Halsband

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Eindelijk is de zoektocht naar een hondenschool ten einde. We hebben een gezellige club gevonden dicht bij huis waar ik twee keer per week kan gaan trainen. De meeste spelen daar geen wedstrijden, wat de sfeer wat meer ontspannen maakt.

In tegenstelling tot mijn vorige hondenschool, moet ik niet langer gebruik maken van een wurgbandje. Wel moet het een gewoon halsbandje zijn. Nu dragen zowel Loes als Polly normaal een harnasje. Hebben jullie tips waar ik op moet letten als ik een halsbandje koop? Zijn er merken waar jullie heel tevreden over zijn, of net helemaal niet?

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Ikzelf vind nylon heel fijn.

Welk merk gaf ik niet zo om.

Succes met de club en je halsbandje.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Bij de petsplace verkopen ze verstelbare nylon halsbandjes. Hier een liefhebster daarvan, halsbanden met gaatjes worden minder geapprecieerd.

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Vindt Charlii die zelf leuker/aangenamer? Of is het je eigen voorkeur Hettie?

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Ik had voor Lupa eerst een simpel verstelbaar nylon bandje, van een cm breed. Van het merk Wolters & Co en was 4,- ofzo. Heel degelijk en stevig voor dat geld! 

 

Omdat ze hem overdag draagt en ik niet wil dat haar kraag lelijk wordt heb ik pas een bandje van Red Dingo gekocht met een schuif stukje zodat hij in huis wat losser om haar nek zit .

 

Als je hem alleen voor cursus gebruikt zou ik gewoon een licht bandje kiezen, niet teveel gedoe. Het eerste bandje gebruikte ik ook altijd voor cursus en beviel goed. Vanaf september gebruik dus het nieuwe bandje op cursus maar tot nu toe bevalt die in huis erg goed. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb voor Mellow ook zo'n nylon bandje, vind ik makkelijk, geen gefrut met gespjes enzo (al heb ik ook een mooie leren halsband, ik hoop dat ze 'm ooit nog kan dragen...), gewoon KLIK en hij zit vast.

 

Maar zij mocht haar tuig aan op cursus, omdat ze met een halsband nogal in paniek raakte (nu niet meer, maar ze kan nog steeds niet wandelen met halsband en lijn).

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

" Vindt Charlii die zelf leuker/aangenamer? Of is het je eigen voorkeur Hettie? "

 Nee, dit vindt Charlii prettiger. Ze heeft ook een heel mooie leren halsband, maar die heeft ze niet graag om, dan rent ze weg. De nylon accepteert ze altijd.

honden page profiel  Sophietje  **** rip Taat***** Sophietje **** rip Taat***** 3 doggies

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Sophie heeft een nylon bandje van rogz daar zijn we erg tevreden over

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik heb voor mijn honden een nylon halsband van het merk trixie, bevalt mij erg goed, zijn niet duur maar wel erg sterk, mijn flatcoat draagt hem elke dag en zwemt er ook mee ( denk dat zij hem nu al 5 jaar heeft ), mijn aussie draagt meestal een tuig, soms een halsband.

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor ! 3 doggies

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Ik heb ook een halsbandje Nylon van Rogz,

Ik vind hem erg fijn, de kwaliteit is uitstekend!

 

En ze hebben hem in leuke kleuren

 

http://www.discount4pets.nl/honden/hondenriemen/honden-halsband/f/rogz_for_dogs.html?gclid=COqXxsLfjMcCFe-WtAodG2MM8g&p=1

honden page profiel SaapSaap 3 doggies

honden foto van Saap

Ik gebruik altijd een smalle leren halsband van goede kwaliteit, zodat het leer zacht en soepel is en blijft. Een tuig zou bij mijn hond niet werken, want dat stimuleert hem om te trekken.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik maK zelf hondenlijnen en halsbanden. Heb ze t liefst die je over de hoofden schuift, met dubbele stop. Materiaal drijft in water, is licht gewicht. Voelt prettig aan.

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

" Ik maK zelf hondenlijnen en halsbanden. Heb ze t liefst die je over de hoofden schuift, met dubbele stop. Materiaal drijft in water, is licht gewicht. Voelt prettig aan. "

 Zien er mooi uit! Maar krijgen ze die niet uit als ze achterwaarts trekken?

Van welk materiaal zijn ze gemaakt?

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Voila, de aankoop is gebeurd. Het is een halsband met bijbehorende riem van Macleather geworden. We zijn er vandaag al een keer mee gaan wandelen, en het bevalt erg goed. Aan de buitenkant is het leer en aan de binnenkant staat nylon denk ik. Loes heeft de beige en Polly de bruine:

 

http://www.bing.com/images/search?q=macleather&view=detailv2&&id=69C86C993599ADDFC8623EDB657F8A1D3C288272&selectedIndex=64&ccid=p0sfAE88&simid=608039113464676832&thid=OIP.Ma74b1f004f3c6d4486269ab2e97ddc99o0&ajaxhist=0

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Heel mooi!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Mooi! Ik ken ze, is heel fijn materiaal en leuk om te zien.

Volgende forumvraag: Argh! Vlooien!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^