder vertoont altijd schijndracht. 

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Ja dat weet ik 

 

Maar meningen zijn zooo verdeeld over behandelen VS negeren en afwachten of preventief behandelen... daarmee dat ik eens benieuwd was 

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

" Wist je dat ... Elke teef 2 maand na elke loopsheid in theorie schijndrachtig is ( indien ze niet drachtig is uiteraard). De baarmoeder vertoont altijd schijndracht.  "

 Elke teef heeft na de loopsheid idd schijndracht. Maar bij de 1 is het niet zo erg als de ander. De 1 heeft er nauwelijks last van zoals bij mij, de ander is er fysiek of mentaal meer mee bezig (nest maken, melk enzv.)

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

" Ja dat weet ik 
 
Maar meningen zijn zooo verdeeld over behandelen VS negeren en afwachten of preventief behandelen... daarmee dat ik eens benieuwd was  "

 Ik wist niet dat er bij schijndracht waar amper wat van wordt gemerkt dat er dan mensen naar de DA mee gingen? Dat is nieuw voor mij wil ik ook wel meer van weten 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik vind het persoonlijk heel erg afhangen van de symptomen. Wij hebben helaas erg slechte ervaringen op dit gebied, maar proberen het meestal toch de eerste weken eerst aan te kijken. Onze Chihuahua heeft door de schijndracht een baarmoederontsteking ontwikkeld en moest hierdoor uiteindelijk met spoed geholpen worden. Ze heeft eventjes op het randje van de dood gebalanceerd waardoor we wel wat voorzichtiger zijn geworden. Al ben ik alsnog geen voorstander van snel ingrijpen.

Onze jongste Chinees heeft ook iedere keer weer last van schijndracht. De eerste loopsheid hebben we dit aangekeken, maar nadat ze na 2mnd nog altijd echt heel anders gedrag vertoonde en ook echt niet lekker was besloten we in te grijpen. We hebben van de dierenarts een middel gekregen dat de symptomen moest doen minderen. Nou dat hebben we geweten ook! Poeh wat is ze daar ziek van geweest zeg, nog zieker dan van de schijndracht symptomen. De loopsheid daarop zijn we dus ook gelijk gestart met een homeopathisch misschien nog voordat de eerste symptomen van schijndracht verschenen. Hiermee hebben we de klachten redelijk onder controle kunnen houden en heeft de schijndracht gelukkig niet zo doorgezet als de keer daarvoor. Ze had wel wat last, maar zeker niet zo erg als de eerste keer en het verdween uiteindelijk ook zonder hulp van de dierenarts.

Medicatie van de dierenarts tegen schijndracht zou ik dus ook afraden, alleen echt in nood geven als de hond echt al te lang met klachten loopt zoals bij ons het geval was. Verder zou ik als je weet dat je hond vatbaar is voor schijndracht ter preventie tijdens de loopsheid al starten met een homeopathisch middel onder het mom baat het niet dan schaad het niet. Maar heeft de hond geen last van klachten dan zie ik geen enkele reden om in te grijpen met wat voor middel dan ook (ook niet iets homeopathisch) persoonlijk.

honden page profiel Amélie†Amélie† 3 doggies

honden foto van Amélie†

Hier is het elke keer raak! Amélie is na elke loopsheid schijndrachtig.

Veel "miepen", opgezette melkklieren, slepen met knuffels en een beetje depri..

En wat wij er aan doen? Eigenlijk niets.. We halen op één na alle knuffels weg en zorgen voor veel afleiding; dus vaker en langer wandelen.

Na een paar weken is het over en gaat Amélie over tot de orde van de dag..

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto 3 doggies

honden foto van Jenna & Balto

Ik volg... Mijn meisje is bijna klaar met haar eerste loopsheid 

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Die van mij is ook elke keer schijndrachtig. Ik kan de speeltjes weghalen maar laat dan ook geen zaken zoals telefoon, afstandsbediening of iets dergelijks op tafel liggen want die pakt ze dan ook . De laatste 2 keer puur schijnzwanger gebruikt en nergens meer last van. 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Al meerdere keren gehoord en gelezen, dat eigenaren hun teven, die symptomen van schijnzwangerschap vertonen, deze Puur Schijnzwanger geven en daar baat bij hebben.

http://www.medpets.be/puur+schijnzwanger/?s2m_channel=70&gclid=CP7z7s2D1coCFYoBwwodhXUKOQ

 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Puur is inderdaad ook het merk/middel dat wij de laatste keer hebben gebruikt om de schijndracht van onze dame tegen te gaan. Zoals ik al aangaf was het bij haar best heftig de eerste keer en hoewel dit middel het niet geheel onderdrukte merkte wij duidelijk verschil.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Ik volg ook even mee, de eerste loopsheid moet hier nog gaan komen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" omdat ik zoveel verschillende dingen lees ben ik eens benieuwd naar jullie "meningen" Schijndracht, ga je daar mee naar de dierenarts? of negeer je het gewoon? 

Ik lees veel over medicatie, therapieën etc voor het tegen te gaan of voor te zijn, wat is jullie mening daar over? Als je teef schijndrachtig is, ga je dat behandelen? ookal merk je dat je teef er absoluut geen last van heeft?  "

 



hier teven.... al heel erg lang, iedere teef wordt schijndrachtig na een loopsheid, na de loopsheid wat IK doe is, veel wandelen weel bewegen, veel zwemmen, afleiden , ik merk nauwelijks iets van een schijndracht van mijn honden, Bams is er nu, en daar merk ik na de loopsheid iets van, maar dan is het al tijdens de loopsheid dat ik flink met haar wandel en als ze thuis is, uitgevloerd..... ik ben misschien gelukkig hiermee, er zijn vast anderen die dit niet ervaren, niet eten merk ik ook wel, nou niet erg, dan maak ik het extra lekker door tonijn door haar eten te doen.... en als ik merk dat ze te ibbelig is dan erop uit.... maar nogmaals niet iedere teef is het zelfde, bij mij nimmer een schijndracht die vervelend is..... als het zo zou zijn, dan zou ik iets gebruiken, Puur bijvoorbeeld, hoor ik goede resultaten van.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nogmaals iedere teef en eigenaar is anders....

in mijn omgeving merk ik gedrag van eigenaars, oei mijn teef is loops, minder met de teef doen, bijna geen extra wandelingentje inlassen, en thuis zielig in een hoekje zitten kniezen, pas daar voor op.... vele teven gaan piep beesten knuffels koesteren, haal alles weg, ook de kleedjes, geen ibbelige teef in je nabijheid dulden, geef ze een plek in huis , en ga er op uit, loopsheid is geen ziekte, misschien lastig , maar er is toch door de eigenaar wat aan te doen, voorkom dat ze in schijndracht de pluces beesten kleedjes en zo kunnen bemachtigen.... en ook bij jezelf , niet gaan hangen van oooo ik ben ziekies... iedere fokker heeft loopse teven jaren lang, en zal het beamen, erop uit, geen kleedjes plucebeesten laten slingeren, en kijk naar je teef, je merkt duidelijk als er wat aan de hand is, ziekies is wat anders natuurlijk, en wat ik zelf altijd doe, is temperen, kijken of er geen koorts aanwezig is als ik bemerk dat de hond wat hangerig is..... bij twijfel altijd dierenarts, beter te vroeg dan te laat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

o en we hebben het er toch over..... ik zelf bekijk regelmatig de vulva van mijn hond, zeker bij loopsheid of het er netjes uit ziet....

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Hier is Nala ook elke keer schijnzwanger na haar loopsheid.

Ik heb zeer goede ervaringen met Puur.

Haar afgelopen loopsheid begonnen met puur te geven vanaf het moment dat ze loops werd tot een maand erna.

Ze is toch nog schijnzwanger geworden maar niet zo extreem als ervoor.

Volgende loopsheid ga ik het haar tot 2 maanden na haar loopsheid geven.

Als dat nog niet helpt dan is er voor mij maar een keuze over om Nala te laten helpen.

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe 3 doggies

honden foto van Lotte met Hobbe

Bij beide honden naar de DA geweest. Hadden beiden baarmoederontsteking na de schijndracht. Maar voor de schijndracht zou ik niet naar de DA gaan.

honden page profiel annekeanneke 3 doggies

honden foto van anneke

Ik lees mee. ... isa is net loops geweest en heeft er weinig last van gehad. Nu afwachten maar.... 2 maanden na haar loopsheid begrijp ik. Eerste vlekje had ik op 25 december gevonden. Moet ik daar dan 2 maanden bij optellen....

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Sadi s standaard na de loopsheid schijndrachtig.

Eind van de 2de week starten wij met druppels Puur Schijnzwanger.

Dit scheelt voor haar heel veel.

1x hebben wij de schijndracht gestopt via de dierenarts middels galastop.

Behalve dat ze t heel moeilijk had. Inclusief melk geven, futloos, hele dagen onrustig, piepen nauwelijks slapen en langere tijd niet eten.

Onze dierenarts doet niet zomaar even schijnzwangerschap onderbreken. Immers je klooit wel met de hormonen. Laatste 2 keer hebben we dus de druppels van puur schijnzwanger gegeven. 

 

Ik kan niet 100% zeker zeggen dat ze niet schijnzwanger is (20dec '15 werd ze loops) maar ze heeft er sowieso veel minder last van. Ik laat haar van de week wel ff checken als we toch voor de weil enting gaan.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Hier drie teven, ik ga altijd met ze naar de DA en laat ze daarna steriliseren.

Sommigen hebben last van een schijndracht, bij sommigen lijkt het alsof ze er geen last van hebben.  Eén van mijn honden was bijzonder prikkelbaar in die periode, anderen gaan nesten maken.  Als je niet ingrijpt zullen ze ook melk produceren.

Feit is dat niet steriliseren ook de oorzaak kan zijn van melkkliertumoren op latere leeftijd...  ik neem dus geen risico's met ze en laat ze helpen.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Hier is het fout gelopen door niet tijdig naar de DA te gaan. Ik wist ook niet wat er juist mis was met mijn hond toendertijd.

Bleek dat mijn dobermannmeisje een serieuze baarmoederontsteking had opgelopen door verscheidene schijnzwangerschappen.

Gelukkig werd dit toch tijdig ontdekt en kon ze gered worden, maar voor hetzelfde geld was ik haar kwijt geweest. Ze heeft daarna nog 8 jaar gelukkig geleefd.

Ik wil je niet onnodig ongerust maken, maar mijn DA is sindsdien 'mijn beste vriend' hoor, ik bel heel erg snel nu en heb zo al heel wat kwaaltjes en erger kunnen voorkomen.

Volgende forumvraag: teef is enorm opgefokt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^