de kangal agressief?! kemig wat ik nu weer zag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel daantjedaantje

honden foto van daantje

Wij hadden tot voor kort ook een kangal en eerlijk gezegd zijn het niet de makkelijkste honden.En volgens een turkse kennis an me betekend kangal gewoon bastaard/straathond.Ik weet niet helemaal hoe het nu precies zit.De een zei dat we een karabash hadden en volgens een ander was het een kangal.Ze was in ieder geval wel vrij lastig.Gromde in het begin als we bij de voerbak kwamen en vocht vaak met de andere honden.En ook al verloor ze,ze dook er net zo hard weer bovenop.Maar ook enorm lieve kanten,gek op mijn zoontje en op ons,wel weer lastig tegen vreemden.Helaas net overleden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "de kangal agressief?! kemig wat ik nu weer zag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel HelenaHelena

honden foto van Helena

Hoi!

Ik woon nu twee jaar in Turkije. De eerste maand dat ik hier woonde kwam er een pupje janken aan de poort van ons huis. Een superschattig en lief diertje. We namen het in huis, want zonder dit te doen had ze zeker niet overleefd. We schrokken toen we naar de da gingen en die ons vertelde wat een groot beest het ging worden. Maar we hebben ze toch gehouden. Onze kangal is nu dus bijna 2 jaar en het is de liefste hond! Je mag ze dus echt niet allemaal over één kam scheren. We hebben ze heel goed gesocialiseerd en meteen leren gehoorzamen. We wonen dicht bij een school en nu nog gaat ze, als ze een kind ziet, meteen op haar buik liggen. Het zal dus ook wel veel met de opvoeding te maken hebben.

Natuurlijk zijn sommige honden agressiever dan andere, maar dat hangt niet enkel van het ras af.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Als je goed naar de lichaamstaal van deze pups kijkt kan je zien dat ze helemaal niet willen vechten. Ze zitten in een 2strijd. Moeten ze door gaan of stoppen. En aan de reactie van de mensen en de reactie van de pups op de mensen zeg ik dat ze wel degelijk getraint worden om te vechten. En dit kan je er al erg vroeg in pompen.

En Tanja ik wil ook niet iedereen over een kant scheren maar het is wel waar dat de culturen in andere landen vaak geen moer om dieren geven..

Nu zeg ik niet dat nederlanders goed zijn want die zijn vaak nog veel erger..

maar goed gelukkig zitten er genoeg goeie tussen..

honden page profiel daantjedaantje

honden foto van daantje

Nu moet ik er wel bij zeggen dat we onze hond pas kregen toen ze een paar maanden oud was en wat ik begreep waren wij al de 5de eigenaar,Ze was in Turkije gedumpt met haar nest genoten en via via in Nederland belandt.Dat is natuurlijk niet de optimale manier om een hond te socialiseren.De honden die we van pup af aan hebben zijn allemaal super sociaal.Onze Boerboel is zelfs een lulletje rozenwater.Maar onze Argentijnse dog was ook al een maand of 7 toen we haar kregen en daar zitten toch ook wel een (klein) aantal steekjes bij los.

honden page profiel petrapetra

honden foto van petra

ken het ras helemaal niet en oordeel er ook niet over maar vind het aleen al walgelijk hoe de mensen er om heen staan
en niks doen

honden page profiel daantjedaantje

honden foto van daantje

Maar dat loslopen ligt aan de eigenaar en niet aan de honden.Wij wonen buitenaf en ik ga ook niet overal even graag wandelen omdat er vaak honden op een erf loslopen.En veel van die erf honden zijn gewoon lastig ongeacht hun ras.

honden page profiel ~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~

honden foto van ~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~

Dit is niet normaal, maar als je ook kijkt hoe die mensen met die pups omgaan.
Ik geloof echt niet dat dit gewoon zo bij het ras hoord ;-) .
Ik geloof eerder dat die mensen die honden gewoon zo maken, hun laten die honden in een slechte hoek komen.
Volgens mij kunnen die honden echt wel sgatten zijn hoor ! Alleen dan moeten ze vanuit de goede lijnen komen en GOED behandelt worden.
Dat vind ik. :-)
Ik ken het ras niet dus heb niet veel te zeggen maarja volgens mij komt het gewoon door die mensen die je ziet in het filmpje kijk maar hoe hun reageren en doen, ;-)

honden page profiel ~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~

honden foto van ~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~

Als je andere filmpjes kijkt van hun snap je het beter.
Het zijn allemaal vechtende honden dus hun doen gewoon soort van illegale honden gevechten dus ook logisch van die arme pups. :'(
Door dat soort komen dat soort honden idd in een slecht boekje te staan. :'(

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

het zal vast al benoemd zijn maar,
DIT ZIJN HONDEN DIE GEFOKT WORDEN VOOR HONDENGEVECHTEN!!!!!!!

Hard maken en leren vechten, bloed laten proeven en kijken welke de meest geschikte is!

Als die idioten nou ns zelf in de ring zouden gaan staan, doe ik mee met het wedden!!! O-) O-) O-)

honden page profiel jaimejaime

honden foto van jaime

de kangal is net als andere honden niets mis mee ken er een paar en nooit geen slechte ervaringen mee gehad. Natuurlijk zal net als bij elk ander ras de hond bij een baas horen te zitten die weet wat hij in huis heeft, zijn hond wil opvoeden en dus ook weet waar hij mee bezig is.
Bij mijn weten is de kangal geen pure vechthond maar een beschermer en bewaker (van oorsprong voor kuddes vee tegen roofdieren)en is het dus ook zonde dat deze honden soms bij verkeerde eigenaren in handen komen en ze dus misbruiken voor doeleinden als hondenvechten

honden page profiel daantjedaantje

honden foto van daantje

Kangal wordt idd niet gefokt als vechthond,maar als bewaker van de kuddes.Ze worden er wel op gefokt om dat zelfstandig te doen.Ze worden vaak als pup al bij een kudde geiten(BV) gehouden en gaan alleen mee om ze te beschermen.Ze zijn dus erg zelfstandig en daardoor wel eens wat lastig.

esmeralda (Gast)

Hoi allemaal, bij toeval ben ik op dit site gekomen en vol verbazing zitten lezen over de slechte ervaring van iedereen over kangals. Niets positiefs over kangals ze zijn echt niet zo erg zoals het hier wordt omschreven.Wij zijn trotse bezitters van 2 kangals die heel erg lief zijn. Ze hebben nooit iemand of een hond aangevallen. De opvoeding van je pup ligt helemaal aan de baasje. Sommige mensen nemen een hond zonder dat ze het ras kennen. Ik ben zelf opgegeroied met kangals dus ik weet wat we in huis hebben. Het zijn geen huishonden je moet een enorme tuin hebben.Ik kom vaak mensen tegen die hun hond niet aangelijnd hebben. Als baasje zijnde moet je je hond maakt niet uit wat voor ras het is gewoon aan de lijn. Jij als baasje bent verantwoordelijk voor je hond.

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Ik bedoel dan dit nest specifiek, he! :-D , niet het ras :-D

Anoniem (Gast)

Isabelle,
mensen die hun hond gebruiken of fokken voor gevechten e.d. zijn mensen met een verstand van nul. Ze denken dat het stoer is om een pitbull of kangal te hebben. Vind het verschrikkelijk om te zien.Kangals zijn echt hele lieve honden. Zoals ik al eerder screef, opvoeding van een pup ligt helemaal aan jezelf. Een pup wordt niet zo geboren maar worden zo gemaakt door mensen.

Daphne (Gast)

je ziet tog in wat voor buurt en land dit gebeurt mijn god hey geef het ras niet de schuld!!! maar de mensen die in die lande honden niet als gezelschaps dier zien! deze mensen mogen de honden niet eens aanraken van wegen hun geloof!

honden page profiel Sandra de MolSandra de Mol

honden foto van Sandra de Mol

Ohhhh wat vind ik dit er erg uit zien, ben blij dat ik het geluid uit had staan. :'(

kangal (Gast)

Hoi allemaal...

Jammer dat sommigen alle kangals over één kam scheren...Wij hebben ook een kangal...tot nu toe nog geen een nare ervaringen gehad. Super lief en zachtaardig!!! Het ligt idd aan de opvoeding die door zijn baasje wordt gegeven denk ik. Ik moet wel zeggen het zijn idd zeer sterke honden en heel beschermend tegenover de familie en huis. Maar zolang je hem een goede opvoeding geeft kan hij goed luisteren en doet je helemaal geen kwaad :-) Wij zijn zeeerrrr tevreden met hem ;-)

kangal (Gast)

by the way ik zie dat "Daphne" een opmerking heeft gemaakt dat deze mensen honden niet eens mogen aanraken vanwege hun geloof?????? Ik schrik hier heel erg van...want ik ben zelf Turks van afkomst..heb zelf een hondje..en ken tig mensen van die cultuur die ook een hondje hebben en het ook als een gezelschaps dier zien..heel jammer dat je zo'n opmerking durft te maken zonder dat je even verder onderzoekt of jou uitspraak wel waar is...jammer..

Gast (Gast)

Vind het zo jammer dat hier heel weinig mensen zijn die niet veel over kangls weten. Zoek eens op internet wat het voor een ras is en of ze ook wel echt zo agressief zijn zoals jullie hier schrijven. Denk het niet!! Zullen we dan maar niet over pitbulls, herdershonden, rottweiler, napalitano en andere grote honden hebben want die kunnen er ook wat van hoor. Heb kennissen die een kangal hebben super lieve hond, echt waar. Ik heb ook heel veel gelezen over kangals op het internet misschien moeten sommige hier dat ook doen. Daarbij, ik snap niet wat "geloof" met kangals te maken heeft (ik moest echt lachen toen ik dat las) :-D :-D

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Gast,

We zeggen niet dat kangals aggresief zijn we hebben het over het filmpje en dat die honden vals gemaakt worden.. Niet over het ras maar over dit nest en dat sommige mensen zulk asso gedrag vertonen... Ik denk niet dat iemand denkt dat het ras zelf aggresief is..

En het heeft niks met geloof te maken..

groetjes

honden page profiel Naomi SchutNaomi Schut

honden foto van Naomi Schut

Een hond leert zijn gedrag. Als zijn baas hem opfokt, zal hij fals worden, als de baas ingrijpt en hem leert dat sommig gedrag niet getolereerd wordt , leert de hond dat ook.
Natuurlijk zijn er honden die gevoeliger zijn voor agressie dan andere, vergelijk geen golden retriever met een pittbull, maar een pittbull kan net zo goed zijn leven wagen om kind te redden of een super speel kameraadje worden van kinderen. Als een hond echter getraumatiseerd is, moet je oppassen, dat is bij mensen ook zo. Sommigen slaan door doordat ze iets afschuwelijks hebben meegemaakt.
Ik heb mensen gekend die een hond hadden die altijd bij hun kind speelde. Op een dag had de hond het kind gebeten en moest hij door de dierenarts worden afgemaakt. Toen de hond ingeslapen was, merkte de dierenarts dat de hond 37 !!! nietjes in zijn oor had. Pas bij de 37ste keer heeft de hond, die het niet meer kon houden, gehapt.
Dus ongeacht het ras, denk ik dat mensen gewoon wat vaker hun verstand moeten gebruiken in de omgang met honden.

gast (Gast)

Is dit niet een beetje overdreven 37 nietjes!

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

he gast nee t is niet overdreven ik ken het verhaal t verhaal staat bekend als de 40 nietjes hond

dus nee niet overdreven het is echt waar en echt gebeurd als het dezelfde hond betreft anders is het dus vaker gebeurd

Halfbloed turk nederlands (Gast)

Mensen wie iets tegen een Kangal heeft mag letterlijk de pot op ! Het zijn de liefste honden die er zijn trouw lief en absoluut niet aggresief. Tanja ,Tula jullie moeten met anders bezig zijn hele tijd kangal zwart maken. Die clip op youtube het heeft niks met die puppies of met die kangal te maken het zijn stelletje rotzakken die niet om honden geven! Ik heb letterlijk meer als 2000 honden gezien ik bezoek meerde hondenplazas en ik weet dat kangal super honden zijn ! Eigenlijk is het ook zo dat Kangals in nederland de meeste niet 100% puur zijn dat is bewezen en het is ook zo dat als je het gaat vergelijken met Kangals uit Turkije. Het is echt opvoeding hoe je met het hond omgaat.
Ik heb ook tijdje met politie samengewerkt er zijn in nederland veel illegale hondengevechten meeste ervan zijn Nederlanders ! Bewijs ervan kun je bij politieforum zien.
Kangal hoort niet in Nederland dat klopt ik vindt het ook jammer dat zo een prachtige ras in zo een land naar de klotet gaat. Deze honden zijn voor bergen grote tuinen. Maar jah Alle honden zijn lief !

honden page profiel LazoLazo

Hier een kangal klip.
http://www.youtube.com/watch?v=ExBl902oNEc&feature=related

honden page profiel LazoLazo

hier nog eentje mischien eng :-)
http://www.youtube.com/watch?v=g1bOOEUkaR8&feature=related

honden page profiel LazoLazo

Om kangal meer zwart te maken of toch niet ?

http://www.youtube.com/watch?v=daxs6M0e1mc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=wX6UJ-Z8L5A&feature=related

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

ik heb niks tegen de kangal als je mn opening goed had gelezen ken ik een schat van een kangal dus wat dat betreft goed lezen voor je reageer

en dit topic is al weer even geleden oud dus!

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

en trouwens je zegt
de hele tijd kangal zwart maken ik weet niet waar je het over hebt dit is mijn enige topic en ik maak niks zwart ik liet alleen dit filmpje zien ik ken een schat van een kangal dus whatever!!!!

je bent een gast en dus ken je mij niet zoals de meeste hier op het forum mij wel kennen
ik hou van alle honden ben al heel mn leven met honden bezig t gaat erom dat dit filmpje door de mensen gestimuleerd word en dat het dus daar al begint

honden page profiel LazoLazo

Ik geef wel die halfbloedje een beetje gelijk. Tanja tula jullie ook een beetje want halfblooed heeft het niet helemaal gelezen.
Ik hou van dieren, mensen die niet goed met dieren omgaan moeten ze opsluiten Ik schrok van die klip soo ! Dat was niet normaal hoe die puppy aanviel zo iets heb ik niet eerder gezien. Maar dat komt niet door de aard komt door de baas dat is overduidelijk. Van de liefste hond ter wereld kun je een vals honden maken dat weet iedereen. Ik heb zelf 4 honden gehad. Nu heb ik een Kangal (5de). En de beste was Kangal voor mij en mn gezin. Echt waar hij is super lief en slim. Mijn dochtertje van 3 houdt die touwtje vast en ze loopt er mee ( wel in mijn tuin ) Kangal begrijpt het dat hij met een kindje heeft te maken..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "de kangal agressief?! kemig wat ik nu weer zag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^