Gevaarlijk honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Gerdine: Heel goed gezegd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gevaarlijk honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

je kan je nog zo goed inlezen of je gevaarlijke hond onder controle hebben, maar er zullen altijd situatie zijn waarin je hond terug valt naar zijn (oer)instinct

bv je loopt ergens met je goed opgevoede en sociale staf. komt er uit het niks een lab aan die jou stafje vol aanvalt. denk je dan echt dat dat stafje keihard weg rent?? ik denk van niet.denk dat ie terug vecht tot hij er bij neer valt.

het grootste probleem is dat mensen niet weten wat ze in huis halen

honden page profiel Moo & MilaMoo & Mila

honden foto van Moo & Mila

Helaas ik heb twee heel erg gevaarlijke vechthonden in huis (kruisingen met een deel 'vechthond') De meest makke schapen in de omgeving. Die gezellig spelen met andere honden. Misschien moet ik morgen even bellen naar de dierenarts met de vraag wat ik er het beste mee kan doen. O-)

Volgens mij is iedere hond potentieel gevaarlijk, dat is niet rasafhankelijk. Je kunt alleen voorkomen dat het uit de hand loopt door een hond op te voeden. Honden moet je gewoon in de gaten houden. Daarnaast moet je zorgen dat je hond goed kent. Dat je weet wat ze in bepaalde situaties zullen doen. Een hond en een kind moet je niet alleen laten, om ze allebei te beschermen. En zo nog wel een paar zaken.

Eigenlijk merk ik dat ik me gewoon boos aan het maken ben. Maffe website, de moeite niet waard.

Een auto is ook potentieel gevaarlijk, misschien moeten we alle auto's ook maar verbieden??



honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

@ Roy

Dat klopt niet helemaal, de kangal is geimporteerd door amerika, en daar zijn ze er mee gaan kruizen om het een gemoederlijkere hond te krijgen, hierin zijn dus labradors en dergelijke gekruist, dit maakt dat de anatool iets heel anders is dan een kangal, die door de turken niet op schoonheid en liefdadigheid is gefokt maar op kwaliteit van werken en verdedigen.

Het is een beetje als de Akita Inu en de Great japanese dog, of de engelse en amerikaanse cocker spaniel, die honden kun je ook niet over 1 kam scheren.

Als amerika namelijk een hond importeerd dan geven ze een eigen twist eraan en in mijn ogen is het dan niet meer de hond die het was maar gewoon een heel ander ras, want hun mixen een ras net zo lang totdat hun het een beetje aankunnen en verpesten zo in mijn ogen een prachtig honden ras


Jij hebt een boerboel, stel amerika gaat die importeren, een beetje mixen met andere rassen en noemd het dan the south africaan lion dog, is het dan nog het zelfde of is het dan niet een beetje een ordinar slap aftreksel geworden.

Daarom, tussen een kangal en anatolische herder zit wel degelijk een groot verschil.

honden page profiel JeroenJeroen

honden foto van Jeroen

Gerdine,

Heb ik ergens gezegd dat ze allemaal aggresief zijn? Of zefs dat ze aggresiever zouden zijn dan Jack Russels? Heb ik ergens gezegd dat er minder bijtincidenten met Goldens en Jacks zijn dan met Amstaffs?

Graag even mijn post goed lezen voordat je zo van wal trekt!

Ik houd me hier bij de feiten. Van de 385 ernstige bijtincidenten die er in het openbaar geweest zijn is het overgrote deel veroorzaakt door de honden die als 'gevaarlijk' bekend staan.

Dat is een feit. Dan kan je 2x zeggen "het is gewoon niet waar" maar dat feit is gewoon wel waar.

De berichtgeving in de media is grotendeels gebaseerd op wat er op 112 wordt gemeld. Openbare bijtincidenten waar de politie/ambulance bijkomt dus... en die worden dus meestal veroorzaakt NIET veroorzaakt door Malthesers. Dus beschuldig de media niet van vooringenomenheid en mij niet van leugens s.v.p.

Ik heb ook een mening. Mijn mening daar mag je het mee oneens zijn. Maar ik denk inderdaad dat een aantal van de gevaarlijke rassen van nature zich wat gemakkelijker verdedigen als ze zich bedreigd voelen (en dus een lagere bijtdrempel hebben) dan veel andere rassen. Dat heeft niks met discriminatie te maken. Als ik zeg dat bloedhonden en beagles honden zijn die eerder hun neus achterna gaan en daardoor minder makkelijk los kunnen lopen, discrimineer ik dan ook?

Jacks hebben ook een wat lagere bijtdrempel dan de gemiddelde hond, maar een Jack zal een volwassen niet snel het ziekenhuis in bijten.
Door de combinatie van potentieel lagere bijtdrempel met mogelijk dodelijke kracht vind ik dat de eigenaren van die honden er goed aan doen extra aandacht aan socialisatie te besteden, extra alert moeten zijn op tekenen van stress of agressie en hier eerder hulp bij moeten inschakelen.

Met een goede training kan je zo'n hond een prachtig leven geven zonder dat er ook maar één bijtincident voorkomt. Helaas overschatten hele volksstammen hondenbezitters hun opvoedkundig vermogen. Ik zie dus veel liever iemand als Fay die de verantwoordelijkheid neemt dan iemand die niet ziet dat zijn Doberman verstijft en fixeert maar vrolijk zegt "hij doet niks hoor..." en 2 minuten later "dat doet hij anders nooit..."

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

@Roy: Ik meende dat de Akbash een apart ras was? Dit is wat Wikipedia (eng) erover zegt:
"It is supposed that the Akbash and the Kangal were originally distinct, natural and pure breeds and that they were combined to create the Anatolian Shepherd Dog."

Een kennis van ons heeft een Boerboel en ik zal eerlijk zijn: Hij is geen allemansvriend. Mijn vader, die daar regelmatig over de vloer komt, moet al oppassen als hij zichzelf naar binnenlaat--maar de hond kent hem, dus het 'is goed' en hij doet m'n pa niets.

Een vreemde die het in zijn hoofd haalt dat terrein te betreden hoeft zich geen zorgen te maken over hoe daar weer weg te komen... Want dat doe je niet meer als hij je snaait. Van vreemden moet hij niets hebben.
Met honden kan deze Boerboel wel opschieten, ook weer op een aantal voorwaarden.

Ik vind niet dat de rassen die in die lijst van die site worden genoemd allemaal maar verboden moeten worden en allemaal mogen worden bestempeld als vals en gemeen, want dat zijn ze niet. Ze hebben wel een karakter om rekening mee te houden, maar ja, welke hond heeft dat niet en die verantwoordelijkheid ligt uiteindelijk bij de eigenaar.
Als je met de honden om kunt gaan en het karakter niet misbruikt, zie ik geen reden om deze honden te verbannen.

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Ik ben ook lid van http://watnouvechthond.hyves.nl/

Honden worden niet vals geboren, die worden vals gemaakt.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

honden worden niet vals geboren maar gemaakt!
Ook al word er gefokt met valse honden de pups worden dit enkel als ze ook zo worden opgevoed.

Ik heb een chi en een dwergje en mijn dwergje is helemaal verliefd op de cane corso van mijn broertje en de bullmastiff van mijn vriendin.

Een beetje opgevoede zogenaamde vechthond hoeg je echt niet bang voor te zijn.
Het zijn idd de honden van 16 jarige jongentjes die ze vals maken waar je onderandere voor moet oppassen.

Ik laat mijn chi (ondanks dat ze niets van andere honden die ze niet kent moet weten) gewoon bij de cane corso, bullmastiff, fila en staffords.
Dit gaat perfect.
De cane corso van mijn broertje zal geen hond wat aandoen mits er een reu aankomt die heel dominant is dan wil hij er als je hem niet aangelijnd hebt en de andere is ook los er wel eens op klappen maar je moet zorgen dat dit niet kan gebeuren als eigenaar zijnde.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Roy,

Ik ken een stafford die aangevallen is door een labrador en niets maar dan ook niets terug heeft gedaan! Deze staff had de flappen huid aan zich hangen en die lab had nog geen kwijl op hem.


En Jeroen, ik leg er bij uit dat het kan kloppen dat de politie het niet weet omdat mensen bijt incidenten met bv goldens stil houden.
En ik val jou niet aan, alleen wat ik lees. Dat jij het persoonlijk opvat spijt me.

En Jack russels hebben geen lage bijtdrempel dan de gemiddelde hond. Maar ja ik weet dat "vechthonden" dit wel hebben, maar eigenlijk ook niet allemaal.
Rottweilers kunnen bijzonder zacht in de mond zijn, zelfs zonder dit aan ze te leren.
Shar-pei's vind ik er totaal niet bij passen.

De meest agressieve honden die ik ken zijn eigenlijk chihuahua's Maar omdat een chihuahua 100 keer moet bijten voor iemand dood is(of zwaar gewond) en een duitse dfog 1 keer, maar dat de duitse dog nog niet agressiever.

90% van de bijtincidenten zijn ongelukken. En het is zo zo jammer dat de hond meteen bestempeld word. En nog erger dat het ras meteen bestempeld word.
Zo kan ik zeggen dat alle boxers pokke honden zijn omdat ik er toevallig 3 ontmoet heb die mijn hond zonder reden aan gevallen hebben, maar dat is nou ook discriminatie..En ik vind het ook niet waar..

Jij begrijpt mijn worden gewoon verkeerd..
Ik zeg dat het niet eerlijk is om een ras te bestempelen met de daad van 1 of 2 dieren die toevallig verkeerd behandeld zijn.
En ik moet zeggen dat staffords en pittbullen juist getraind worden op hun vriendelijkheid voor mensen, dus is het eigenlijk raar als deze honden een mens doodbijten..

Ik ben hier niet om ruzie te maken, ik respecteer jou mening ik ben het er gewoon niet mee eens..

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Roxy, ik ben het niet met je eens dat Jacks een lagere bijtdrempel hebben.

En inderdaad, bij de ernstige bijtincidenten staan dit soort honden bovenaan. Precies waarom je zegt..

Ik ben zelf ook van mening dat dit soort honden niet in verkeerde handen mogen vallen. Maar dat vind ik eigenlijk van alle honden ;-) Het is gewoon een vorm van mishandeling, alleen niet fysiek maar psychisch

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik wil er trouwens ook bij zeggen dat ook terriers gebruikt worden voor hondengevechten, vooral fox en welsh terriers..

Hier word ook geen waarschuwing bij gegeven..
Vooral omdat het niet nodig is..

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

@Sammy&Flex; ik neem aan dat je 'Roy' bedoelde? O-)

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Gerdine alleerst wil ik even zeggen dat je je mooi verwoord. Het is gewoon zoals het is en veel mensen met dit soort rassen hebben last van 'totale ontkenning' zoals Kees het zegt.

Ik wou alleen nog even wat zeggen over die rimpels. Veel van dit soort honden hebben juist een losse huid. Dit is erin gefokt zodat wanneer een hond gebeten werd hij zichzelf als het ware om kon draaien en terug happen of verdedigen.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Roxy, nee Jeroen haha! Ik zag jou naam maar scrolde toen omhoog. Sorry!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Haha, maakt niet uit^^ :-D

honden page profiel Marleen van LaarhovenMarleen van Laarhoven

honden foto van Marleen van Laarhoven

je kunt alle honden vals maken als je wilt. Jammer dat sommige mensen alleen maar oordelen over het uiterlijk van bepaalde rassen en de verhalen die ze erover gehoord hebben. het ligt toch nog steeds aan de opvoeding. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat jaarlijks de meeste mansen worden gebeten daaor labradors en Goldenretrievers. Gewoon omdat hun hond dat toch niet doet. ( niks tegen labs en golden even tussendoor) Het probleem is gewoon als een chi of ander klein hondje aggressief is en gromt en bijt vind iedereen dat grappig maar als mijn hond (of een ander "gevaarlijk" ras dat doet dan moet hij afgemaakt worden. (tayco behoort niet tot de gevaarlijke rassen maar schijnbaar is hij wel heel eng)

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

ik heb een amerikaanse bulldog 2 zelfs en mijn schoonmama komt dan met der dwergpincer die bijt mijn hond open bij zijn oogleden en wangen en die van mij doet dan niks terug alleen ze kop weghouden ik heb dan geen bully maar een Standard Type. en dat is dan tijdens het spelen maar ze heeft gewoon niet in de gaten hoe hard ze bijt...

alleen wat hij wel doet is zijn kop boven een ander hond houden en haren omhoog niet bijten niet grommen alleen dat en dan geef ik hem ff een zetje en dan is het over...

dan bedoel ik bij onbekende honden.

maar voor de rest is het een schat terwijl de fokker waar ik hem vandaan haalde zei het zijn geen doetjes geen lieverdjes nou die van mij is dat tog geworden alleen een beetje dominant maar dat coriceer ik :-D

honden page profiel Marleen van LaarhovenMarleen van Laarhoven

honden foto van Marleen van Laarhoven

mijn tante heeft ook een dwerg pincher en die bijt ook altijd in tayco zijn oren en wangen maar dan niet om te spelen maar menens

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

@ marleen en laarhoven,

ja bij mij hond is het dus gewoon soms tot bloedens en dat is met spelen en hij doet niks terug.

maar echt flinke wonden en dat alleen tijdens het spelen laat staan als het erger word en agressie word.

honden page profiel JeroenJeroen

honden foto van Jeroen

Ik ben helemaal niet tegen 'gevaarlijke honden', laat dat duidelijk zijn. De Rotweiler is één van mijn favouriete rassen en ook Amstaffs vind ik prachtig.

Marleen... Labs en Goldens veroorzaken meer bijtincidenten. Vooral omdat er veel meer van zijn. En in gezinssituaties misschien ook omdat de baasjes er minder voorzichtig mee zijn dan met een 'gevaarlijke' hond en de kinderen er mee alleen laten. Of omdat ze een lagere pijngrens hebben. En ja opvoeding is superbelangrijk en met een goede opvoeding kan een 'gevaarlijke' hond een geweldige hond worden. MAAR... je kunt NIET ontkennen dat het overgrote deel van de ernstige bijtincidenten in het openbaar door 'gevaarlijke' honden komen.

Dat zal deels door mensen komen die ze vals gemaakt hebben. Maar ook deels door mensen die denken hun hond goed op te voeden en gewoon de gevaren niet kennen of onderschatten. En bijna iedereen is blind voor de fouten van zijn eigen hond. Als we hier alleen maar met zijn allen gaan roepen "oh maar ze zijn allemaal geweldig, er zit echt geen kwaad in, het gebeurt alleen als je ze zelf vals maakt", dan dragen we er alleen maar aan bij. Ik gun iedereen die dat wil een Rottweiler, Herder of Amstaff maar ik vertel hem liever "Socialiseer hem extreem goed en als je tekenen van agressie ziet, werk er dan aan en/of zoek hulp" dan dat ik zeg "Joh, zolang je hem maar niet vals maakt zal er nooit iets gebeuren". Die boodschap zie ik hier helaas maar weinig terug.

@Gerdine: met mijn mening mag je het oneens zijn, dat vind ik geen enkel probleem. Misschien heb ik je inderdaad verkeerd begrepen, maar in mijn eerste post waarop je reageerde heb ik geen enkele mening neergezet, alleen feiten om uit te leggen waarom de media-aandacht voor gevaarlijke rassen zoveel groter is.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik ben eht met je eens Jeroen, dat mensen rekening moeten houden met de reden waarom een hond is gefokt.
En ja de media geilt op rampen.. des te erger des te beter.

Ik las net in een ander topic dat er pups van 4 weken oud vechten en dat de fokker dit normaal vind. ik vind het schokkend! Honden zijn sociale dieren van nature, dus conflict vermijdend. Pups van 4 weken die vechten?! Dat is er echt iets fout gegaan!

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

ik ben wel van mening dat het bij bepaalde rassen in de genen zit, maar dan heb je als eigenaar de taak om de hond netjes op te voeden en manieren te leren. het zijn nou eenmaal geen beginnershonden.
maar het fokverbod van pitbull-achtige is opgeheven, omdat het aantal bijtincidenten niet afnam. toen kregen we die achtelijke rad-regeling, die gelukkig heel snel weer afgeschaft werd, omdat het absoluut niet dier-vriendelijk was.

en dit is ook wel een interessante site:
@ jeroen: kijk even waar de golden retriever staat en waar de amerikaanse stafford (pitbul-achtige) staat

honden page profiel JeroenJeroen

honden foto van Jeroen

@Angela, wat is een interessante site?

honden page profiel JeroenJeroen

honden foto van Jeroen

Overigens, als er staat dat Goldens in absolute aantallen ongeveer 4x zovaak betrokken zijn bij bijtincidenten als Amstaffs dan vertel je me niets nieuws. Er zijn ook 25x zoveel Goldens als Amstaffs dus dat is niet raar.

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

sorry, ik was vergeten de link in te kopieren, maar dit hem:
http://www.dogweb.nl/bijtincidenten.html

honden page profiel JeroenJeroen

honden foto van Jeroen

Angela, dat bewijst dus precies wat ik al zei. Ze hebben hier ook nog eens de Goldens en Labradors bij elkaar opgeteld. Er zijn bijna 60x zoveel Goldens en Labs als Amstaffs in Nederland. Vind je het raar dat ze dan bij 6x zoveel bijtincidenten betrokken zijn? Dat wil dus zeggen dat Amstaffs relatief 10x zo vaak betrokken zijn bij bijtincidenten als Goldens en Labs...

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

waar het om gaat in dit artikel dat geen enkel hondenras gevaarlijke is dan een andere. maar dat het eigelijk bijna altijd aan de opvoeding ligt

honden page profiel JeroenJeroen

honden foto van Jeroen

Daar gaat het helemaal niet over. Het gaat erom dat de schrijvers niet snappen waarom er voor een fokverbod wordt gepleit omdat dat niet werkt, en al helemaal niet als van 4 hondenrassen waarvoor het verbod zou moeten gelden er in het onderzoek (dat ook nog eens heel klein was) 3 niet worden genoemd.

Bovendien is het rapport uit 1998 en het artikel uit 1999. Er wordt kritiek geleverd op de 'bijtindex' omdat er zo weinig honden bij betrokken zijn. In het rapport waar ik eerder naar linkte is dezelfde bijtindex gehanteerd. Dat is uit 2008 met een veel groter aantal incidenten en die laat hetzelfde beeld zien.

De dalmatier staat ook hoog in de bijtindex. Denk je nu echt dat dalmatiers worden genomen als 'vechthond'?

Sommige rassen zijn nu eenmaal in potentie gevaarlijker dan andere. Als je dat erkent en met name bij die honden extra aandacht besteed aan verantwoorde fok, goede socialisatie en aggressiepreventie dan draag je bij aan verantwoord hondenbezit en kunnen alle rassen probleemloos blijven. Steek je je kop in het zand dan krijg houdt je veel ernstige bijtincidenten van dit soort rassen en krijg je op gegeven moment een 'botte' maatregel uit de politiek (een nieuw soort RAD ofzo).

Ik kies liever voor om dat te erkennen zodat ook 'gevaarlijke' rassen een toekomst hebben. Waar kies jij voor?

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Jeroen, ik begrijp wat je bedoelt en ben het met je eens.

Wel wil ik nog zeggen dat het ook komt door de soort eigenaar. over het algemeen zijn eigenaren van `vechthonden` mensen die stoer zijn, bv grote mannen met tattoos en die het stoer vinden om met hun hond te lopen, niet aan een riem maar aan een ketting, want dat ziet er stoerder uit.
Dit soort mensen(mits ze de hond goed opvoeden natuurlijk) zou zulke honden niet mogen krijgen. Maar er is te veel broodfok om dit echt goed tegen te gaan.

En momenteel zijn er ontzettend veel staffords, misschien wel meer dan golden retrievers.

En een van de redenen dat een golden zovaak bijt is omdat hij kind vriendelijk word beschouwt en mensen hun kind hun gang laten gaan bij die honden. En omdat er ontzettend door gefokt is met die rassen. Dit geld ook voor de lab.

En mensen moeten gewoon nadenken voor ze een hond nemen, het is niet voor de heb maar veel behandelen hun hond wel zo..

jammer

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Gerdine zo zo hoezo mensen in een hoekje plaatsen, grote mannen met tattoo´s die hun hond aan de ketting hebben, dussss, vreemd, die grote mannen met tattoo´s zie ik met een pekingees ( tattooeerder ) Maltezer ( Hell's angel ) Basset ( Biker ) enz enz enz enz lopen, er zijn er maar 3 die ik ken met een zogenaamde vechthond, en die honden lopen gewoon aan de riem, en die staan onder strengere controle dan waar sommige huisvouwen mee lopen.
Mijn ex heeft twee staffords, en die honden zullen geen scheet verkeerd laten, gezien hij ze onder goed toezicht houd.
Want zo'n man wil niet dat zijn hond zich misdraagd omdat iedereen al vooroordelen heeft, ik zelf zit ook aardig onder de tattoo's, als ik met mijn hond loop, dan veroordeeld iedereen me al, terwijl mijn hond altijd vast zit, en ik confrontatie's uit de wegga, want eerlijk als Boelie kwaad word, hou ik hem ook niet, dus kan problemen beter goed voor wezen.

Want als ik zo kijk wat er over algemeen zijn hond niet onder controle heeft, dan kom ik er hier heel veel al tegen op het forum.
En hier zijn mensen 3 a 5 keer gebeten omdat ze maar aan lopen te klungelen met hun hondje, en er geen zak van snappen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gevaarlijk honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 7 123 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Foto's van Charlie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^