opvolging levershunt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DelphineDelphine

honden foto van Delphine

" Dus iemand neemt de moeite om een erkende fokker op te zoeken, eventueel te sparen voor een pup en diegene 'vergeet' de pup dan te voeren ofzo?? (Dat kan toch niet)

Er moet toch iets zijn waardoor de pup zoveel is afgevallen?


Verder vertel je dat het voor jouw over komt alsof er hier te zwaar wordt beoordeelt mbt hoe ziek je pup is.

Voor mij komt het over vanuit je berichten dat het onderschat wordt hoe ziek de pup is.


Het is gewoon een hele vervelende situatie en naar mijn idee zou het beter zijn om gewoon die drol door te slikken (zoals pooh & teiggie het zo mooi verwoorde) en blij zijn dat je pup terug is om er hopelijk nog veel plezier aan te kunnen beleven. "

 Geloof Me daar heb ik aan gedacht. Maar dan nemen ZE gewoon er andere pup en zullen er andere fokkers met deze problemen zitten.

Ik heb hen om uitleg gevraagd waarom de pup zo mager was, als ze geen diaree deed of overgaf. Ook aan hun dierenarts. van beide krijg ik geen reactie...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "opvolging levershunt" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DelphineDelphine

honden foto van Delphine

" Jammer dat je het oog toch nader moet laten onderzoeken. Als je op die voorwaarden de pup herplaatst, lijkt mij dat heel schappelijk.Ik noem iemand geen br00df0kker die goed is voor de pup en ik ga er niet automatisch vanuit dat eigenaren die een dure pup kopen goed zijn voor de hond. Ik hoor graag hoe het verdere contact, als dat er nog is, verloopt met de voormalige kopers. Ik heb een juridische opleiding gevolgd, vandaar mijn interesse (als je dat zelf wilt uiteraard)De uitleg van TS meteen neerzetten als leugens, vind ik persoonlijk knap vanachter een PC. Natuurlijk lees je het verhaal slechts van één kant.. Maar dat geldt met alles wat er op dit forum staat. Laten we er met z'n allen vanuit gaan dat TS na waarheid handelt. Dat houdt het wel net zo netjes en vriendelijk om te lezen. "

 Hey,
Blijkbaar vind Men dat ik geen verantwoordelijke fokker ben door hoe ik met m'n pups omga. Daardoor zal ik hier geen vragen meer stellen of reageren, wel heb ik veel aan jou advies gehad. Dus als je Wilt kun je Me toevoegen op fb, delaere Delphine. Groetjes en bedankt

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

"  

Hey,
Blijkbaar vind Men dat ik geen verantwoordelijke fokker ben door hoe ik met m'n pups omga. Daardoor zal ik hier geen vragen meer stellen of reageren, wel heb ik veel aan jou advies gehad. Dus als je Wilt kun je Me toevoegen op fb, delaere Delphine. Groetjes en bedankt "

 Hey,

Ik heb je een verzoek gestuurd. Linda en Rene, er staat een duitse herder op de foto Ik begrijp je aversi jegens de draai die dit topic genomen heeft.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

"  

We weten pas van vorige zondag dat het shunt is he..

Van kleurpotlood is het een minimaal stukje. Maar doordat ze lasts bleef hebben heeft de oogarts ons nogmaals doorverwezen. Die heeft het met microschoop bekeken en dit veroorzaakte nog verdere irritatie.

Dan moet je nog verder lezen want op sites van dierenartsen staat het wel degelijk. De prijs is 85 voor 12kg. En met de reu bedoel ik natuurlijk de eigenaars.. Dacht dat dit wel duidelijk was...

De pup was uitgemergeld dus aankomen moet ZE..

Ik schrijf het niet ligt af maar ik denk dat jullie het erger zien. Als ik niet zou zeggen dat ze ziek is zou niemand het zien..

De pup blijft zowiso nog min. Een maand bij ons en dan gaat ze naar een hele goede vriendin van Me. Dit gewoon omdat ik wil dat ze goed in de gaten wordt gehouden en ze veel kan rusten als ze wil. Ik heb zelf 5 honden.. Dus ik moet ze verplichten van te rusten... "
 
En 15j we hebben het hier wel over een leonberger he...

 

Kan allemaal best zijn dat je toen pas wist wat er werkelijk aan de hand was, maar dat er al iets speelde was al wel bekend.

 

Enige idee waaruit een kleurpotlood bestaat? Al zou er een stukje van 0,01 MM in het oog zitten, was ze die nu kwijt geweest. 

 

85 euro voor 12 kilo, dat is nogal aan de prijs zeg. Een kwaliteit brok is alsnog aanzienlijk goedkoper. Vind dat je hier wel heel erg makkelijk over doet! Niet alleen het dure voer (hoeveel eet een dergelijk ras eigenlijk wel niet per week?), maar ook het afhalen van het voer zal lekker fijn zijn, want kan me niet voorstellen dat dat makkelijk in een winkel of online verkrijgbaar is... Maar goed jij hoeft het straks niet te betalen, dus jouw probleem is het niet toch?

 

Dat ze moet aankomen is logisch, maar jij zou ook moeten weten dat een gewicht toename in deze hoedanigheid wel heel erg veel van het goede is en daardoor mogelijk straks voor weer andere problemen gaat zorgen.

 

Dat is met de meeste erfelijke ziektes, zo komen de meeste broodfokkers van hun pups af en wie is de dupe? Juist ja de kopers die opgezadeld worden door de probleem fok van een ......

 

Met een vriendin als jij heb je geen vijanden meer nodig, ik had je vriendelijk bedankt en de pup afgewezen. Fijn om je problemen in andermans schoenen te steken! Jij staat er echt als fokker voor je pups, mijn complimenten.

 

Ik zou me schamen om zo'n opmerking te maken. Zit echt wat foute verkeerde gedachten bij dit soort fokkers....  

 

Maar goed je gaat het hier verlaten begrijp ik uit je reactie, het ging jouw om hoeveel geld je zou kunnen houden en net om de pup, dat is nu wel duidelijk. Fijn voor je dat je iemand heb gevonden om over de rug van je honden, zo veel mogelijk geld te kunnen behouden aan de verkoop van een doodzieke pup. Schaamteloos!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik ben het met je eens Mick. Ik vind het ook niet kunnen dat je als fokker een zieke hond verkoopt en dan over de zieke pup zijn rug het geld niet terug betalen. Als het mijn pup was geweest, had ze lekker onder mijn vleugels vertroeteld geweest.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Helemaal eens.......het kan altijd gebeuren dat terwijl men probeert goed te fokken dat er iets mis kan gaan, maar afgeven op deze kopers wat direct is gedaan, geef geen enkele pas... Volhouden dat het aan de kopers heeft gelegen..........je had deze kopers direct moeten helpen, je gaf zelf aan dat er wat mis was voor de pup werd opgehaald door de kopers. Na terugbrengen een levershunt geconstateerd , en je bleef volhouden dat aan de kopers lag......   En de pup zelf moeten houden, en er niet een ander mee opzadelen, een goede vriendin of niet, jouw verantwoording . Voor mij is een goede fokker in goede tijden, maar zeker in in slechte tijden, zoals dit gebeurd is bij deze kopers, en zeker dat de pup nog zo jong is.   

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Ik wil toch nog even reageren op wat je beweerd dat de pup uitgemergeld was....je schreef zelf dat de pup binnen een week het super deed en al lekker meeliep met de anderen, mooi, maar een pup die uitgemergeld is zal toch langere tijd nodig hebben, en dat de pup het zo goed deed op het nieuwe voer......binnen een week.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

In het eerste bericht stond dat de pup wel wat afgevallen/magerder was bij terugkomst en nu was ze opeens uitgemergeld. Er stonden wel meer zaken in die niet in ieders ogen voor jouw(TS) reactie pleiten. Is dat de reden waarom je het gewist hebt?

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Hallo Delphine

 

Misschien hebben ze van hp je fokbeleid in twijfel getrokken omdat je vertelde dat de pup naar je vriendin gaat ,maar hij nog steeds bij de herplaatsing staat op je site ?

En als je voorgaande allemaal leest dat er meer dingen niet zo 

kloppen?

Kijk we fokken hopelijk allemaal om leuke en gezonde honden op de wereld te zetten ,Zoiets als wat bij jou gebeurt wil niemand en gun je niemand ,maar de kunst is dan om het op een goede manier op te lossen voor de pup en voor andere gedupeerde .

Ik wens de pup een mooi leven toe  en jou veel wijsheid .

honden page profiel RafRaf

Voor zover ik iets ken van levershunt, is het pas als de hond op de operatietafel ligt, dat men kan zien hoe groot de schade is.

Gaat het om één bloedvat, dan is het op te lossen. Zijn er meer bloedvaten en aders "verkeerd" aangesloten, dan wordt het een stuk ingewikkelder en bijna onmogelijk te herstellen. Bloed moet nu eenmaal gezuiverd worden, anders loopt het hoe dan ook fout.

Zo'n operatie kost veel geld en ik heb de indruk, ik kan fout zijn, dat je daar helemaal geen zin in hebt en dat het jou in de eerste plaats idd om het geld gaat. "Hoe los ik dit op zonder al te veel geld kwijt te zijn"...

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Moeilijk om daar via een forum over te oordelen hoe iemand is ,

De makkelijkste en goedkoopste oplossing is het laatste spuitje  en daar heeft Delphine  niet voor gekozen ,Ze gaat voor de onderzoeken of is er mee bezig .

Jammer dat ze geen reactie meer wil geven want voor fokkers is dit erg interessant ,het klinkt raar maar van andermans leed kan je ook leren .

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

" Moeilijk om daar via een forum over te oordelen hoe iemand is ,
De makkelijkste en goedkoopste oplossing is het laatste spuitje  en daar heeft Delphine  niet voor gekozen ,Ze gaat voor de onderzoeken of is er mee bezig .
Jammer dat ze geen reactie meer wil geven want voor fokkers is dit erg interessant ,het klinkt raar maar van andermans leed kan je ook leren . "

 Zeker met je eens. Laat ik ook voorop stellen dat jij wel genuanceerd reageert, ondanks dat je het met iets niet meteen eens bent. (wat ik gelezen heb). Maar ik begrijp haar wel als je voor leugenaar uitgemaakt wordt. Het lijkt of veel mensen er niet van willen leren, slechts veroordelend zijn.

Laat ik voorop stellen dat ik de fokker niet ken, ik lees haar verhaal en zie dat, als het echt zo gebeurd is, ze op juridische punten gelijk heeft. Ik begrijp ook dat een fokker eerst vragen stelt over de zorg van de pup dat deze bij een ander is geweest, alvorens de portemonnee wordt getrokken. Ik snap ook dat door emotie het verhaal vandert wordt. Eerst magere pup, daarna uitgemergeld. Bovendien wordt de fokker door enkelen in de hoek gedrukt. Als je je verdedigd, wordt je wat minder genuanceerd in woordkeuze.

Schandalig hoe deze fokker hier bejegend is, zonder het verhaal compleet te kennen (wat ook niet mogelijk is, de kopers kunnen immers niet reageren), zonder vragen te stellen, ik zou ook bang worden om nog wat te posten!

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Zeker met je eens. Laat ik ook voorop stellen dat jij wel genuanceerd reageert, ondanks dat je het met iets niet meteen eens bent. (wat ik gelezen heb). Maar ik begrijp haar wel als je voor leugenaar uitgemaakt wordt. Het lijkt of veel mensen er niet van willen leren, slechts veroordelend zijn.Laat ik voorop stellen dat ik de fokker niet ken, ik lees haar verhaal en zie dat, als het echt zo gebeurd is, ze op juridische punten gelijk heeft. Ik begrijp ook dat een fokker eerst vragen stelt over de zorg van de pup dat deze bij een ander is geweest, alvorens de portemonnee wordt getrokken. Ik snap ook dat door emotie het verhaal vandert wordt. Eerst magere pup, daarna uitgemergeld. Bovendien wordt de fokker door enkelen in de hoek gedrukt. Als je je verdedigd, wordt je wat minder genuanceerd in woordkeuze.Schandalig hoe deze fokker hier bejegend is, zonder het verhaal compleet te kennen (wat ook niet mogelijk is, de kopers kunnen immers niet reageren), zonder vragen te stellen, ik zou ook bang worden om nog wat te posten! "

 Ja dat is het nadeel van een forum ,Zoals elk verhaal heeft het twee kanten en je hoort dit verhaal maar van een kant en als het dan een beetje verschillend verteld wordt door Delphine wordt het snel een aanvallend gebeuren .

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

"  Zeker met je eens. Laat ik ook voorop stellen dat jij wel genuanceerd reageert, ondanks dat je het met iets niet meteen eens bent. (wat ik gelezen heb). Maar ik begrijp haar wel als je voor leugenaar uitgemaakt wordt. Het lijkt of veel mensen er niet van willen leren, slechts veroordelend zijn.Laat ik voorop stellen dat ik de fokker niet ken, ik lees haar verhaal en zie dat, als het echt zo gebeurd is, ze op juridische punten gelijk heeft. Ik begrijp ook dat een fokker eerst vragen stelt over de zorg van de pup dat deze bij een ander is geweest, alvorens de portemonnee wordt getrokken. Ik snap ook dat door emotie het verhaal vandert wordt. Eerst magere pup, daarna uitgemergeld. Bovendien wordt de fokker door enkelen in de hoek gedrukt. Als je je verdedigd, wordt je wat minder genuanceerd in woordkeuze.Schandalig hoe deze fokker hier bejegend is, zonder het verhaal compleet te kennen (wat ook niet mogelijk is, de kopers kunnen immers niet reageren), zonder vragen te stellen, ik zou ook bang worden om nog wat te posten! "

 

Het is schandalig hoe een fokker hier probeert info in te winnen om er zo veel mogelijk geld aan over te houden. Een doodzieke pup verkopen en dan om geld gaan lopen miepen, dat is schandalig!!

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

"  
Het is schandalig hoe een fokker hier probeert info in te winnen om er zo veel mogelijk geld aan over te houden. Een doodzieke pup verkopen en dan om geld gaan lopen miepen, dat is schandalig!! "

 

Ik wil hier niet oordelen en/of veroordelen.
Maar ik vind het wel erg grof dat er hier gedaan wordt alsof de fokker "met opzet" een doodzieke pup verkocht heeft.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ik ben het niet eens met de mensen die zeggen dat het hier allemaal 'om geld draait'. Dat is, naar wat ik gelezen heb, totaal niet het geval. Volgens mij is het ook een geval van 'selectief lezen' en meer nadruk leggen op bepaalde zaken waarbij andere vergeten worden. 

 

Sommige reacties zijn wel heel erg heftig en extreem en dat had niet gehoeven.

Ik vind het jammer dat Delphine hierdoor weggejaagd is, om hierbij van ernstig beschuldigd en erger maar te zwijgen, en we het verhaal van deze pup, waar het om draait (ipv om geld..), niet verder zullen kennen. 

 

 

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Geen idee waar dit topic een vervolg van is.

Maar ik lees dat je pup te licht was van gewicht en de pup extra lang hebt gehouden voor observatie....dus je had een reden om aan te bemen dat er miss wat mis was??
Heb je deze pup dan ook extra een bloedonderzoek laten doen voordat deze verkocht werd.

Ik begrijp helemaal niet waarom een fokker zeurt om het gehele bedrag terug te moeten geven.
Wees in godsnaam blij dat ze jou de pup hebben teruggegeven.
En je wilt(als ik het gied begrijp) 300 euro in houden.... wat is in godsnaam f*cking 300 euro...
Om daar nu zo.moeilijk over te moeten doen.

Jou advocaat kan zoveel zeggen... die heeft waarschijnlijk 0,0 verstand van fokken en de kynologie.
Als je pupeigenaren naar dier en recht stappen kun jij wel inpakken en dat voor een bedragje van 300 euro.

honden page profiel toto

Jou advocaat kan zoveel zeggen... die heeft waarschijnlijk 0,0 verstand van fokken en de kynologie.
Als je pupeigenaren naar dier en recht stappen kun jij wel inpakken en dat voor een bedragje van 300 euro.

 

 

hier boven staat echt iets... een advocaat is geen rechter!! De rechter beslist!! naar aanleiding van wat beide partijen aandragen! en dan mag je hopen dat de fokker en eigenaar de waarheid spreken..

Dier & Recht wint veel maar ook niet alles hoor!!

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Geen idee waar dit topic een vervolg van is.


Maar ik lees dat je pup te licht was van gewicht en de pup extra lang hebt gehouden voor observatie....dus je had een reden om aan te bemen dat er miss wat mis was??

Heb je deze pup dan ook extra een bloedonderzoek laten doen voordat deze verkocht werd.


Ik begrijp helemaal niet waarom een fokker zeurt om het gehele bedrag terug te moeten geven.

Wees in godsnaam blij dat ze jou de pup hebben teruggegeven.

En je wilt(als ik het gied begrijp) 300 euro in houden.... wat is in godsnaam f*cking 300 euro...

Om daar nu zo.moeilijk over te moeten doen.


Jou advocaat kan zoveel zeggen... die heeft waarschijnlijk 0,0 verstand van fokken en de kynologie.

Als je pupeigenaren naar dier en recht stappen kun jij wel inpakken en dat voor een bedragje van 300 euro. "

 De pup was met 8 weken duidelijk ziek bij de fokker. De fokker wist niet wat het was en heeft de pup 1 week langer gehouden om de pup vervolgens alsnog te verkopen.

De pup kwam terug onder vermelding van dezelfde verschijnselen als met 8 weken en zou toen (iets?) magerder zijn en iets met zijn oog hebben. Om de laatste 2 redenen wil de fokker NIETS terug geven (nadat de kopers akkoord waren gegaan met het voorstel van de fokker om 300 euro in te houden).
De fokker is toen als eerste direct met een advocaat begonnen.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

@ Cabasja

Het heeft zich niet in Nederland maar in België afgespeeld daar gelden schijnbaar andere regels.

honden page profiel mariska hijnen mariska hijnen

honden foto van mariska hijnen

kijk uit voor deze mensen ,heb een teefje mee gekregen van 3 kilo  terwij lik in verdriet was om me leonberger teefje van 6 maanden die dood ging ,mensen kijk uit lillou had met 14 maanden al een geheime nest onder andere naam van flandry dogs ,iemand anders heeft de handtekening gezet,mijn meissie kreeg met 14 maanden anderhalve liter vocht aan haar borstkas ,met spoed naar utrecht ,werd verklaard dat ze geen jaar meer te leven had ,flandrydogs  ingelicht met utrecht papieren en moest van utrecht ook gelijk alle pup uit het nest laten controleren ,wilde flandrydogs ook niet ,hele nest te klein zwaarste was 6 kilo met 8 weken lichtste  nog geen 3 kilo ,heb fotos als bewijs ,een goeie fokker laat alle honden pups gelijk nakijken ,ik mocht geen onrust stoken ihhihihi, niet te geloven ,we wilde hond terug  halen ,hun honden leven buiten er was toen geen overkapping voor de honden jaren ,nu pas ,groen water moesten ze uit drinken allemaal bewijs op foto,heb geen gevoel voor mens of dier om een hond weg te willen halen uit een roedel  en bij hun buiten te laten want honden mogen niet binnen nu pas af en toe een foto op de site dat een hond effe binnen mag nadat ik geklaagd had ,veld lig vol stront ,maar geef altijd iets anders de schuld lig nooit aan hun honden ,ze mag niet meer lid worden van nederlandse en belgische leonberger club  , heb boete gekregen van een manke pup die ze verkocht heb allemaal bewijzen heb ik hier , de fokker moet stoppen ,en iedereen is er mee bezig in nederland en belgie ,ze schuif alle ziektes op iets anders ,  nu lillou dood nog geen 6 jaar moeder van mijn angely die een hart ziekte heb ,ben in londen geweest voor openhart operatie ,maar ze deelt in niets mee ,wat hun willen is geld  ,teven moeten elke jaar nest geen anderhalf jaar ertussen voor het herstel nee elk  jaar,honden die dood gaan bij hun word niet op de site gezet ,ze worden getest ja ,maar niet op alles ,en je geld ka nje gewoon naar fluiten  zijn pure broodfokkers puur om het geld ,mee leven met hun pups zit er niet bij of de kopers

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "opvolging levershunt" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Erkende Leonberger fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^