Schudden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel toto

honden foto van to

eliane's idee vind ik ook wel wat... gek dat je dierenarts die test niet voor jouw gebruikt heeft! Welke verklaring had hij daarvoor??

 

second opinion kan niet per mail denk ik, ze willen de hond echt wel zien, en is ook veel beter hoor!!

sterkte

 

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Ik ga ze toch liever 1e eens bellen... want ben al veel tegengekomen dat mijn lief klein ventje niet geaccepteerd wordt... En als ze hem amper durven aanraken of te zenuwachtig zijn omdat ze al voorbarige gedachten hebben ivm zijn ras...

maandag ga ik al zeker eens een telefoontje doen naar dat van Gent!! Want...

Zijn jeuk aan zijn oog is precies erger geworden want hij heeft heel lang zitten krabben met zijn voorpoot in zijn oog...

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" eliane's idee vind ik ook wel wat... gek dat je dierenarts die test niet voor jouw gebruikt heeft! Welke verklaring had hij daarvoor??
 
second opinion kan niet per mail denk ik, ze willen de hond echt wel zien, en is ook veel beter hoor!!
sterkte
  "

 geen verklaring... en het ergste vind ik dat we er al een dikke 2 weken op zaten te wachten en toen werd hij ziek... en nu opnieuw keilang wachten. Over 3 weken moeten we er zijn voor zijn jaarlijkse spuiten dus waarschijnlijk dan pas. Net als dat kaal worden aan zijn ogen, pas tegen dan hoeven hiervoor langskomen, maar ondertussen kan ik wel voor al die tijd niet meer naar de DA omdat het nu echt heel zichtbaar is en we er geen antwoord op kunnen geven wat het is...

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik vindt het heel naar voor jullie dat Tygo nu al zo'n lange tijd zich zo ellendig voelt. Arm beest!

 

Wat ik echter niet snap is waar je nu nog steeds op AH wachten bent en waarom je bij die ene DA blijft die er in mijn ogen ontzettend laks mee omgaat. Dan kan ze wel lief en aardig en niet bang voor Thygo zijn maar tot nog toe is hij er niks meegeholpen en voelt zich alleen maar ellendiger. Dan liever een DA die misschien ongegrond 'bang' voor hem is, een snuitje omdoet en voor mijn part even met hem 'worstelt' maar wel doorzoekt en met uitslagen komt of je minstens doorstuurt naar een ander. Maar dat is mijn mening en misschien lees ik wel niet goed want ik vind sommige stukjes een beetje verwarrend.

 

Ik hoop iig dat er snel betere tijden komen voor je ventje.

honden page profiel toto

honden foto van to

ik ben het een beetje met Manuela eens hoor!!

Doe eens wat voor je hond, hij kan toch zo ziek niet nog langer wachten??? Je wacht al 2 weken en wil nu weer 3 weken gaan wachten?? Kom op zeg dat kan echt niet, en bovendien heeft een dierenarts er voor geleerd om honden in "bedwang"te houden..

Nu krabt hij zich ook al kaal..

Ik zou bijna vragen of je wel een hond waard bent...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Neem alsjeblieft snel maatregelen om je hond of door een andere dierenarts of door een specialist te laten onderzoeken.

Pijn is naar, maar jeuk kan net zo erg of nog erger zijn.

Nu ook jeuk aan de ogen of één oog. Ik kan je vertellen dat jeuk aan de ogen vreselijk is. Zelf heb ik hier ervaring mee; stond te dansen van de jeuk in mijn ogen en moest onmiddellijk naar het oogziekenhuis.

Het kan geen kwaad om gekookt en afgekoeld water in de ogen van je hond te druppelen; dit zal de jeuk iets kunnen verminderen.

Please doe wat om je hond verlichting te geven.

 

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Sorry maar vind sommige van deze reacties er wreed over!!!!!!!!!!!! Komaan seg, ik doe alles voor mijn beestje om hem te helpen en krijg hier te horen of ik hem wel waard ben!! Dat zeg je niet, als je nu zou weten wat ik voor dat dier al niet heb gedaan zou ge ogen trekken!! Pas sinds hij zo ziek is geweest begint ze zo laks te worden en weet je hoe dat komt????? Omdat ik op die 4 maand tijd meer dan 10x bij haar heb gestaan voor antwoorden!!!! Als het niet meer is!!!

Ten 2e ik heb al bij andere dierenartsen bij mij in de buurt gestaan en ze durven hem gewoon niet aanraken en onderzoeken hem dus ook nooit normaal!!! Een muiltje kan hij spijtig genoeg zo kapot krijgen!!!

Ten 3e To > in mijn reactie staat dat ik maandag meteen ga bellen naar die van Gent!!! Dus ik vind het zeer onbeleefd dat je dit durft te zeggen over mij zonder te weten wat ik allemaal heb gedaan voor hem!! Ik heb nergens gezegd dat ik ook zo lang ga wachten!!

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor 3 doggies

honden foto van Anne-Marije & Noor

Laat je niet uit het veld slaan Moon, je hebt alles over voor je lieve Thygo dat weet ik zeker!

 

Het is natuurlijk wel belangrijk dat er snel een second opinion komt, dat duurt natuurlijk al even, maar heel goed dat je maandag gaat belken, hopelijk kan er snel actie worden ondernomen. Hou je ons op de hoogte?

 

Sterkte verder nog met Thygootje, hopelijk houd hij zich van het weekend taai!

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

ik lees al een tijdje mee, dat je nu echt een andere dierenarts die wel gewoon onderzoek wil doen moet zoeken, ga je al doen toch, dus laar die ene opmerking van je rug af glijden, ik weet hoe het is om een lange zoektocht te hebben als je niet weet wat je ventje heeft.

Ik vind het ook een ongepaste harde opmerking.

gewoon maandag Gent bellen en ons op de hoogte houden, adem in en adem uit..

mensen oordelen soms gewoon te snel.

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

Een goede dierenarts is denk ik de enige die je luie echt vooruit kan helpen denk ik.. Succes

honden page profiel toto

honden foto van to

22 juli Telefoonbespreking met DA gehad! Ze komen gewoon niet uit de waarden omdat ze elkaar wat tegenspreken... Hierdoor denken ze aan de ziekte van Addison,

27 juli 2015 om 23:03 (gaat over de Addison test)

Hiervr gaan we een hele andere afspraak vr moeten maken. Hiervr moet hij ook nuchter zijn. Zijn bloed wordt getrokken, dan inspuiting met een bepaalde stof, 2u kalm houden en dan opnieuw bloed trekken. Hiervr hebben we nog geen afspraak knn maken omdat het dan eigenlijk een afspraak is van 3u!! Toen we het nieuws kregen moesten we het van haar 1e goed bespreken! Morgen maken we de afspraak want vandaag een hele dag bezig geweest... Thygo'tje doet het momenteel niet best... vandaag was hij mijne Thygo niet mr iemand vele anders

16 september 2015 om 14:24

Sorry dat het zolang is geleden, maar het is heel druk geweest en Thygo is ook zwaar ziek geweest. ALs eerste, het is een test ivm ziekte van Addison! Enkel is ze opnieuw uitgesteld door al de medicatie dat hij kreeg. Dit omdat het invloed zou hebben op de uitkomst...

18 september 2015 om 19:54

weet iemand in België waar je via mail een second opinion kunt vragen? Onze test voor de ziekte v Addison heeft ze zonder medeweten doorgegeven aan iemand anders... Dus moet ze opnieuw 1tje bestellen voor ons en dat duurt nog eens 2-3 weken...

 

Hierboven staan wat quotes van Moonske en de 1e is van 22 juli... en nu wordt ze boos omdat er mensen zijn die vinden dat ze nu eindelijk is wat moeten gaan doen???

Kom op Tygo kan niet zelf naar de dokter gaan... Als je keer op keer met een ontevreden gevoel bij de dierenarts weggaat, ga je naar een andere! Tygo verdient dit niet!..

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Hierboven staan wat quotes van Moonske en de 1e is van 22 juli... en nu wordt ze boos omdat er mensen zijn die vinden dat ze nu eindelijk is wat moeten gaan doen???
Kom op Tygo kan niet zelf naar de dokter gaan... Als je keer op keer met een ontevreden gevoel bij de dierenarts weggaat, ga je naar een andere! Tygo verdient dit niet!.. "

 Als je toch zo graag qout, kun je ook altijd qouten: Hoe vaak ik bij de DA heb gestaan, De reden waarom testen werden uitgesteld, Dat ik al bij enkele DA ben geweest,...! En hoelang ik al voor mijn ventje aan't vechten ben!!! Net als hoe vaak ik al niet heb laten weten dat vele DA mijn ventje amper durven aanraken!!!! Reden? Weet ikzelf niet!! Mss omdat hij er imposant uitziet of wat dan ook...Hij is dan ook een sterke kruising! Stel een Mechelaar voor maar vele beter bredere en steviger, mss zou dat de reden wel eens knn zijn...

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Dankje Yooop! Die ben ik ook aan't zoeken. Meer kan ik ook niet doen... Maar zelfs hondenscholen moeten ons niet hebben eenmaal ze weten welk ras we hebben. Dit vind ik heel erg... Ik heb een jaar geleden al een hond moeten laten inslapen, want niemand wilde luisteren naar ons en zei pigmentvlekken, geen allergieën en geen lichamelijke problemen. IK ben toen ook verschillende grote en kleine praktijken afgelopen en niemand wilde me geloven en toch blijven volhouden! Rond de 10 DA afgegaan en blijven volhouden... Uiteindelijk van 3 verschillende DA te horen gekregen wat er op verschillende plaatsen aan de hand was... en deze was geadopteerd!! 4 maand bij mij en op 8 maand ingeslapen. Ik heb van de organisatie grote bedankingen gekregen en heb doorheen die paar maanden alles doorgestuurd wat er werd gedaan!! Dus ik geef zomaar mijn beestje niet op...

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Toch zou je wel snel stappen moeten ondernemen, ik begrijp het niet, ik zie de foto's, ik zie een lief koppie, mooie hond, groot ja, rare dierenartsen heb jij?

Ik zou een hele goeie muiljorf gaan aanschaffen die niet kapotgemaakt kan worden, en thuis lekker mee oefenen om te wennen, dat scheelt een hoop ellende, ik kan me wel voorstellen dat een dierenarts zich wil beschermen tegen beten, hondenscholen, slechte hondenscholen dan!

Zo snel mogelijk naar Gent bellen , situatie uitleggen dat hij steeds zieker word.

 

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Had voor het weekend donderdag al eens een mail gestuurd met info van Thygo en zijn bloedresultaten naar een grote praktijk van vroeger!! Vandaag antwoord gekregen.

Ivm zijn maag-darmproblemen en al de rest hierrond denken ze aan een bijnierschorsprobleem dat makkelijk getest kan worden met een specifieke test.

Ivm zijn schudden stellen ze voor om niet meteen een scan te doen van zijn hersenen. Dit omdat het ook meteen ingrijpend is maar eerder eerste eens een RX te doen van zijn binnenoren. Dit omdat het schudden echt wel van iets komen.

Ik ga een afspraak maken bij deze mensen voor zaterdagvoormiddag. Dit omdat ik daar vroeger woonde maar nu woon ik er dik 100km vanaf en zaterdag moeten we daar toch in de buurt zijn om familie te helpen verhuizen!!

Ivm een muilkorf: dit heb ik vanaf 3 maand beginnen oefenen met snoepjes omdat ik toen al zag wat mensen van hem vonden. Maar dit was een nauwaansluitende en krijgt zoiets bij de DA gewoon afgetrokken. Dus ik ga nu een brede halen van stevig materiaal en niet nauwsluitend maar wel stevig aan het hoofd!! Die neem ik dan ook al mee voor moesten ze meteen stevige onderzoeken doen bij hem! Goh, ja, meteen reclame maken voor een andere hondenschool of vlakaf zeggen: ja hij moet apart komen en dan kan onze hoofdinstructeur en instructeur voor pakwerk kijken hoe groot het gevaar is voor andere honden... zelfs zonder hem te zien hé!!

Hij is heel enthousiast, maar dat is al en hij is dan ook maar net 1 jaar geworden en weegt een flinke 40kg ong! Dat is nu gewoon volop puberen. Nochtans luistert hij al heel goed vind ik persoonlijk! Vooral als hij zijn hersentjes moet gebruiken!

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Supercontent!!! Na treinritje van een dik uur, wat hij superleuk vond en heel braaf heeft gedaan en geluisterd. Mijn moeder mij komen ophalen om met mij mee te gaan naar de DA!! Hier beetje uitleg gegeven en hij meteen gezegd dat hij toch wel heel hard denkt aan de ziekte van Addison!

De tafel op voor de onderzoeken en dit heeft hij heel braaf gedaan. Heb gewoon zijn eigen muilkorf opgedaan, neergezet en heb hem een hele tijd vastgehouden en hij zat een hele tijd in mijn ogen te kijken. Ik alleen moest hem vasthouden omdat hij zo braaf en kalm was. Met de katheter wilde hij even in mijn armen kruipen en toch even met meer vastgehouden, maar dat was al. Katheter afgebonden na bloedtrekken en inspuiting van de test en oren nagekeken zonder problemen. Gezien dat er heel heel diep echt wel een grasaar zat dit nog even gelaten en afkrabsel van boven zijn oog. Dan uurtje gaan wandelen!

Bij terugkomst meteen te horen gekregen dat ons ventje met Demodex zit...Dit is nu al in behandeling met pipet! Dan tafel af, katheter bloot en bloedtrekken en ook meteen sedatie gegeven van > 20kg en de oortjes erbij genomen! Toen grasaar willen uittrekken maar meneertje schoot plots terug recht van de pijn :(! Bijna volledige verdoving gekregen! Uiteindelijk het eruit gekregen wat bijna 1cm diep in de huid zat!! De DA had het heel moeilijk om neutraal te blijven tov de andere DA'en waar we zijn geweest en telkens te horen kregen dat het goed was en er niks te zien was!! Oorverzorging meegekregen vr de mogelijke ontsteking door de wonde. Uiteindelijk ook staaltje van uitwerpselen meegenomen tijdens wandeling want dit wilde hij ook onderzoeken. Maandag weten we de uitslag van de testen!

Nu zenuwachtig afwachten en stiekem hopen dat het niet de ziekte is omdat hij al een zeer nerveus type is en dus ook snel en heel hard stressy is! Ondertussen zit hij al sinds vrijdag door al dit gebeuren, al 3 dagen met diarree maar straks terug lekkere kip met wat rijst en altijd water voorzien.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

jeetje! Ik ben sprakeloos, zo zie je maar dat je vaak even naar een andere dierenarts kan gaan, en hoe braaf dat hij eigenlijk gewoon is, niet anders dan een andere hond.

Ik duim natuurlijk met je mee dat hij die ziekte niet heeft, aan de andere kant zijn daar medicijnen voor.

Fijn voor je, die oren, ik zou die andere dierenarts op de hoogte brengen want dat is toch zo fout! geld terug!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Goed dat je naar deze voor jou en je hond vertrouwde dierenarts bent geweest. Het is toch niet te bevatten dat die andere dierenartsen een grasaar over het hoofd zien, terwijl je hond bleef schudden met de oren. Arme hond.

Ik hoop dat de uitslagen van de testen meevallen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Die grasaar eruit....dat zal verlichting brengen!

 

en een goede behandeling tegen demodex.

 

Ik duim mee, en denk dat je over een paar dagen al een totaal andere hond zult hebben! nu nog de overige uitslagen afwachten!

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Jeetje! Van juni tot september met een grasaar in zijn oor gezeten..Wat zielig. Zal t kopschudden dan eindelijk over zijn?

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Super dat je naar deze DA bent gegaan! Wat zal dat een opluchting zijn dat de grasaar er uit is. Tjonge.. over het hoofd gezien..

Ik duim mee voor de uitslagen!

honden foto van Spikey, Fenna en baasje Judith

Ik lees al mee vanaf het begin en ben sprakeloos dat zoveel da's deze grasaar niet gezien hebben. Wat zal het een opluchting zijn vr Thygo dat die eruit is. En dan nu een goede behandeling tegen demodex. Dat zal al de helft schelen voor hem. En mochten de pipetten niet helpen, kun je altijd nog gaan wassen met ectodex. Paardenmiddel (niet letterlijk) maar soms nodig. Nu hopen dat de uitslagen meevallen en hij niet de ziekte van addison heeft.

 

Al met al een goede dag. Succes en ik duim voor je.

 

Groetjes, Judith

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Je kunt nu in ieder geval weer vooruit kijken. Ik hoop op een snelle werking. Veel beterscha gewenst.

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Hopelijk laatste update!! Zijn hoofdschudden is fel verbeterd!! Hij schud nog maar amper! Ben echt heel blij voor hem. Hij begint ook de hyperactieve zelve te worden zoals ik hem kende!! Zijn testen zijn allemaal compleet in orde. Hij zit zelfs met geen enkel parasietje in zijn darmen, zo goed wordt hij hier verzorgd ^^!! Ze hebben me gezegd om zijn stoelgang in't oog te houden en moest hij het nog voor hebben van diarree of zwaar braken, meteen een afspraak maken en dan gaan ze een biopt nemen van maag en darmen. Maar het feit dat het nu zoveel beter met hem gaat door de verwijdering van het grasaar, denk ik dat al die stress van dat kwam!!! Hij is een heel stressy ventje en zal met hem hieraan leren werken en kijken naar homeopathische middeltjes om hem hopelijk op straat wat meer innerlijke rust te brengen!!

Vandaag opnieuw voor de 1e keer lopen met mijn ventje omdat hij het effectief opnieuw nodig heeft, waar ik superblij om ben!

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Super fijn! Ben ook blij voor jullie.. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Gelukkig dat het nu veel beter gaat en het schudden voorbij is.

 

Ik zou die andere dierenartsen laten weten, dat ze niet goed gekeken hebben en je hond daardoor onnodig maandenlang heeft geleden door de grasaar. Je kan ook door hen in rekening gebrachte kosten terugvragen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Loesje; dat zou ik ook zeker doen!

honden foto van Spikey, Fenna en baasje Judith

Wat een geweldige vooruitgang!! Ik zou zeker ook bij die andere dierenartsen mijn beklag doen. Je zult ws. niet alle gemaakte kosten vergoed krijgen, maar alles wat je terug kunt krijgen is meegenomen. Ik vermoed dat de rekening hoog genoeg zal zijn, alles bij elkaar geteld...

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Oh wat fijn! Heel blij voor jullie dat jullie lieve vent weer tevoorschijn komt

pagina 6 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: klachten na operatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^