Gevaarlijk honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

Jeroen, dat bedoelde ik ook. ik weet dat het een oud artikel is, maar daar is wel de hele hetze tegen alle pitbull-achtige mee begonnen. mijn hond staat ook op de 8ste plaats, dat snap ik ook niet, want het enige waar je met die honden bang voor moet zijn is dat ze je helemaal onderkwijlen door alle kusjes die ze je willen geven

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gevaarlijk honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel geronimogeronimo

honden foto van geronimo

ik weet alleen van cheyenne van mij dat ze jack russels wel kan opvreten daar ze zelf 1 keer is gebeten door een jack russell toen ze nog een puppie was en die desbetreffende eigenaar niks deed en ik net te laat was dus zodra ik ergens een jack russell zie gaat ze aan de lijn en moet ze zitten tot die voorbij is

honden page profiel KatyaKatya

honden foto van Katya

Het is absoluut niet waar dat alle eigenaren van agressieve honden hun hond aangelijnd houden! Mijn hond was niet zo lang geleden door een Duitse Herder gegrepen die plotseling op hem af vloeg! Mijn vriend is met de eigenaar wezen praten en het kon hem echt NIET BOEIEN, het gaf hem gewoon absoluut niks dat zijn hond die van ons heeft verwond! En ik weet zeker dat hij hem niet aan gaat lijnen hierdoor!

Dus ja, alle problemen met gevaarlijke hondenrassen komen doordat hun eigenaren hun verantwoordelijkheid niet nemen, maar deze problemen zijn er WEL! Dus ik kan het niet begrijpen als mensen doen net alsof er geen problemen zijn en alsof alle pitbulls etc. allemaal schatjes zijn die geen vlieg kwaad doen. Wat ze zijn echt niet allemaal schatjes, anders zouden zulke websites niet bestaan bij gebrek aan negatieve ervaringen...
Het is inderdaad zo dat het niet door de hond zelf komt, dat weet ik, wel door de eigenaar. Maar als jouw hond gebeten wordt maakt het je echt niet uit waar het door komt, het maakt je meer uit dat dit gewoon heeft kunnen gebeuren, en dan ga je gewoon oppassen. Er zijn wel echt veel meer bijtincidenten met dit soort honden dan met andere rassen, en ik ga ook het zekere voor het onzekere nemen. Ik kan jammer genoeg niet aan iedere eigenaar van zo'n hond zien of hij wel met zijn hond omgaat zoals het hoort, of niet.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Klopt Katya je hebt helemaal gelijk.

Mijn hond is ook 4 keer gebeten door een Jack Russel, 1 keer door een Engelse springer Spaniel, 1 keer door een Amstaff en 1 keer door een Chihuahua. Ook nog 2 keer door een bastaard.

Deze eigenaren van gevaarlijke hondenrassen hielden hun honden ook niet aan de lijn!

honden page profiel KatyaKatya

honden foto van Katya

Beste Sammy & Flex,

Heel veel mensen schuiven het probleem gelijk door, en zeggen dat andere honden ook bijten. Ja, idd, andere honden bijten ook, maar als mijn hond door Chihuahua was gebeten, zouden de verwondingen naar alle waarschijnlijkheid veel meer meevallen, ik zou zelfs durven zeggen dat hij er waarschijnlijk geen zou hebben.

Het is toch duidelijk dat een grote, sterke hond met agressieve temper veel meer schade aan kan richten dan een hond met een milde temper, of een kleine hond. Het is toch ook duidelijk dat er bij bepaalde rassen een grotere percentage honden voorkomt met een agressieve temper dan bij andere rassen.

En verder ja, absoluut alle eigenaren van agressieve honden horen hun honden aangelijnd te houden. Maar met een vechthond heb je een grotere kans dat het misgaat, dus daar let ik extra op, volgens mij is het nogal logisch.

honden page profiel KatyaKatya

honden foto van Katya

P.S. Ik ken honden die verwond zijn door een Amstaff, Rottweiler, Dobermann, Duitse Herder. Geen honden die verwond zijn door Spaniels, Poedels, Chihuahuas of Border Collies. Mijn eigen stukje statistiek heeft ook het recht om te bestaan, en die komt nogal overeen met de ervaringen van anderen.

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

ik vind zulke sites echt walgelijk
heel erg racistisch ook

maak dan een site over onaangelijnde honden!
of domme baasjes!

geef de hond toch niet de schuld

en trouwens heeft iedere hond een eigen karakter
het ligt echt niet alleen aan het ras

boedha is ook al eens aangevallen door een duitse herder, en ik ga duitse herder ook niet uit de weg hoor (ja oke alleen loslopende dan hihihi maar ik ga elke loslopende hond die ik niet ken uit de weg)

ik zou eigelijk wel eens willen dat hij met een duitse herder zou spelen alleen jammer genoeg worden alle duitse herders die ik tegenkom bij ons uit de buurt gehouden, ze houden zich vast aan de riem alsof hun leven ervanaf hangt!
hoezo ik vertrouw me eigen hond niet..
gek heh, dat de hond niet fijn reageert op een andere hond als zijn eigen baas doodsbang is :'(

honden page profiel KatyaKatya

honden foto van Katya

Nou liever een bange eigenaar dan een onverschillige eigenaar. Zoals ik al zei, alle problemen komen doordat men het niet scheelt als zij hond een gevaar vormt. Als alle eigenaren van agressieve ronden, welk ras het ook is, hun honden aangelijnd zouden houden, of met een muilkorf, zouden alle problemem worden opgelost. Maar jammer genoeg vertikken ze het gewoon, en dan heb je een keuze tussen erop wagen, of geen risico nemen.

Ik weet eerlijk gezegt niet wat beter is. Stel, je hond wordt doodgebeten of erg verminkt. Zou je dan niet zoiets hebben van: had ik hem maar nooit bij die hond gelaten?

Trouwens, dit geldt vooral voor eigenaren van kleineren of middengrote honden. Want als je zelf een grote hond hebt, heb je al veel minder om te vrezen want die kan veel meer hebben...

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Geweldig om deze hele discussie te lezen en oh wat een vooroordelen zijn er nog steeds :'(

Wil er verder niet te veel woorden aan vuil maken...
Weet alleen dat er ook nog genoeg mensen zijn die vestandig met hun "vechthond" omgaan en er een hele trouwe vriend aan hebben.

honden page profiel KatyaKatya

honden foto van Katya

Zucht. Ik zeg ook niet dat ALLE vechthonden een gevaar vormen, of agressief zijn. Ik ken ook een engelse stafford die een schat van een beest is.

Maar waarom kunnen de eigenaren van de vechthonden niet toegeven dat er WEL genoeg vechthonden zijn die WEL een gevaar vormen en andere honden verwonden? Daar kan ik niet bij. Waar voor discussie kan je met iemand houden die zijn ogen sluit en doet net alsof het probleem nooit never voorkomt?

Het imago van vechtrassen zou echt VEEL beter worden als hun eigenaren erkenden dat het soms, te vaak, mis kan gaan, en beter voorlichting gaven aan de eigenaren van dit soort honden, zodat zij er beter bewust van werden en hun honden op een goede manier behandelden zodat zij just GEEN gevaar voor anderen meer vormen.

Ik heb slechte ervaringen met rassen die in het algemeen beschouwd worden als "gevaarlijk". Dat is zo omdat genoeg andere mensen er ook slechte ervaringen mee hebben. Ik geef toe dat de overgrote meerderheid van dit doort honden gewoon GOED is en geen gevaan vormt. Ik geeft toe dat ze agressief zijn doordat zij verkeerd worden behandeld door hun eigenaar. Ik geef dat allemaal doe, maar alle eigenaren van de vechthonden blijven erop hammeren dat er slechts VOOROORDELEN bestaan, trerwijl de feiten tegen spreken. Onbegrijpelijk.

Ik kan hier slecht tegen, moet denken aan de eigenaar van die Duitse Herder die claimde dat zijn hond slechts "speelde". Ha.

honden page profiel KatyaKatya

honden foto van Katya

P.S. Nogmaals, een vechtras kan een super lieve vriend zijn en een geweldig hond. Maar er zijn ook genoeg honden die dat NIET zijn, waarom kan dat niet worden erkend?

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Timo is afgelopen week aangevallen door een akita, de riem schoot uit de hand van de eigenaresse en een aantal maanden geleden werd hij bijna aangevallen (kon hem nog net opgrijpen) door een jack russel. Als iedereen zijn hond nu eens goed aan de lijn houdt, zijn er buiten in elk geval een stuk minder bijt-incidenten. En kan ik mijn kleine schat met een gerust hart uitlaten. Zonder dat ik elke keer als ik een hond in de verte zie, denk: zit hij nu vast of moet ik een blokje omlopen? Ik word zo moe van die mensen die denken dat ze hun hond maar overal los kunnen laten lopen. En als hij dan bijt inderdaad zeggen: Dat doet hij anders nooit. De eigenaar van de hond die losloopt en mijn schat echt bijt, kan er op rekenen dat de politie de volgende dag op de stoep staat. Ik ben het spuugzat.

honden page profiel Roxy , Bonky en DaisyRoxy , Bonky en Daisy

honden foto van Roxy , Bonky en Daisy

Ik kan er niet over uit dat mensen zo dom kunnen zijn om die onzin over vecht honden te geloven.
Het is allemaal bangpraterij.
Honden kennen geen agressie ze doen enkel wat hun is aangeleerd dus dat heb je zelf in de hand.
Ik vind het heel erg jammer dat deze honden zo scheef worden aangekeken.
Ik zag al staan welke rassen hun zouden willen afschaffen en dat zou dan gaan betekenen dat ze mijn Bonky zouden wegnemen echt niet dat ik dat ooit zal toe laten.
Al die honden in die lijst zijn verschrikkelijk lieve honden die zwart worden gemaakt door een duister verleden.
Die honden hebben er zelf nooit om gevraagt.

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

jack russel liep dus los

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Katya, nee ik snap je maar ik plaatste mijn reactie grotendeels omdat mensen niet begrijpen dat wanneer kleine hondjes grote honden aanvallen dit ook impact heeft op grote honden. Honden kijken vaak niet eens naar grootte.

Mijn hond is echt zo vaak gebeten als hierboven vermeld. Wij hebben hem altijd zo sociaal mogelijk geprobeerd op te voeden maar hij is nu gewoon niet meer zo leuk naar andere honden. Wat mij dus ook niets verbaast. Gelukkig heeft hij zijn vaste hondenvrienden en vriendinnen nog.

honden page profiel Roxy , Bonky en DaisyRoxy , Bonky en Daisy

honden foto van Roxy , Bonky en Daisy

Ik vind het jammer dat je enrgens contact gegevens kan vinden op die site want zou best wel eens willen zdeggen wat ik ervan vind tegen deze mensen.

honden page profiel Roxy , Bonky en DaisyRoxy , Bonky en Daisy

honden foto van Roxy , Bonky en Daisy

P.S. de titel vechthonden klopt van geen kant want vecht honden bestaan niet

honden page profiel KatyaKatya

honden foto van Katya

Roxy en Bonky, dit is toch geen bangpraterij als er honden gebeten worden. Dat zijn harde feiten. Dat moet erkend worden. Zolang de eigenaren van honden die andere honden bijten blijven ontkennen dat hun hond een gevaar is, blijft er een groot groep slachtoffers achter die al te graag willen dat dit soort honden verdwijnen, en dan krijg je dit soort "oplossingen". Ik ben er niet mee eens hoor, wel met het feit dat er meer verantwoordelijkheid nodig is als je hond agressief is.

honden page profiel KatyaKatya

honden foto van Katya

Sammy & Flex , dat snap ik heel goed, mijn hond is ook altijd erg sociaal geweest, en nu gaat hij soms eventjes grommen... Niet vaak, gelukkig, ben bang dat hij andere honden ook iets minder vertrouwt.

Het is gewoon een schande! Ik vind het ook niet eerlijk dat pitbulls etc. zo negatief worden afgeschilderd terwijl het helemaal NIET zo vaak het geval is. Het is gewoon dat eens je echt een agressieve bijtende pitbull hebt, is het gelijk raak en als zijn eigenaar dan er niet om geeft, zorgt hij gelijk voor een slechte naam voor alle honden van dit ras door er niks aan te doen!

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Fay,

Wie de schoen past, trekt hem aan. Pas jij of een van je kennissen/vrienden de schoen niet, trek hem dan ook niet aan.

het was een voorbeeld, hier in rotterdam en omgeving kom je geregeld zulke mensen tegen die het ook stoer vinden dat hun stafford zichzelf half ophangt aan de lijn van het trekken.
Ik zeg niet dat mensen met tattoo's of zo slecht zijn. ik heb daar niets tegen..

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Katya: het klopt dat een aantal mensen het verpesten voor een ander. Omdat ze de verantwoording niet nemen en hun hond maar los laten lopen. Wanneer het dan fout gaat hebben gelijk alle honden van dat ras een slechte naam en ja, er zijn nog te veel mensen die helemaal verkeerd met dit soort honden omgaan en schijt hebben aan wat een ander daar van vindt. Door dit soort mensen krijgen wij die vooroordelen. Heel normaal, zelf kijk ik ook altijd goed rond wat er op het veld rondloopt, je wilt jezelf en je hond toch beschermen tegen dit soort dingen! ;-)

honden page profiel Roxy , Bonky en DaisyRoxy , Bonky en Daisy

honden foto van Roxy , Bonky en Daisy

@ katya
Ja idd ben ik het met je eens dat er veel te veel onverantwoordelijke mensen met dit soort honden lopen het gaat hier idd om sterke rassen die veel consequentie nodig hebben en echt leiderschap,als ze dat niet krijgen en je ze de verkeerde dingen aan leert komen daar brokken van en blijven deze dieren een slechte naam houden.
Omdat het zo'n sterke rassen zijn vinden veel jongeren het stoer om zo'n hond te hebben en dat is zonde.
Maar ik blijf erbij deze rassen worden agressief gemaakt en zijn dat dus absoluut niet van zichzelf.

honden page profiel elinaelina

honden foto van elina

het is een eindeloze discussie dit...
uiteindelijk ligt de fout bij de eigenaar wat voor hond het ook is...
ik erger me dood aan eigenaren die vinden dat hun hond altijd los moet kunnen lopen. zelfs als je vraagt of ze hun hond even aan willen lijnen.

het is altijd iritant als je hond word gebeten of dat nou door een jack russel of labrador is maakt geen bal uit het heeft inderdaad impact op je hond.

als ik met mijn honden loop en ik zie een hond naderen loop ik of de andere kant uit of ik leid me hond aan.
en soms gaan dingen wel eens fout, ook geen reden om helemaal over de zeik te gaan en vingers te wijzen.
hoe meer jij als baasje over de riedel gaat hoe harder je hond knokt. de meeste wonden ontstaan doordat mensen gaan lopen trekken,schoppen en slaan ect..
rust en kalmte werken het beste..
vaak werkt t het beste als de bazen allebei een andere kant op lopen zodat de hond de steun van de roedel verliest en als t ware alleen komt te staan. het zit in elke hond zijn natuur om met de roedel mee te gaan.

stopt je hond niet dan kordaat je hond zijn halsband vast pakken slag draaien en wanneer de hond naar lucht hapt de hond afdraaien.

daarnaast is het bij de opvoeding van je hond en verdere begeleiding van de volwassen hond altijd verstandig om uit te gaan van zijn ras/type daarvanuit te socialiseren en opvoeding te geven. ontkenning heeft geen zin. maar het moet niet vervallen in sigmatisering.
honden zijn roofdieren geen knuffeldieren
onderschat daarom geen enkele hond klein, harig of groot en stoer. een klein keffirig grommend malthezertje die een duitse herder aanvalt heeft net zo min sociale vaardigheden geleerd bij de nette dame als de stoer lopende duitse herder die uitvalt te pas en te onpas aan de riem bij een onder getatouerde grote man. om maar even lekker hokjes plaatstend bezig te zijn.. ;-) ik kom ze liever allebei niet tegen.

mijn reu speelt in het park met een bevriende chihuahua van een nette dame die haar hondje keurig gesocialiseert heeft en misschien ben ik wel degene met tatouages met een stoer uitziende hond maar die dan wel sociaal vaardig is... :-D lol...

kortom elke hond dient zo gesocialiseert en opgevoed te zijn zodat die over voldoende sociale vaardigheden beschikt zodat hij niet aanvalt maar ook niet aangevallen word..
de mensen zouden zich meer moeten verdiepen in het soort hond en ras type en hun verantwoording moeten nemen.
elke hond die bijt is er een te veel :'(

honden page profiel Josette Van RanstJosette Van Ranst

honden foto van Josette Van Ranst

He debbie , inderdaad als je buitenkomt met een peitje ,zijn er mensen die in een boogje om je heen gaan , waaerom........... O-) ,en soms wordt je aan gesproken ,met zoiets van "een gevaarlijke hond",ik heb geen gevaarlijke hond maar hij is ook geen robot is mijn antwoordt dan ,die van ons hebben wel een slechte gewoonte , zij moeten altijd eerst eens ruiken vooraleer er geaaid mag worden ,typisch shar-pei, en voor de rest zijn ze allemaal zot van een puppy peitje ,maar ne keer ze volwassen zijn ,zijn het gevaarlijke honden allez zeg..........

groetjes

Lush (Gast)

Wat mij opvalt is dat vooral mensen met kleine onderdeurtjes niet echt zorgvuldig met hun hond omgaan. Onze herplaatser (engelse bulldog) is niet gecharmeerd van andere honden. Hoe vaak ik het ook aangeef er blijven toch mensen zeggen: 'oh even snuffelen'.En dan, als die van ons zo'n kleintje grijpt wat dan? Wie is dan de schuldige?
Met onze vorige bull, die wel wat socialer was, mensen staken de weg (zelfs zonder hond) over alsof hij een moordenaar is. Kom op zeg.
Hij werd een aangevallen door een ontsnapte rothond (een klein pluizig opdondertje), en hij deed niets terug terwijl hij dat hondje toch goed had kunnen verwonden. Ik heb die rothond van hem af moeten halen.

honden page profiel MarijnMarijn

honden foto van Marijn

Afschuwelijke site ja met alle zogenaamde vechthonden...

Ik zelf heb ook een 'gevaarlijke hond'. Ik denk dat agressie deels aangeboren is (zijn de ouders agressief, zit het in de genen?) maar ook deels opvoeding is(ik denk dat dit het meeste bepaalt of je hond agresief is). Dit is mijn mening dus allesbehalve objectief, laat dat even duidelijk zijn ;-)

Ik zou nog even willen reageren op jou Katya. Wat afschuwelijk dat je hond aangevallen is. Dat is bij mij ook meerdere malen gebeurd. En jawel, door een groep chihuahua's. Je zou denken dat zo'n duitse herder wel wat terug snauwt maar die van mij is zo'n goedzak dat ze niks terug doet. Heel vervelend want die eigenaar deed er niks tegen 'ja ze zijn niet van mij dus ja wat doe je eraan he?' Terwijl ik ,al in paniek, die 4 chi's eraf probeerde te krijgen. Ik weet dus hoe het is als een eigenaar niks doet met zo'n houding van 'laatmaarkletsen'.

Mijn ervaring is dat juist kleinere rassen sneller aanvallen. Maar dat komt omdat mijn hond vaak is aangevallen door kleine rassen.

Inderdaad niet alle vechthonden zijn agressief maar je hoort vaak veel verhalen in de media dat iemand weer is aangevallen door een pitbull. Maar ik denk dan vaak , zou de media in de krant zetten dat iemand is aangevallen door een Malteser? Het is helaas het imago en vooroordelen dat de pitbull heeft verziekt.

En ja, ik geloof best dat er grote aantallen zijn van dit ras die agressief zijn of niet goed met andere honden kunnen. Daar zou de eigenaar rekening mee moeten houden Maar ik geloof ook dat dit ook voorkomt bij andere soorten rassen.

Het is altijd lastig om te oordelen over dit soort discussie's. Vooral als je aan de ene kant een baas bent van een klein hondje dat is aangevallen door een 'vechthond' maar ook als eigenaar van een 'gevaarlijke of vechthond' wiens hond aagevallen is door bijv. kleine hondjes.

Dat beperkt vaak ons kader en perspectief. Zo ben ik vaak dan weer wat voorzichtiger met chi's geworden.

Ieder hond zou goed gesocialiseerd en opgevoed moeten zijn, ongeacht welk ras de hond is. Als de hond agressief zou zijn , zouden er maatregelen moeten worden getroffen. Zodat we weer allemaal van elkaars honden kunnen genieten. Want daar ben ik het met Elina eens, elke hond die bijt is er een te veel.

Liefs Marijn

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

@ gerdine,

ik en mijn man hebben ook tatoeages hoor... O-)
en Diesel is een ontzettende knuffelkont, zowel voor mensen als voor andere honden

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Daarom angela,

Mijn zwager is toevallig ook een grote man vol met tattoo's en een stafford.. maar zijn hond is echt een watje, en heel lief.

Het was maar een voorbeeld, ik neem ook aan dat jullie de hond niet hebben omdat het stoer is :-)

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Haha over het uiterlijk gesproken.

Mijn vriend, 2 bij 2, tintje, tattoo's. Ik, 1.65 blond, blauwe ogen en niet-zichtbare tattoo's.

Komt er een mevrouw aan, aah dat is een lieve hond! Normaal zijn ze zo vals enz. Maar deze, nee die is lief! Je kan wel zien dat je hem goed opgevoed hebt! Zo zie je maar weer hoe een verschil het maakt bij wie ze terecht komen! Want weetje, hier in de buurt loopt ook een jongen (geeft omschrijving) met precies zo'n zelfde hond. Maarja he, alleen maar om stoer te doen.. Is nu waarschijnlijk al een vals beest, zonde!

Ehm mevrouw, dat is mijn vriend :-D






honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

haha dat is wel grappig.
Maar ik zie wel aan de manier waarop de hond loopt waarom ze de hond hebben hoor. Zo zie je in rotterdam heel vaak van die mannentjes(haha) lopen met een hond(maakt neit uit wat voor) en die hond is een soort door het dolle heen van stress en enthousiastme. Dit zijn gevaarlijke honden. Omdat er niet gelet word op wat voor de hond goed is, maar om lekker stoer te doen met hem.

Hier in de straat lopen 2 meisjes van een jaar op 12 steeds met hun stafford rond. Deze luisterd van geen meter, trekt als een idioot en zij lopen naar hun vriendjes toe en laten die rennen zodat de hond er achter aan gaat. En dan hem flink slaan omdat hij wil aanvallen.
Dit zijn gevaarlijke honden(of mensen) Want ooit gaat die hond echt bijten, voor hem spel, maar door zijn bijtkracht zal het echt misgaan.

Ik heb ze btw al aangeven bij de dierenbeschermming :-)
De moeder geeft er neit om..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gevaarlijk honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 7 12 34 5 6 7
Volgende forumvraag: Foto's van Charlie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^