Trots/ gewoon blij met mijn hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal,

Ik wou jullie allemaal even laten weten hoe verschrikkelijk trots en blij ik ben op en met mijn hond! 

Ik heb haar sinds 2 maart in huis genomen, en ze is officieel van mij geworden op 18 maart. Heb haar nu 7 maanden in huis. 
En ik moet zeggen wat is ze toch een heerlijke hond geworden!!

 

In het begin de eerste week/weken was ze wel erg op mij gericht, maar wat angstig naar andere honden, ze kwam immers uit een huis met nog een hond. En die hou vast had ze bij mij niet meer, alleen ik.
Maar omdat ze zó op mij gericht was kon ik ook nog geen minuut het huis verlaten zonder dat ze muur ging staan krabben om erdoor naar mij toe te komen. Dit stopte na 2 dagen gelukkig.

De verlatingsangst die bleef, ze sloopte, voornamelijk eten. Of waar eten op had gelegen. Dit afleren is een langdradig proces geweest, en ook een erg leerzaam proces. Waar we een bench voor haar hebben gekocht, dit heeft een dag effect gehad en daarna werd het gedrag nog erger. Janken! hard en veel! Toen niet meer in de bench gedaan, dit heeft geholpen ze kan nu gewoon 4 uurtjes alleen zijn! Zonder janken, slopen niks. Ze krijgt wel gewoon een lekker bot kan in de achtertuin (volledig afgesloten) en in de hal liggen, ze ligt meestal in de hal achter de deur op me te wachten. En is dolblij als ik weer thuis ben.

 

 Ze was in het begin vrij angstig naar mannen, zeker wanneer ze haar wilde aaien. Ze wilde gewoon weg rennen, dit is grotendeels over. Ze heeft het nog zelden naar sommige mannen, maar niet iedereen hoeft haar te aaien. En dit zeg ik dan ook wel eens gewoon. 
Ze was wel als de dood voor kinderen, ze snapte het gewoon niet, dat gegil en geren...
Nu woon ik in een wijk, vol met kinderen en in een straal van hmmm 1km wel 4 basisscholen...
Maar dit is helemaal weg gegaan. Ze vind kinderen prima. Laat zich er gewoon door aaien. Speelt soms met ze, en op een zeer nette, vriendelijke manier. Touwtje trekken vind ze erg leuk! Maar doet dit bij kinderen (mijn buurjongetje) erg voorzichtig, waar het er met mij veel harder aan toe gaat

 

Ze gaat niet uit zichzelf naar mensen, tenzij ze, ze kent. Maar dat is goed! Prima juist wel handig. 

 

Verder kan ze nog steeds prima loslopen, al heeft ze me wel een paar kleine hartaanvalletjes gegeven. Door in het bos achter een konijn aan te rennen, want tja.. het blijft een husky. om dan vervolgens 15 min. niet te luisteren of terug te komen. Dat is tot 2x toe gebeurd en ook de langste 15 min. van mijn hele leven, of zo voelt het iig. 
Ik weet inmiddels op welke plekken ze het doet, lijn haar daar aan. Of zorg ervoor dat ze op mij let door snoepjes te verstoppen of andere leuke dingen te doen. Soms ben ik nog steeds wel net te laat. Maar weet nu ook dat ze terug komt, en snel! 

 

Ze heeft laatst, nog geen week geleden, voor het eerst een muis gevangen! Ik had het eerst niet door wat het was, en toen bleek het een muis. Ze liet hem braaf los toen ik het vroeg, ze had alleen de staart vast, beestje had niks (waarschijnlijk wel een errug hoog adrenalinegehalte) maar geen schade. en ze heeft hem braaf laten lopen en liep weer achter mij aan. 

 

Ze heeft er wel een hobby van gemaakt om voor mij dode dieren uit de bosjes, water of gewoon een open veld te plukken om deze vervolgens naar mij toe te brengen, en dan sta ik daar met zo een dood dier... Gebeurt gelukkig zelden, maar het is verre van ideaal. Als ze goed genoeg aan het rotten zijn wil ze er ook wel eens in rollen, de viespeuk. Maar goed je bent een hond dus doet honden dingen.. Daar heb ik als baas dan maar mee te leven.



Ze is gek om zwemmen, en spelen en rennen. Haar hele leven bestaat uit spelen! Iets wat ze elke dag wel minimaal 1x op de dag moet doen, dan is ze helemaal blij. 
Op de dag loop ik ook minimaal 2 uur met haar. Zij vind het heerlijk, en ik ook, daarbij is het natuurlijk ook goed voor mijn gezondheid, en lekker die frisse lucht.

We gaan ook regelmatig naar bossen niet in de buurt, en laatst via een HP meeting naar de soesterduinen, nieuwe plekken verkennen, heerlijk! 
Ook in de buurt doen we dat gezellig. Gewoon aan de lijn door rotterdam bv. Leert ze ook gelijk met die drukte om te gaan. En hier door de buurt samen wandelen, leer ik die ook wat beter kennen. 
Ik heb met haar iets ontwikkeld wat ik noem; Jouw beurt.
Dan doe ik haar tuig om, met de flexilijn van 10m en zeg bij het uitgaan van de deur; jouw beurt. Wat betekent dat zij de leiding mag nemen, ze mag zelf helemaal kiezen waar ze heen wilt, links rechts over het gras of over de stoep. meestal gewoon braaf over de stoep. Ze gaat over het algemeen gewoon haar neus achterna en loopt langs huizen waar blijkbaar honden wonen. Ze moet alleen af en toe naar een wacht, voor oversteken. Of links of rechts luisteren, dan geef ik er even een andere draai aan. 

 

Ze zit ook op behendigheid, en we hebben al 3 lessen gehad. Ze vind het super leuk! Zoo super leuk dat ze als een raket gaat qua snelheid!! Ik kan het iig niet bijhouden! We hadden laatst bv 3 sprongen achter elkaar, bocht en nog eens 2 sprongen. Nou dan moet ik ook bij de derde sprong gaan staan om haar naar het bochtje te leiden, anders is het geen doen! En voor de rest is het voornamelijk optijd zeggen wat ze moet doen, omdat het zooo snel gaat.

 

Heeft eergisteren 10 min. los naast mij gelopen naar het bos. Ze mogen die route die ik nam gewoon los, maar ik deed het nooit. Ik wou dat ze eerst de route kende, verder is het een hond dus altijd wat onvoorspelbaar, moeten we door een tunnel(tje) die onder een weg door loopt. En loop ik dan wel braaf op de stoep, maar ernaast is een fietspad, met daarnaast gras en water, dus leuke vogels. Maar dat intresseerde haar allemaal niet, de snoepjes die ze kreeg omdat ze het zo goed deed, daar deed ze het voor  Dit betekend niet dat ze er altijd los mag/kan. Maar ik was erg blij met hoe ze het deed! Negeerde andere honden, liep netjes naast me terwijl we andere mensen inhaalde, negeerde de fietsende gillende kinderen.


Ook fietsen doe ik geregeld met haar, meestal iig 1x per week. Ze vind het leuk om te doen, maar trekken dat doet ze dan weer niet. Dat is prima lekker gezellig samen fietsen is ook prima! 

 

Ben nog steeds zo blij dat zij voor mij heeft gekozen! En ik haar mocht hebben! Dat karakter dat is ook gewoon om verliefd op te worden! 
Trouw, leergierig, werkt graag voor je.Knuffelig op haar tijd ze is gewoon graag bij je in de buurt, en houd ervan om het naar je zin te maken, ze is altijd super duper vrolijk! en je word elke dag door haar met een glimlach wakker  Wat wil een mens nog meer??


Dat was wel het verhaal van mijn superhond!
Hier nog een, recente en mijn favoriete foto van haar:

 

Op de Willemsbrug in Rotterdam

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Waar het hart van vol is, loopt de mond van over 

heerlijk lezen hoe terecht blij jij met je hond bent , een verademing tegenover sommige andere topics hier. 

 

Nog van dat 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dit lees ik graag. ;-) bekend terrein die Willemsbrug... :-D

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Wat is ze prachtig!

Veel plezier met haar en blijf verhalen plaatsen over haar aub!

 

Zo leuk om te lezen.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

dankje!

ga het zeker proberen

honden page profiel katelijnekatelijne 3 doggies

honden foto van katelijne

Knuffeleeeeeeeen!!Prachtige foto!

honden page profiel ...... 3 doggies

honden foto van ...

Wat een leuk en fijn verhaal om te lezen ;-)

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Superverhaal!! 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Het plezier en geluk straalt ervan af,het moge duidelijk zijn dat jullie heel gelukkig zijn met elkaar,super

honden page profiel theathea 3 doggies

honden foto van thea

echt een hele mooie hond en mooie foto weer en nog heel veel jaren er mee gewenst met veel schik en plezier van je husky ik heb het nu ook ze is ziek en dat trekt heel erg aan ons doe er alles voor groetjes

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Dat is nog eens fijn om te lezen, wat is ze mooi en geliefd.

 

Goed idee dat jouw beurt, ik doe dat met Jenna ook vaak, zo leuk om te kijken waar ze zin heeft om heen te lopen.

Volgende forumvraag: Je hond clonen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^