Laika, West Siberische

Laika, West Siberische

Rasgroep van de Laika, West Siberische

De Laika, West Siberische behoort tot de Rasgroep "Spitsen en oertypes"

Geschiedenis van de Laika, West Siberische

Laika, West Siberische

Sinds de prehistorie een helper van de mens. Gevormd door de strenge klimatoligische en natuurlijke omstandigheden en geselecteerd om samen te leven en te werken met de mens.Door zijn allroundheid (hij is voor vele taken geschikt) en mensgerichtheid dan ook de meest voorkomende inheemse hond in land van oorsprong (Rusland)

Karakter van de Laika, West Siberische

Laika, West Siberische

Een zeer vriendelijke hond. Met meer will to please dan de meeste overige Noordse honden en meer zelfstandigheid dan de meeste herdershonden. Een actieve hond buitenshuis en een rustig gezelschap in huis, mits de hond voldoende beweging krijgt. Is niet geschikt voor drie keer daags een blokje om, en niet geschikt voor twee fulltime uithuis werkende mensen. Kan indien juist opgevoed, goed met soortgenoten en andere huisdieren overweg. Zowel reuen als teven kunnen zich, bij niet goede socialisatie, dominant gedragen ten opzichte van soortgenoten. Hij hoort echter speels en vriendelijk met soortgenoten om te gaan. Heeft een grote jachtpassie en heeft daardoor een consequente opvoeding nodig om te kunnen loslopen.
Hij is erg gesteld op zijn mensen, en begeleid hun graag overal naar toe, zich vriendelijk gedragend naar andere mensen en zich zeer goed aanpassend, aan allerhande verschillende situaties.

Rasstandaard van de Laika, West Siberische

Schofthoogte:
Reu 54-60 cm. Teef 52-58 cm.

Verschijning:
Middelgrote hond.
Sterk en droog gestel.
Bottenstruktuur goed ontwikkeld doch niet massief of grof.
Sterke, goed ontwikkelde spieren.
Aard:
Gebalanceerd, levendig

Hoofd:
Niet groot.
De schedel benadert in vorm een gelijkzijdige driehoek.
Stop: de overgang van van schedel tot snuit is geleidelijk, ternauwernood opmerkbaar.
Snuit: lang en puntig.:

Ogen:
Ovaal, schuin geplaatst, donker van kleur.

Oren:
Prikoren, hoog ingezet, puntig.

Mond:
Tanden: wit, groot; schaargebit.
Droge lippen, nauwaansluitend.

Hals:
Gespierd, droog.

Voorhand:
Lange poten.
Gespierd.
Hellende schouders.
iets gebogen middenvoet.

Lichaam:
Schoft: geproponceerd.
Rug: sterk, recht.
Lendenen: kort, soepel.
Kruis: breed, gespierd, licht aflopend.
Borst: goed ontwikkeld.
Buik: lichtelijk opgetrokken.

Achterhand:
Gespierd, sterk, met goed gedefinieerde hoekingen.
Wolfsklauwtjes dienen verwijdert te worden.

Voeten:
Ovaal, gebogen met aangesloten tenen.

Staart:
Sterke krul; gedragen over rug of heupen.

Beweging:
Typische beweging: korte draf, afgewisseld met galop.

Kleur:
Wit, peper en zout, rood en grijs in alle schakeringen; zwarte kleur toegestaan, als ook meerkleurig en met platen van dezelfde kleuren.

Vacht:
Haar: dekharen van de bovenvacht zijn hard, een goed ontwikkelde ondervacht.
Tophaar recht en grof.
Dankzij de goed ontwikkelde, dichte ondervacht is de vacht iets "uitstaande" en lijkt overvloedig.
Op de kop, oren en voorzijde van de ledematen is de vacht kort; rond de schoft, nek, schouders en achterzijde van de ledematen is het haar langer; het vormt bakkebaarden op de wangen, een kraag rond de nek en lichte bevedering op de achterkant van de ledematen.

NB:
Reuen: twee testikels moeten goed ingedaald zijn in het scrotum.

Gezondheid van de Laika, West Siberische

Laika, West Siberische

De West Siberisch Laika kan epilepsie, oogproblemen en gebitsproblemen hebben.

De kans dat deze aandoeningen bij een hond uit geteste ouders voorkomt is veel kleiner dan uit niet geteste ouders.
Vraag dus aan de fokker naar de testresultaten van de ouders, een goede fokker laat deze graag zien en heeft kopieƫn van de resultaten van de vader of kan deze via een site laten zien.

De oog-test worden door een specialist uitgevoerd dmv een ECVO-oogtest.

Bij de ECVO oogtest is VRIJ de uitslag die je op het certificaat wil zien.

Bron: L.Scharenborg www.mexxum.nl/nestjepups.html

Verzorging van de Laika, West Siberische

Veel aandacht, veel beweging, sober in voeding. De twee maal jaarlijks zeer sterk verharende vacht, stinkt niet, klit niet, neemt geen vuil op en hoeft, buiten de rui, nooit geborsteld.

Opvoeding van de Laika, West Siberische

Laika, West Siberische

konsequent, doch niet hard.
Een laika is stemgevoelig en een harde hand is zeker niet geschikt. Het is een zeer intelligente hond welke snel leert en daardoor ook snel verveelt bij overmatige herhalingen.
Zeker met de puberteit (van zes tot achtien maanden) moet men veel tijd in de opvoeding investeren.

Rasvereniging van de Laika, West Siberische

Helaas, er is nog geen rasvereniging bekend van de Laika, West Siberische.

Popularitieit van de Laika, West Siberische

De Laika, West Siberische staat op dit moment op de 109e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de Laika, West Siberische

De Laika is geen hond voor twee fulltime buitenshuis werkende mensen. Hiervoor is hij door zijn mensgerichtheid totaal ongeschikt! Vanwege dezelfde reden is het ook geen geschikte hond voor een permanente kennelhuisvesting.
Voor mensen op zoek naar een natuurlijk hondetype, geschikt voor diverse activiteiten en als begeleider voor diverse uitjes, van stoere buitenlevenactie tot luxe restaurantbezoek is de Laika een prima gezelschap. Wordt buiten zijn veel verschillende taken (gezelschapshond, jacht, waak, veehoeden, sledehond, speurhond, rode kruishond enz.) in land van oorsprong Siberie en in Europa, bv in Scandinaviƫ gebruikt als jachthond op groot wild zoals eland en beer, maar ook voor de jacht op klein wild en bosvogels en men werkt hier net als met de Scandinavische rassen, in tegenstelling tot in Land van oorsprong Siberie en Elders in Europa, zelfstandig, deze Scandinavische honden kunnen dan ook niet overal loslopen en honden uit deze foklijn hebben dus ook niet zoveel will to please. In land van oorsprong Siberie en in de rest van Europa, wordt hij voor meerdere taken gebruikt (jachthond, sledehond, herdershond, gezelschapshond, speurhond enz.) waarbij hij oa veel als allround jachthond gebruikt wordt, en veel contact met de mensen moet behouden, en los moet kunnen lopen. Hij mag in Siberie dan ook niet te zelfstandig zijn en weglopen, er jakkerend vandoor gaan wordt als grote fout gezien, net zo als angst of agressie. Het is belangrijk om te weten dat er bij het natuurlijke uiterlijk ook natuurlijk gedrag hoort. Indien men dit gedrag niet waarderen kan, dan kan men beter voor een ander ras kiezen. In de laika is alle hondengedrag nog aanwezig, voor sommige mensen is dit positief, voor sommige negatief. Indien men zo'n honderd procent hond kan waarderen, kan men van een laika enorm genieten, en hem voor veel verschillende taken en sporten inzetten en is hij een zeer geschikte gezelschapshond. Indien men echter liever uitsluitend gemak en voorspelbaarheid wil, kies dan een ander of specialistisch ras. Een West Siberische laika is een hond waarmee je moet samenleven en veel mee samenzijn, dan komt zijn vriendelijke mensgerichte stabiele en ook gehoorzame karakter optimaal tot zijn recht.

Laika, West Siberische pup aanschaffen

Belangrijk zijn de fokkers, de ouderdieren en hun gedrag en voorouders van de toekomstige pup. En het gedrag van de pups zelf.

Hoe groot is de kennis en ervaring van de fokker, hoeveel tijd heeft hij beschikbaar voor de begleiding van de pups en van de nieuwe eigenaar. Heeft hij de bereidbaarheid te helpen met evt. problemen of vragen, ook achteraf.

Hoe is de behandeling en huisvesting van de volwassen honden.

Hoe de pup opgroeit, ingeprent en gesocialiseerd wordt.

Hoe is, de gezondheid, afstamming en niet te onderschatten, het karakter van de ouderdieren. Immers niet alleen uiterlijk is erfelijk maar ook karakters vererven.

Afhankelijk wat men van de toekomstige hond verwacht (gezelschapshond, jachthond op grofwild, apporteerhond enz.), is het belangrijk van welke foklijn men een hond kiest.

Laika, West Siberische fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de Laika, West Siberische.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Laika, West Siberische pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer suggesties

Ben je op zoek naar een Hondenras ? Bezoekers van de hondenpage met een Laika, West Siberische hebben ook deze rassen

Meer weten over de Laika, West Siberische ?

 

De mening van de bezoeker

Hoogte: middelgroot
Kindvriendelijk:
Gehoorzaam:
Waaks:
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:

Geef jouw mening!

Deel de info over de Laika, West Siberische:


Afbeeldingen

Laika, West SiberischeLaika, West SiberischeLaika, West SiberischeLaika, West SiberischeLaika, West SiberischeLaika, West SiberischeLaika, West SiberischeLaika, West SiberischeLaika, West SiberischeLaika, West SiberischeLaika, West SiberischeLaika, West SiberischeLaika, West SiberischeLaika, West SiberischeLaika, West SiberischeLaika, West SiberischeLaika, West Siberische

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Als jij informatie over de Laika, West Siberische hebt die de kwaliteit van deze pagina verbetert dan kun je deze pagina aanpassen. Log wel eerst even in om dit te doen.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^