Gezinsuitbreiding voor Bams en Willemijn.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Ik zou hier allesins toch eens achter informeren "

 Ik ben nu in behandeling en heb daar alle vertrouwen in....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"  Nee hoor het is echt een topfokker maar niet haalbaar , een jonge newfoundlander is niet in een paar maanden een hond die in het gereel loopt, Bams is pas jaren later een rustiger hond geworden, zeker actief maar geen hond die in haar jonge jaren al in het gereel liep...... Zou ik Bams niet hebben ? Misschien dat ik er dan wat anders over zou denken, maar het is niet rieel, vele fokkers van newfoundlanders vinden mijn besluit rieel en zelfs wijs.....en zomaar Ogin herplaatsen, nee dat is niet aan de orde...voor mij is het erg, maar Ogin krijgt via de fokker een goed tehuis, daar is niets mis mee. "

Maar als jij na die 12 weken weer enigzins hersteld bent en de fokker aan de slag is gegaan met Ogin,  kun je het stokje toch weer overnemen?  

Ik ga er vanuit dat Ogin in die zin net zoveel bij jou zou leren als bij deze fokker, je noemt haar niet voor niets een topfokker. 

Maar misschien begrijp ik het niet helemaal? 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Maar als jij na die 12 weken weer enigzins hersteld bent en de fokker aan de slag is gegaan met Ogin,  kun je het stokje toch weer overnemen?  
Ik ga er vanuit dat Ogin in die zin net zoveel bij jou zou leren als bij deze fokker, je noemt haar niet voor niets een topfokker. 
Maar misschien begrijp ik het niet helemaal? 
  "

 Ik begrijp je redenatie, maar zo is het niet, vanaf het begin heeft de fokker gezegd, Ogin is me niets te veel en komt niets te kort , maar ze heeft nog meer honden dan alleen Ogin....en ik wil niets over deze fokker zeggen want echt ze is een goede fokker ....maar Ogin is daar niet alleen waar ze alle tijd in stopt zoals ik dat zou doen, en dat heeft ze vanaf het begin ook aangegeven ......newfoundlanders hebben de please voor je maar moeten zeker twee jaar consequent opgevoed worden.....en nogmaals de fokker heeft nog meer honden, en op het ogenblik een nestje ....

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

" Maar als jij na die 12 weken weer enigzins hersteld bent en de fokker aan de slag is gegaan met Ogin,  kun je het stokje toch weer overnemen?  
Ik ga er vanuit dat Ogin in die zin net zoveel bij jou zou leren als bij deze fokker, je noemt haar niet voor niets een topfokker. 
Maar misschien begrijp ik het niet helemaal? 
  "

 Het is voor Ogin dan wel veel moeilijker om na die hele periode weer weg te moeten gaan van daar waar ze nu leeft.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Dank jullie wel voor al jullie goede wensen...........geen goed nieuws, een verbrijzeld bekken, zowel aan de voorkant en achterkant en breuken bij het schaambeen....12 weken plat...en verpleeghuis zou het beste zijn.....echt niet......ik heb Bams en die gaat niet weg, ik vraag nu van alle kanten hulp en die is er....Bams wordt uitgelaten....en ik kom deze 12 weken echt wel door...over vier weken terug wn dan gaan ze beoordelen of er verbetering inzit...tussentijds een specialist wordt er geraadpleegd voor een verder onderzoek voor me overige botten, dat kan wachten vind ik, eerst dit...krijg daarover ook een oproep.......de fokker wordt ingelicht en waarschijnlijk zal Ogin herplaatst worden, eerst uitjanken voor ik in gesprek ga met de fokker, ze is op de hoogte gebracht, maar natuurlijk persoonlijk gesprek........ "

 De hoeveelheid pijn, valt nu op zn plek. Hoe hou je het zolang vol?

Je bent echt een bikkel!

 

Kijken voor thuis, beneden een bed en thuis je zorg te krijgen. Jij als die weken weg van Bamse, dat is niet goed.

Bamse heeft jou nodig en jij haar.

Ik vrees dat het een wijze beslissing is Ogin herplaatsen. Zo verdrietig voor je! 

Je hebt eigenlijk geen keus. Een verbrijzeld bekken, je weet niet hoelang het herstel zal duren, daar zal je ongehinderd de tijd voor moeten nemen.

Super verdrietig!

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"  Het is voor Ogin dan wel veel moeilijker om na die hele periode weer weg te moeten gaan van daar waar ze nu leeft. "

 Dat ben ik met je eens. 

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Wat een moeilijk maar wijs besluit.

En echt je hebt een top fokker.

Nogmaals een dikke knuffel.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Met het onderstaande lezend vind ik je huisarts niet een van de beste.....was al geen fan van hem maar nu staat hij/zij onderaan in het lijstje van goede huisartsen.
 
Bekkenletsels kunnen stabiel of instabiel zijn. Stabiele bekkenletsels kunnen ontstaan bij een eenvoudige val op de billen bij ouderen, maar komen relatief weinig voor. Instabiele bekkenletsels ontstaan na ernstige ongevallen, zoals een aanrijding door een auto, een auto ongeval (soms met beknelling), een val van een paard, een motorongeval of een val van grote hoogte. Er is veel kracht nodig om het bekken te breken en bij het vermoeden op een bekkenbreuk moet men bedacht zijn op de aanwezigheid van andere ernstige letsels. Met name de instabiele bekkenletsels kunnen door verscheuring van de grote vaten in het bekken leiden tot levensbedreigend bloedverlies.
Bij de zogenaamde open boek fractuur ligt het bekken als het ware opengeklapt, waarbij de opening zit aan de voorzijde bij het schaambeen en de 'scharnierpunten' gevormd worden door twee aanhechtingen van de bekkengordel aan het heiligbeen (het zogenaamde SI-gewricht). Deze fractuur is levensbedreigend, omdat deze tot fors bloedverlies leiden als gevolg van verscheuring van de vaten.
 
 
Is het bij jou stabiel of instabiel Willemijn? Wanneer jou huisarts jou direkt had doorverwezen was je nu al vier weken op het goede pad maar nu ben ik bang aangezien je stronteigenwijs bent dat het verergert is. Jou huisarts moet jou kunnen lezen en weten met wie hij te maken heeft. Nu ben je misschien Ogin kwijt. Ik weet wel iemand die Ogin mogelijk op zou willen vangen. Stuur maar pb bij interesse "

 Helemaal met je eens! Zo kwaad op die sul van een huisarts. Een maand aan het lijden. Een maand lopen met gebroken botten waardoor alles blijft bewegen, een genezing tegenhoud en oh,veel te ergenpijn.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ja, een heel moeilijke beslissing, maar ik denk ook de beste voor Ogin en Bamse, hoe verdrietig ook voor jou, Willemijn.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Enne over Ogin.....als Ogin eventueel terug kan komen is het een jonge hond van ruim zes maanden van vele kilo's .......die nog moet leren dat ze niet mag trekken, ze zit bij een goede fokker maar socialiseren moet ze maar tijd voor hebben en Ogin zit daar niet alleen....en dan nog wat......een ieder die hier wat langer op hp zit weet wat voor hond Bams is, daar een jonge hond van zes maanden bij zitten is niet rieel en ook niet eerlijk, Ogin is hier twee weken geweest , en heeft door mijn opvoeding Bams met rust gelaten, en tuurlijk ging ze heerlijk bij Bams liggen, maar nu is ze straks zes maanden, misschien zelfs ouder, Ogin wil dan toch een speelkameraad zijn voor Bams maar heeft dan niet geleerd om haar met rust te laten......en als ik 12 weken niet gelopen heb en zoals WILMA zegt ik weer kan en mag lopen, dan is revalidatie als eerste aan de orde, en ik ben een harde en een bikkel, en ik ga uit van het slechtste scenario , maar moet rieel blijven, Ogin herplaatsen..........het is niet anders. "

 Ik heb het helemaal met je eens.

3 maanden plat, daarna, zal je opnieuw moeten leren lopen, je spieren opbouwen, wennen aan de belasting. Stapje voor stapje.

 

Ogin zal dan nog steeds niet naar je kunnen komen.

 

 

Je zal nog maanden in je eigen tempo revalideren, misschien dat je te snel wilt, om Ogin naar huis te krijgen. Dat is alleen al niet goed.

 

3 maanden plat, zeker dan nog minstens 3 maanden tot ik vrees een jaar revalideren. 

 

Hoe moeilijk en verdrietig ook, een hele verstandige keus

 

Je hebt echt een hele ergnstige breuk. Zo erg voor je! 

 

 

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Ik vind het een verstandige beslissing wat Ogin betreft. Het beste voor jou. Er zal ook wat druk en zorg wegvallen als je haar loslaat. Want tenslotte blijf je er steeds mee in je hoofd zitten. Ogin komt echt wel terecht. Een jonge hond met een heel leven voor zich. Je hebt helemaal gelijk het zo te doen. Kan je meer je tijd nemen voor herstel met die zorg minder. Sterkte!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Och Willemijn, wat erg voor je allemaal.

Drie maanden plat is niet niks.

Misschien kun je via de kruisvereniging een bed krijgen, dat je beneden kunt neerzetten?

Een goed bed en matras, als je zoveel moet liggen moet je niet daar ook nog klachten van krijgen.

 

Gelukkig dat je genoeg hulp hebt.

Misschien als je ergens tegenaan loopt of iets voor Bamse nodig hebt?

Ik wil bijvoorbeeld best een keertje naar je toekomen om een heel eind met Bamse te wandelen of nog iets anders te doen wat je nodig hebt.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Willemijn, zulke beslissingen kun je alleen zelf maken, als jij denk dat het het beste is als Ogin herplaatst word dan zal dat zo zijn

echt vreselijk jammer

honden page profiel SamanthaSamantha 3 doggies

honden foto van Samantha

Hoi Willemijn,

ik heb je topic vanaf het begin in stilte gevolgd. Soms gegniffeld omdat ook ik in die periode 's nachts met een bakkie zat te wachten tot de pup eindelijk had geplast en de ander capriolen vrij herkenbaar waren. 

Inmiddels is het een heel ongelukkig en grimmig verhaal geworden voor je. Ik heb dan ook niets toe te voegen aan alle andere reacties van zeer meelevende forumleden. Of ja misschien toch 1 ding, ik vind je besluit voor wat betreft Ogin niet alleen reëel en wijs maar ook heel moedig!

Verder wens ik je beterschap en dat het herstel maar voorspoedig mag verlopen.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

"  En zoeken en meehelpen denken aan een oplossing maakt het nog triester?
 
Willemijn je bent een sterke vrouw .....eerst verwerken maar dan kom je er wel....weet ik zeker "

 NEE !!!!!!  |Dat bedoelde ik niet.....maar de reactie van Ruby hierop gaf irritatie aan en ik hoopte dat dat niet verder ging.

 

Het zoeken naar een oplossing is   maar laat er geen irritatie door ontstaan......dat bedoelde ik !!

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Heb zitten lezen en denken, maar zoals jij het verhaal rond Ogin uitlegt kan ik het wel begrijpen.......hoe triest het ook is.

 

Als Ogin binnen korte tijd herplaatst kan worden is het voor haar misschien beter.

 

Ik bewonder in deze redenatie je gevoel voor Ogin. Dat je eerst aan haar denkt en dan aan jezelf.

 

Het zal enorm veel pijn doen maar nu, op dit moment, misschien het beste..........12 weken en....??.......is erg lang bij een pup.

 

Meid sterkte en knap goed op zodat jij en Bams jullie leven weer kunnen oppakken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  De hoeveelheid pijn, valt nu op zn plek. Hoe hou je het zolang vol?
Je bent echt een bikkel!
 
Kijken voor thuis, beneden een bed en thuis je zorg te krijgen. Jij als die weken weg van Bamse, dat is niet goed.
Bamse heeft jou nodig en jij haar.
Ik vrees dat het een wijze beslissing is Ogin herplaatsen. Zo verdrietig voor je! 
Je hebt eigenlijk geen keus. Een verbrijzeld bekken, je weet niet hoelang het herstel zal duren, daar zal je ongehinderd de tijd voor moeten nemen.
Super verdrietig! "

 Ik kom er wel........ik ben sterk in mijn armen, even alles tot mij door laten dringen en dan eens bekijken hoe of wat...komt goed, heb wel eens voor hetere vuren gestaan......ik ben niet dom dat ik mijn gezondheid in de weegschaal zet, maar heb er nu vier weken opzitten ....ik weet wat er nu aan de hand is.....en als ik na 12 weken weer kan gaan.....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ik kom er wel........ik ben sterk in mijn armen, even alles tot mij door laten dringen en dan eens bekijken hoe of wat...komt goed, heb wel eens voor hetere vuren gestaan......ik ben niet dom dat ik mijn gezondheid in de weegschaal zet, maar heb er nu vier weken opzitten ....ik weet wat er nu aan de hand is.....en als ik na 12 weken weer kan gaan..... "

 Ik vind dit echt een heel heet vuur.

Gewoon een maand aan het lijden, doorlopen met zo een breuk. De rillingen lopen over mijn lijf.

 

12 weken afzien en dan mag je wel weer opbouwen, is wel positief. Dan kan je weer.

 

Ik hoop dat je het lukt thuis te blijven. Zou niet goed zijn jou en Bamse te scheiden.

 

Ik woon in Leiden, mocht ik een keer komen stofzuigen, soppen of een boodschapje doen of gewoon om even te kletsen en Bamse aaien, dan hoor ik het graag van je!

 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Je bent echt een sterke en slimme vrouw Willemijn.
Als je zo'n keuze kan maken laat je zien dat je een echte dierenvriend bent.
Echt top van je.
Ik wens je een heel voorspoedig herstel.
Laat je (en Bamse) goed verwennen de komende tijd zodat je weer zo snel mogelijk op de been bent.
( woonde ik dichtbij had ik graag geholpen)
Dikke knuffel voor Bamse, Ogin heeft geluk met jouw besluit en zal je altijd dankbaar blijven.
Heel veel beterschapsgroeten.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Dat is slecht nieuws.

Heel veel sterkte met de herplaatsing van Ogin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heb nog weer met de fokker gesproken, en heb gezegd even te wachten met herplaatsen.................een hulphond die wordt ook elders opgevoed en komt dan ook op een oudere leeftijd bij het gezin en gaat ook goed......ik laat het even dit weekend....en slaap er over, Heleen van het forum heeft ook aangeboden om Ogin op te nemen.....DEZE heeft vroeger newfoundlanders gefokt kent het ras, maar de fokker van Ogin laat er ook even het weekend over heen gaan......ik wil eigenlijk geen afstand doen van d'r......we komen er wel uit.....zelf ben ik ook nogal ondersteboven van het nieuws vanochtend, en wil dan toch geen verkeerde beslissing nemen.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Heb nog weer met de fokker gesproken, en heb gezegd even te wachten met herplaatsen.................een hulphond die wordt ook elders opgevoed en komt dan ook op een oudere leeftijd bij het gezin en gaat ook goed......ik laat het even dit weekend....en slaap er over, Heleen van het forum heeft ook aangeboden om Ogin op te nemen.....DEZE heeft vroeger newfoundlanders gefokt kent het ras, maar de fokker van Ogin laat er ook even het weekend over heen gaan......ik wil eigenlijk geen afstand doen van d'r......we komen er wel uit.....zelf ben ik ook nogal ondersteboven van het nieuws vanochtend, en wil dan toch geen verkeerde beslissing nemen. "

 Dat is ook verstandig.  Ga eerst t slechte nieuws maar eens verwerken. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Slecht nieuws dus. Heel veel sterkte en een voorspoedig herstel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Ik vind dit echt een heel heet vuur.
Gewoon een maand aan het lijden, doorlopen met zo een breuk. De rillingen lopen over mijn lijf.
 
12 weken afzien en dan mag je wel weer opbouwen, is wel positief. Dan kan je weer.
 
Ik hoop dat je het lukt thuis te blijven. Zou niet goed zijn jou en Bamse te scheiden.
 
Ik woon in Leiden, mocht ik een keer komen stofzuigen, soppen of een boodschapje doen of gewoon om even te kletsen en Bamse aaien, dan hoor ik het graag van je!
  "

 Geen misverstanden.....de eerste fotoos waren zo dat er niets te zien was...door de felle pijn heb ik aan de bel getrokken en beland bij de orthopeed, weer fotoos genomen en deze vertrouwde het niet, dacht aan een breuk , en heeft me in de mri gestopt en nog een ander apparaat, en daarin zagen ze wel dat er wat goed mis was.....en ik ben dus al vier weken verder........over vier weken weer de mri in om te beoordelen of de verbrijzelde botten aan elkaar groeien, en mij kennende en vele kennen mij ga ik er van uit dat ik heus snel zal herstellen, 12 weken wie weet eerder.....en het verbrijzelde gedeelte was wit op de foto vandaar dat de orthopeed argwaan kreeg....had ik niet zoveel pijn gehad dan .....maar dat is altijd achteraf, ik heb gelukkig respons gekregen, wat de huisarts betreft ...niet zo zeuren het is immers niet gebroken....maar daar kan hij niets aan doen hij krijgt het op papier dat het niet gebroken is, gelukkig ben ik nog al zeikerig....anders had ik het nog niet geweten, en de huisarts daar ga ik bij weg, mooi een ander.......

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

" Heb nog weer met de fokker gesproken, en heb gezegd even te wachten met herplaatsen.................een hulphond die wordt ook elders opgevoed en komt dan ook op een oudere leeftijd bij het gezin en gaat ook goed......ik laat het even dit weekend....en slaap er over, Heleen van het forum heeft ook aangeboden om Ogin op te nemen.....DEZE heeft vroeger newfoundlanders gefokt kent het ras, maar de fokker van Ogin laat er ook even het weekend over heen gaan......ik wil eigenlijk geen afstand doen van d'r......we komen er wel uit.....zelf ben ik ook nogal ondersteboven van het nieuws vanochtend, en wil dan toch geen verkeerde beslissing nemen. "

 


Neem je tijd om te beslissen wat je wil. Heel veel sterkte met alles

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Om het herstel te bevorderen zou ik je magneetveldtherapie aanraden, een wetenschappelijk bewezen manier om de genezing van botbreuken te bevorderen, .... en met de juiste supplementen, wie weet hoe snel je dan opgeknapt bent.

 

Een jongen van mijn werk had een verbrijzelde voet na een fietsongeluk en heeft hier enorm goede resultaten mee gehad.

 

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/alternatief/68291-hoe-werkt-de-magneetveldtherapie.html

 

ik weet dat je vertrouwen in de behandeling hebt, maar vond toch dat ik het even moest melden omdat veel mensen ook artsen hier nauwelijks iets over weten.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Oh, dat zou toch mooi zijn, als Ogin toch terug zou kunnen komen.

Ja, denk er over, het weekend.

Intussen kun je nu pas eindelijk gaan beginnen aan je herstel.

Knuffel, Willemijn!

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Toch goed dat je daar meer tijd voor neemt willemijn.

Je bent vandaag nog ongeveer in shock door deze akelige diagnose.

 

 

Jonge honden passen zich inderdaad héél makkelijk aan, als ze in liefdevolle omgevingen zitten.

Ik heb zelf tot 3X toe een hulphond als pup mogen opvoeden, dat hondje heb je dan vanaf 9 weken in huis tot hij/zij een jaar oud is. Vervolgens gaan ze naar het trainingscentrum voor verdere opleiding en dan pas naar de gehandicapte. Dus 3 X een ander huis binnen 1,5 jaar.

En geen enkele hond houdt daar een trauma aan over.....allemaal prima hulphond geworden.

Maar voor jou zelf en bams is het een ander verhaal. Ook na die 12 weken ben je niet ineens weer de sterke sportvrouw die je was en dan heb je 80  en 40 ( of zoiets) kilo hond in huis die je fysiek de baas moet kunnen zijn. Terwijl je nog niet zo stabiel bent misschien.

Dit zijn moeilijke beslissingen........

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar als je in een rolstoel zou willen zitten tijdelijk, is het echt een makkelijker verhaal!

Dan ben je nl niét kwetsbaar meer en kun je niét meer omvallen!

Dan hoef je je ook niet meer te bukken( wat voorlopig ook niet kan) zodat je veel zelfredzamer wordt en vooral stabieler. Immers een stalen frame om je heen.....

Dan kun je 2 beren weer prima aan......want de pup zal snel wennen aan wielen naast zich.

Ze hebben immers ook Duitse herders, koningspoedels en dergelijke grote rassen als hulphond. Nou, die leren donders snel dat trekken met een rolstoel niet mag of kan.

 

Maar goed, het blijft jouw beslissing, maar ik hoop écht dat je hier en daar wat hulpmiddelen gaat accepteren: ze zijn nodig , juist om jou zo veel mogelijk onafhankelijk te maken in deze lastige tijd.....

 

Heel veel sterkte, het is verdikkie niet niks.....

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Heel verstandig hoor om het even te laten bezinken, wie weet hoe alles gaat verlopen.

Komt tijd, komt raad.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Ohh wat vind ik dit erg voor je zeg! .. Pff .. net thuis van het werk dacht meteen willemijn checken. .. wat had ik gehoopt op beter nieuws!.. 

 

Goed dat je er nog een weekend over slaapt. Ogin heeft het goed.. leert ook veel van dr andere honden en wat wel en niet kan.. zal ze bij bamse hetzelfde doen verwacht ik.. Maar snap je grote maar... zware hond.. Hoe snel verloopt het herstel.. 

 

Fijn dat Bamse 3 x wordt uitgelaten. . em goed voor haar gezorgd. 

 

Zeker weten dat je recht hebt op thuiszorg.. heb je dat al aangevraagd ? En bed in de woonkamer?  

 

Heel veel sterkte !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Uitbreiding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^