tweede hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Pruts (Gast)

Hallo, Wij hebben een Maltezer reu van vijf jaar oud. We zouden graag een tweede hond in huis nemen, we twijfelen tussen grote witte keeshond,samojeed of husky...dit is wel iets helemaal anders dan maltezer:-) en we vragen ons af of dat wel een goed idee is, ik heb daar wel een beetje bang voor dat als die groter zijn, ze zich plots niet tegen onze maltezer kunnen keren? Uiteraard gaan we een zo goed mogelijke opvoeding geven en dat doet veel natuurlijk :-) en best reu terug of teef nemen? Heb bij samojeed gelezen dat als je ze sterilisseert ze hun mooie vacht verliezen, dus dat is ook weer een minpunt:-) of asielhond is ook een optie, ik lees verschillende dingen over combinaties reu/teef of reu/reu dus ik dacht ik vraag het hier gewoon en lees ik misschien wat ervaringen:-) alvast bedankt

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Alle langharige honden en dan zeker honden met veel ondervacht zoals de keeshond hebben kans dat hun vacht verandert na castratie. 

 

Je kiest er wel 3 totaal verschillende honden uit ( kees en samojeed zitten wel dicht bij eljaar maar de husky is toch wel totaal iets anders) Heb je ze gekozen op basis van uiterlijk of karakter? 

 

De keeshond is een hele trouwe hond. Wel wat waaks wat uit in blaffen ( het zijn blaf grage honden) maar ze zijn ook slim dus dat blaffen heb je deels ook mee in de hand. Ze zijn kwa opvoeding niet zo heel moeilijk omdat ze heel slim en baasgericht zijn MAAR ze hebben wel wat extra nodig dan een blokje om. Ze hebben wel wat fysieke en mentale uitdaging nodig!! Ze kunnen over het algemeen goed met kinderen, honden en andere dieren! 

 

Keeshond kan je zeker bij een maltezer zetten. De keeshond bestaat trouwens in varieteiten.

- dwerg 20cm

- klein 26cm

- middenslag 34cm

- groot 46cm

- wolfsgrauw 49cm 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wij hadden al een klein ouder hondje, een gecastreerd reutje.

En 2 jaar geleden is Black erbij gekomen, een grote zwarte reu.

Hier is het prima gegaan.

Het zijn beide zachtaardige honden, geen vechtersbazen.

 

Black is een heel ander soort hond, een echte werker.

Dat betekent dat ik vaker met Black iets moet ondernemen.

Ik kan dus gezamenlijk dingen met ze doen.

Maar ook veel met Black alleen. (cursussen, bos, trainen).

 

Anoniem (Gast)

Mijn vriend wilt vooral een Husky, maar ik lees er toch wel wat negatieve dingen over zoals het huilen,drang om uit te breken en een groot jachtinstinct, koppig,...en ja wat in de buurt kwam is Samojeed, die zijn "makkelijker " op te voeden en de grote keeshond kwam ook op ons lijstje dan:-) hij wilt een hond waar hij mee kan gaan fietsen, joggen, mee bezig zijn in de tuin en hij vindt het ook supermooie dieren. Dat wolfachtig..maar ik denk dat Husky iets té voor mij is dus om beetje overeen te komen zou ik dan eerde de samojeed of kees nemen..onze maltezer is een echt schoothondje en dan zo een energieke hond erbij, ik hoop dat het goedkomt:-) 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Huskys zijn over het algemeen veel onafhankelijker dan de kees. Heb er verder geen ervaring mee. De wolfskees is dan wel een optie misschien kwa karakter meer bij jullie passend maar wel dat uiterlijk een beetje ? 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

hij wilt een hond waar hij mee kan gaan fietsen, joggen, mee bezig zijn in de tuin en hij vindt het ook supermooie dieren. Dat wolfachtig..maar ik denk dat Husky iets té voor mij is dus om beetje overeen te komen

 Als je vriend een hond met een 'wolfachtiger' uiterlijk zoekt waar ie veel mee kan ondernemen, die hij in vele dingen wil betrekken, maar die toch niet te eigengereid mag zijn, kan ie zich misschien eens verdiepen in de West Siberische Laika. Samenleefhonden bij uitstek, inschikkelijk karakter, sterk en sportief, aanhankelijk. Maar net als de Husky: geen hond om veel alleen te laten, dit is een hond die bij z'n mensen wil zijn!

http://www.hondenpage.com/hondenrassen/laika,-west-siberische.php

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Hey, ik ben opgegroeid met twee reuen: een grijze Keeshond en Maltezer. De Maltezer was ouder en de baas in huis. Maak je geen zorgen :P 

Anoniem (Gast)

Ok dank u wel, we vinden wel iets:-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Tamaskan misschien iets? Vind ik ook op een wolf lijken en een actieve hond. Korte vacht, dus daardoor qua onderhoud wat makkelijker (maar verharen wel!). Je hebt lijnen met meer Husky en met meer Duitse Herder, dus dat bepaalt ook het karakter. Zijn niet graag alleen.

 

Ik heb zelf twee teven in huis en dat gaat tot nu toe prima. Ik moet de jongste wel wat indammen naar de oudste toe, dat is namelijk een schatje en laat zo over zich heen walsen. Ik ken ook genoeg mensen die twee reuen in huis hebben en dat gaat ook goed.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik dacht dan ook wel aan de malamute ... Ik denk ( correct me if im wrong) dat die ook iets minder zelfstandig zijn. Heb altans waar ik stage loop 2 malamutes en die doen het super goed 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ik dacht dan ook wel aan de malamute ... Ik denk ( correct me if im wrong) dat die ook iets minder zelfstandig zijn. 

Dat hangt ervan af wat je met 'zelfstandig' bedoelt. Malamutes (en ik spreek nu even over de 'gemiddelde' malamute, dus rastypisch) hebben minder de neiging om écht te gaan zwerven, zoals de Husky. Hoewel ze graag wel es de benen nemen, hangen ze emotioneel erg aan hun mensen, ze zullen dus makkelijker terugkeren.

Maar mentaal zijn ze zeer zelfstandig, ze zijn eigenzinniger. Een malamute weegt letterlijk en figuurlijk wat zwaarder door, om het zo maar te zeggen.

Maar als je het weet te appreciëren dat je hond prima in staat is zelf te denken en beslissingen te nemen, je hem volop in je leven betrekt, veel met hem onderneemt en hem niet te lang alleen laat, dan is het absoluut de meest geweldige hond om mee samen te leven! 

Anoniem (Gast)

We hebben ondertussen toch voor een Husky gekozen na lang opzoekwerk en samen overlegd:-) onze pup is er en het gaat heel goed. Super braaf tot nu toe en onze Maltezer aanvaardt hem wel, maar loopt er vaak van weg als de pup met hem wilt spelen,hij is dat niet gewend natuurlijk en het is misschien soms wat te wild voor hem? Slapen langs elkaar elk in hun mand, gaat ook heel goed. Maar nu had ik een camera geplaatst omdat we terug moesten gaan werken en ze toch een paar uur alleen moesten blijven, dan kon ik zien wat ze deden...de husky superbraaf,niet janken,blaffen,niks...maar mijn maltezer heeft van begin tot einde voor het raam gestaan en piepte enorm vaak en steeds alert aan het kijken:-( waarschijnlijk heeft die dat altijd gedaan, maar wisten we het niet. Ik heb gelezen dat dat komt omdat ik hem toegelaten heb steeds achter mij aan te lopen overal in huis...dus ik ga oefenen door de deur wat meer dicht te doen als ik bv naar de badkamer ga of zo. Zodat hij weet dat k altijd terugkom, ik wil niet dat de husky dat gedrag gaat overnemen natuurlijk,  dat zou erg jammer zijn. Hij is 5 jaar,hopelijk valt dit nog af te leren?  Iemand ervaring hierbij? 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" We hebben ondertussen toch voor een Husky gekozen na lang opzoekwerk en samen overlegd:-) onze pup is er en het gaat heel goed. Super braaf tot nu toe en onze Maltezer aanvaardt hem wel, maar loopt er vaak van weg als de pup met hem wilt spelen,hij is dat niet gewend natuurlijk en het is misschien soms wat te wild voor hem? Slapen langs elkaar elk in hun mand, gaat ook heel goed. Maar nu had ik een camera geplaatst omdat we terug moesten gaan werken en ze toch een paar uur alleen moesten blijven, dan kon ik zien wat ze deden...de husky superbraaf,niet janken,blaffen,niks...maar mijn maltezer heeft van begin tot einde voor het raam gestaan en piepte enorm vaak en steeds alert aan het kijken:-( waarschijnlijk heeft die dat altijd gedaan, maar wisten we het niet. Ik heb gelezen dat dat komt omdat ik hem toegelaten heb steeds achter mij aan te lopen overal in huis...dus ik ga oefenen door de deur wat meer dicht te doen als ik bv naar de badkamer ga of zo. Zodat hij weet dat k altijd terugkom, ik wil niet dat de husky dat gedrag gaat overnemen natuurlijk,  dat zou erg jammer zijn. Hij is 5 jaar,hopelijk valt dit nog af te leren?  Iemand ervaring hierbij?  "

 Wauw dat is snel gevonden :O veel plezier met je pup!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

leer je hond iederdag weer om even alleen te verblijven, w.c. douce bezoek, alleen laten, deur dicht... ga ook even een boodschap doen, blijf niet te lang weg, kom je terug, dan doe je net alsof je niet weg bent geweest, de hond moet het normaal gaan vinden dat tie even alleen blijft....

en tuurlijk is dat nog aan te leren, maar je moet dit blijven volhouden voorlopig.... en wees en blijf rustig, en heel goed dat je een camara hebt geinstalleerd zo weet je wat er af speelt als je er zelf niet bij bent.

Volgende forumvraag: dwergschnauzer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^