Morgen operatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Morgen wordt Ollie geopereerd... Wat kan ik verwachten als ze terugkomt? We moeten haar om 9:00 brengen en kunnen haar aan het eind van de middag weer komen ophalen. Het is de eerste keer dat een van mijn dieren wordt geopereerd, heb dus geen idee wat ik moet verwachten. 

 

Ik neem aan dat als ze morgen terugkomt nog heel suf is van de narcose, maar de dagen erna?

 

Ik vind het zo spannend...

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Hoe ze zal zijn, hangt af van de operatie...

Mij DA laat de honden helemaal wakker worden voor we ze mogen komen halen, dan valt het wel mee.  Is het een zware operatie, zal ze nog enkele dagen heel rustig zijn.  Is het een kleine operatie, kan het zijn dat je haar al moet "dwingen" om rustig te zijn.  De ene hond springt na een operatie over een hek, de ander ligt drie dagen voor pampus.

 

Sterkte met het herstel van je vriendje.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

" Hoe ze zal zijn, hangt af van de operatie...
Mij DA laat de honden helemaal wakker worden voor we ze mogen komen halen, dan valt het wel mee.  Is het een zware operatie, zal ze nog enkele dagen heel rustig zijn.  Is het een kleine operatie, kan het zijn dat je haar al moet "dwingen" om rustig te zijn.  De ene hond springt na een operatie over een hek, de ander ligt drie dagen voor pampus.
 
Sterkte met het herstel van je vriendje. "

 Dankjewel.

Het is een operatie aan haar baarmoeder en eierstokken. Er zit iets (waarschijnlijk een cyste) wat de hele tijd signalen geeft dat ze drachtig is (wat ze niet is) dus is ze constant schijnzwanger. 

Haar eierstokken gaan eruit en waarschijnlijk haar baarmoeder. 

 

Bedankt voor de info!

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Als baarmoeder en eirstokken enzo eruit worden gehaald is dat dezelfde operatie als de buren hebben gehad met hun teef.
Die was iedere loopsheid schijnzwanger tot melk geven aan toe.


Ze hadden de hond Sochtens gebracht en begin avond was ze al helemaal wakker.
Ze hebben daar gewacht tot ze niet meer duf was en gegeten gekakt en geplast had buiten.

Daarna mocht ze pas weg.

Binnen 3 dagen was ze alweer aan het rennen en spelen buiten.Succes met de operatie.
Sterkte voor je hondje.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Dankjewel! Dat stelt me wel gerust. Ik was bang dat ze er echt nog een week last van zou hebben. 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Als het goed is krijg je een blaadje mee waar wat aandachtspunten op staan. Een dier dat onder narcose is geweest kan wat moeilijk de eigen temperatuur regelen. Hou dus wel in de gaten of ze warm blijft.

Afhangende hoe je haar weer krijgt, moet je opletten of ze goed wakker wordt. Als je haar heel wakker meekrijgt, hoeft dat natuurlijk niet. Onze eerste kat kregen we mee terwijl hij nog onder narcose was. Vandaar (dit is overigens niet normaal, leerden we later)

Voor de rest ga op je gevoel af, vertrouw je het niet, bellen.

honden page profiel Bianca & hummerBianca & hummer 3 doggies

honden foto van Bianca & hummer

Mijn vorige hond heeft ook haar baarmoeder moeten laten verwijderen met spoed, was suf natuurlijk daarna van de narcose maar was binnen een paar dagen weer helemaal de oude. Lekker laten uitrusten na de operatie en zorgen dat ze warm blijft. Je krijgt inderdaad na de operatie wel een briefje of tips mee. Veel sterkte

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Dank je wel allemaal! 

 

We gaan zeker zorgen dat ze lekker warm blijft. We kopen bij de DA een MedicalPetShirt die al voor wat extra warme moet zorgen, maar we leggen ook een dekentje bij de hand. Ze moet het denk ik ook weer niet te warm krijgen. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

T is toch een redelijk grote operatie. Dus wat al gezegd is: ze moet goed wakker zijn en al op haar poten kunnen staan voordat ze mee naar huis mag. Daarna opletten of ze weer gaat plassen en poepen.

Laat haar de eerste tijd niet ergens op of af springen, maar geef even hulp; kontje optillen bv. Die buik is nog erg gevoelig nl

En: zolang ze nog hechtingen heeft( duurt zeker een week) niet los laten lopen en maar kleine wandelingen( wel vaker).....

Maar dat is allemaal prima te overzien.

Sterkte morgen met ollie!

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Idd dat warm houden na een narcose.Mijn hond is dan gesteriliseerd ,zo rond dezelfde tijden als jij aangeeft voor jouw hond...en mijn hond ging in de avond een beetje 'eng' doen,ze was normaal duf van de narcose,maar doordat ze het blijkbaar koud had ging ze een soort van schokkend 'op schieten',omhoog komen,maar nergens heen gaan,want ze was suffig.En ze bleef niet graag onder het dekentje liggen wat ik al over haar heen had gelegd.

 

Toen heb ik een matras op de grond gelegd en ben ik tegen haar aan gaan liggen samen onder het dekbed,daar werd ze al snel rustig en warm van.

Heb ooit ook een ratje laten opereren aan een goedaardig gezwel,die liet hetzelfde gedrag zien als mijn hond en die deed het ook het beste op mijn/echte lichaamswarmte.

 

Succes en sterkte morgen.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

Onze hond is 2 week geleden gesteriliseerd. We moesten haar om 9 uur brengen en konden haar weer om 12 uur ophalen.

Toen haar kwamen ophalen was ze super blij om ons te zien en merkte je eerst niets. Daarna liep ze wel mee maar ging om de paar minuten zitten. Thuis heeft ze zich eerst een tijdje afgezonderd in haar holletje.

Rest van de dag was ze wat suf, maar wilde wel eten en drinken. Uitlaten had ze niet zo'n zin in. Dagen erna wilde zij alles weer.

Ze mocht in totaal 2 dagen niet ver lopen en spelen. 3e dag wel weer in huis spelen en iets verder lopen. 4e dag weer normaal wandelen, maar niet los en ook niet met andere honden spelen. Na 7 dagen mocht ze weer spelen en zwemmen en alles weer doen. Succes

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Bedankt voor de info iedereen!

 

De operatie is niet doorgegaan. Ze hadden Ollie onder narcose gebracht, maar ze wilde niet zelf gaan ademen. Ze hebben het drie kwartier geprobeerd, maar uiteindelijk besloten het niet te doen. Maandag wordt er een echo gemaakt om te kijken of haar baarmoederprobleem heel urgent is, of ook over bijvoorbeeld een half jaar kan. 

 

Als het heel belangrijk is dat het zo snel mogelijk gebeurt gaan ze een ander narcose-middel gebruiken, en een extra persoon erbij halen om haar eventueel te beademen. 

 

Ze kwam goed bij uit de narcose en was eigenlijk maar heel even suf. Verder wel een keer overgegeven. En eigenlijk de hele dag geslapen. 

Ze had wel weer zin om uit te gaan. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Dat klinkt nogal heftig Marijn! Niet willen ademen? 3 kwartier geprobeerd?? Ik moet zeggen nog niet eerder gehoord zoiets.

Hoe vaak opereren ze daar? Hebben ze wel voldoende ervaring met narcose geven?

Ik zou dan toch naar een gespecialiseerde kliniek gaan de volgende als je hond zo slecht op narcose reageert. 1 die alternatieven heeft, en een goede narcotiseur.

Gelukkig is je hond nu weer oké, er is tenslotte ook niet in gesneden.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Marijn,

Heftige ervaring met de narcose.

Ik zou - als ik jou was - geen risico met gewone narcose meer willen lopen. Ga naar een praktijk waar ze gasnarcose geven.

http://www.dierenkliniekrhenen.nl/hond/operatie-en-narcose/gasnarcose.html

 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Het is gelukkig een hele fijne en ervaren dierenarts. Ze legde alles heel goed uit, en er zijn allerlei testen gedaan om te kijken waarom ze niet zelf wilden ademen. 

Uit die testen kwam niks wat zou moeten leiden tot wat er gebeurt is. 

Zoals ik al zei gaan we maandag een echo laten maken om te kijken hoe het met haar baarmoeder gesteld is. Als het echt heel snel moet gebeuren gebruiken ze dus een ander narcose-middel. 

 

Mijn moeder hoorde een verhaal van een kennis die precies hetzelfde had, en die met het andere narcose-middel wel zelf wilde ademen.

De DA zei ook al dat het een momentopname zou kunnen zijn, omdat ze dus verder niks geks konden vinden op de tests. Het kan dus heel goed dat het een andere keer gewoon wel goed gaat.

 

Ik heb veel vertrouwen in deze DA, dus ik weet dat als ze zich er niet goed bij voelt, ze het niet gaat doen. 

 

Ik zal maandag vragen of zij ook gebruik maken van zo'n gasnarcose.

 

Bedankt allemaal!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^