Samojeed eigenaar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Leonie (Gast)

Hallo allemaal, Mijn naam is Leonie, ik woon samen met mijn vriend in Enschede en ik ben op zoek naar iemand die een Samojeed heeft en in Twente woont. Zelf ben ik namelijk allergisch voor honden, maar ook de aller grootste hondenvriend. Ik ben opgegroeit met herders en labradorren en kan me geen leven zonder hond voorstellen. Op verschillende sites staat dat een Samojeed hypoallergeen is en een iets pittiger karakter heeft dan een Doodle. Dus ben ik op zoek naar iemand met een Samojeed waar ik mee mag knuffelen om mijn allergien te testen. Woont u of kent u iemand op een redelijke afstand van Enschede en mag ik een keer op bezoek komen? Dan hoor ik dat graag..   Groetjes Leonie

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

Ik heb een Samojeed, maar woon in Belgie, en hij houd er niet van geknuffeld te worden

Misschien kan je eens meegaan op een wandeling met de nederlandse samojeden club ? of eens naar een show gaan ? Of eens op bezoek gaan bij een fokker bij jou in de buurt ?

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Wat een goed idee!

 

Als je niemand vind, kun je misschien een fokker zoeken, en daar op bezoek gaan, dan kun je het ook testen.

 

Ik ben zelf eigenlijk ook allergisch voor honden, maar niet zo erg. Bij katten kan ik niet eens in de buurt komen, en honden ben ik allergisch voor als ik ze de eerste keer zie, ik heb 3 honden, zou niet zonder willen, maar mijn lijf past zich op een of andere manier aan, de eerste 2 weken heb ik veel last van een nieuwe hond, en daarna neemt het af, een soort weerstand denk ik die mijn lijf opbouwt, we zijn wel eens een weekje op vakantie geweest zonder honden, toen ik terug kwam was ik opnieuw wat allergisch voor mijn eigen honden, dat trok na een weekje alweer bij. Het gaat niet helemaal weg, maar voor mij prima acceptabel, het is geen belemmering ofzo, dus ik heb gewoon lekker hondjes.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

De hondenwandelaar, training en uitlaatservice in Enschede heeft een Samojeed. Er zijn volgens de gegevens op de website van de Nederlandse Samojeden Club geen fokkers in de buurt van Enschede.

 

http://dehondenwandelaar.nl/over-mij/

 

Leonie (Gast)

Bedankt voor de snelle reacties en tips!! Is er iemand die een Samojeed fokker in Twente kent? Ik heb al best veel op internet gekeken maar kan er geen vinden.. alleen in het midden, zuiden of westen van Nederland.

En jou hond hou niet van knuffelen.. dat is niet iets typisch van de Samojeed toch? Die zijn normaal toch wel aanhankelijk? 

Ook een goeie tip om naar een show te gaan!!

Verder heeft een vriendin van mij dat inderdaad ook dat wanneer ze terug komt van vakantie ze weer reageerd op haar hond. Ik kan gelukkig nog wel bij honden in de buurt komen en mijn allergietablette werken ook heel goed.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

" Bedankt voor de snelle reacties en tips!! Is er iemand die een Samojeed fokker in Twente kent? Ik heb al best veel op internet gekeken maar kan er geen vinden.. alleen in het midden, zuiden of westen van Nederland.
En jou hond hou niet van knuffelen.. dat is niet iets typisch van de Samojeed toch? Die zijn normaal toch wel aanhankelijk? 
Ook een goeie tip om naar een show te gaan!!
Verder heeft een vriendin van mij dat inderdaad ook dat wanneer ze terug komt van vakantie ze weer reageerd op haar hond. Ik kan gelukkig nog wel bij honden in de buurt komen en mijn allergietablette werken ook heel goed. "

 dat is idd niet echt typisch aan de Samojeed. Wij gaan regelmatig mee wandelen met de belgische samojeden club (bijna allemaal samojeden uit showlijnen) en die houden echt van knuffelen. Wij hebben een Samojeed uit werklijnen en die zijn tog net iets zelfstandiger merk ik.

Maar soms heeft hij wel zijn knuffelmomentjes hoor

Leonie (Gast)

Zit daar verschil in ja, dat wist ik niet.. ziet de werklijn er ook anders uit dan de showlijn?

Leonie (Gast)

Loesje bedankt!! Ik ga haar eens bellen!!

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

" Zit daar verschil in ja, dat wist ik niet.. ziet de werklijn er ook anders uit dan de showlijn? "

 het uiterlijk is het grootste verschil

Werklijnen staan hoger op hun poten, hebben een langere snuit, kortere vacht, grotere oren

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Sorry kan je niet helpen, woon wel in de buurt. (Losser) heb wel eens een samojeed gezien hier met wandelen die uit enschede kwam dus ze zijn er wel, heb helaas geen naam voor je. Verder heb ik hier alleen een husky maar daar heb je natuurlijk niks aan.

 

Zie dat Lisa je al goed heeft geholpen! En de rest natuurlijk.

 

 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Een samojeed ruift toch serieus?ik weet alleszins dat ik extreem allergisch reageer op de poolrassen dus het zou mij verbazen?

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Een willekeurige website op internet is wat dit betreft niet de meest betrouwbare bron.

'Officieel' zijn dit de hondenrassen waar sommige mensen met allergieën beter tegen kunnen:
http://www.akc.org/about/faq-allergies/

Verder is de Samojeed wel een geheel ander type hond dan een herder, poedel of labrador (en ze verharen uitzonderlijk veel, haha). Verdiep je goed in het karakter. Als je je allergie goed wilt testen zul je m.i. meerdere keren bij iemand met dit ras op bezoek moeten, bij voorkeur iemand met meerdere exemplaren -een fokker dus-. De voor jou dichtstbijzijnde fokker zit in Brummen (zie de rasvereniging).

Dit weekend is trouwens de Winnershow in Amsterdam, half december is de Kerstshow in Cuijk. Naar beide shows komen over het algemeen aardig wat Samojeden toe.

Als je een stoere hond zoekt met een pittig karakter én een geschikte vacht voor mensen met allergieën, zou ik eens naar de riesenschnauzer (giant schnauzer) kijken. Irish Soft Coated Wheaten Terriërs zijn overigens ook enige honden! En eerlijk gezegd denk ik dat de kans van slagen een heel stuk groter is bij dit type vacht.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Een samojeed ruift toch serieus?ik weet alleszins dat ik extreem allergisch reageer op de poolrassen dus het zou mij verbazen? "

 



ik ken 2 mensen die wel reageren op mijn pluk terrier maar beide wel husky's hebben en daar dus geen last van hebben.
al vraag ik me af of de vacht van een samojeed vergelijkbaar is.
en net als mensen hier in de buurt die nu een sam hebben en ze beweren anders vergeet niet dat het werkhonden zijn en hun vachten niet mooier worden van de kachel.
ik vind samojeden juist niet pittig, ik vind ze heerlijk relax en zelfstandig. maar goed daarom blijf ik ook bij de poolhonden, die zijn voor mij makkelijker dan zo n baasgerichte hond als een poedel of doodle.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Alles wat haar en schilfers verliest is voor mij een serieuze trigger.ook als de vacht wat 'vettig' aanvoelt is dit al goed om een allergiche reactie uit ye lokkem.kan me echt niet voorstellen dat iemand met allergie voor zo'n ras zou kiezen.

Het is natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid,dus als jij telkens ziek wordt van je eigen hond moet je daarna de hond niet gaan herplaatsen vind ik.

honden page profiel Leonie PitzalisLeonie Pitzalis

Bedankt voor de tips!! Ik heb deze vraag gesteld zodat ik kan testen of ik allergisch ben voor de Samojeed.. er is dus nog niets besloten. Nu ik een Samojeed eigenaar en fokker heb gevonden kan ik gaan ontdekken hoe ik reageer op de Samojeed. Thanks!!

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Laat je hier weten hoe je reageert?zou sowieso ook testen bij iemand in huis waar haar ligt,want daar zul je toch rekening mee moeten houden.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

ik ben ook benieuwd hoe je gaat reageren op de Samojeed.

Tzou mij eerlijk gezegd wel verbazen moest je aan de sam niet allergisch zijn.

Wanneer ze ruiven verliezen ze niet normaal veel haar. Dan moeten wij onze Mikai om de 2 dagen zeker kammen. Dat haar vliegt dan naar alle kanten (krijg dan zelf al soms jeuk aan mijn neus  ) .

Dit komt er dan iedere keer af :

 

Maar ik hoop natuurlijk dat je er niet allergisch aan zult zijn, tzijn zo'n geweldige honden !

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Jeetje, daar kun je een trui van breien. 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik krijg hier spontaan al een aanval van dat alleen al te zien!:-D wauw, dat zou hier echt niet goed komen hoor!

Samojeed fokker (Gast)

Een Samojeed is beslist NIET hypoallergeen. Begrijp werkelijk niet waar deze fabel vandaan komt.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Een allergie trigger je in sommige gevallen ook niet als je hem even aait. Daar kan je pas echt een goed oordeel over geven na een aantal weken...

Felix de koninck (Gast)

Beste Leonie,

Ga anders eens langs bij samojedenfokkerij vanstampershoeve denk ik dat het heet. je tikt op google in: kennel samojeed en het is het eerste of tweede. wij hebben daar onze 4 samojeden gekocht en heel content van! 4 broertjes en ze verliezen een beetje haar maar het bevat niet de stof waar allergische mensen op reageren.

Succes!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^