Kettinghond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bert NieuwenhuisBert Nieuwenhuis

Al lopend, op een zonnige zondagdagmiddag, komt er soms iets op je pad dat je aan het denken zet. Dit keer was het een beeld van een aan de ketting verblijvende hond. Hierbij denk ik dan niet aan het beeld - waarvoor het waarschijnlijk bedoeld is - dat de gedachte aanzet om honden aangelijnd in de bebouwde kom mee te nemen. Mijn gedachtegang nam een andere wending. Wat ik bedacht was dat, voor zover ik weet, er nog steeds geen echt verbod is dat honden permanent vast liggen aan een ketting. Goed, er zijn regels bedacht die dit moeten beperken, maar die werken slechts voor een deel. Zo is bepaald dat, als het dier vastligt, er geen wurging of verwonding mag optreden. Ook moet het dier voldoende bewegingsruimte worden gelaten en de hond mag niet door obstakels worden belemmerd. Verder moet het dier toegang tot een hok hebben. Dit hok moet bescherming bieden tegen regen en kou en het moet eenvoudig kunnen worden gereinigd. Regels dus die alleen maar voldoen aan de basisbehoeften. Stel je voor, het grootste gedeelte van je leven geketend te moeten doorbrengen. Dit overpeinzende lopen we toch door. Gelukkig wordt mijn leven niet beheerst door het zien van dergelijke voorbeelden. Eigenlijk ken ik ze niet eens, maar ik vermoed dat ze toch nog voor komen. Er is dan nog 1 gedachte die mij positief stemt: wat ben ik blij dat Bailo een andere levensinvulling  heeft.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

in belgie is het verboden.

honden page profiel  Sophietje  **** rip Taat***** Sophietje **** rip Taat***** 3 doggies

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Helaas komen dit soort dingen nog wel voor Bert Maar gelukkig niet bij onze honden. Ik zal daar geen goed gevoel over hebben. Ofschoon Sophie helaas in haar jonge leventje wel aan een ketting gelegen heeft. Slechte start gehad maar nu gelukkig een goed leven.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Gelukkig wordt het hier minder, maar ik vind een kennelhond net zo erg!  En ik wil de honden die hun leven in een ren slijten geen euro geven, dan kan ik een groot deel van mijn inkomen geven, vrees ik...

 

Ik ben één van die ongelukkigen die zit te piekeren als ze zoiets ziet, ik kan daar écht ongelukkig en boos om worden...  ik ken een duitse dog die zijn leven slijt in een ren van 2 op 2.  Hij komt er nooit uit, er is zelfs de dierenbescherming voor gecontacteerd, maar de hond zit proper en krijgt eten, er is dus niks aan te doen.

Maar wat voor leven heeft dat dier???  Hij wordt misschien niet geslagen of uitgehongerd, maar ook dit vind ik mishandeling.

 

Er moet nog veel gesleuteld worden aan dierenwelzijn.

Volgende forumvraag: gewoon omdat ik van ze hou.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^