Allergisch

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel miloumilou

Hoi,

een vriendin van mij wil graag een hond, maar ze is allergisch.

Heb ergens gehoord dat er rassen zijn waar je niet allergisch voor bent?

weten jullie misschien welke?

 

groetjes

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Ik zou het risico niet nemen.

 

Als jouw vriendin toch problemen krijgt is de hond degene die moet gaan.

Je kan allergisch zijn voor elk ras.  Afhankelijk van je allergie.

honden page profiel DirkDirk 3 doggies

honden foto van Dirk

tja de labradoodle, maar dan wel bij een erkende fokker en dan heeft het volgens mij ook weer met de generatie te maken.
Anders zou je het goed moeten navragen bij de rasvereniging

honden page profiel DirkDirk 3 doggies

honden foto van Dirk

En wat Martine zegt, als het toch niet gaat is de hond de dupe

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco 3 doggies

honden foto van Ursula <3 Vasco

Zou het niet doen, kans dat verkeerd gaat vind ik niet verstandig. En dan weer een van de zovele allergie hondjes in asiel.

 

En ook voor Labradoodle kun je nog allergisch zijn helaas, is zo veel mee gefokt dat er ook veel ''nepperds'' tussen zitten.

 

Laatst labradoodle gezien (moest het voorstellen) die gewoon normale haren had, wel een beetje krul maar ook de bouw e.d. klopt niet met andere labradoodles. En er kwam mega veel haar per dag van die hond af. Dus grote kans dat je daar wel allergisch voor zou zijn.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Hypoallergene rassen zijn over het algemeen rassen die wat 'vriendelijker' zijn voor een allergie, maar dat betekent absoluut niet dat je er niet op kan reageren! Hypoallergene rassen hebben zelfs geen wetenschappelijke onderbouwing wat betreft het hypoallergene (bestaat een 'hypoallergeen ras' dus eigenlijk wel?)

 

Je vriendin kan op zoek gaan naar welk ras het meest geschikt voor haar zou zijn en dan eens langsgaan bij een fokker en eens flink gaan knuffelen met de honden. Goed haar neus in de vacht steken en kijken hoe dat gaat wat betreft reactie. Is er geen reactie, dan is er een kans dat ze op een pup van een nest van die fokker ook niet zal reageren, maar ook dat is weer niet zeker.

 

Als ze echt heel allergisch is, zou ik het eigenlijk gewoon afraden. Het is namelijk altijd een gok die je neemt, en als de hond na een tijdje toch weg zou moeten... dat wil je natuurlijk niet (vooral voor de hond!)

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Ik zou het écht niet proberen.  Ik ben ook licht allergisch.  Ik noem mezelf dan ook niet allergisch, maar er zijn momenten dat ik "last" kan hebben van de honden en de katten.

Vroeger was het veel erger gesteld met mijn allergie, en had ik erg veel problemen (moeilijke ademhaling), ik heb mijn katten toen, nooit weggedaan, maar ik weet dat veel mensen dit wel doen.

 

Omdat ik aanneem dat jouw vriendin niet, zoals ik, licht allergisch is, is het dus geen goed idee.

De kans dat ze reageert op het dier is groot, al is het bv. maar op bepaalde momenten.  Ik heb en had ook periodes dat het veel beter ging en periodes dat ik nog maar een huis moest inkomen waar een hond gezeten had en problemen kreeg.

 

Niemand kan haar allergie hier beoordelen, maar weinigen houden het dier áls ze toch reageren...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik ben het met iedereen eens. De hypoallergene hond bestaat niet.

Er zijn honden met minder huidschilvers, die niet verharen, maar een door groei vacht hebben. Helaas wordt er ook vaak gereageerd op het speeksel van de hond.

 

Je vriendin zou bvb een dagje mee kunnen lopen in een asiel, om te kijken hoe ze reageert. Maar ook bij fokkers langs, aaien, een likje krijgen. Kijken wat gebeurd.

 

Zou heel sneu zijn, als ze een hond in huis heeft en het niet blijkt te gaan. 

 

Anoniem (Gast)

Neem dan een Australian Labradoodle, die zijn wel geschikt voor allergische mensen.

Bij de fokkers van dit ras kan je ook eert testen, dus langs komen en veel aaien. (voor sommige mensen is die genoeg om te weten kan het of niet)

Kijk een bij de ALAaa fokkers o.a. in zeewolde

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Kerry blue,ierse terrier,airedale,ceszky terrier,lagotto,portugese en spaanse waterhond,barbet,ierse waterspaniel,shih-tzu,malthezer,havanezer,poedel,chinese naakthond,schnauzer,basenji,softcoated wheaten,peruaanse naakthond,american hairless terrier(en vergeet er nog een paar)

Wat te doen?eerst zoeken welke hond je qua karakter aanspreekt(ben je heel sportief,wil je cursussen doen,wil je liever een iets rustiger huishondje enz...)

Dan bezoek je zoveel mogelijk mensen met dit ras,ga je mee op wandelingen,steek je je neus in de vacht,laat je likken aan de polsen(gevoelige plek voor jeuk).

Ik heb dit zelf gedaan en het is uiteindelijk de poedel geworden.niet iedereen reageert hetzelfde,ben zelf erg allergisch en heb dot dus ook heel lang uitgetest.want je wil echt de hond om die reden niet weg willen doen.neem zeker ook geen ant allergie pilletje in op voorhand,anders kan je niet goed weten of je wel of niet reageert.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Neem dan een Australian Labradoodle, die zijn wel geschikt voor allergische mensen.
Bij de fokkers van dit ras kan je ook eert testen, dus langs komen en veel aaien. (voor sommige mensen is die genoeg om te weten kan het of niet)
Kijk een bij de ALAaa fokkers o.a. in zeewolde "

 Dit zijn al kruisingen met een wel verharend ras...zou er zelf nooit voor kiezen.uitgebreid testen en proberen is een must!

Er zijn zovele rassen die dezelfde eigenschappen hebben als de doodle,maar die veel normaler zijn qua prijs en waar het een 'ras'betreft (niet dat ik dit minder zou vinden,maar vind dat er al keuze genoeg is)

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

De honden die ik heb zijn ook rassen, waar allergische mensen tegen zouden moeten kunnen.

Maar het is ook net wat Sneeuwitje() hierboven zegt.

Wat wil ze gaan doen met de hond?

Vele van de honden die worden opgenoemd zijn sportieve rassen, honden waar je dus echt veel mee moet doen.

Maar als je vriendin juist op zoek is naar een rustig schoothondje vallen al die honden al af.

Anoniem (Gast)

Sorry sneeuwitje...

dan moet je je toch even beter inlezen.. er zit wel degelijk verschil tussen een Labradoodle en een Australian Labradoodle!! de laatste verhaart echt niet!!

Een Australian Labradoodle is;

Uiteindelijk zijn er 6 verschillende rassen ingekruisd, de Poedel, Koningspoedel en de miniature poedel, labrador, Ierse waterspaniel, Curly coated retriever, Amerikaanse spaniel, Engelse cockerspaniel ) is men gekomen tot de Australische labradoodle zoals men die nu kent.

En ze zijn echt geschikt voor mensen met een allergie.

Heel veel mensen weten het verschil niet goed. En over de prijs begin ik niet je heb ook wel verharende Labradoodle van ver boven de 1000 euro's. Terwijl het gewoon een poedel x labrador kan zijn.

honden page profiel DebbieDebbie 2 doggies

honden foto van Debbie

Wij hebben 2 bichon frisé ook zo'n allergeen ras volgens "de boekjes". Mijn moeder heeft lichte allergie met daarnaast astma, copd enz. daarom hebben wij gekozen voor een ras waar je minder snel last van zou hebben. Bij ons thuis geen problemen en bewust gekozen :) 

 

Zoals al aangegeven het is altijd een gok, met alle die hippe "hypoallergene" hondenrassen. Het kan zijn dat je tegen de enne bichon frise, poedel, labradoodle, enz enz wel kan en tegen de andere niet het licht echt aan de persoon zelf en de hond die je tegen over je hebt. Ken ook meerdere gevallen dat in eerste weken goed ging daarna fout ging en de allergie heftiger werd. 

 

Mijn beste vriendin is allergisch voor beetje alles, heftige allergie voor honden. Zij kan (gelukkig) wel heel goed tegen mijn hondjes tegen andere weer niet. Kennis van ons kan er weer minder goed tegen. Als hij ze aait en zichzelf aanraakt gaat hij snotteren enz. 

 

Mijn tip voor je vriendin is (mocht ze dat nog niet gedaan hebben) eerst goed laten testen. Want waar ben je precies allergisch voor en in welke maten. Lichte allergie kan je onderdrukken met medicijnen, heftige zou gewoon niet aan beginnen. Goed inlezen, iemand is niet allergisch voor het haar wat vele denken maar voor de huidschilfers en speeksel (klinkt meteen vies zo) maar er zijn zat boekjes/websites over te vinden. En je huisarts kan je hier bergen informatie over geven! 

 

Mocht uit de onderzoeken komen dat hondje toch kan dan word het tijd om te bedenken welke rassen er wellicht geschikt zijn: voor de allergie en de wensen die je hebt qua hond en belangrijkste wat je de hond kan bieden. Als de rassen zijn gekozen dan opzoek naar fokkers en gaan bespreken en "testen" hoe het gaat met de allergie. 

 

Ja dit kost allemaal even werk maar het kost meer werk en verdriet als je straks met een hondje zit die je weg moet doen omdat je er niet tegen kan. Voorbereiding is het halve werk :) Goed nadenken en eerst goed op vooronderzoek uit! Honden zijn er (gelukkig) altijd die lopen niet weg :) (nouwja je snapt hoe :P) 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Sorry sneeuwitje...
dan moet je je toch even beter inlezen.. er zit wel degelijk verschil tussen een Labradoodle en een Australian Labradoodle!! de laatste verhaart echt niet!!
Een Australian Labradoodle is;
Uiteindelijk zijn er 6 verschillende rassen ingekruisd, de Poedel, Koningspoedel en de miniature poedel, labrador, Ierse waterspaniel, Curly coated retriever, Amerikaanse spaniel, Engelse cockerspaniel ) is men gekomen tot de Australische labradoodle zoals men die nu kent.
En ze zijn echt geschikt voor mensen met een allergie.
Heel veel mensen weten het verschil niet goed. En over de prijs begin ik niet je heb ook wel verharende Labradoodle van ver boven de 1000 euro's. Terwijl het gewoon een poedel x labrador kan zijn. "

 Ik ken ze idd niet.en nooit zal ik ook zoveel geld geven aan een kruising,dan haal ik er wel 1tje uit het asiel :-).ze kunnen wel leuk zijn,maar de bestaande rassen zijn ook superleuk en ook genoeg keuze :-).begrijp nooit goed waarom er dan weer nog 'andere' designer rassen moeten ontstaan.ze voegen niks toe?

Maar kijk,ieder zijn ding,de TS kan deze ook eens onder de loep nemen,maar je hebt sowieso meer zekerheid als je gaat naar een erkend ras,zo weet je ook de achtergrond (stamboom) en ziektes van dit ras en de karaktereigenschappen :-)

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Er zijn veel meer hondenrassen, die minder allergische reacties veroorzaken; daar hoef je geen australische labradoodle voor aan te schaffen van 1700 - 2100 Euro! Er is echter geen enkel ras, dat nooit allergische reactie zal veroorzaken. Maak je keuze tussen rassen, die bekend staan om minder allergische reacties (zie link); ga bij fokkers op bezoek en duw vooral je neus in de vacht etc. 

Het gaat zeker niet alleen om het niet verharen!

 

http://dier-en-natuur.infonu.nl/dieren/40703-allergie-voor-honden-maar-toch-een-hond.html

 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Er zijn veel meer hondenrassen, die minder allergische reacties veroorzaken; daar hoef je geen australische labradoodle voor aan te schaffen van 1700 - 2100 Euro! Er is echter geen enkel ras, dat nooit allergische reactie zal veroorzaken. Maak je keuze tussen rassen, die bekend staan om minder allergische reacties (zie link); ga bij fokkers op bezoek en duw vooral je neus in de vacht etc. 
Het gaat zeker niet alleen om het niet verharen!
 
http://dier-en-natuur.infonu.nl/dieren/40703-allergie-voor-honden-maar-toch-een-hond.html
  "

 Zo denk ik er ook over :-D

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Mijn allergische zus, en een van haar kids, hebben een lakeland terriër. 

Zo een leuke, lieve makkelijke hond. 

Een labradoodle, niet altijd hypoallergeen, dat zijn ze alleen na zoveel generaties en er wordt ook met de gene gefokt die niet hypoallergeen zijn. Je ziet het helaas niet aan de buitenkant.

Vaak ben je verplicht je hond vroeg te castreren, of ze worden al vanuit het nest gecastreerd. 

Wat karakter beteft, labrador lomp, veel beweging nodig, poedel vreselijk leuk, super intelligente hond, zijn echt voor alle honden taken die er zijn inzetbaar.

De labradoodle: vreselijk druk, lomp, veel beweging nodig, onbehouden, althans zoals ik ze ken. Mijn hond zou dit niet zijn.

Ik vind de poodle een erg onderschat ras, als ik allergisch was, zou er hier een poedle zijn. Mini, middel en grote maat, keus genoeg.

 

Voordat je een pup koopt, vees er 100% zeker van dat het goed gaat, om je zelf en je pup een hoop verdriet te besparen.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ja inderdaad, er zijn authentieke rassen zoals de poedel of barbet die er op lijken.

Dan heb je eigenlijk al wat er in de doodle geprobeerd wordt na te bootsen.

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Mijn allergische zus, en een van haar kids, hebben een lakeland terriër. 
Zo een leuke, lieve makkelijke hond. 
Een labradoodle, niet altijd hypoallergeen, dat zijn ze alleen na zoveel generaties en er wordt ook met de gene gefokt die niet hypoallergeen zijn. Je ziet het helaas niet aan de buitenkant.
Vaak ben je verplicht je hond vroeg te castreren, of ze worden al vanuit het nest gecastreerd. 
Wat karakter beteft, labrador lomp, veel beweging nodig, poedel vreselijk leuk, super intelligente hond, zijn echt voor alle honden taken die er zijn inzetbaar.
De labradoodle: vreselijk druk, lomp, veel beweging nodig, onbehouden, althans zoals ik ze ken. Mijn hond zou dit niet zijn.
Ik vind de poodle een erg onderschat ras, als ik allergisch was, zou er hier een poedle zijn. Mini, middel en grote maat, keus genoeg.
 
Voordat je een pup koopt, vees er 100% zeker van dat het goed gaat, om je zelf en je pup een hoop verdriet te besparen. "

 

Dat is precies de reden, waarom ik voor een poedel heb gekozen, na de rampzalige en verdrietige ervaring met de vele erfelijke aandoeningen bij mijn Cavalier King Charles Spaniel. Laat de vraag naar poedels maar laag blijven. Hoe meer vraag, hoe meer kans op kapot fokken van het ras.

 

Poedels zijn er in 4 maten: Toy, Dwerg, Middenslag en Grote Poedel.

http://www.poedelclub.nl/index.php/eigenschappen/karakter

 

Mijn Casper is een dwergpoedel. Ik laat hem zo trimmen, dat als de vacht weer wat is aangegroeid; hij er als een teddybeertje uitziet. Zijn snuit wordt niet kaalgeschoren.

 

Anekdote: met St. Maarten kwamen hier veel kleine kinderen aan de deur. Casper vond het niks dat hij de eerste twee keer niet mee mocht naar de kinderen. Dus nam ik hem daarna op mijn arm mee. Op een gegeven moment zie ik een van de kindjes, die hun liedje zongen, met grote ogen naar Casper kijken. Na het liedje vroeg dat kindje: "Is tie echt"???? 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Misschien eerst even uittesten en aantal malen wat tijd doorbrengen met honden. Voor ze een hond zou nemen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Dat is precies de reden, waarom ik voor een poedel heb gekozen, na de rampzalige en verdrietige ervaring met de vele erfelijke aandoeningen bij mijn Cavalier King Charles Spaniel. Laat de vraag naar poedels maar laag blijven. Hoe meer vraag, hoe meer kans op kapot fokken van het ras.
 
Poedels zijn er in 4 maten: Toy, Dwerg, Middenslag en Grote Poedel.
http://www.poedelclub.nl/index.php/eigenschappen/karakter
 
Mijn Casper is een dwergpoedel. Ik laat hem zo trimmen, dat als de vacht weer wat is aangegroeid; hij er als een teddybeertje uitziet. Zijn snuit wordt niet kaalgeschoren.
 
Anekdote: met St. Maarten kwamen hier veel kleine kinderen aan de deur. Casper vond het niks dat hij de eerste twee keer niet mee mocht naar de kinderen. Dus nam ik hem daarna op mijn arm mee. Op een gegeven moment zie ik een van de kindjes, die hun liedje zongen, met grote ogen naar Casper kijken. Na het liedje vroeg dat kindje: "Is tie echt"????  "

 4 maten zelf! 

Wat lief van Casper ook. Ze hebben ook een heel goed karakter.

Ben het met je eens dat het geen populair ras moet worden, zo blijven ze idd gezond! 

Vind ze echt geweldig.

Heb ze zien schapendrijven, voor de slee, blindegeleide hond, voor de jacht, aguility, flyball, frisbee, als waakhonden. Ken geen een ras die zo veelzijdig inzetbaar is.

Ooit was er iemand die een grote poedel had voor bewaking. Werd uitgelachen. Tot er in gebroken werd, die inbreker heeft het geweten ook. Toen piepte men wel anders, ha ha!

Je laat hem leuk trimmen, als teddy beer zien ze er leuk uit.

Die grote poedels, zo als leeuw getrimd, vind ik bij hun erg mooi. 

Het lijkt me alleen niet erg praktisch.

 

honden page profiel DebbieDebbie 3 doggies

honden foto van Debbie

Leest de Topic starter nog mee? Of word het nu weer een onderling theekransje (gezellig natuurlijk:), maar jammer dat ts niet meer reageert) 

Volgende forumvraag: Dwerg keesje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^