10 weken oude pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kratos (Gast)

Hallo ik wil graag weten of mijn puppy van 10 weken de hele dag door water nodig heeft ? Hij doet zijn behoefte al veel buiten maar helaas drinkt hij veel en doet daarom ook nog veel in huis :( Hoeveel water heeft hij nodig per dag ? Mijn pup krijgt vanaf 19.00 uur tot 06.00 uur geen water. En hoelang mag hij achter elkaar wandelen ?   Groetjes Simone 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Er zijn een aantal rekenmethoden die aangeven hoeveel je pup mag drinken.

Bij ons op cursus zeiden ze 50 ml X kg lichaamsgewicht. Dus is je pup 5 kilo (weet niet wat voor honden je je hebt) zou 250 ml mogen drinken.

Weer ergens anders hoorden wij dat puppies gemiddeld 150 ml in 2 uur opdrinken.

 

Ik denk dat je pup de hele dag zou moeten kunnen drinken, maar misschien kan je het een paar dagen bijhouden? Wij dachten bij Jackie op den duur dat ze als pup wel heel veel dronk, maar toen we gingen bijhouden met maatbeker (dus vul bijvoorbeeld je maatbeker van een liter of halve liter en vul daar de bak mee) viel het echt heel erg mee.

 

In huis plassen hoeft niks te maken te hebben met teveel water drinken. Pups moeten om het uur á 2 uur uit (verschilt per pup), misschien zitten er teveel tussenpozen in.

Drinkt je pup echt veel meer dan hierboven, dan zou ik er mee naar de DA gaan. 

 

Pups mogen 5 minuten per maand dat ze oud zijn of minuut per week dat ze oud zijn per keer.

 

Je hond is 10 week dus mag 10 minuten per keer. Gaat je hond om de 2 uur uit dan zou je zo'n 10 keer op de dag uit gaan, hij zou wel elke 10 keer 10 minuten mogen.

Vaker een klein rondje is beter dan bijvoorbeeld 5x een minuut en 5x 20 minuten.

 

Kraakbeen is nog niet volgroeid en het lijkt verleidelijk om lekker lang te lopen, want je hond loopt wel mee, maar je kan dan al vroeg problemen krijgen met botten etc. En ze krijgen anders ook veel te veel prikkels. 

Beter is ook nog niet teveel met een bal gooien, stokken spelen en laten rennen.

Zie deze tips: http://www.steilore.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=86

 

Wil nog even zeggen dat per hond kan verschillen. Dit zijn richtlijnen dus mag je hond bijvoorbeeld 10 minuten.. Is 12 heus geen ramp, maar 20 minuten kan te gek zijn. Misschien is 8 minuten zelfs al teveel. Dat moet je allemaal beetje aanvoelen.

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

11 uur zonder water vind ik wel lang. Als je pup brokken eet zal hij meer water nodig hebben dan als hij vers voeder krijgt. Hoeveel een pup moet/mag drinken weet ik niet.

Overdag hebben mijn honden onbeperkt toegang tot water.

Als we gaan slapen gaan ze mee naar boven en dan kunnen ze niet meer drinken. Bij ons is dat vanaf 23.00uur tot 06.30uur.

Met mijn pup stond ik ieder nacht op om een plasje te doen. Als ik hoorde dat ze wakker werd nam ik ze mee naar buiten. En zo laat mogelijk nog eens laten plassen s'avonds.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Mijn hemel, meer dan 10 uur zonder water...doe dat toch niet, een pup gaat daar niet vlugger zindelijk door worden hoor Ga allereerst aan de zindelijkheid werken, elk half uur naar buiten, geleidelijk bouw je de tijd tussen het uitlaten op... Je hondje is veels te jong om nu gewoon water weg te nemen, hij is nog heel jong en heeft dit nodig ! Als je twijfelt ga dan eens langs je dierenarts, kijk ook eens naar de voeding die je de pup geeft, van zoute brokken gaan ze altijd veel drinken, bespreek het eens met je da... succes en...zet dat kommetje water aub terug !

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Laat je hond de hele dag drinken aub.  Als hij op brokken leeft, heeft hij dit water nodig.

Mijn DA heeft me gezegd dat een hond tot 10% van zijn lichaamsgewicht mag drinken (zonder dat dit abnormaal is).  De ene drinkt meer dan de ander.

Drinken en eten is een basisbehoefte, daar mag je geen rem op zetten, zolang het normaal is.

Ik vind van 19u tot 6u geen drinken niet echt diervriendelijk.  Als je bang bent dat hij 's nachts nog een plasje doet, sta dan een keer in de nacht op en laat hem uit...

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wij haalden het drinken ook weg snachts. Maar niet al om 7u savonds. 

Je zou wel eens kunnen afmeten hoeveel je pup drinkt op een dag. Dan pas weet je echt of je pup te veel drinkt of niet 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik wil even beamen dat op vers vlees de hond veel minder drinkt. 
Thalia begon ook op brokken (van de fokker voor de overgang) maar daar dronk en plaste ze duidelijk meer van. Nadat ze op vers vlees ging, werd het zindelijk maken ook een stuk makkelijker. 
Dus als je de vriesruimte hebt, dan zou ik vers vlees aanbevelen.
Voor de rest ben ik het eens met wat hierboven al geschreven is.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een hond; dus ook een pup, moet altijd de beschikking over water hebben; dus moet water kunnen drinken wanneer hij/zij wil (behoefte heeft).

 

Een pup van 10 weken kan je niet van verwachten, dat deze weinig plast en zal dit dus ook in huis doen.

 

Wil je dit zo veel mogelijk vermijden, dan om 1 1/2 - 2 uur even buiten zetten om zijn behoeften te doen + elke keer na eten, slapen en spelen ook naar buiten.  Een pup is veel werk, dat weet iedereen, die zich ingelezen of ervaring heeft.

 

Mijn huidige hondje was als pup pas met 5 maanden echt zindelijk. Een andere hond van me was met 2 1/2 maand zindelijk. Het verschilt per hond.

 

Drinkt een pup meer dan normaal; urine opvangen en laten onderzoeken door de dierenarts. Wellicht een blaasontsteking. Na het opvangen, de urine direct naar de dierenarts brengen of in de koelkast bewaren tot je het wegbrengt. 

 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Nooit het water weg halen voor een pup. Dit zijn vragen die je ook van te voren met de fokker had kunnen overleggen.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Wij haalden het drinken ook weg snachts. Maar niet al om 7u savonds. 
Je zou wel eens kunnen afmeten hoeveel je pup drinkt op een dag. Dan pas weet je echt of je pup te veel drinkt of niet  "

 Eens

Simone (Gast)

Dat hij niet zindelijk is verwacht ik ook, het is niet mijn eerste puppy hoor. Wat me gewoon opvalt is dat hij ook werkelijk de hele dag door drinkt, ook als hij geen eten heeft gehad. zodra hij wakker word, binnen komt van wandelen of gespeelt heeft drinkt hij gelijk..

IK heb bij gehouden hoeveel hij ongeveer per dag drinkt dat is tussen de eerste twee voedingen 400 ml , dan 300 ml en na het laatste eten ook nog eens 300 ml dat is dus 1 liter per dag aan water.

De pupt weegt op dit moment 8,9 kilo .

 

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Als je denkt dat hij te veel drinkt, laat je hem onderzoeken door een DA.  Je zet een dier niet "droog" omdat je denkt dat hij te veel drinkt.

Wat weten wij er tenslotte van?  Ik heb drie honden, één van de drie drinkt veel, de andere twee niet, ze zijn alledrie gezond, maar ik laat degene die veel drinkt wél altijd drinken.  Bij mij staan er steeds drie kommen met water die gedurende de dag ververst worden. 

Ik zou het niet in mijn hoofd halen mijn honden zonder drinken te zetten en al zeker geen pup.

 

Nogmaals, als je bang bent dat hij te veel drinkt, raadpleeg dan de DA i.p.v. zijn drinken weg te halen, misschien is er iets mis of misschien heeft hij gewoon meer behoefte aan vocht.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Hmmm ben ik dan echt 1 vd enige die savons drinken weghaalt? Bij kinderen doet men het toch ook??

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mijn haren rijzen me nu ten berge ook....een hond pup of volwassen dier MOET altijd water tot zijn beschikking hebben.

je bedoelt het goed maar dit kan zelfs nefast zijn voor de nieren ! 

 

Ja het beinvloedt de urine inhoud van zijn blaas, maar die leert hij later wel te controleren. Dit mag geen excuus zijn om hem dorst te laten lijden.

Drinken weghouden is zo verkeerd ! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat een ander doet.....maar hier staat voor een hond pup of volwassene altijd water ter beschikking ook snachts.....inderdaad je moet vaak naar buiten, ik heb eens geteld , Bams is toendertijd wel 20 x naar buiten geweest.........wil je dat een hond wat minder gaat drinken, dan ga je vers vlees geven, dan zit er al snel wat meer vocht in het vlees, maar geef je brok, dan drinkt de hond gewoon wat meer, nimmer water weghalen voor eigen gemak.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dat hij niet zindelijk is verwacht ik ook, het is niet mijn eerste puppy hoor. Wat me gewoon opvalt is dat hij ook werkelijk de hele dag door drinkt, ook als hij geen eten heeft gehad. zodra hij wakker word, binnen komt van wandelen of gespeelt heeft drinkt hij gelijk..
IK heb bij gehouden hoeveel hij ongeveer per dag drinkt dat is tussen de eerste twee voedingen 400 ml , dan 300 ml en na het laatste eten ook nog eens 300 ml dat is dus 1 liter per dag aan water.
De pupt weegt op dit moment 8,9 kilo .
 
  "

 Wanneer jij vanaf 19.00 tot smorgens 6 uur geen water geeft, haalt de pup het in, en drinkt dus de hele dag door......een grote bak neerzetten dan ga je pup normaal drinken.......en daar moet je niet moeilijk over doen, vaak is het voor je eigen gemak dat de hond minder drinkt....ga er snachts ook voor uit....het is maar voor even dat dat gebeurt...........

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat wandelen betreft, lekker kleine rondjes maken, rustig aan, hou je hond bij je en leert maar gelijk dat trekken niet fijn is......ga geen klok bijhouden, ga eens naar een markt met je hond, draag de hond eens af en toe en dan weer eens neerzetten, wordt het met beleid gedaan dan is er niets aan de hand, wandelingetjes kort houden, en laat je hond voorlopig niet met andere honden ravotten, kennismaken met stabiele honden is meer dan voldoende, ook binnen niet de hond de gelegenheid geven dat er maar rond gesjeesd wordt.......en geen klok in je handen houden, speel en beweeg met beleid.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Ik haal het water bij Binky ook gewoon weg 's avonds. Hij gaat om 22.00 altijd zijn bench in na de laatste wandeling en dan haal ik het water weg. Niet nodig ook, want hij kan er toch niet bij als hij in z'n bench ligt. Om 07.00 is de eerste wandeling weer en dan staat er een bak vers water, maar hij drinkt er nooit uit na die wandeling. Daarna loopt hij z'n bench weer in en slaapt tot 08.30 en dan kan hij direct weer bij zijn water. Alleen taalt ie er niet naar. Meestal pas na de tweede wandeling om 10.00 heeft hij dorst.

 

Binky is 3 jaar. En zoals hierboven staat, doen we al sinds hij pup af is.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Hmmm ben ik dan echt 1 vd enige die savons drinken weghaalt? Bij kinderen doet men het toch ook?? "

 Ik deed dat ook. Dat vertelde ik hier op het forum. De commenateren waren niet van de lucht.

Niet meteen om 7 uur wat later maar toch. Nog nooit een zieke hond gehad en we hebben er toch al een paar gehad inmiddels.

Dus je bent niet de enige hoor.

Eens

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

"  Ik deed dat ook. Dat vertelde ik hier op het forum. De commenateren waren niet van de lucht.
Dus je bent niet de enige hoor.
Eens "

 Hier dus idd nog een.

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Henkie heeft in zijn bench ook geen water (meer). Wij hadden zo'n bak met houder aan de spijlen gekocht, maar hij gooit de waterbak er steeds uit. Dan maar zonder water in de bench. Ook Henkie gaat niet meteen drinken, als hij wakker wordt. Binnenkort gaan we het weer proberen, water in zijn bench...

Hij heeft dus ook van 22.00 uur tot 6.30 uur geen water

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

" Hmmm ben ik dan echt 1 vd enige die savons drinken weghaalt? Bij kinderen doet men het toch ook?? "

 wij halen het ook weg, maar toch niet te vroeg... Bij ons kunnen ze drinken totdat we slapen gaan en dat is rond 23.00uur. In dit geval zit de pup veel te lang zonder water.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik begrijp niet waarom je water zou weghalen?  Dat is toch nooit voor het welzijn van de hond?  Dat doe je toch alleen maar voor jezelf?

Ik zeg niet dat er veel honden schade oplopen hierdoor, maar ik vind het gewoon onnodig dat een dier dorst zou moeten hebben omdat wij één of andere reden belangrijk vinden die niks te maken heeft met eventuele schade die wél drinken zou kunnen toebrengen aan het dier.

 

Sorry, ik kan hier niet in volgen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik begrijp ook de zwaarwichtigheid van 24/7 water beschikbaar moeten hebben niet zo goed. 
Toen Santa nog in de bench zat zorgde ik ervoor dat daar ook water was. Hij heeft er niet of nauwelijks van gedronken.
Als een hond gaat slapen, gaat ie toch niet s nachts drinken?
Als hij overdag voldoende heeft kunnen drinken zie ik t probleem niet.
Santa sliep in mijn vorige huis op de slaapkamer. Nou sorry, maar daar stond geen drinkbak.
En aangezien hij niet zonder begeleiding de trap af mocht, had ie van 23 tot 7 uur geen drinken.
Nu heb ik een appartement en ligt hij op de slaapkamer bij mij.
s nachts zit de deur dicht dus opnieuw kan er niet gedronken worden.

Is zijn drinkbak leeg dan komt hij zich trouwens melden.
(Zal gelijk bekennen dat me dat weleens gebeurd is, staat ie me aan te kijken tot het kwartje valt bij mij)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Overigens heb ik geen pup ervaring dus spreek ik echt vanuit de volwassen hond gezien.

Maar mijn vriendin doet t ook altijd zo met haar pups.
Ik geloof na 20 uur s avonds.


honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Als ik water in de bench zet, gaat Binky janken. Omdat ie dan te weinig ruimte heeft om languit te liggen... 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Heb ik dan als enige een hond die nauwelijks water drinkt? En zeker niet uit een bak... meneer gaat voor het aanrecht zitten wachten tot we de kraan aandoen  Schuld van mn ouders

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Nee hoor Lieke, Santa drinkt ook niet veel.

Buiten uit de plassen, en na het eten wat, en als hij een kauwsnack heeft gehad.

In de zomer wat meer, maar nu ik erover nadenk, echt maar een paar keer per dag.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik begrijp niet waarom je water zou weghalen?  Dat is toch nooit voor het welzijn van de hond?  Dat doe je toch alleen maar voor jezelf?
Ik zeg niet dat er veel honden schade oplopen hierdoor, maar ik vind het gewoon onnodig dat een dier dorst zou moeten hebben omdat wij één of andere reden belangrijk vinden die niks te maken heeft met eventuele schade die wél drinken zou kunnen toebrengen aan het dier.
 
Sorry, ik kan hier niet in volgen. "

 Tja dan zijn er ook veel ouders die slecht zijn voor hun kinderen ... Ik mocht als jong kind niet meer na een bdpaald uur drinken ... We vinden alles voor onze hond nogal gauw zielig ... Hier gaat het drinken na de laatSte avond ronde gewoon weg. (22:30-23.00uur)

honden page profiel MayaMaya

honden foto van Maya

Heb op het begin ook water weggehaald na 19:00/20:00 uur. Vanaf dat moment was de bench altijd s 'morgens droog. Heeft bij mij zeker geholpen met de benchtraining.

Nu niet meer nodig. Ze is nu oud genoeg om het op te houden. Zielig vind ik het ook niet echt.


pagina 11 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Alleen blijven
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^