Slecht hartje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jessy en djekojessy en djeko

honden foto van jessy en djeko

Hallo, vraagje !

Ik heb een Yorkshire terriër m'n hondenkindje Buddy
Buddy heeft een heel slecht hartje z'n hart is te groot voor z'n lichaam en knelt daarom zijn luchtwegen af, en heeft al 2 harstilstanden gehad en 3 tia's .. En astma .. Maar ondanks alles huppelt hij nog steeds vrolijk door het leven, ik wil nu zijn gebit laten reinigen want die ziet er zeer slecht uit maar hij kan niet onder narcose omdat hij dat niet aankan nu is mijn vraag kan je dat ook zonder narcose laten doen ? Of is er een andere manier ?


Groetjes !

Jessy

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

met je dierenarts bespreken, misschien is een heeeeel klein roesje voldoende... niet dat je hondje onder narcose gaat, maar toch rustig is, misschien is een rustgevend pilletje zelfs al voldoende, maar dat moet je echt met je dierenarts bespreken....

honden page profiel ElianeEliane

Vraag bij de beenhouwer pezen. Geeft kauwplezier en houdt de tanden proper

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Neen NIET laten doen . Die narcose is veel te gevaarlijk. En zonder kan niet, denk ik. 

Erg hé ocharme dat kleintje 

maar al te bekend bij mij dat hoesten en hartprobleemjes en water op de longen ....heb er uiteindelijk  twee zulke hondjes gehad  , wel op oude leeftijd.

Sterkte en zorg best voor niks opwinding . En geniet van je hondje op zijn goeie momenten .

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hart problemen kunnen ook het gevolg zijn van een slecht gebit toch?

Ik zou kijken of het evt zonder algehele verdoving kan. Misschien kan alleen een plaatselijke verdoving zoals bij mensen?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het is wel degelijk zo dat een slecht gebit hart- en vaatproblemen kan veroorzaken (dat is bij mensen ook zo).

 

Overleg met je dierenarts; als je het gebit eventueel laat schoonmaken, laat dit dan alleen doen onder gasnarcose. Dit is minder belastend. Toch is de beslissing moeilijk, omdat wat voor narcose ook gebruikt wordt, dit eventueel fataal kan zijn voor een oud hondje met zoveel problemen en een broze conditie. Gebitsreiniging kan niet zonder narcose gedaan worden. Als je nog nooit het gebit van je hondje door een dierenarts hebt laten reinigen, dan is de kans groot, dat er ook elementen getrokken moeten worden.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ik denk dat je dit best helemaal met je DA bespreekt. 

Hij kan ook zien of het gebit echt slecht is, want een kleurtje hoeft nog niet alarmerend te zijn en dan lijkt me het risico van narcose om een mooier gebit te hebben wel groot.

Ik hoop dat medicatie de problemen van het te grote hartje wat kan verlichten en je hondje nog van z'n leventje kan genieten. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^