herplaatser

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

sinds donderdag middag hebben wij een herplaatser van 14 maanden in huis opgenomen, het gaat super, maar het vermoeden bestaat dat zijn oude baasje hem terug wil, en dit is dus wat wij niet willen. wat nu?

veel mail over weer, foto's meegestuurd, oude baasje gelukkig dat hij bij ons is, wij blij met hem.

maar toch na dit mailtje van vanavond de angst dat ze hem terug wil .

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Hebben jullie geen contract-je opgesteld? Ze chip nr, staat die nog op de oude baas ze naam?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Als je hem echt niet wil teruggeven, heb je toch de mails als bewijs dat jullie hem overgenomen hebben?

Was de vorige eigenaar wel goed voor de hond, zat hij daar goed op z'n plek?

Als hij uit een situatie komt waar er niet al te best voor hem werd gezorgd, zou ik voorkomen dat je hem terug zou moeten geven.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Oh bewaar alle mails berichten ect die je hebt. 

Niks wegdoen.

En de vragen van Sylvia en Saskia natuurlijk.

 

Dit heb ik ook gehad , ik kan me je angst dus goed voorstellen! 

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Staat de chip al op jullie naam en adres?

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Eens gegeven blijft gegeven. 

Zolang de chip op jullie naam staat en jullie het entboekje hebben kan een vorige eigenaar niet veel doen. Ja smeken en zeuren of jatten, maar via eventueel de politie komt hij niet ver.

 

Wat een gedoe, denk je een jonge hond een tweede kans te geven en dan krijg je dit erbij. 

Ik hoop voor jullie dat het snel over is en dat jullie vooral blijven genieten van jullie nieuwe hond

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

zijn inentings boekje heb ik wel. het is een rasloze hond , wel gechipt. en ja mail bewaar ik allemaal.

afwachten of ze vandaag belt en wat ze te melden heeft. ze zijn heel goed voor hem geweest, maar om gezondheidsreden was het moeilijk om nog de zorg te bieden die hij nodig had. zat op een klein flatje en ja de dagelijkse rondes, en het is een kalf van een hond. dus niet echt flatgeschikt.

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Je zegt dat hij wel gechipt is, heb je de hond al op jouw naam laten zetten?  Doe dit onmiddellijk als het nog niet gebeurd is!

Succes!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Kijk het maar even aan, laat zelf maar niets meer horen.

Het is begrijpelijk dat ze de hond missen, maar hij krijgt het bij jullie beter dan bij hen. Zou ook voorlopig huisbezoek afhouden, als ze daar op aandringen. "Dat is beter voor de hond, die raakt dan niet in de war".

Ik ben aan mijn 3e herplaatser bezig en heb gelukkig nog nooit problemen gehad. Nu, bij de 3e, stuur ik na 2 jaar nog regelmatig foto's en we wisselen ook kerstkaarten uit. Men is heel blij dat Pepijn bij mij is gekomen. Ik ook!

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Goed dat jullie deze hond als herplaatser hebben genomen.

Als je op de volgende site de registratiegegevens van de hond met opgave van chipnummer wijzigt en je hebt het paspoort, staat de hond vanaf dat moment op jouw naam

https://ndgnl.secure.is.nl/reg/

 

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Ik heb Lex ook van een particulier, hij was 10 maanden.
Ik heb met het oude vrouwtje afgesproken dat ik de eerste 2-3 maanden de tijd zou nemen om Lex te leren kennen en hem aan mij te laten wennen. Ik heb in die periode ook geen contact gehad met zijn oude baasjes. Niet alleen voor mij, maar vooral omdat zijn oude baasjes het erg moeilijk vonden om hem af te moeten geven, ondanks dat ze wisten dat het voor hem beter was..

Na die tijd heb ik een heel lang bericht geschreven, alles verteld, hoe hij het thuis deed, op de hondenclub, met zijjn nieuwe 'zus' etc. Ook veel foto's erbij gedaan.
Kreeg daarop het antwoord dat ze het fijn vonden dat het zo goed ging, ze hem nog wel miste maar dat de scherpste kantjes er inmiddels een beetje af waren. Nu een half jaar later heeft zijn oude familie zelfs een weekendje opgepast. Wat waren ze blij elkaar weer te zien, hebben genoten van elkaar en toen ik Lex weer op kwam halen ging hij ook zonder problemen weer met me mee..


Wat ik eigelijk bedoel te zeggen, neem afstand van de oude baasjes, het is ook niet niks om je hondje zomaar aan een vreemde mee te geven.. Laat het ze even bezinken.. Je kunt ze dat ook gewoon zeggen mochten ze bellen, dat jij denkt dat het beter is dat ze wat ruimte nemen en eens op een rijtje zetten waarom ze in eerste instantie voor herplaatsing gekozen hebben.

Zorg er wel voor dat je zijn chip registreerd op de NDG. Is via de website erg makkelijk.

Succes en heel veel plezier met je nieuwe huisgenootje!

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

ze heeft vanmiddag gebeld en ze wil hem terug, meteen duidelijk gemaakt dat dit niet gaat en ik dit niet wil. ik woon in Duitsland dus staat nu bij duits chip gebeuren geregistreerd, alle mails bewaar ik, en stuur voorlopig ook geen foto's meer.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Zou ook de Nederlandse chipgegevens overzetten, voor het geval dat. Anders staat hij in Nederland op hun gegevens, en in Duitsland op jouw gegevens. 

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

in nederland kan ik hem niet veranderen , dat moet de oude eigenaar namelijk doen.

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Oke. Weten ze waar je woont? 

 

Ik zou alle contact verbreken. 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" in nederland kan ik hem niet veranderen , dat moet de oude eigenaar namelijk doen.
  "

 

Heb je geen mutatie kaart mee gekregen van de oude eigenaren? Misschien even de chipinstantie bellen om te kijken of het adres gewijzigd kan worden? En anders eventueel een asiel bellen, deze hebben misschien wel mutatiekaarten liggen? En asiel kan namelijk zonder een kaart de chipgegevens  wijzigen. 

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Of anders de politie bellen, ? Als jij bij ander chipmaatschappij jouw gegevens hebt opgegeven dan kunnen zij dat waarschijnlijk ook zien als de oude eigenaren het chipnummer nog hebben. Misschien dat de politie weet of je hier iets aan kan doen. Zolang de chip op hun naam blijft staan is er een kans dat zij aangiften ofzo gaan doen vanwege diefstal. Ik weet niet hoe dat zit,  zou je na kunnen vragen. Gelukkig heb je alle mail nog!

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Jeetje wat heftig; waarom wil ze hem terug? De beslissing om te herplaatsen neem je niet zomaar. En terugnemen zou dan alleen een optie moeten zijn wanneer de hond zijn draai niet kan vinden op de nieuwe plek of wanneer er geen klik is met de nieuwe baasjes.

 

hoop voor je dat het met een sisser afloopt.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Heb je wel zijn paspoort?  Een dierenarts kan je misschien helpen met het overzetten van de gegevens?

 

honden page profiel --

Raar verhaal.. al snap ik het ook wel ergens... Je weet pas wat je mist als het er niet meer is... En blijkbaar valt het gemis ze zwaarder dan gedacht... Erg zuur en sneu maar ze kunnen natuurlijk niet verwachten dat je de hond terug geeft. Ze kunnen het slechts vragen.

 

Mochten ze nu doorgaan en jouw nee niet accepteren zou ik voorlopig ook alle contact verbreken. Voor de zekerheid zou je -als ze echt uit zijn op de hond terug krijgen- contact op kunnen nemen met een advocaat. Je staat gewoon in je recht, jij hebt de hond overgenomen en zei hebben hem weggegaan.  Heb je iets zwart op wit? Mail contact of iets?

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

heb inmiddels alle contact verbroken, fokker van de hond ook gesproken en hij mag hier blijven, al het mail verkeer vanaf afspraak van kennismaking met de hond tot en met nu uitgeprint en in een map opgeborgen als bewijs. leugen op leugen vanaf haar kant stapelen zich op en ze is wanhopig, wil hem terug. databank kom ik niet verder mee, de chip heeft zij geblokkeert, gemuteerd .kan het alleen via de rechtbank nog uitvechten en daar heb ik geen zin in. ga kijken omdat wij in duitsland wonen of ik hem een duitse chip kan geven en de nederlandse chip kan laten vervallen. in nederland komt hij toch niet dus als hij weg loopt of wat dan ook, dan heeft hij in ieder geval een duitse chip. kortom een hoop ellende en een hoop stress. 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik snap het niet en zal het nooit snappen ook!

monique, ik denk dat je gelijk hebt hoor. Weinig kans dat ze de hond terug krijgt. Opnieuw laten chippen lijkt me een goed idee en dan met die nieuwe chip registreren.

 

Waarom doe je je hond weg? Voor mij is er een reden, en dat is als de hond niet met kinderen kan als je kinderen hebt. Dus gaat bijten. 

 

Voordat je een hond neemt weet je nl wel of je genoeg tijd en ruimte hebt. Als je dat niet hebt dan begin je er toch niet aan? En dan wordt bedacht dat de hond weg moet. Gelukkig een nieuw gezin/baasje gevonden die er goed voor is en ineens bedenk je dat de hond terug moet?? Dat geleur met die honden he.........

 

ik lees de topics ook van degene die hun hond weggedaan hebben en na een jaar ineens contact willen. Waarom? Wanneer je zo stoer bent om zo maar je hond te dumpen dan deal ermee. Weg gegeven is weg gegeven. 

 

Ik hoop dat je nog heel lang van deze hond kan en mag geniet Monique en als ik een hond van iemand over zou nemen.....geen haar op mijn hoofd dat deze dan terug zou gaan. Geniet van elkaar....jij en je hond bedoel ik ;-)

honden page profiel theathea

honden foto van thea

hallo hier een zegje van mijn ik zou hem ook niet teruggeven en gauw alles op je eigen zetten ook chips en al ik heb dit ook ooiit meegemaakt met een kat gewoon veel plezier aan je hond belevenen niet meer teruggeven want een hond is geen ding of speelgoed succes en groetjes van mijn en shakira

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

" Ik snap het niet en zal het nooit snappen ook!
monique, ik denk dat je gelijk hebt hoor. Weinig kans dat ze de hond terug krijgt. Opnieuw laten chippen lijkt me een goed idee en dan met die nieuwe chip registreren.
 
Waarom doe je je hond weg? Voor mij is er een reden, en dat is als de hond niet met kinderen kan als je kinderen hebt. Dus gaat bijten. 
 
Voordat je een hond neemt weet je nl wel of je genoeg tijd en ruimte hebt. Als je dat niet hebt dan begin je er toch niet aan? En dan wordt bedacht dat de hond weg moet. Gelukkig een nieuw gezin/baasje gevonden die er goed voor is en ineens bedenk je dat de hond terug moet?? Dat geleur met die honden he.........
 
ik lees de topics ook van degene die hun hond weggedaan hebben en na een jaar ineens contact willen. Waarom? Wanneer je zo stoer bent om zo maar je hond te dumpen dan deal ermee. Weg gegeven is weg gegeven. 
 
Ik hoop dat je nog heel lang van deze hond kan en mag geniet Monique en als ik een hond van iemand over zou nemen.....een aahs op mijn hoofd dat deze dan terug zou gaan. Geniet van elkaar....jij en je hond bedoel ik ;-) "

 

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

" Ik snap het niet en zal het nooit snappen ook!
monique, ik denk dat je gelijk hebt hoor. Weinig kans dat ze de hond terug krijgt. Opnieuw laten chippen lijkt me een goed idee en dan met die nieuwe chip registreren.
 
Waarom doe je je hond weg? Voor mij is er een reden, en dat is als de hond niet met kinderen kan als je kinderen hebt. Dus gaat bijten. 
 
Voordat je een hond neemt weet je nl wel of je genoeg tijd en ruimte hebt. Als je dat niet hebt dan begin je er toch niet aan? En dan wordt bedacht dat de hond weg moet. Gelukkig een nieuw gezin/baasje gevonden die er goed voor is en ineens bedenk je dat de hond terug moet?? Dat geleur met die honden he.........
 
ik lees de topics ook van degene die hun hond weggedaan hebben en na een jaar ineens contact willen. Waarom? Wanneer je zo stoer bent om zo maar je hond te dumpen dan deal ermee. Weg gegeven is weg gegeven. 
 
Ik hoop dat je nog heel lang van deze hond kan en mag geniet Monique en als ik een hond van iemand over zou nemen.....een aahs op mijn hoofd dat deze dan terug zou gaan. Geniet van elkaar....jij en je hond bedoel ik ;-) "

 

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

ik kan niet anders zeggen dan dat ze hem keurig hebben opgevoed enz enz , het is een voorbeeldige hond die zijn manieren kent en weet. dus tot zover mijn complimenten aan zijn vorige baasje. dat ze spijt heeft kan ik me ook voorstellen. maar ze heeft hem weggedaan vanwege haar gezondheid, ze moet een hele zware operatie ondergaan, heeft 3 kinderen , een man die veel op zakenreis is enz enz. vandaar dat ze een goed tehuis voor hem zocht. maar nu komen de verhalen los, dat ze een oppas voor hem kan regelen, dat ze hem mist (kan ik me voorstellen) en dat hij bij haar beter af is. op een flat 2 hoog met een kamer van zeg ik het heel ruim gemeten 8 bij 5 en een balkon van 1,5 bij 5 meter, ze heeft de fokker verteld dat ze maisonnette woning heeft met tuin, dus niet we hebben hem zelf opgehaald. hij heeft hier 24/7 vrije uitloop op onze boerderij, kan bepalen of hij in de deel ligt of buiten in een hok, in de carpoort staat nog een bankstel. in de andere carpoort liggen nog caravan kussens, en nee hij komt niet in de woonkamer, wist ze ook. wij zijn hele dagen vanaf 's-morgen 8 uur buiten tot een uur of 7 's-avonds lopen tussendoor nog naar het bos met de hondjes, als wij naar binnen gaan zijn we moe , maar onze hondjes ook. dus sss gaan ze slapen en wij ook. snap niet wat het probleem is. een mooier leven dan hier kunnen we ze niet geven.

 

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

vanmorgen bericht gekregen van haar advocaat, met alle mail berichten die ik heb kan ik alleen de rechtszaak hoopvol tegemoet zien en dan eindelijk van dit gezeur af zijn.

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Pfff, rechtszaak. Je hebt gelukkig zwart op wit dat zij hem aan jou gegeven heeft. 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Een dier is geen ding maar een levend wezen met gevoelens... ik zou voor haar een pluche exemplaar meenemen naar de rechtbank.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" vanmorgen bericht gekregen van haar advocaat, met alle mail berichten die ik heb kan ik alleen de rechtszaak hoopvol tegemoet zien en dan eindelijk van dit gezeur af zijn.
  "

 Heftig zeg! 

Heb je zelf al een advocaat in de arm genomen? En je zegt dat je de fokker ook gesproken hebt, misschien dat die ook wat voor je op papier kan zetten? 

Geef niet op! 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Flinke aanvaring
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^