husky

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

laurens (Gast)

ik zou voor de verjaardag van mijn mama een alaskan husky willen kopen ze vind het heel mooie honden maar ze heeft niet super veel tijd om er mee te wandelen wij hebben wel een heelgrote tuin en mijn papa is altijd thuis toch dacht ik dan aan een wat meer knuffelbare versie een mini-husky maar ik zou graag particulier kopen want ik heb al veel verhalen van slechte en zieke hondjes gehoord en zou dit natuurlijk niet graag hebben weten jullie iemand die mini-husky's verkoopt ?  

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Het is heel lief van je, maar koop alsjeblieft nooit een huisdier, zeker geen hond, voor iemand die daar zelf niet vanaf weet.

Ik heb dat zo verschrikkelijk vaak fout zien gaan.

Mijn reactie is niet naar bedoeld, niet verkeerd opvatten hoor.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Sorry, want ik ga een antwoord geven waar je niet op zit te wachten.
Ik zou om meerdere redenen al niet aanraden om een hond te nemen. Je zegt dat hij als cadeau is, weet je moeder ook dat ze hem als cadeau krijgt? Anders kan het nog koud op haar dak vallen.
Daarbuiten heeft iedere hond lichaamsbeweging nodig, als je nu al weet dat er niet veel tijd is om mee te wandelen, dan is dat ook echt een probleem. Aan alleen een tuin hebben ze niet voldoende. Zeker een ras als de husky heeft uitdaging nodig, anders kan hij erg vervelend gaan worden. Denk aan veel janken, slopen etc.

Ik vind het wel heel goed van je dat je je al enigszins ingelezen hebt, en dus weet van fokkers die zieke hondjes verkopen. Top dat je wel probeert om een zo goed mogelijk gefokt hondje aan te schaffen. De term mini husky zegt me zo niks, wat me doet vermoeden dat het een designer ras is. Dat wil zeggen dat ze door de slechte fokkers gefokt worden om snel geld te verdienen. Waardoor je dus automatisch in de slechte fok beland. 

Is het niet een idee om je moeder een cadeaubon te geven voor een hond? Dat ze de hond van jullie krijgt, maar dat jullie als gezin wel eerst goed op onderzoek kunnen gaan voor welk ras jullie het liefste zouden willen, die ook goed bij jullie en jullie activiteiten past. En dus als gezin een hond uitkiest?

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Uhm...

 

Om te beginnen heb je de siberian husky en de alaskan malamute.

 

Daarnaast is de husky een ras dat heel veel beweging en uitdaging nodig heeft en zo te horen absoluut niet in jullie situatie past.

 

Als je geen slechte en zieke hondjes wil, kan je juist beter naar een erkende (stamboom)fokker gaan. Een goede particulier vinden is heel lastig en de kans is heel groot dat je bij een br00dfokker terecht komt en daar komen die slechte en zieke hondjes dan weer vandaan. 

 

Tot slot is een hond geen (verjaardags)cadeau, en is het verstandig om eerst met je moeder te bespreken of ze wel een hond wil, wat jullie zoeken in een hond (en heel belangrijk: zet uiterlijk even opzij want mini husky's bestaan niet en als een hond/ras geen goede match is word je daar zeker niet gelukkig van), kom hier dan nog eens terug met je lijstje en wat je een hond kan bieden en dan kunnen we je adviseren over een ras dat misschien geschikt kan zijn 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik zou aller eerst niet gaan voor een "mini" husky want die komen bij broodfokkers vandaan.

Je geeft aan dat ze het mooie honden vind.
Maar dat is géén goede rede een Husky te kopen.
Dat is de meest voorkomende rede waarom ze in het asiel belanden.
Dus je moet echt voor de hond vallen voor het karakter en niet voor uiterlijk!

Als je je Husky bij een erkende Fokker koopt zullen de ouders getest zijn en is de kans op een zieke pup een pak kleiner.
De oorsprong van de Siberische Husky is ( heel toepasselijk ) Siberië. Ze werden vroeger gebruikt als familiehond maar voornamelijk als werk/sledehond.

De Siberische Husky is een erg vriendelijke hond die niet geschikt is als waakhond hij zal nog eerder een inbreken helpen met inpakken bij wijze van spreke.

Hij is onafhankelijk en eigenzinnig en heeft veel energie. Hij heeft hij een sterke neiging om weg te lopen en te gaan zwerven. Siberische Husky's kunnen slecht tegen alleen zijn ( met uitzonderingen ) dit kan zich uiten in sloop gedrag , huilen , ontsnappen. En ontsnappen zijn ze goed in! Ze kunnen hoog klimmen/springen en graven.

De omgang met andere honden verloopt over het algemeen probleemloos. Ook naar mensen zijn ze zeer sociaal.

Een husky is een echte jager die zijn eigen plan trekt , waardoor de meeste toch echt niet los kunnen lopen. Het is wel mogelijk maar je moet er al van uit gaan dat het gewoon niet kan.

Het opvoeden van een Siberische Husky is niet gemakkelijk. Hij gehoorzaamt alleen als hij daar zelf het nut van inziet. Consequentie is eigenlijk een vereiste. En belonen werkt beter als straffen.

Naast veel geduld en inzicht in het karakter van de poolhonden kan je ook een Husky genoeg leren. Al zal deze niet staan te springen om gehoorzaamheids trainingen of agilitie of iets dergelijks. Vaak zien ze het nut er niet van in om door een hoepel te springen of over een brug te lopen en zullen dit ook niet zo snel doen. ( uiteraard zijn ook hierin uitzonderingen )

Vergeet ook de rui perioden niet. Er komst zoveel haar vanaf dat je je afvraagt waar dat allemaal vandaan komt. als is het wel weer leuk om en kussen of deken ermee te vullen.

Houd er ook rekening mee dat een Husky geen genoegen neemt met 'een blokje om'. Als ze te weinig aandacht/uitdaging/beweging krijgen kan dit zich uiten in gedrag wat je liever niet hebt ( ook de buren niet) Ze kunnen gaan slopen ( en geloof me ze zijn er goed in) Huilen ( joelen ) en proberen ontsnappen.

Huskys zijn ook erg slim. Hier kunnen ze de deuren openen en zelfs de koelkast krijgt hij hier open. Laat hem 2 keer iets zien en hij heeft het door.

Naar mijn mening is er geen leuker/ beter /mooier ras als de Siberische Husky ( ik ben niet bevooroordeeld hoor )

Het karakter past perfect bij mij. De manier hoe ze met hun mens omgaan en hoeveel liefde je van ze krijgt. Het 'praten' tegen je. En zelfs hun streken.

Dan het uiterlijk. De absolute knuffelvacht, De grote poten met vliezen om door de sneeuw te ploegen. De staart en oren mooi gedragen. De kleuren van de ogen...

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

het kink misschien niet leuk om te horen maar een hond voor iemand anders kopen is geen goed idee.. Een dier leuk vinden betekend nog niet dat iemand ook echt dat dier wil hebben. Een dier is geen ding en je kan het niet zomaar wegdoen als je hem zat bent. Honden kosten aan voeding en inentingen en alles wat er bij komt al snel een paar honderd euro per jaar en de meeste rassen worden tussen de 10 en de 15 jaar oud. Dat is dus een hele verantwoordelijkheid en een keuze die weloverwogen moet zijn en die je dus niet voor iemand kan maken hoe goed bedoelt dan ook.

 

Je wil graag een husky kopen voor je moeder, wat ik helemaal begrijp want het zijn echt prachtige honden, maar het is niet bepaald een makkelijk ras en zeker geen geschikt ras voor iemand die geen idee heeft dat ze een hond krijgt.

 

Met een mini husky bedoel je vast de klee kai (http://nl.wikipedia.org/wiki/Alaskan_Klee_Kai) en dit is alles behalve een makkelijk hondje... Behalve dat is het een aardig prijzig cadeautje omdat je ze echt niet op marktplaats gaat vinden en er zijn ook niet veel/ geen fokkers van in Nederland dus je zal hem moeten importeren. Als je al een fokker vind binnen Europa ga er dan maar vanuit dat je rond de 1500 kwijt bent MINIMAAL

 

Ik snap dat je graag een hondje wil maar overleg alsjeblieft eerst met je ouders, want die zullen de kosten waarschijnlijk moeten betalen

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

De mini husky is een amerikaans erkent ras onder de naam Klee Kai en hoeft dus niet per direct broodfok te zijn.  (Oja en alaskan husky bestaat wel degelijk hoehoewel ik betwijfel of dat is wat ts bedoeld) Dat gezegd te hebben:

 

Ik denk dat een hond geen goed cadeau is  en al helemaal niet dat een husky enigsinds geschikt is voor Jullie situatie.

laurens (Gast)

ik weet dat mijn mama graag zo'n hond zou willen vanwegen de ogen enzo;)

en anderszeids hebben mijn ouders zon 15 a20 jaar geleden een sterke dobberman gehad

en wat het uitlaten betreft mijn mama is momenteel werkloos maar ja voor wie weet hoe lang maar ik en mijn papa kunne zo goed als elke avond er mee gaan wandelen of zelf fietsen een vriend van mij heeft een siberische husky ( srry voor de verkeerde naam)

en hij gaat er elke avond me fietsen of lopen of wandelen en dat is een zeer gelukkige hond hoor dus ik weet het nog niet goed...

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Zoals ik in mijn eerdere post al aangaf moet je geen hond kopen op uiterlijk.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Je zou contact op kunnen nemen met een stichting. Die zoeken vaak gastgezinnen voor hondjes uit het buitenland tot ze een baasje hebben gevonden. Dan kunnen jullie kijken of jullie echt graag een hondje willen en er misschien voor kiezen om hem helemaal te adopteren.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" ik weet dat mijn mama graag zo'n hond zou willen vanwegen de ogen enzo<img class=" />

en anderszeids hebben mijn ouders zon 15 a20 jaar geleden een sterke dobberman gehad

en wat het uitlaten betreft mijn mama is momenteel werkloos maar ja voor wie weet hoe lang maar ik en mijn papa kunne zo goed als elke avond er mee gaan wandelen of zelf fietsen een vriend van mij heeft een siberische husky ( srry voor de verkeerde naam)

en hij gaat er elke avond me fietsen of lopen of wandelen en dat is een zeer gelukkige hond hoor dus ik weet het nog niet goed... "

 



Hey Laurens,

Een hond en zeker een Husky heeft bij lange na (over het algemeen) niet genoeg aan alleen 's avonds wandelen. Daarnaast is een Husky wel heel wat anders dan een Dobermann. Ik vind de ogen van een Husky ook mooi, maar het karakter past totaal niet bij mij. Weet je trouwens hoeveel een raszuivere Husky kost? Reken op €1000,- en dan heb je verder nog niks.

Doe het niet jongen, geef wat anders leuks.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

 
Ik vind de ogen van een Husky ook mooi, maar het karakter past totaal niet bij mij.

 

Ik had dat met de shiba alleen paste het karakter wel bij mij, maar dat zou echt gaan botsen met mijn mijn moeder (die wil gewoon een hond die altijd luistert of wat daar in elk geval bij in de buurt komt ) + ik heb een broertje van 6 die in het weekend vaak komt en die is erg ADHD. behalve dat zat ik ook met het 'oppasprobleem' als ik een keer een paar daagjes weg moet voor school want het zijn geen hondjes die met alles en iedereen overweg kunnen

 

wat gebeurt er met het hondje als het zomer is en jullie op vakantie willen? wat gebeurt er als je moeder het toch niet zo leuk vind? breng je hem dan terug? of breng je hem naar het asiel waar nog tientallen andere hondjes zitten waar niet goed over is nagedacht? het klink misschien wel bot, maar het is wel 9 van de 10 keer de reden waardoor een dier in het asiel belandt ...

laurens (Gast)

ik heb er al gevonden op internet pups van rond de 600 euro

en ja redelijk veel tijd hebben we wel we hebben namelijk ook paarden (4)

en we zoeken een loyale maar ook wel een knuffelbaren en actieve hond daarme dat ik bij huskys uitkwamen het is echt niet alleen over uiterlijk gekozen ook zijn er genoeg mensen die een hond van ons 2 weekjes zouden kunne oppassen ook zitten wij op een appartement in knokke waar je na 8 uur denkik met de hond op strand mag ik weet wel niet of hij me op het appartement mag maar daar zou hij toch niet veel zijn aangezien we hem me mogen nemen naar het strand kotje

maar zoals ik al zei hij KAN eventueel bij vrienden en familie logeren

 

laurens (Gast)

en natuurlijk laat ik wel tips vallen en zeg ik bv wat zou jij een mooie hond vinden enzo die van die dingen

ik ben wel voorbereid op zo'n dingen

als dit pergeveal een adere hond zou zijn dn kunnen we nog zien wat we doen

ik ben maar aan het brainstormen en zal zeker niet op 123 een hond kopen

als ik1 koop blijf die zowizo

btw mijn zus is nooit meer dn2 dagen me op reis vanwegen de studies

ik heb na gedacht en zoek eigl gewoon een hond voor als het goed zou zijn om voorbereid te zijn ze verjaard namelijk 27 juni

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Waarom spaar je niet even verder en haal je een pup met stamboom?
Waarom een "goedkope" pup ?
En heb het erover met je moeder , een dier is geen kado.

Ze moet er wel achterstaan.
ennehhh een hond op je appartement? In België?? Veel succes alvast.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Je kunt niet zeggen: ik wil 27 juni een hond. Een hond komt namelijk niet op bestelling.

Je ziet echt alleen maar de rooskleurige kant. Hoe oud ben je, als ik vragen mag?

laurens (Gast)

dit waren geen goedkopen pups

ze kwamen van kwekers en hadden stambomen

en zoals ik al 3 keer zei er is oppas genoeg

laurens (Gast)

ik krijg veek negative commentaar maar krijg wel geen oplossingen

Anoniem (Gast)

natuurlijk niet maar als de hond nu tge zeg maar de 20 uit het nest mag kan je wel afspreken van kan ik hem bv de 27 ste komen halen zo niet ja dnis het een vreog cadeau ale komaan das muggeziften en ik weet wat de verzorging van dieren vergt ik ben ruiter en spendeer zeker 2 a 3 uur per dag aan training en een hond kan er wel bij ik ben namelijk niet alleen wonend he

ik ben 16

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik wilde als het mag ook graag weten hoe oud je bent, Laurens?

En je krijgt geen negatief commentaar, er wordt je afgeraden een hond als kado te geven

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Ik zou aller eerst niet gaan voor een "mini" husky want die komen bij broodfokkers vandaan.


Je geeft aan dat ze het mooie honden vind.

Maar dat is géén goede rede een Husky te kopen.

Dat is de meest voorkomende rede waarom ze in het asiel belanden.

Dus je moet echt voor de hond vallen voor het karakter en niet voor uiterlijk!


Als je je Husky bij een erkende Fokker koopt zullen de ouders getest zijn en is de kans op een zieke pup een pak kleiner.

De oorsprong van de Siberische Husky is ( heel toepasselijk ) Siberië. Ze werden vroeger gebruikt als familiehond maar voornamelijk als werk/sledehond.


De Siberische Husky is een erg vriendelijke hond die niet geschikt is als waakhond hij zal nog eerder een inbreken helpen met inpakken bij wijze van spreke.


Hij is onafhankelijk en eigenzinnig en heeft veel energie. Hij heeft hij een sterke neiging om weg te lopen en te gaan zwerven. Siberische Husky's kunnen slecht tegen alleen zijn ( met uitzonderingen ) dit kan zich uiten in sloop gedrag , huilen , ontsnappen. En ontsnappen zijn ze goed in! Ze kunnen hoog klimmen/springen en graven.


De omgang met andere honden verloopt over het algemeen probleemloos. Ook naar mensen zijn ze zeer sociaal.


Een husky is een echte jager die zijn eigen plan trekt , waardoor de meeste toch echt niet los kunnen lopen. Het is wel mogelijk maar je moet er al van uit gaan dat het gewoon niet kan.


Het opvoeden van een Siberische Husky is niet gemakkelijk. Hij gehoorzaamt alleen als hij daar zelf het nut van inziet. Consequentie is eigenlijk een vereiste. En belonen werkt beter als straffen.


Naast veel geduld en inzicht in het karakter van de poolhonden kan je ook een Husky genoeg leren. Al zal deze niet staan te springen om gehoorzaamheids trainingen of agilitie of iets dergelijks. Vaak zien ze het nut er niet van in om door een hoepel te springen of over een brug te lopen en zullen dit ook niet zo snel doen. ( uiteraard zijn ook hierin uitzonderingen )


Vergeet ook de rui perioden niet. Er komst zoveel haar vanaf dat je je afvraagt waar dat allemaal vandaan komt. als is het wel weer leuk om en kussen of deken ermee te vullen.


Houd er ook rekening mee dat een Husky geen genoegen neemt met 'een blokje om'. Als ze te weinig aandacht/uitdaging/beweging krijgen kan dit zich uiten in gedrag wat je liever niet hebt ( ook de buren niet) Ze kunnen gaan slopen ( en geloof me ze zijn er goed in) Huilen ( joelen ) en proberen ontsnappen.


Huskys zijn ook erg slim. Hier kunnen ze de deuren openen en zelfs de koelkast krijgt hij hier open. Laat hem 2 keer iets zien en hij heeft het door.


Naar mijn mening is er geen leuker/ beter /mooier ras als de Siberische Husky ( ik ben niet bevooroordeeld hoor )


Het karakter past perfect bij mij. De manier hoe ze met hun mens omgaan en hoeveel liefde je van ze krijgt. Het 'praten' tegen je. En zelfs hun streken.


Dan het uiterlijk. De absolute knuffelvacht, De grote poten met vliezen om door de sneeuw te ploegen. De staart en oren mooi gedragen. De kleuren van de ogen... "

 


Ik quote mezelf maar even...
Ik zie namelijk geen negatieve reactie.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Oh, we waren tegelijk Laurens

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" natuurlijk niet maar als de hond nu tge zeg maar de 20 uit het nest mag kan je wel afspreken van kan ik hem bv de 27 ste komen halen zo niet ja dnis het een vreog cadeau ale komaan das muggeziften en ik weet wat de verzorging van dieren vergt ik ben ruiter en spendeer zeker 2 a 3 uur per dag aan training en een hond kan er wel bij ik ben namelijk niet alleen wonend he

ik ben 16

  "

 



Wat denk jij dat een hond hebbe allemaal inhoudt? Denk aan beweging, verzorging, voer etc. Wat heb je een hond per dag te bieden.

Buiten dat ben je minderjarig dus je krijgt niet zomaat een pup mee en al zeker niet van een 'erkend fokker'.

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Wat voor oplossing verwacht je?  Je wil een ras wat niet past bij je situatie om de mooie blauwe ogen die echt geen standaard zijn bij dit ras voor een goedkope prijs want dat komt je beter uit ondanks dat dit het welzijn van de hond die toch al niet bij je situatie past ook nog eens te niet kan doen.  

 

 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Maar wat als je moeder nou geen hond wil? kan je er niet beter over praten en een subtiele hint laten vallen dat een hondje toch wel heel leuk is? Als je moeder daar serieus positief op reageert en het echt leuk lijkt te vinden om een hond te nemen *en dus niet alleen het idee van het hebben van een hond leuk vindt* kan je er toch altijd nog voor haar kopen? Ik denk dat de meeste 'negatieve' reacties komen omdat je een hond wil kopen voor je moeder en ze er niet van op de hoogte is...

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Je onderschat het en daarnaast vind ik het behoorlijk onverstandig en onverantwoord om een pup voor iemand als cadeau te kopen. En dan zeeeeeeeker zo'n ras als de Siberian Husky.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" ik heb er al gevonden op internet pups van rond de 600 euro

en ja redelijk veel tijd hebben we wel we hebben namelijk ook paarden (4)

en we zoeken een loyale maar ook wel een knuffelbaren en actieve hond daarme dat ik bij huskys uitkwamen het is echt niet alleen over uiterlijk gekozen ook zijn er genoeg mensen die een hond van ons 2 weekjes zouden kunne oppassen ook zitten wij op een appartement in knokke waar je na 8 uur denkik met de hond op strand mag ik weet wel niet of hij me op het appartement mag maar daar zou hij toch niet veel zijn aangezien we hem me mogen nemen naar het strand kotje

maar zoals ik al zei hij KAN eventueel bij vrienden en familie logeren

  "

 



maar die stamboom krijg je er vast bij voor extra betaling. of krijg je m met een eurpees paspoort , gechipt en een puppypakket?
een husky een loyale hond? een husky is denk een van de narcistische rassen die er bestaan. als er iets beters te vinden of te doen is dan de baas dan is dat geen keuze hoor van ze, en je wilt dus de husky los laten lopen? succes, ik zou een goede verzekering afsluiten en alvast geduld gaan sparen.
daarbij wordt het 2x daags stofzuigen in de rui periodes.

en wat als jouw moeder geen hond wilt? wat als het hele huis aan gort gevreten wordt, wat als het niet gaat? dan gaat de hond uit logeren? dan gaat de hond naar het asiel? dan gaat de hond terug naar de fokker? anyway; de hond gaat dan dus weg.
we hebben het hier niet over een paar schoenen die niet lekker zitten maar een levend wezen.

en mocht je toch beslissen voor de snelste en goedkoopste te willen gaan; google eens op broodfok en bedenk if je aan dit soort zaken mee wilt werken.

laurens (Gast)

ik heb2 katten die ik elke dag voer als iemand iets van verzorging weet ben ik het wel ik heb al paarden vanaf men 7 jaar en ze wil het voor de 3 de keer al wel lees de antwoorden aub

laurens (Gast)

de kosten moeten we niet over praten ik heb sport paarden die van een wel kan ik je zeggen veeeel hogere prijs zijn en ik ken er wel al veel van en ik heb alleen gehoord en ken honden die bij jou blijven van die ene vriend hij moet namelijk niet naar de hond letten dat doet de hond naar hem

 

dan wil eens gewoon een hulp maar krijg je alleen wat niet moet

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" ik heb2 katten die ik elke dag voer als iemand iets van verzorging weet ben ik het wel ik heb al paarden vanaf men 7 jaar en ze wil het voor de 3 de keer al wel lees de antwoorden aub "

 



Een kat of een paard is iets heel, maar dan ook echt iets HEEL anders dan een hond. Heb je aan je moeder specifiek gevraagd of zij een hond wil? Zo nee, dan kun je niet zeggen dat ze het wil.

'Als er iemand iets weet van de verzorging, dan ben ik het wel' getuigt niet echt van volwassenheid.

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: de kriebels voor nieuwe pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^